Jaaroverzicht 2018

Maandag 1 januari 2018: Een nieuw kalenderjaar gaat van start

De voorzitter richt zich tot de leden
Op de eerste dag van het jaar komt voorzitter Willem van Vliet via de website met een schrijven aan de leden. In de digitale brief legt de voorzitter uit, dat 2018 een belangrijk jaar gaat worden voor de Nijkerkse buitensport verenigingen, daar waar het gaat om de privatisering en het onderhoud van de sportcomplexen. De vier voetbalverenigingen in de gemeente Nijkerk hebben daarom de koppen bij elkaar gestoken, om samen te kijken naar de toekomst. Sc Hoevelaken huurt de accommodatie van de gemeente Nijkerk, de overige drie van de SRO, met wie het contract per 1 januari 2019 afloopt. In gezamenlijkheid doen Spart Nijkerk, NSC, Veensche Boys en sc Hoevelaken inmiddels een door de gemeente Nijkerk gefinancierd onderzoek naar de haalbaarheid van een beheersorganisatie. Deze beheersorganisatie zal de exploitatie van de accommodaties op zich moeten nemen, iets wat in diverse andere plaatsen in het land al gebeurt.

Kleinhoven op 4 november 2017

Genoemd onderzoek, dat al in een vergevorderd stadium verkeert, wordt begeleid door een werkgroep, waarin vanuit genoemde verenigingen twee personen per club zijn vertegenwoordigd. Voor sc Hoevelaken zijn dat Klaas van Veluw en Willem van Vliet. Het conceptrapport van het onderzoek wordt op maandag 15 januari 2018 besproken. Wordt vervolgd.

Donderdag 4 januari 2018: Expeditie Nicaragua toernooi
Op de vierde dag van het jaar wordt er voor het eerst gevoetbald op Kleinhoven. Het betreft een toernooi waarvan de organisatie in handen is van het Corlaer expeditie Nicaragua team, dat geld inzamelt om in maart 2018 in Nicaragua twee nieuwe huizen te kunnen bouwen en een studieruimte op te knappen. Voetballen voor een goed derhalve en daaraan geven maar liefst 54 jonge voetballiefhebbers (m/v) gehoor.

Beeld uit een wedstrijd uit de Primera Division.

De spelers van vijf tot zeven jaar spelen in vier poules in de Premier League, de kinderen van acht tot twaalf jaar in vijf poules in de Primera Division. De winnaars van het toernooi zijn de kinderen in Nicaragua, die met de opbrengst van dit toernooi, € 500,00 inclusief sponsoring, weer een stukje verder op weg zijn geholpen naar een beter leven.

Beeld van een wedstrijd uit de Premier League.

Vrijdag 5 januari 2018: Nieuwjaarsbijeenkomst Lionsclub
Vanaf het moment dat Hoevelaken geen zelfstandige gemeente meer is, 1 januari 2000, neemt de Lionsclub de Nieuwjaarsbijeenkomsten van de gemeente over. Voor het eerst in januari 2001. De Stichting Historisch Hoeflake verzorgt bij deze bijeenkomsten jaarlijks een fototentoonstelling, gekoppeld aan een thema. Het thema van 2018 is: Levensweg.
Tijdens de fototentoonstellingen, die ook een grote aantrekkingskracht hebben op leden van sc Hoevelaken, valt met enige regelmaat een historische foto van onze club te ontwaren. Sport, en voor sommigen is dat voetbal, maakt voor velen deel uit van hun levensweg. Sportief of als vrijwilliger.
In de fototentoonstelling van 2018 is een foto opgenomen van de receptie van sc Hoevelaken tijdens de viering van het 10-jarig bestaan in mei 1973. Deze vindt plaats in De Struik (en niet in de kantine, zoals op de foto vermeld), destijds een populaire locatie voor het organiseren van feesten en partijen.

Zaterdag 6 januari 2018: Klaverjasmarathon en Nieuwjaarsreceptie tijdens Drie Koningen
In de vroege ochtend van 6 januari 2018 melden zich 42 kaartkoppels, om deel te nemen aan de 26e klaverjasmarathon van de Supportersvereniging van sc Hoevelaken. In negen bomen kaarten, van donker tot donker, weten Beer Visscher en Barend Bos (foto) 16.184 punten te verzamelen, zestien te weinig voor een gemiddelde van exact 1800. Dat is precies 100 punten per boom meer, dan de winnaars van vorig jaar, een ongekend hoog aantal. Beer en Barend zijn twee van de drie koningen tijdens Drie Koningen.
Met deze score zijn Beer en Barend in januari 2019 de titelverdedigers bij de 27e marathon. In die marathon is op voorhand al één wijziging aangebracht: van de deelnemende koppels dient minimaal één persoon lid te zijn van sc Hoevelaken en/of de Supportersvereniging.

De poedelprijs gaat met glans naar Ria Niemeijer en Willeke Oerlemans. Zij halen een gemiddelde van exact 1271 punten.

Nieuwjaarsbijeenkomst
Voor het derde jaar op rij vindt na de klaverjasmarathon de nieuwjaarsreceptie van sc Hoevelaken plaats. In zijn nieuwjaarsrede kijkt voorzitter Willem van Vliet (de derde koning van de drie vandaag, maar deze spreekt zijn volk toe), vooruit op de komende privatisering van de velden en kleedaccommodatie, die gevolgen heeft voor de wijze waarop in de toekomst het onderhoud zal gaan plaatsvinden.
Verder hoopt hij op een mooi en plezierig jaar, met een hopelijk fantastisch internationaal toernooi tijdens de 55e verjaardag van sc Hoevelaken in mei van dit jaar.

Ook sportief gaat sc Hoevelaken 2018 van start. Onder leiding van Ben Boekhout werkt de B-selectie een training af op de kunstgrasvelden. De Hoevelakense hoofdmacht trekt de sportschool in, om zich door Arnold Bos te laten afbeulen.

Zondag 7 januari 2018 (en verder): Trainerscarrousel draait volop
Vandaag is een rustige dag, zodat de sportieve levenswandel van oud-trainers van sc Hoevelaken in kaart kan worden gebracht. Net als in de jaaroverzichten van 2016 en 2017 kan er ook in 2018 worden bericht over de verplaatsingen van diverse trainers, die ooit deel hebben uitgemaakt van het kader van sc Hoevelaken. Zo wordt al voor de kerstdagen bekend, dat Jan van den Heuvel (foto), vijf jaar hoofdtrainer bij sc Hoevelaken van 2011 tot 2016, na twee clubloze jaren aan de slag gaat bij Renswoude.
In de eerste week van januari 2018 gaat de berichtgeving verder. Roger Lantinga, trainer van de B-selectie van sc Hoevelaken in het seizoen 2010-2011, promoveert na de zomer bij Veensche Boys van B-trainer tot hoofdtrainer.
Verder komen ook Hans van de Haar en Jochem Twisker, twee oud voetballers bij sc Hoevelaken, weer in het nieuws. Door het ontslag van Marcel Keizer als hoofdtrainer bij Ajax en de aanstelling van Erik ten Hag als diens opvolger, krijgt FC Utrecht in Jean Paul de Jong eveneens een nieuwe hoofdtrainer. Dit gaat ten koste van Hans, die daarmee buiten de technische staf valt.
Na twee jaar in dienst te zijn geweest bij De Dijk in Amsterdam heeft ook Jochem Twisker na de zomer van 2018 een nieuwe club. Hij wordt hoofdtrainer bij Hercules. Kort na dit bericht, eind januari 2018, wordt hij door een nieuw bestuur van de Amsterdammers aan de dijk gezet, om een dag later weer opnieuw te worden aangesteld na de eenmansactie van de voorzitter.

De voormalige hoofdtrainers van sc Hoevelaken Jakob Melessen (1989-1992) en Willem van ‘t Land (2003-2007) zijn voor het seizoen 2018-2019 eveneens onder dak.

AD 13/01/2018

AD 11/01/2018

Hoevelaken 8 op reis
Hoevelaken 8 sluit de eerste seizoenhelft af in het linker rijtje en uiteraard smaakt dat naar meer. Net als diverse professionele clubs ‘overwinteren’ de mannen van Eric Stuive in het buitenland. Het achtste begint 2018 met een teamweekend naar Brugge en De Haan. (Bron: Facebookpagina Pepijn Bezembinder)

Donderdag 11 januari 2018: Eerste contracten ondertekend
Kort voor de kerstdagen laat het bestuur via de website weten, dat Harry Oussoren en Ben Boekhout ook na de zomer van 2018 als hoofdtrainer en B-trainer aan sc Hoevelaken verbonden zullen zijn. De handtekeningen moeten echter nog worden geplaatst en dat gebeurt vandaag. Harry Oussoren tekent voor de derde keer een contract, Ben Boekhout al weer voor de 17e keer.

Zaterdag 13 januari 2018: De bal rolt weer
Na een aantal weken verplichte rust rolt de bal sinds deze week weer. Hoevelaken 2 mag in het tijdperk van de vriendschappelijke wedstrijden op donderdag 11 januari 2018 de reeks openen en doet dat met een 2-0 overwinning tegen Hooglanderveen 2. Vandaag mogen onder anderen de hoofdmacht en de vrouwen de wei in. Ook voor beide vlaggenschepen is de kop er af. De vrouwen winnen eerst met 4-1 van Driebergen, vervolgens moet Hoevelaken 1 de winst laten aan asc Nieuwland (2-3).

De opkikker van de week op deze zaterdag is de terugkeer van Patrick Kloppenburg in de Hoevelakense hoofdmacht. Na een periode van blessureleed, al ingezet voor de zomerstop, maakt de snelle vleugelaanvaller vandaag zijn eerste minuten. Patrick speelt een half uur mee en rammelt al weer nadrukkelijk op de poort voor een basisplaats.

Maandag 15 januari 2018: Commissie privatisering komt bijeen
Vandaag is het blue monday, vrij vertaald als depri maandag. Op deze meest deprimerende dag van het jaar komt voor het eerst in 2018 de commissie bijeen, die zich buigt over de privatisering van het onderhoud voor de Nijkerkse buitensportverenigingen, waarvan voorzitter Willem van Vliet al op 1 januari 2018 verslag doet. Hij spreekt van een historische vergadering.


Staand vlnr: Dick Schouten (voorzitter Veensche Boys), Mickel van de Poll (NSC), Rob de Vries (bureau Drijver en partners), Ted van Haren (Sparta Nijkerk), Jaap Kuyt (Veensche Boys). Voor vlnr: Stefan Staartjes (gemeente Nijkerk), Johan Evers (voorzitter Sparta Nijkerk), Wim Simon (NSC), Klaas van Veluw (sc Hoevelaken), Willem van Vliet (voorzitter sc Hoevelaken).

Dinsdag 16 januari 2018: Gert Korver beschreven van zijn wieg tot het graf
Het AD heeft met regelmaat een rubriek, waarin aandacht wordt besteed aan bijzondere mensen, die recentelijk zijn overleden. Vandaag wordt Gert Korver in herinnering genomen, die op 22 november 2017 is overleden.

Het verhaal over Gert is te lezen op:
https://www.ad.nl/amersfoort/skippy-kok-en-grappenmaker~a86c1c1a/

Donderdag 18 januari 2018: Dug-outs niet bestand tegen code rood en €50 club komt bijeen
De dag begint vandaag met code geel op het gebied van luchtverplaatsing, maar gaat al snel via code oranje over naar code rood. Nederland wordt een ochtend lang geteisterd door een enorme storm, die voor miljoenen aan schade veroorzaakt, maar ook voor spectaculaire filmpjes op internet zorgt.
Net als op (eveneens donderdag) 23 februari 2017 is een deel van de dug-outs niet bestand tegen de enorme windvlagen. Op de velden vier en vijf liggen alle vier de dug-outs op hun rug, buik of zij te wachten, om weer rechtop gezet te worden.

€50 club vergadert
Later op de dag, wanneer het in Nederland inmiddels windstil is geworden, komen de mensen die lid zijn van de €50 club bijeen. Althans, die kunnen bij elkaar komen, want de opkomst is klein. Slechts zeven leden nemen de moeite om met elkaar af te spreken, hoe de dit jaar ingebrachte gelden besteed gaan worden. De geluidsinstallatie blijft een hot item en verder wordt onder anderen besloten, om nieuwe kleding aan te schaffen voor het barpersoneel en gelden te reserveren voor het internationale jeugdtoernooi en het jubileumboek in 2023.

Vrijdag 19 januari 2018: Rianne Schorel presenteert boek over hersenbeschadiging
Wat doe je, wanneer je tijdens een sportwedstrijd keihard een bal tegen je hoofd krijgt. Met je kop schudden en doorgaan, is vaak het motto van de fanatieke sporters (m/v), maar achteraf blijkt deze keuze niet altijd de meest verstandige. In haar actieve voetbalperiode bij FC Den Haag ondervindt Rianne Schorel dit in februari 2008. Van de gevolgen van deze verwaarloosde hersenschudding heeft Rianne, die in het seizoen 2011-2012 een aantal wedstrijden bij de dames van sc Hoevelaken voetbalt, bijna een decennium lang last. Zij schrijft daarover een boek, leven met mijn hersenschudding, dat vandaag gepresenteerd wordt in het KNVB Medisch Centrum in Zeist.

Het verhaal met Rianne over haar boek is te lezen op:
https://www.ad.nl/gezond/keihard-een-bal-tegen-je-hoofd-loop-er-niet-mee-door~ab9a692c/

Zaterdag 20 januari 2018: Drie kampioenen en een overlijden
Vandaag wordt er voor het eerst in 2018 in competitieverband gevoetbald. Het betreft twee ingelaste wedstrijden van voor de winterstop, maar wel twee die van grote waarde zijn. Hoevelaken JO17-3 en JO17-4 kunnen vandaag namelijk kampioen worden. Je kunt spreken van een winterkampioenschap en daar zijn de weersomstandigheden dan ook naar: velden met een witte bovenlaag, waarvan eerst de lijnen zichtbaar moeten worden gemaakt.

Hoevelaken JO17-3 poseert als kampioen voor fotograaf Léon Breuers.

Hoevelaken JO17-3 moet tegen Otterlo JO17-1 op eigen veld minimaal gelijkspelen, maar weet uiteindelijk met 4-2 te winnen. Hoevelaken JO17-4 (foto links, ingestuurd door Patrick de Bruin) kan alleen op doelsaldo kampioen worden, wanneer het met drie doelpunten verschil of meer wint bij Veensche Boys JO17-2. De marge wordt ruim overtroffen, want er verschijnt een 13-2 overwinning op het digitale wedstrijdformulier. Beide teams gaan op de ‘boerenkar’ het dorp door, een unieke gebeurtenis voor een januari-maand.

Dennis de Haas en Niels Kok winnen dartstoernooi
In het clubhuis vindt vandaag voor het tweede achtereenvolgende jaar een dartstoernooi plaats. Maar liefst 25 koppels strijden om de felbegeerde wisselbeker, die echter aan slechts één koppel kan worden uitgereikt. In een geweldige ambiance winnen Dennis de Haas en Niels Kok als De Konfijtjes van het koppel John Kok en Edwin de Jong (Raya) de finale met 4-2. In tegenstelling tot JO17-3 en JO17-4 gaan ze niet met de boerenkar door het dorp.

Oud sc Hoevelakers op bezoek
Buiten de twee eerder genoemde kampioenswedstrijden wordt er ook een aantal vriendschappelijke potjes op Kleinhoven gespeeld. Eén daarvan is de wedstrijd tussen Hoevelaken 2 en Roda ’46 2. Die wedstrijd kent van beide zijden een sc Hoevelaken tintje, want Roda ’46 2 staat onder leiding van Jakob Melessen (hoofdtrainer bij sc Hoevelaken van 1989-1992), die wordt geassisteerd door Harry van Soeren (oud speler bij o.a. de lagere senioren van sc Hoevelaken). Ben Boekhout en zijn mannen delven het onderspit: Roda keert met een 2-0 overwinning terug naar Leusden.

In memoriam (1): Theo van Wandelen
Naast al het opgewekte sportnieuws komt er op deze zaterdag ook een minder vrolijk bericht bij sc Hoevelaken binnen: het overlijden van Theo van Wandelen (66). Theo treedt in de zomer van 1998 in het kader van sc Hoevelaken als groepsleider van de A-junioren en krijgt daar twee jaar later de B-junioren bij. Tot halverwege het eerste decennium van deze eeuw maakt Theo deel uit van het jeugdbestuur van onze club en wordt hij zelfs ook nog leider van Hoevelaken A2, het team van zijn zoon Guido. Theo is kok van beroep en daarvan heeft sc Hoevelaken een aantal jaren profijt bij feesten en partijen.

Zaterdag 27 januari 2018: Hoofdmacht wint bij herstart competitie
Voor vier seniorenteams is vandaag de herstart van de competitie. De Hoevelakense hoofdmacht is van dat kwartet de enige ploeg, die van een goede hervatting kan spreken. Hoevelaken 2 (0-2), Hoevelaken 6 (2-4) en Hoevelaken VR2 (2-8) moeten de winst aan de tegenstander laten.
Voor de hoofdmacht is het vooraf ook geen abc’tje, dat de drie punten mee terug naar Hoevelaken gaan, want het is al weer een decennium geleden, dat het Hoevelakense vlaggenschip voor het laatst in Stroe wist te winnen.
Op het vernieuwde sportpark De Bosrand bestaat er nauwelijks twijfel, dat de overwinning op deze dag wel voor Hoevelaken zal zijn. Hoewel de 2-2 ruststand een ander beeld geeft, had Hoevelaken al met royale cijfers voor kunnen staan. Het verschil wordt in de tweede doorgang alsnog gemaakt, waardoor sc Hoevelaken mee blijft doen in de top van de Derde Klasse B.

Woensdag 31 januari 2018: Vrouwenafdeling bestaat 46 jaar
Prinses Beatrix, onze voormalige vorstin, bereikt vandaag de gedenkwaardige leeftijd van 80 jaar. Dit heuglijk feit zal aan weinig mensen voorbijgaan, want in de media wordt daaraan een week lang volop aandacht besteed.

Hoevelaken VR1 na hun 4-3 overwinning in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Reiger Boys VR1 op zaterdag 27 januari 2018.

Minder landelijke aandacht is er voor een verjaardag binnen sc Hoevelaken. Vandaag is het de 46e verjaardag van de vrouwenafdeling binnen sc Hoevelaken, die langzaamaan steeds omvangrijker wordt. Vier decennia moet deze afdeling het doen met één damesteam, die in wankel evenwicht jarenlang overeind blijft. Sinds 1985 spelen er ook meisjes bij de jongens. De grootste groei vindt echter plaats in de huidige eeuw, wanneer ook complete meisjesteams aan de competitie deelnemen en er inmiddels twee volwaardige vrouwenteams zijn. Ook de naam is inmiddels gewijzigd. Damesvoetbal heet al enkele jaren Vrouwenvoetbal.

Zaterdag 3 februari 2018: De streep van Pim, de applauswissel voor Bart en de uitbetaling van Broekhuis
Vandaag staat er een cocktail aan wedstrijden op het programma, met zowel competitie-, beker- als vriendschappelijk voetbal. Echter, vanwege heftige regenval eerder deze week worden diverse graswedstrijden van het programma geschrapt. Dat zijn voornamelijk de vriendschappelijke potjes, maar ook de wedstrijd van de hoofdmacht kan geen doorgang vinden. Vanwege een dodelijk verkeersongeluk is het een chaos op de weg en staat de ploeg van Teuge muurvast op de snelweg. De Teugenaren kunnen daar niet snel weg, waardoor de wedstrijd wordt uitgesteld.

Er blijft echter genoeg te genieten over. Van de vier ploegen die voor de beker spelen weten er zich drie te plaatsen voor de volgende ronde: JO17-4, MO15-1 en JO13-2.

Bij Hoevelaken JO15-1 valt de mooiste gelijkmaker van de dag te noteren. In de slotfase van de wedstrijd tegen Unicum JO15-1 krijgt Hoevelaken een vrije trap te nemen, zo’n vijftien meter over de middenlijn. Pim Bos (foto) nestelt zich achter de bal en met een strakke streep knalt hij het leer onder de lat van de tegenstander. Hij redt met dit huzarenstukje een punt voor Hoevelaken: 2-2.

‘Reserves’ op schot
De meeste treffers vallen in de wedstrijd tussen Hoevelaken 2 en DVS ’33 3: 7-2. Robin Elverding (2), Bart van der Marck (2), Coen Bos (2) en Patrick Kloppenburg (1) tekenen voor de Hoevelakense productie. Voor Bart zijn het voorlopig de laatste treffers in Hoevelakense dienst. Bart verhuist voor een jaar naar Barcelona. Vlak voor tijd krijgt hij van Ben Boekhout dan ook een applauswissel.

Sponsorovereenkomst met Broekhuis betaalt zich uit
Op 28 januari 2017 tekent de sponsorcommissie van sc Hoevelaken een overeenkomst met Broekhuis Ford Amersfoort. Daarin wordt overeengekomen, dat Hoevelaken een bepaald bedrag krijgt wanneer leden bij Broekhuis een auto kopen, laten repareren of in onderhoud geven.

Op zaterdag 3 februari 2018 zijn we inmiddels een jaar verder en vindt de eerste overdracht van een cheque plaats. De samenwerking met Broekhuis levert sc Hoevelaken alvast € 1280,= op.

Zaterdag 10 februari 2018: Vrouwendag op sportgebied
Op het moment dat in Pyeonchang drie Nederlandse schaatsvrouwen het erepodium betreden vanwege hun prestatie op de 3000 meter spelen de Hoevelakense voetbalvrouwen in het rustige carnavalsweekend als enige ploeg een competitiewedstrijd op Kleinhoven. Ook daarin staat het getal drie centraal, want de wedstrijd tegen CSW eindigt in 3-3. Hoevelaken voegt daarmee een schamel puntje aan het totaal van zes toe in een poging niet al na één seizoen opnieuw naar de derde klasse af te zakken. Uiteraard gaat dat weer gepaard met een selfie.

En wat doet wedstrijdsecretaris Thijs Smeenk, wanneer je hem nodig hebt? Die is gewoon aan het werk, eveneens in Pyeonchang.

Woensdag 14 februari 2018: Julius Dirksen opgeroepen voor Oranje O15
Wedstrijdsecretaris Thijs Smeenk is voor zijn werk in Zuid-Korea, maar dit betekent niet automatisch, dat zijn gedachten niet bij sc Hoevelaken zijn. Ook op afstand volgt hij onze club, en daarbij ook nog eens de oud-spelers van sc Hoevelaken. Zo weet Thijs vanuit Pyeongchang te melden, dat Julius Dirksen (op de foto staand in het midden), ooit zijn pupil bij de E-pupillen van sc Hoevelaken, is opgeroepen voor het Nederlands voetbalelftal voor spelers onder 15 jaar. Julius voetbalt inmiddels bij PEC Zwolle en heeft zich in de laatste jaren weten te ontwikkelen tot een nog betere speler.

Zaterdag 17 februari 2018: Hoevelaken ‘mogult’ naar winst en beheervoorstel wordt aan wethouder aangeboden
Op een veld dat de vergelijking met een mogulpiste kan doorstaan wint de Hoevelakense hoofdmacht verdiend van Elspeet. “Man van de Wedstrijd” wordt Rudy Baalman, die met zijn treffers en zijn inzet zowel het net als zijn draai bij sc Hoevelaken steeds beter weet te vinden.

Eerder op de dag bieden de vier Nijkerkse voetbalverenigingen aan wethouder Aboyaakoub het voorstel voor het eigen beheer van velden en accommodaties aan. Namens sc Hoevelaken is voorzitter Willem van Vliet bij deze plechtigheid aanwezig. Plaats van handeling: Sportpark De Ebbenhorst, thuisbasis van Sparta Nijkerk.

Erik van ‘t Hof luistert niet alleen graag naar U2, maar zit ook regelmatig achter zijn laptop om foto’s te bewerken. Erik heeft al heel wat foto’s bewerkt voor alle teams waarvan hij leider/trainer is geweest en ook als volger van Hoevelaken 2 bewerkt hij er voor zijn Facebookpagina Witbroeken 2 lustig op los. Zo wordt matchwinner Jan Weyn na de wedstrijd tegen OWIOS 2 (1-0) gehuldigd met een eigen scorebord. Vanwege die ene treffer nestelt Hoevelaken 2 zich steeds vaster in de middenmoot en kan het zo langzamerhand steeds meer omhoog kijken, in plaats van naar beneden.

Woensdag 21 februari 2018: Julius Dirksen naar Ajax
Een week na zijn debuut voor Oranje O15 volgt er nog meer nieuws rond Julius Dirksen. De oud-jeugdspeler van sc Hoevelaken maakt in de zomer van 2018 de overstap van PEC Zwolle naar Ajax. Julius (links op een foto van 2 maart 2013) staat ook in de belangstelling van Feyenoord, maar na gesprekken met beide clubs kiest hij voor het avontuur in Amsterdam. (Bron: Thijs Smeenk)

Zaterdag 24 februari 2018: Eén uit drie voor sc Hoevelaken
De Olympische Winterspelen zitten inmiddels in de afbouwfase, maar daar komt in Nederland het natuurijs voor in de plaats. De weersvooruitzichten zijn van dien aard, dat menig schaatsliefhebber zijn ijzers tevoorschijn haalt. Dit houdt echter wel in, dat op vrijdag 23 februari 2018 alle wedstrijden uit de B-categorie door de bond al uit het programma worden genomen. Hoevelaken 1, 2 en VR1 mogen als team uit de A-categorie wel de wei in, maar dat blijkt geen onverdeeld succes. Alle teams krijgen drie treffers tegen en aan de gezamenlijke confrontaties wordt één schamel puntje overgehouden.  De hoofdmacht verliest in Otterlo met 3-0, Hoevelaken 2 geeft in Wezep tegen WHC 2 een 0-3 voorsprong uit handen (3-3) en de vrouwen worden bij Berkum uit het bekertoernooi geknikkerd (3-2). Een dagje schaatsen voor A- én B-categorie zou voor sc Hoevelaken een betere optie zijn geweest vandaag.

Zaterdag 3 maart 2018: In memoriam (2): Gerard van Beek
Het bezit van kunstgrasvelden is geen garantie, dat er ook daadwerkelijk bij alle weersomstandigheden gevoetbald kan worden. Vanwege de aangekondigde vorst wordt al op woensdag 28 februari 2018 in onder anderen het District Oost het gehele competitieprogramma geschrapt.

Het nieuws moet daarom van elders komen en dat betreft het tragische bericht, dat Gerard van Beek, hoofdtrainer van sc Hoevelaken in (een deel van) het seizoen 1981-1982 op 79 jarige leeftijd is overleden.
Gerard is in november 1981 de tweede hoofdtrainer in de historie van sc Hoevelaken, waarvan voortijdig afscheid wordt genomen. De nieuwe hoofdtrainer is anti zaalvoetbal en knikkert om die reden alle zaalvoetballers uit de selectie. De maatregel leidt tot slechte resultaten voor de hoofdmacht, goede resultaten voor de versterkte lagere seniorenteams en een verziekte sfeer binnen de vereniging. Het bestuur houdt de hoofdtrainer lang de hand boven het hoofd, maar kan uiteindelijk niet anders, dan Gerard van Beek al na tien wedstrijden ontslaan.

Vrijdag 9 maart 2018: Nick van Wessel wint hoofdprijs bij jeugdbingo
Nick van Wessel is na een avond bingo spelen een Xbox One S rijker. De jonge ‘gokker’ is één van de vele aanwezigen tijdens de halfjaarlijkse jeugdbingoavond van de Supportersvereniging en blijkt aan het eind van de avond de kaart te bezitten met de nummers, die uiteindelijk recht geven op de hoofdprijs.

Zaterdag 10 maart 2018: Hoevelaken verliest in Terschuur
In de derby tussen Terschuurse Boys en Hoevelaken valt de helft van het aantal treffers in vergelijking met de versie op Kleinhoven in november 2017 (4-4). De verdeling is nu niet gelijk, want na een 1-0 voorsprong bij rust verliest Hoevelaken na persoonlijke fouten met 3-1. Een wrang verlies, mede ook omdat Hoevelaken zelf in de tweede helft niets weet te creëren.

Witbroeken 2, het favoriete team van Erik van ‘t Hof, kan steeds meer naar boven kijken, in plaats van naar beneden. Door de 1-2 overwinning bij hekkensluiter SDC Putten is de derde plaats op de ranglijst nog maar twee punten weg.

Vrouwen in mineur
De hoofdmacht van de Vrouwen beleeft niet het seizoen, zoals men dat vooraf voor ogen heeft. Na het kampioenschap in de derde klasse is de verwachting, dat een positie tussen de plaatsen vijf en acht in de tweede klasse haalbaar moet zijn. Echter, na veertien wedstrijden zijn er slechts twee duels gewonnen en is er eenmaal gelijk gespeeld. Daarbij komt ook, dat na twee seizoenen hoofdtrainer Evert Lans (foto) zijn afscheid aankondigt. Tel daarbij de roep om meer speelsters voor de selectie en je hoeft geen hogere wiskunde te hebben gestuurd, om te concluderen dat het Vrouwenvoetbal in Hoevelaken vrolijkere tijden heeft gekend. Weliswaar is de nederlaag tegen koploper Hercules minimaal (1-2), maar ook die levert Hoevelaken geen punten op.

Jeffrey Forée mag weer schrijven
De jongste jeugdteams komen vandaag pas voor de tweede keer dit kalenderjaar in actie. Een lange winterstop en een aantal voetbalvrije zaterdagen maken, dat er vooral rust heerst bij de jongste voetballer. Niet gek dus, dat vandaag de gretigheid bij bijvoorbeeld Hoevelaken JO10-1 groot is en Jeffrey Forée zich als vaste scribent van dit team weer helemaal kan uitleven. Hij ziet, dat de trainingsarbeid van de laatste weken vruchten heeft afgeworpen, wat ten koste gaat van Blauw-Geel JO10-1, dat op eigen veld wordt afgedroogd: 3-8.

Donderdag 15 maart 2018: Handtekeningen geplaatst
In de avonduren van deze dag zijn de jeugdtrainers Dennis Willemsen en Aart Brons alsmede de verzorger van de hoofdmacht, Jeffrey van der Horst, in de bestuurskamer uitgenodigd, om hun handtekening te zetten onder een contract, dat hen ook na de zomer van 2018 aan sc Hoevelaken bindt.


Van het trio dat aan tafel mag plaatsnemen is het voor Aart Brons, trainer/coach van de junioren O17, pas zijn tweede handtekening, terwijl hij inmiddels al 25 jaar onafgebroken jeugdteams traint en begeleidt. Dennis Willemsen, trainer/coach van het vlaggenschip van de jeugd, zit voor de vierde keer aan tafel. Jeffrey van der Horst gaat na de zomer zijn derde seizoen in als zelfstandig verzorger van de hoofdmacht van sc Hoevelaken.

Vrijdag 16 maart 2018: Deel van het voetbal al afgelast
Vandaag komt de KNVB met een soort van afgelasting, die tot op de dag van vandaag nog niet of nauwelijks is voorgekomen: een afgelasting voor een hele leeftijdsgroep. De verwachte kou, in combinatie met een stevige wind, kan leiden tot dermate lage gevoelstemperaturen, dat het met name voor de jongste pupillen niet gewenst is om te moeten voetballen. Gevolg: Het hele programma voor alle pupillenteams tot en met de O11 wordt landelijk geschrapt.

Zaterdag 17 maart 2018: Coen stuurt Zwart-Wit het Bos in
De gevoelstemperaturen zijn vandaag inderdaad ver onder het vriespunt, maar in tegenstelling tot de pupillen tot O11 mogen de stoere mannen en vrouwen wel aan hun wedstrijden beginnen. Voor de Hoevelakense hoofdmacht pakt dat goed uit, want die heeft vandaag in Coen Bos een goudhaantje. De voetenvlugge aanvaller treft drie keer doel en spoelt daarmee voor Hoevelaken het “Zwart-Wit syndroom” door het afvoerputje.
Door blessures van Randy Gerritsen, Joost van den Heuvel en Coen Bos zelf beëindigt Hoevelaken de wedstrijd met negen man en dat maakt de overwinning extra speciaal.

Selfie bij de vrouwen
Voor de derde keer deze competitie kunnen de speelsters van Vrouwen 1 bij elkaar klitten voor een overwinningsselfie.  In Ede wordt Blauw Geel VR1 met 4-2 teruggewezen, door drie treffers van Jolien Mallegrom en één van Danique van Zadelhoff. Een mooi resultaat tegen de nummer vijf op de ranglijst en ook belangrijk om volgend seizoen opnieuw in de Tweede Klasse te kunnen uitkomen.

Roger Lantinga even terug op Kleinhoven
Roger Lantinga, B-trainer bij sc Hoevelaken in het seizoen 2010-2011, heeft dit seizoen dezelfde functie bij Veensche Boys en is in die hoedanigheid even terug op Kleinhoven, om de degens te kruisen met Ben Boekhout en zijn mannen. Roger, die na de zomer van 2018 hoofdtrainer is bij de Blauwe Helden uit Nijkerkerveen, wint de derby van de reserves, omdat koploper Veensche Boys 2 een maatje te groot is voor de mannen van Ben Boekhout.

Dinsdag 20 en woensdag 21 maart 2018: Oranje O18 te gast op Kleinhoven
Binnen het samenwerkingsproject met De Klepperman weten steeds meer nationale en internationale selecties Kleinhoven te vinden als trainingsaccommodatie voor hun belangrijke wedstrijden. Op dinsdag 20 en woensdag 21 maart 2018 is het de beurt aan Oranje O18, om op het Hoevelakense gras te trainen. Dit als voorbereiding op de vriendschappelijke interland, die in en tegen Italië wordt afgewerkt. (Foto: Léon Breuers)

Vrijdag 23 maart 2018: Hein Buitenhuis wint clubquiz 2018
Voor het eerste in de korte historie van de clubquiz van sc Hoevelaken eindigen twee teams op de eerste plaats. Café Lobbes, met de eerste clubquizwinnaar Aalt van Doornik, titelverdediger Raymond Buis en verder Jeroen van Doornik en Robert Withaar de Jong, eindigt met 135 punten gelijk met JB en de Krachtpatsers (Jan en Willem Brons, Hein Buitenhuis en Martien van de Pol). Uit één van deze teams moet de winnaar komen en dat blijkt na een uiteindelijke tweestrijd tussen Jan Brons en Hein Buitenhuis laatstgenoemde te worden. De debutant wordt in de slipstream van zijn teamgenoten meegezogen naar de finale en blijkt daarin de gelukkigste.

De winnende teams van Café Lobbes en JB en de Krachtpatsers bijeen.

Zaterdag 24 maart 2018: Veel treffers, maar weinig punten
Wanneer je vandaag de pagina met uitslagen bekijkt, dan waan je je op de website van korfbalvereniging Telstar. Er is veel gescoord in de wedstrijden waarbij een team van sc Hoevelaken is betrokken. Met 244 treffers in 38 wedstrijden wordt een gemiddelde bereikt van 6,42 treffers per duel, maar die verlopen bepaald niet in Hoevelakens voordeel. Er worden maar liefst 21 wedstrijden verloren, waarvan de hoofdmacht met negen treffers (5-4 verlies tegen Barneveld) er één is.
Bij deze wedstrijd is er echter wel een opmerkelijk feit. Roan van de Pol (foto), die eerder deze dag nog met JO17-1 verliest van SEH (0-1, de enige wedstrijd met slechts één treffer), maakt tien minuten voor tijd zijn debuut in de hoofdmacht.

VR1 (4-4 tegen Faja Lobi/KDS) haalt wel weer een puntje in de strijd tegen degradatie, maar aangezien het een directe concurrent betreft, schiet de ploeg van scheidend trainer Evert Lans daar niet veel mee op. (Fb pagina VR1)

En wat doet Hoevelaken 2?

(Foto: Erik van ‘t Hof)

Maandag 26 en dinsdag 27 maart 2018: Tsjechië O20 te gast op Kleinhoven
Is het in week 12 Oranje O18, dat gebruikt maakt van Kleinhoven om zich voor te bereiden op een wedstrijd. Deze dagen is de Tsjechische jeugdselectie onder 20 jaar op Kleinhoven om zich voor te bereiden op een wedstrijd tegen Oranje O20. (Foto: Katja Griever)

Zaterdag 31 maart 2018: GoudDaantje voorkomt gezichtsverlies vlaggenschip
Mede namens Daniël Bezembinder voorkomt het Hoevelakense vlaggenschip, dat het zich voor de tweede keer op rij in een doelpuntrijk duel blameert. Na een ruststand van 3-0 tegen Rood-Wit ’58 lijkt er voor de hoofdmacht niets aan de hand. Daarna is er een gezamenlijke black-out van vier minuten, waarin Hoevelaken de tegenstander laat terugkomen tot 3-3. In de slotminuut profiteert Daniël van een communicatiefout tussen een verdediger en de doelman uit Krachtighuizen en zorgt hij ervoor, dat de volle buit toch op Kleinhoven blijft: 4-3.

Het is rustiger dan normaal op Kleinhoven. Stille Zaterdag doet zijn naam eer aan, want vanwege het paasweekend hoeven veel teams niet aan te treden vandaag. Van de meeste teams die wel in actie komen zijn de resultaten goed te noemen. Zo gaat JO17-4 verder in het bekertoernooi ten koste van VIOS Vaassen JO17-2.

En wat doet Hoevelaken 2, die vorige week, net als de hoofdmacht, vijf tegentreffers moest incasseren? De Witbroeken gaan vandaag weer in de slipstream van Hoevelaken 1 mee, zoals hun vaste correspondent Erik van ‘t Hof weet te melden.


Na een 2-7 overwinning is Hoevelaken JO10-1 weer koploper.

Maandag 2 april, Tweede Paasdag: Hoevelaken 8 uitgebekerd
In januari 2018 is Hoevelaken 8 nog in het Vlaamse land, om zich te prepareren op de tweede seizoenhelft, maar op Tweede Paasdag lijkt het medicijn uitgewerkt. De mannen van Erik Stuive moeten al vroeg op, om in Lelystad de degens te kruisen met Unicum 6, maar de gastheren blijken met 4-0 te sterk. De focus kan nu weer op de competitie, waarin het achtste in de middenmoot meedraait.

Dinsdag 3 april 2018: Wat betekent de privacywet voor ons clubblad, de presentatiegids en de website?

Vrijdag 6 april 2018: In memoriam (3): Tonnie Faber
Vandaag overlijdt Tonnie Faber. In de seizoenen 1978-1979 en 1979-1980 is zij, samen met haar echtgenoot Jelle en het echtpaar Teus en Marrie van Rootselaar, beheerder van het clubhuis aan de Sportweg. Tonnie wordt 73 jaar.

Zaterdag 7 april 2018: Gaat de hoofdmacht afhaken?
Een lange reis naar Lelystad staat er op het programma, waar de Hoevelakense hoofdmacht de degens moet kruisen met Batavia ’90. Een hard gevecht wordt het niet, punten levert de wedstrijd ook niet op. In een slordig duel op een lastig bespeelbaar veld verliest Hoevelaken met 1-0.

JO10-1 naar koppositie
Zelf je score van de week daarvoor verdubbelen en die van de tegenstander, dezelfde als vorige week, halveren. Dan win je niet met 7-2, maar met 14-1 van Barneveld JO10-1. Met deze riante overwinning sluipt Hoevelaken JO10-1 naar de koppositie, al heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld dan ‘runner-up’ DTS JO10-1.
https://quik.gopro.com/v/u11K1SGJju/
Cameravrouw: Wilma Schreuder

Zondag 8 april 2018: JO8 naar FC Utrecht
Als RAC (samenwerkings)vereniging van FC Utrecht heeft sc Hoevelaken een aantal keer de mogelijkheid om een wedstrijd van FC Utrecht te bezoeken. Zondag 8 april 2018 mag een deel van de JO8 de wedstrijd FC Utrecht – ADO Den Haag bezoeken. Het wordt, zeker voor de kids die voor het eerst een stadion bezoeken, een memorabele middag. Met een 3-3 uitslag kan er vaak gejuicht worden. Uiteraard wordt dit keer FC Utrecht aangemoedigd, maar met een gemêleerde groep Ajaciedjes, Kameraadjes, Lampjes en wat nog meer, is een vergissing snel gemaakt en worden ook de andere 3 goals met gejuich ontvangen. (Bijdrage van Sander te Hoonte)

Maandag 9 april 2018: Jan Tiernagan aangesteld als hoofdtrainer Vrouwen seizoen 2018-2019
Vanavond wordt overeenstemming bereikt met Jan Tiernagan, die in het seizoen 2018-2019 Evert Lans gaat opvolgen als hoofdtrainer van de Vrouwen.

Zaterdag 14 april 2018: Hoevelaken nipt langs Stroe
Volgens de scribent van de dag weet de hoofdmacht van sc Hoevelaken vandaag een legio aan kansen te creëren tegen Stroe, maar mag men zich gelukkig prijzen dat uiteindelijk Michel van de Bunt één van die kansen weet te verzilveren en Jeroen Venema in de slotseconde de vlag omhoog steekt vanwege buitenspel bij de gelijkmaker. Hoevelaken komt met de schrik vrij.

Robin Elverding, die met zijn constante vorm sinds vorige maand een vaste basisplaats heeft weten af te dwingen, wordt uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Links van hem vader Edwin, die dat als doelman van sc Hoevelaken nooit heeft weten te presteren. Maar hij keept dan ook in het pre-man-van-de-wedstrijd-tijdperk. (Foto: Léon Breuers)

Voor de Hoevelakense voetbalvrouwen wordt handhaving in de tweede klasse een steeds lastigere opgave. De wedstrijd in Huizen tegen Zuidvogels gaat opnieuw gepaard met een nederlaag, waarmee het draadje steeds dunner wordt. (Foto: FB pagina VR1)

En wat doet Hoevelaken JO10-1? Zie filmpje van Wilma Schreuder.
https://quik.gopro.com/v/YaZ8SyeQRd/

AZ komt naar Kleinhoven
Hoewel intern is afgesproken dat berichtgeving over de komst van AZ naar Hoevelaken op 30 juni 2018 pas na de gespeelde bekerfinale op 22 april 2018 bekend zal worden gemaakt, komt het AD vandaag toch al met een berichtgeving daarover. Iedere voetballiefhebber kan derhalve al in zijn/haar agenda noteren, dat een afvaardiging van in Amersfoort wonende voetballers het op genoemde datum komt opnemen tegen de mogelijke bekerwinnaar.

Zaterdag 21 april 2018: Zonnig Kleinhoven
De zon schijnt volop, op Kleinhoven. Niet alleen letterlijk, na de warmste 20 april sinds de weersregistratie, maar zeker ook figuurlijk. Zo wint de Hoevelakense hoofdmacht in een zinderende slotfase van koploper Unicum (2-0), pakken onze ‘reserves’ de reserves van NSC (4-1), grijpen de Vrouwen een strohalm door onder de ogen van de nieuwe trainer (2018-2019) Jan Tiernagan (uiterst rechts notulerend) hekkensluiter DOVO terug te wijzen (4-0), en blijven Hoevelaken JO17-1 (2-5 bij Zwart-Wit) en JO10-1 (9-3 tegen Blauw-Geel, https://quik.gopro.com/v/Zpd5ZV6eck/) op koers voor een kampioenschap. En dat bijna allemaal op Kleinhoven zelf.

Brother’s act
Vanwege zijn goede keeperswerk wordt Sjoerd Kloppenburg uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Hij moet deze titel echter delen met zijn broer Patrick, die ver in de extra tijd voor de openingstreffer tegen Unicum zorgt. Een unicum, deze tweeslag.

Maandag 23 april 2018: JO17-1 alleen aan kop
Hoevelaken JO17-1 mag vanavond naar Zeewolde reizen, om het aantal wedstrijden in de competitie gelijk te trekken. De jonge Hoevelakense voetballers trekken de polder in als nummer twee op de ranglijst, maar keren als koploper weer terug. “Gestolen overwinningen op maandagavond zijn het lekkerst”, meldt elftalleider Thijs Smeenk op zijn Facebookpagina. “Nog drie finales te gaan”.
De nummer zeven op de ranglijst blijkt het Hoevelaken heel lastig te hebben gemaakt, maar moet uiteindelijk toezien, dat de gasten met een 0-2 overwinning weer teruggaan naar huis.

Zaterdag 28 april: Hoofdmacht steeds steviger in kopgroep
Twee doelpunten van topschutter Rudy Baalman zijn voldoende voor de Hoevelakense hoofdmacht, om met drie punten terug te reizen uit Hulshorst (2-1). Na drie overwinningen op rij komt de nacompetitie steeds dichterbij.

Donderdag 3 mei 2018: Jan Tiernagan tekent contract bij de Vrouwen
Een maand na zijn aanstelling als hoofdtrainer bij de Vrouwen voor het seizoen 2018-2019 vinden de bijbehorende plichtplegingen plaats: de ondertekening van het contract. Dit gebeurt in het bijzijn van Jacintha Hemmers – De Wilde, die zich komend seizoen gaat ontfermen over MO15-1. (Foto: Willem van Vliet)

Zaterdag 5 mei 2018: Bevrijdingsdag, maar niet voor Hoevelakense hoofdmacht
Na drie opeenvolgende overwinningen wordt het voor de Hoevelakense hoofdmacht vandaag geen ‘vier op een rij’. De inhaalwedstrijd tegen Teuge gaat niet kansloos, maar wel verdiend verloren. Ewoud van de Brug speelt wellicht zijn minste wedstrijd van het seizoen, maar wordt desondanks uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Daarmee is eigenlijk het verhaal van de verloren wedstrijd (1-3) wel verteld.

Hoevelaken JO10-1 blijft maar winnen. Vandaag met 6-3 tegen DTS ’35 JO10-1. Maar waar zijn de verslaggever en Co als je ze nodig hebt? Op Lanzarote! Daarom komt het wekelijkse wedstrijdverslag vandaag van Jan Simon (Foto: Wilma Schreuder vanaf haar vakantieadres). 

Dinsdag 8 mei 2018: Opmerkelijke ‘trainersruil’ bij Hoevelakense voetbalvrouwen
Jan Tiernagan, de hoofdtrainer bij de vrouwen voor komend seizoen, blijkt sneller aan de gang te kunnen bij de Hoevelakense Vrouwen dan verwacht. Evert Lans, de huidige vrouwentrainer, lijkt namelijk helemaal klaar met het vrouwenvoetbal in Hoevelaken en zegt vandaag per direct zijn contract op.
Jan Tiernagan, eigenlijk nog trainer van de vrouwen van SKV, is bereid om nu al het gat op te vullen dat Evert Lans plotseling achterlaat, door een aantal trainingen over te nemen. Daarmee kan gesproken worden van een opmerkelijke ‘trainersruil’, want Evert Lans zelf wordt m.i.v. komend seizoen trainer van de vrouwen van SKV.

Ondertussen gaat de zoektocht naar aanvulling voor de selectie bij het vrouwenvoetbal gewoon door. De speelsters gebruiken daarvoor zelfs de brievenbus in het centrum van het dorp als reclamezuil.

Woensdag 9 mei 2018: Dug-outs weer tornadoproof
Op donderdag 18 januari 2018 blijkt voor de tweede keer binnen een jaar, dat de dug-outs op de velden vier en vijf onvoldoende bestand zijn tegen een Nederlandse code rood qua windverplaatsing. De leden van de JJC peinzen zich daarom suf over hoe dergelijke calamiteiten in de toekomst kunnen worden voorkomen. Zo gebeurt het, dat op woensdag 9 mei 2018 maar liefst 211 jaar levenservaring in de strijd wordt geworpen, om de zitplaatsen voor de coaches en wisselspelers voortaan met de borst vooruit te laten staan.

Het verstevigen van de dug-outs is niet de enige activiteit in de vroege ochtend. Op deze dag zijn de leden van de internationale toernooicommissie, alsmede een aantal tentenbouwers, ook al vroeg aanwezig, om een tweede clubhuis te bouwen op de fietsenparkeerplaats, alsmede veld 5 om te bouwen tot een tijdelijke camping.

Donderdag 10 mei 2018: Hemelvaartsdag en internationale jeugdtoernooi (1)
Vandaag komen de eerste gasten aan voor het internationale jeugdtoernooi. Vroeg in de middag komen de Belgische – en Duitse gasten, die van de camping gebruik gaan maken. Later op de dag komen ook de Engelse gasten, die worden ondergebracht in gastgezinnen.

Vrijdag 11 mei 2018: Internationaal jeugdtoernooi (2)
Het enige dat de commissie van het internationale toernooi niet in de hand heeft, zijn de weersomstandigheden. Die blijken bij de openingsdag van het tiende internationale jeugdtoernooi echter perfect en omdat ook alles wat de genoemde commissie (foto) wel in de hand heeft tot in de puntjes is geregeld, kunnen deelnemers, vrijwilligers en bezoekers vandaag terugkijken op een prachtige dag.

Zaterdag 12 mei 2018: Internationaal jeugdtoernooi 2018 (3)
Vandaag gaat men op Kleinhoven verder, waar men gisteren geëindigd is: met de poulewedstrijden van het internationale jeugdtoernooi. Het is (gelukkig) iets minder warm en aan veel voetballertjes (m/v) en teams is te zien, dat er al een warme voetbaldag in de benen zit, alsmede een energieverslindende avond daarna. Desalniettemin valt er weer veel te genieten: leuke wedstrijden, mooie doelpunten, verrassende talenten, gezellige gesprekken in meerdere talen, ophalen van oude herinneringen en bovenal een uitmuntende sfeer.

Na de poulewedstrijden volgen de finalewedstrijden en vervolgens wordt het toernooi voetballend afgesloten met de traditionele ‘parentsgame’. Wanneer de avond is beëindigd met een gezamenlijk buffet en een fantastische feestavond, is na ruim een jaar van voorbereiding het tiende internationale jeugdtoernooi ineens in een ‘poep en een zucht’ voorbij.

Op naar 2021.

De orde van de dag
Naast het geweldige internationale jeugdtoernooi moet er door diverse teams ook nog ‘gewoon’ voor de competitie worden gevoetbald. De Hoevelakense hoofdmacht moet in Vaassen tegen VIOS strijden om plaats drie, maar komt met een 2-2 eindresultaat geen stap verder.

Jordy Zieltjes (links) zorgt met zijn eerste treffer voor de Hoevelakense hoofdmacht voor de eerste gelijkmaker (1-1), Lex van Middelaar (rechts) viert zijn rentree na een langdurige blessure met de tweede gelijkmaker: 2-2.

Voor Vrouwen 1 eindigt een roerige week met een 3-1 nederlaag bij GJC in Gorinchem. De speelsters berusten inmiddels in een degradatie en spelen derhalve in het seizoen 2018-2019 opnieuw in de derde klasse.

Kampioenskandidaat JO10-1 krijgt een flinke ‘uppercut’ : 9-2 nederlaag bij DTS ’35 JO10-1. De wedstrijd wordt gespeeld zonder de betrouwbare doelman Bram Ledegang, die een dag voorafgaande aan de wedstrijd een lelijke teenblessure oploopt bij de val van zijn fiets. Ook de instelling van de ploeg staat in de vakantiemodus, zodat de concurrentie voor het kampioenschap dichterbij komt.

Hosanna is het wel bij Hoevelaken JO17-1. De voormalige B1 is één van de twee teams, die vanwege het internationale jeugdtoernooi pas om 17.00 uur kan aftrappen. De wedstrijd tegen Dronten JO17-2 loopt gesmeerd, want met een 5-0 overwinning blijft JO17-1 op kampioenskoers. “Weer een potje afvinken”, schrijft elftalleider Thijs Smeenk op zijn FB-pagina. “Nog twee te gaan. De platte kar en hoofdklasse lonken”.

Dinsdag 15 mei 2018: Hoevelaken 4 blijft op kampioenskoers op 55e verjaardag van sc Hoevelaken
Onze club is vandaag jarig (55) en net als alle jaren, die niet als jubileumjaar worden gezien, gaat deze verjaardag vrijwel geruisloos voorbij.
Er zijn echter wel activiteiten op Kleinhoven. Zo moet Hoevelaken 4 de wei in, voor een wedstrijd tegen SDV Barneveld 11. Dit is niet zo maar een avondwedstrijd tussen de bedrijven door, maar een belangrijk duel op weg naar een mogelijk kampioenschap. Ut vierde komt al snel op voorsprong en geeft die gedurende de wedstrijd niet meer uit handen: 4-1.

Woensdag 16 mei 2018: Op weg naar een betere vereniging?
Sinds januari 2018 laat het bestuur van onze vereniging zich begeleiden door Fons van der Logt, in dienst van de KNVB, om te komen tot een aantal verbetertrajecten binnen sc Hoevelaken. Hoofdgedachte: het doel van de vereniging moet weer nadrukkelijk het verenigen zelf worden.
Diverse mensen zijn door kartrekkers uit meerdere lagen van de vereniging uitgenodigd, om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. Vijftig kaderleden en ouders geven gehoor aan de uitnodiging en bespreken in acht groepjes, waar je als persoon of vereniging trots op kunt zijn. Verder worden er verbeterpunten genoemd, die voor eventuele volgende gelegenheden nader aan de orde zullen komen.

Twee verbetertrajecten worden per direct al in werking gezet: de verwerking van informatie op de website, alsmede het maken van een duidelijk welkomstplan, waarbij nieuwe leden sneller de juiste weg binnen de vereniging weten te vinden.

Donderdag 17 mei 2018: Rudy Baalman terug naar Achterveld
Vandaag maakt het AD melding van het feit, dat Rudy Baalman na één seizoen sc Hoevelaken terug gaat naar Achterveld. Rudy komt in de zomer van 2017 naar Hoevelaken, omdat hij op zaterdag wil voetballen en dan het liefst op een iets hoger plan. Hoevelaken is een goede optie, mede omdat Rudy en hoofdtrainer Harry Oussoren elkaar nog kennen uit de tijd, dat laatstgenoemde bij Achterveld in dienst was.
Komend seizoen wil Rudy, die vader wordt, eenmaal gaan trainen, en dat is voor de Hoevelakense hoofdmacht geen optie. Bij Achterveld is juist deze week besloten, dat de hoofdmacht komend seizoen op zaterdag gaat voetballen en daar kan de nieuwbakken vader wel eenmaal per week gaan trainen. Dan is één en één twee en verliest Hoevelaken na één seizoen een sympathieke speler, die snel bij onze club aardde en topscorer lijkt te worden van onze hoofdmacht.

Eerder maakt Jeffrey Duijst al bekend, dat hij na twee seizoenen bij Hoevelaken vertrekt. Hij gaat terug naar Buitenveldert, waar hij gaat voetballen met zijn vrienden.

Zaterdag 19 mei 2018: Drie kampioenswedstrijden en een mogelijke nacompetitieplaats voor de hoofdmacht
Op Kleinhoven worden vandaag drie kampioenswedstrijden gespeeld. Eén echte en twee mogelijke. Hoevelaken JO10-1 kan vandaag officieel kampioen worden, wanneer het wint van de rechtstreekse concurrent Bennekom JO10-2. Hoevelaken JO17-1 en Hoevelaken 4 zijn bij winst afhankelijk van de resultaten op andere velden.

JO10-1 schiet tekort
Hoevelaken JO10-1 mag het spits afbijten in het mogelijke kampioenenbal. Vanaf minuut één wordt er druk uitgeoefend op de verdediging van Bennekom, wat na een schot op de lat en een schot net naast resulteert in een snelle voorsprong. Wanneer Bennekom korte tijd later door een van richting veranderd schot gelijk komt, komen onze jongens bijna niet meer in het spel voor. De fysiek sterkere voetballertjes van Bennekom maken het Hoevelaken erg moeilijk. Hoevelaken mag de handen dichtknijpen dat de rust met een 1-1 stand wordt bereikt.
In de tweede helft is de wedstrijd snel gespeeld. Hoevelaken krijgt in de slotfase van de wedstrijd nog gelegenheid om een aantal goede aanvallen op te zetten, maar staat dan inmiddels al met 1-4 achter. Die kater moet door sommige jonge spelers echt even worden verwerkt.

JO17-1 naar de hoofdklasse
“Kampioen! Weekje eerder dan verwacht. Concurrentie kon de druk niet aan. Hoofdkasse!”
Met deze woorden laat elftalleider Thijs Smeenk op zijn Facebookpagina de wereld weten, dat Hoevelaken JO17-1 volgend seizoen in de hoofdklasse mag acteren. Een mooi resultaat en ook één van de doelstellingen, genoemd in het beleidsplan.
Hoevelaken JO17-1 wint zelf met 6-2 van Hierden. Hatto Heim JO17-1 en Nunspeet JO17-1, twee van de achtervolgers, spelen tegen elkaar gelijk, terwijl WHC JO17-1 verliest. Hoevelaken wordt door die resultaten onbereikbaar en mag eerder de platte kar op, dan verwacht. (Foto: Thijs Smeenk, of althans zijn camera/telefoon)

Ook Hoevelaken 4 kampioen
Hoevelaken 4 treft op Kleinhoven binnen één week twee teams van SDV Barneveld. Nadat op dinsdag 15 mei 2018 al met 4-1 is gewonnen van het elfde team van de Barnevelders, moet vandaag het twaalfde team van deze club het ontgelden. SDV Barneveld 12 wordt met 3-0 teruggestuurd naar huis en omdat de enige concurrent, Ede/Victoria 2, met maar liefst 7-1 verliest bij Fortissimo 4, mag ook dit royaal bedeelde vriendenteam op de boerenwagen. (Foto: Willem van Vliet).

Hoofdmacht naar derde plaats
In Wekerom vallen er maar liefst tien treffers te noteren in de wedstrijd tussen SDS ’55 en Hoevelaken. Zeven daarvan zijn er voor Hoevelaken en daarvan maakt vertrekkend spits Rudy Baalman (foto) er vier.
Deze overwinning is voor Hoevelaken belangrijk, omdat de ploeg van Harry Oussoren nog altijd aast op de derde plaats op de ranglijst. Die plaats kan mogelijk recht geven op een plaats in de nacompetitie. Gelukkig voor Hoevelaken komt concurrent VIOS vandaag niet verder dan 2-2 in Stroe, waarmee Hoevelaken over de ploeg uit Vaassen heen wipt.

Toch nog een selfie voor Vrouwen 1
In de voorlaatste wedstrijd van de competitie pakken de Hoevelakense voetbalvrouwen toch nog een overwinning. Wartburgia VR3 wordt op eigen veld verslagen met 4-3 en dat levert op de valreep natuurlijk weer een selfie op. Zonder hoofdtrainer Evert Lans, die eerder deze maand zijn contract opzegt bij Hoevelaken. Manouk van de Vuurst, Jolien Mallegrom en Shannon Giele-Esveldt trekken de kar en worden geroemd als interim managers.

Woensdag 23 mei 2018: Schoolvoetbal
Albert Heijn wil zich meer op het dorp gaan richten en is met ingang van dit jaar hoofdsponsor van het schoolvoetbaltoernooi voor de komende jaren. Met verschillende soorten fruit en gezonde koekjes sponsort AH het toernooi met gezond eten. Ook de koffie en het drinken worden door AH gesponsord. Verder stelt AH voor zowel de jongens als de meisjes van de groepen 8 een wisselbeker beschikbaar. Het jongensteam van De Spreng is het eerste jongensteam, dat deze beker in ontvangst mag nemen. Bij de de meisjes gaat de ‘cup met de grote oren’ naar ‘t Blokhuus. (Foto’s: FB pagina Colinda van Vulpen)

Donderdag 24 mei 2018: Sportminded Hoevelaken (15), niets is onmogelijk
Voor de vijftiende keer sinds november 2009 organiseren de sponsorcommissies van sc Hoevelaken en MHCH, in samenwerking met Rabobank Amersfoort Eemland, een sponsorbedank- cq netwerkavond voor hun grootste sponsoren. De gehandicaptensport is het hoofdthema van de avond, die gehouden wordt bij Gazelle Experience Centrum aan de Nijkerkerstraat. Frans van Steenis houdt een verhaal over het Fonds Gehandicapten Sport, maar uiteindelijk zijn Chris Vos en Lisa Bunschoten de belangrijkste sprekers. Beide medaillewinnaars van de Paralympische Winterspelen in Zuid-Korea maken duidelijk, dat niets onmogelijk is.

Zaterdag 26 mei 2018: Een mix aan emoties
De laatste competitieronde is traditioneel een podium, voor een lach en een traan. Ook op deze 26e mei gebeurt er van alles, bij senioren, vrouwen en jeugd. Een overzicht.

Hoofdmacht naar nacompetitie
Voor het Hoevelakense vlaggenschip is de nacompetitie vandaag haalbaar. Hoevelaken moet dan zelf van Otterlo winnen om de derde plaats op de ranglijst te behouden, terwijl Terschuurse Boys haar sportieve plicht moet doen en de derde periodetitel pakken. Beide scenario’s gebeuren,  waardoor Hoevelaken na een wedstrijd in een zengende hitte feestend naar de kleedkamer kan.

Geen selfie, zoals bij Vrouwen 1 gebruikelijk na een overwinning, maar een ‘gewone’ teamfoto na het behalen van de nacompetitie middels een 2-0 overwinning op Otterlo. Het feest kan beginnen!

Vrouwen 1 blijft in tweede klasse
Na een seizoen lang achter de feiten aanlopen gebeurt vandaag, waar weinigen rekening mee hebben gehouden: Hoevelaken VR1 handhaaft zich rechtstreeks in de tweede klasse. Op Kleinhoven winnen de vrouwen met 5-2 van De Meer, waarmee het over de Amsterdamsen heen wipt en zich veilig speelt.

Geen selfie dit keer, maar een echte teamfoto op de Facebookpagina van de vrouwen. Rechtsachter op de foto staat Jan Tiernagan, die eigenlijk pas volgend seizoen de hoofdtrainer bij de vrouwen is, maar na het vertrek van Evert Lans ineens bij de handhavingswedstrijd van VR1 het team leidt. En nog succesvol ook. Is dat een voorbode voor het komende seizoen?

Pascal de Jong en Lisa Bröckl speler en speelster van het jaar
Na afloop van de laatste competitiewedstrijd vinden er weer de traditionele plichtplegingen plaats. Zo wordt aanvoerder Pascal de Jong verkozen tot speler van het jaar, gevolgd door Ewoud van de Brug en Rudy Baalman. Laatstgenoemde ontvangt ook de Jan Weyn topscorerbokaal, met vijftien competitietreffers in zijn eerste en enige seizoen bij sc Hoevelaken.

Vanwege het puntentotaal van 47 doneert hoofdsponsor Eigenhuis Keukens ook nog eens € 2350= , te besteden aan een trainingskamp/trainingsactiviteit.
Barend Bos wordt uitgeroepen tot supporter van het jaar.
Bij de vrouwen zijn Lisa Bröckl (eerste) en Shannon Giele-Esveldt (tweede) de meest waardevolle speelsters.

Hoevelaken JO17-3 grijpt naast de titel
Hoevelaken JO17-3, één van de twee winterkampioenen in januari van dit jaar, speelt vandaag voor het tweede kampioenschap binnen één seizoen. Veensche Boys JO17-1G is de tegenstander, die bij winst ook kampioen kan worden. Hoevelaken JO17-3 heeft genoeg aan een gelijkspel, maar verliest na een hoopvolle 2-1 voorsprong bij rust uiteindelijk met 2-4. De ‘blauwen’ vieren feest, de rood-witten druipen af. Echter niet getreurd, volgende week speelt JO17-3 de bekerfinale, en komt er mogelijk alsnog een feestje.

JO17-3 viert een feestje na de 2-1 tegen ‘t Veen, maar na afloop kunnen de slingers weg (2-4).

Hoevelaken JO17-4, de ambassadeurs van sc Hoevelaken
Hoevelaken JO17-4, de andere winterkampioen in januari 2018, is minder succesvol in de tweede competitiehelft, maar toont na de laatste competitiewedstrijd wel hun beste kant. In Otterlo wordt de competitie afgesloten met een 7-0 nederlaag, waarmee Otterlo JO17-1 kampioen wordt. De spelers vormen voor de Otterlose kampioenen een ware erehaag en mogen zo de ambassadeurs van sc Hoevelaken worden genoemd.


Bijgaande foto is naar sc Hoevelaken (Jeroen Venema) gestuurd door de leider van Otterlo JO17-1. Waarvoor dank!

Hoevelaken 4 eindigt met een nederlaag
Een week geleden wordt Hoevelaken 4, eerder dan verwacht, kampioen, maar tot een kampioensfoto is het niet gekomen. In Ede sluit het vierde vandaag de competitie af en gaat de ploeg alsnog gezamenlijk op de foto. Tot succes leidt dit tafereel niet, want Ut Vierde beëindigt het seizoen met een 3-0 nederlaag tegen Blauw Geel 8.

Zaterdag 2 juni 2018: Succes voor hoofdmacht en JO17-3
Voor de Hoevelakense hoofdmacht staat vandaag de eerste nacompetitiewedstrijd op het programma. In Veenendaal moeten tegen de gelijknamige vereniging, na een 1-1 stand na verlenging, elfmetertrappen de beslissing brengen. Hoevelaken doet dat beter dan de gastheren en mogen verder op avontuur in het seizoentoetje.

Voor de samenvatting, ga naar: https://bdu.bbvms.com/view/playout_finaleweken_2018/2949914.html

JO17-3 pakt de beker
Succes is er ook voor de jonge voetballers van Hoevelaken JO17-3. In Zeewolde moet de bekerfinale worden gespeeld tegen ST:SC Balkbrug/Avereest JO17-1. Hoevelaken wint met klinkende cijfers (5-1) en mag na de verloren kampioenswedstrijd van 26 mei 2018 alsnog een feestje vieren. Met een kampioenschap in januari 2018 en de bekerwinst vandaag kan JO17-3 terugkijken op een zeer succesvol seizoen.

Hoe de overwinning tot stand komt laat het bijgaande filmpje zien.

Zaterdag 9 juni 2018: Hoevelaken blijft derdeklasser
In de tweede ronde van de nacompetitie moet Hoevelaken in Oldebroek strijden tegen OWIOS. Na twee speelhelften blijkt de ploeg die strijdt tegen degradatie trefzekerder dan Hoevelaken (4-1), zodat de weg naar de finale wordt afgesloten. Hoevelaken speelt ook in het seizoen 2018-2019 in de derde klasse.

Vrijwilligersavond
In de avond worden alle vrijwilligers bedankt, die zich ook in het seizoen 2017-2018 hebben ingezet voor sc Hoevelaken. Namens het bestuur roemt Carla Welgraven alle aanwezigen, zo’n zeventig personen, met de woorden: Zonder jullie kan onze vereniging niet bestaan”.

Zaterdag 16 juni 2018: Poelier Van de Veen wint 23e bedrijventoernooi
Het 23e bedrijventoernooi wordt vandaag gewonnen door Poelier Van de Veen. In de finale blijkt dit team schotvaardiger dan het team van Bezembinder. De derde prijs in dit gezellige toernooi is voor het team van De Wiekslag, dat de ‘kleine’ finale op strafschoppen wint van het team Boerkamp.

Donderdag 21 juni 2018: Afscheidswedstrijd Ruud Kassenaar
Vandaag speelt Ruud Kassenaar voor het laatst met (en tegen) zijn teamgenoten van de Hoevelakense hoofdmacht. Ruud neemt afscheid van het hoogste Hoevelakense voetbalniveau en zal met zijn vrienden, waarvan velen voormalige hoofdmacht kameraden zijn, op een lager plan gaan spelen. Ruud neemt zelf twee treffers voor zijn rekening, de 2-1 en de winnende 3-2.

Dinsdag 26 juni 2018: Hoevelaken oefent tegen Amersfoorts Elftal
Het is warm en een handjevol belangstellenden komt vandaag naar Kleinhoven om de Hoevelakense hoofdmacht te aanschouwen tegen een delegatie van in Amersfoort wonende regionale voetballers. Het Amersfoorts Elftal oefent als voorbereiding op de wedstrijd tegen AZ en laat zich van de beste kant zien. Hoevelaken krijgt weinig kansen en verliest dan ook met 5-0 van het “vreemdelingenlegioen”.

Zaterdag 30 juni: Amersfoorts Elftal – AZ: 0-3

Ruim duizend toeschouwers zijn nodig om uit de kosten te komen, maar de organisatoren zien tot hun spijt dat het aantal belangstellenden voor de wedstrijd tussen het Amersfoorts Elftal en AZ ‘slechts’ tussen de 400 en 500 bedraagt. In de hitte bijten de Amersfoorters van zich af en verliezen ‘slechts’ met 0-3 van de eredivisionist.

Voor de wedstrijd is er een actie van de Eigenhuis Groep om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar ALS, terwijl een loterij na afloop de mogelijkheid biedt, om mooie prijzen te winnen.

Dinsdag 14 augustus 2018: Julius Dirksen debuteert in Ajax O17
Het is een mooie dag voor voormalig sc Hoevelaken-speler Julius Dirksen. Vandaag maakt hij, als 15-jarige, zijn debuut bij Ajax O17. Met zijn teammaten speelt hij een vriendschappelijke wedstrijd tegen Anderlecht O18, die met 3-1 wordt gewonnen.
Wordt vervolgd?

Vrijdag 17 augustus 2018: Kleinhoven uitvalbasis Lelystad Airport
Trainen en voetballen op de natuurgrasvelden is vanwege de aanhoudende droogte ten strengste verboden, maar ballonvaren is blijkbaar een andere tak van sport en dan mag je wel van het natuurgras gebruik maken. Vrijdag 17 augustus 2018, in de vroege avond, weet Carla Welgraven te melden, dat een luchtballon veld 4 heeft uitverkoren als landingsbaan.

Zaterdag 18 augustus 2018: De bal rolt weer
Een aantal teams, waaronder de selecties van de mannen en de vrouwen, zijn inmiddels al weer een week in training. De vrouwen spelen vandaag zelfs een oefenwedstrijd, waarbij alle beschikbare speelsters komen opdraven, om hun kunsten te tonen tegen IJFC VR3. De wisselbank is overbevolkt, net als het scorebord. De Hoevelakense voetbalvrouwen vegen de gasten uit IJsselstein van de mat. Echte waarde heeft de wedstrijd daardoor niet, maar iedereen is wel weer even lekker bezig geweest.

Maandag 20 t/m woensdag 22 augustus 2018: Voetbalschool
In de eerste helft van de laatste schoolvakantieweek is er voor de jonge voetballiefhebber weer de mogelijkheid, om aan de eigen voetbalkwaliteiten te sleutelen. Ruim dertig kinderen komen drie dagen naar Kleinhoven om te proberen een betere voetballer te worden. De voetbalschool lijkt daarmee aardig ingeburgerd te raken bij sc Hoevelaken.

Zaterdag 25 augustus 2018: Teambuilding tijdens Dorpsdag
Op de natuurgrasvelden mag nog altijd niet worden gevoetbald en/of getraind en kunstgrasvelden zijn vandaag gereserveerd voor vriendschappelijk voetbal. Ben Boekhout, die in de voorbereiding altijd graag intensief met zijn spelers bezig is, kan vandaag niet met de manschappen van Hoevelaken 2 en 3 trainen. Ben is echter creatief genoeg en stuurt zijn mannen naar de Dorpsloop. Na afloop gaat de teambuilding verder en krijgen de reclameborden op Kleinhoven een flinke wasbeurt van de voetballers. (Foto: Ben Boekhout)

Zaterdag 1 september 2018: Bekervoetbal van start
Vandaag begint de bekercompetitie. Bijna alle teams van sc Hoevelaken doen daar aan mee, met uiteraard wisselende resultaten.

Eén van de deelnemende teams is Hoevelaken JO14-2. Bij dit team is Erik van ‘t Hof aan de technische staf toegevoegd. Erik heeft al een jarenlang verleden als trainer coach van diverse Hoevelakense teams, zowel bij de jeugd, als bij de vrouwen. Na vier jaar keert Erik op het trainingsveld terug en debuteert hij met zijn team tegen NSC JO14-1. De wedstrijd gaat met 2-5 verloren, maar levert wel het eerste wedstrijdverslag van Erik op, dat hij op zijn Facebookpagina plaatst. Uiteraard voorzien van een teamfoto.

De Hoevelakense hoofdmacht opent het bekertoernooi thuis tegen Reaal Dronten. De wedstrijd gaat met 0-3 verloren, daar waar vorig seizoen deze ploeg nog eenvoudig aan de kant wordt gezet.
De Hoevelakense vrouwen doen het beter. Zij openen het seizoen met dubbele cijfers (11-1) tegen SDV Barneveld VR1.

Wanneer de bal rolt, is ook Jeffrey Forée actief. Jeffrey is dit seizoen (met Co) de razende reporter van Hoevelaken JO11-1 en klimt direct na de eerste bekerwedstrijd in de pen. De jonge voetballers winnen in Ederveen met 3-7 en nieuweling Chris Verdam wordt al direct uitgeroepen tot Speler van de Week. Welkom bij sc Hoevelaken.

Donderdag 6 september 2018: Teamfoto’s voor presentatiegids
Traditioneel melden de hoofdmachten van de heren en de vrouwen zich op een donderdagavond in de voorbereiding op de competitie bij hoofdsponsor Eigenhuis Keukens voor de teamfoto’s, die meegaan in de presentatiegids. En dat betekent, dat je er netjes bij moet lopen. Kledingverantwoordelijke Katja Griever is dan ook aanwezig, om te controleren of iedereen netjes gekleed op de foto gaat. Uiteraard geldt dat ook voor diegenen, die ‘strak in het pak’ zitten.

Zaterdag 8 september 2018: Tweede bekerronde
Vandaag staat voor alle deelnemers aan het bekertoernooi de tweede speelronde op het programma. Net als in de eerste bekerronde betekent dat een keur aan resultaten. Twee daarvan gaan gepaard met een wedstrijdverslag. Sander te Hoonte ziet zijn team, JO12-3 winnen. Jeffrey Forée beschrijft in zijn eigen stijl de overwinning van JO11-1 en ziet zijn favoriete team al bijna Europa ingaan.

De Hoevelakense hoofdmacht, die op de doordeweekse dinsdag (4 september 2018) nog met 2-3 bij Achterveld weet te winnen, moet de tweede bekernederlaag incasseren. In Doornspijk wordt met 3-1 verloren van DSV ’61.

Zaterdag 15 september 2018: Laatste bekerronde
Na twee uitstekende bekerwedstrijden haalt Hoevelaken JO11-1 de volgende ronde toch niet. Verslaggever Jeffrey Forée zegt zich vandaag al bij de intocht van Sinterklaas te begeven. Zijn ogen zien, dat zijn favoriete team in de beginfase de bovenliggende partij is, “maar als je zelf niet scoort, gebeurt dat aan de andere kant wel”. Conclusie: 3-7.

Hoevelaken JO17-1 komt vandaag met de eerste teamfoto van “Hoevelaken B1, 2018-2019”. Dat is ook niet zo gek, want in de laatste bekerronde wordt Veensche Boys JO17-1 in een heuse derby met 9-0 van de mat geveegd.

De Hoevelakense hoofdmacht haalt de volgende bekerronde niet. Geplaagd door de nodige blessures gaat ook de laatste bekerwedstrijd verloren. In Stroe krijgt Hoevelaken opnieuw drie treffers tegen, waar slechts één treffer tegenover kan worden geplaatst.

Zaterdag 22 september 2018: Een troosteloze zaterdag
Na een week met prachtig weer daalt juist in het weekend de regen in verschillende stadia naar beneden. Deze weersomstandigheden geven Kleinhoven een troosteloos aanzien en zo zijn ook de resultaten van vele selectieteams. Voor de derde keer op rij begint de hoofdmacht met een competitienederlaag. Hoevelaken 2 en 3 gaan eveneens ten onder, net als Vrouwen 1 en JO19-1.

Hoevelaken JO11-1 zakt nog verder door het ijs. De competitie wordt gestart tegen de ploeg, waartegen het bekertoernooi wordt afgesloten. Na de 3-7 bekernederlaag vervliegt ieder optimisme vandaag: 2-10. Er verschijnt dan ook geen wedstrijdverslag.

Toch schijnen er ook zonnetjes. Erik van ‘t Hof lijkt met zijn team, JO14-2, het lek boven te hebben en geniet van zes treffers, gemaakt door vijf verschillende spelers. Sowieso straalt de levenslust als trainer/coach weer van hem af, getuige de wedstrijdverslagen die hij op zijn Facebookpagina plaatst, waarvan ook bijgaande foto komt.

Ook Carla Welgraven, als bestuurslid kantinezaken verantwoordelijk voor het clubhuis-gebeuren, is blij, zij het met gemengde gevoelens. Op de oproep voor keukenpersoneel voor deze dag komt geen enkele reactie. Echter, wanneer de nood het hoogst is, is de redding nabij, geldt voor deze zaterdag, want diverse personen staan op om, ook na hun gespeelde wedstrijd, het patatbakken op zich te nemen. Aangevuld met het poetsen van de keuken. (Foto: Carla Welgraven)

Zaterdag 29 september 2018: Hoofdmacht herpakt zich
Het Hoevelakense vlaggenschip neemt vandaag revanche op zichzelf door in Wekerom wederom drie punten te pakken. Na de 3-7 in de vorige voetbaljaargang wordt het vandaag 0-2. Voor beide treffers is na een half uur spelen slechts twee minuten nodig. Hoevelaken is daarmee een wedstrijd eerder van de hatelijke ‘nul’ af dan vorig seizoen.

JO14-1, zoals het heurt
Hoevelaken JO14-1 moet vandaag naar FC Horst en verliest met 3-0. Een kansloze missie, volgens elftalleider Bas van Vulpen. De voorbereiding op de wedstrijd verraadt echter grote sportiviteit. Kortom, een start zoals het ‘heurt’. (Foto: Henk de Koning)

Woensdag 3 oktober 2018: Presentatiegids op de deurmat
De competitie is al twee wedstrijden oud, maar vandaag wordt dan toch de presentatiegids bezorgd. Pascal de Jong en Ewoud van de Brug vertellen daarin over hun voetballeven in Hoevelaken 1, Jan Tiernagan stelt zich voor als nieuwe hoofdcoach bij de Vrouwen, er is aandacht voor de scheidsrechters, die in de kelder van de vereniging hun toontje meeblazen. Verder vertelt Maurits Kamphorst als sponsor over zijn leven als registermakelaar. Kortom, weer een gevarieerd blaadje.

Vrijdag 5 oktober 2018: Train de trainer
In het kader van “train de trainer” vindt deze avond de eerste van drie workshops plaats. Zeventien trainers/leiders melden zich in de kantine om een avond te luisteren en te praten over trainingsaanpak.

Vanuit de VTZ is een paar jaar geleden het initiatief genomen om ons als vereniging te laten coachen/trainen door de voetbalschool. Doel is om uiteindelijk alle spelers op hun niveau zoveel mogelijk technische bagage mee te geven. Ontwikkeling van de speler op de eerste plaats i.p.v. teambelang/winnen. Op lange termijn met als doel om met de hoogste selectie-teams van de jeugd en het eerste elftal goed voor de dag te komen met eigen jeugd. Om die olievlek zo snel mogelijk te laten gaan is onderdeel hiervan om de trainer te trainen, zodat er een rode draad in de vereniging ontstaat. (Bijdrage en foto van Sander te Hoonte)

Zaterdag 6 oktober 2018: Dag van de scheidsrechter

Vandaag start de week van de scheidsrechter. De KNVB roept alle leden op, om de arbiter van dienst nog eens extra te bedanken voor het leiden van hun wedstrijd. Maar dan moet de man in kwestie er wel zijn. Voorzitter Willem van Vliet ziet de dag meer als de dag zonder scheidsrechters, omdat twee door de bond aangestelde scheidsrechters niet komen opdagen. In allerijl moeten er daarom geïmproviseerde maatregelen worden genomen, om wedstrijden toch doorgang te kunnen laten vinden.

Brilstand voor de hoofdmacht
Het Hoevelakense vlaggenschip moet vandaag tegen Otterlo, waartegen vorig seizoen in de laatste competitiewedstrijd nog een plaats in de nacompetitie werd afgedwongen. Vandaag loopt het minder soepel. Beide ploegen komen niet tot scoren, waarmee Hoevelaken na drie wedstrijden alle drie de mogelijke resultaten heeft behaald: nederlaag, winst en een gelijkspel.

Vrijdag 12 oktober 2018: Oscar van Doorn wint superhoofdprijs
De jeugdbingo van de Supportersvereniging blijft een populaire jeugdactiviteit. Vandaag bezoeken maar liefst 83 kinderen het clubhuis, om een poging te ondernemen om de prachtige hoofdprijs mee naar huis te nemen. Er kan er echter maar één winnen, en dat is Oscar van Doorn, die met de Microsoft Xbox One S1 TB naar huis gaat. (Foto: Carla Welgraven)

Zaterdag 13 oktober 2018: Nederlaag voor de hoofdmacht
Het Hoevelakense vlaggenschip verliest vandaag met 3-1 van asc Nieuwland. De uitslag doet minder erg aan dan de werkelijkheid, want in de eerste helft, die met een 3-0 stand eindigt, maakt Nieuwland op de warmste 13e oktober ooit gehakt van onze vlaggendragers. Daarvoor kan maar één reden worden bedacht: de compensatie voor het feit, dat er in de Nieuwlandse keuken geen gehaktballen verkrijgbaar zijn.


Hoevelaken komt in de tweede helft vaker daar, waar het in de eerste helft een gebiedsverbod lijkt te hebben: in het strafschopgebied van de tegenstander.

In de tweede helft doet Hoevelaken er een tandje bij en doet Nieuwland een stapje terug, zodat na de treffer van Patrick Kloppenburg zelfs een 3-3 niet ondenkbaar is. Een treffer van Randy Gerritsen wordt vanwege een licht duwvergrijp afgekeurd, anders zou de slotfase nog spannender zijn geweest.

Maandag 15 oktober 2018: Algemene ledenvergadering
De leden zijn vandaag weer aan zet, want op de plaats waar dat hoort, de algemene ledenvergadering, hebben zij de gelegenheid om vragen te stellen aan het bestuur, zowel op organisatorisch – als financieel gebied. Uiteraard wordt daarvan weer het nodige gebruik gemaakt.

Traditioneel wordt de vergadering afgesloten met  de huldiging van leden, die 25, 40 of zelfs 50 jaar lid zijn van onze club. Dit jaar komt daar ook de benoeming bij van het 19e Lid van Verdiensten sinds augustus 1986. Ben Boekhout is de man die dat zeker verdient en krijgt daarvoor het bijbehorende tegeltje.

John Kok (25), Jos Springveld (50), Arnold van den Hoeven (50), Robert Geijtenbeek (40), Cees Uiterwijk (50), Ben Boekhout (Lid van Verdiensten), Ben Willigenburg (50), Wim Uiterwijk (40 én 50), Marcel Doppenberg (25) gebroederlijk bijeen na hun huldiging. Peter van Tol (25) hoort ook bij dit rijtje, maar was al weg bij het maken van de foto.

Zaterdag 20 oktober 2018: Hoofdmacht neemt revanche op zichzelf
De Hoevelakense hoofdmacht treedt vandaag voor het eerst in de historie in de arena tegen AGOVV en wint in een goede en aantrekkelijke wedstrijd met 3-2. Hierdoor blijft er aansluiting met de subtop, die gemist dreigde te worden na een aantal tegenvallende resultaten in de openingsfase van het seizoen. Arslan Gümüs (foto), normaal uitkomend in JO19-1, mag kort voor tijd debuteren en verdient daarmee zijn Hoevelakense ‘haasje’.

Nieuwe look bar clubhuis
Op vrijdag 19 oktober 2018 en zaterdag 20 oktober 2018 wordt er gewerkt aan een nieuwe aanblik van de bar. Boven de toog wordt een geheel nieuw front gemonteerd, waardoor het clubhuis nog meer uitstraling krijgt.

Gouden rookworst van Steltenpool
Door de werkzaamheden in de kantine en het geringe wedstrijdprogramma is er een beperkt aanbod in de keuken. Maar tot dat aanbod hoort wel de rookworst van Steltenpool, die eerder in de week de plaatselijke krant haalt vanwege het predicaat goud tijdens de rookworstkeuring.
Mede verantwoordelijk voor die kwaliteit is ‘worstendraaier’ Bert Schippers, bij sc Hoevelaken actief als jeugdtrainer.

Dinsdag 23 – donderdag 25 oktober 2018: Voetbaldriedaagse
De herfstvakantie wordt op Kleinhoven gebruikt om jonge voetballers de kans te geven zich verder te ontwikkelen middels ‘Play the Spanish way’. Op dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 oktober trainen meer dan 30 kinderen onder leiding van professionele trainers van De Voetbalschool. ’s Ochtends wordt er getraind op techniek, ’s middags worden verschillende partij- en toernooivormen gespeeld. Ook zijn er weer verschillende prijzen te verdienen. Al met al weer een groot succes! (Bijdrage van Sander te Hoonte)

Zaterdag 27 oktober 2018: Anticlimax voor de hoofdmacht
Een puike wedstrijd spelen, met goed combinatievoetbal, veel diepgang, bijna twintig hoekschoppen en dotten van kansen en dan toch met 1-0 verliezen. Het overkomt Hoevelaken in Barneveld tegen de nummer laatst op de ranglijst. Voormalige B-trainer van sc Hoevelaken, Gerwin Dekker (2011-2015) gebruikt zijn in Hoevelaken opgedane kennis over de Hoevelakense spelers en houdt de punten met Barneveld in eigen zak.


Kansen en gevaar te over, maar tot een Hoevelakense treffer komt het niet.

Zaterdag 3 november 2018: Hoofdmacht herstelt zich, JO14-1 in het nieuw, een late derby en een appeltje voor de dorst
Het is een goede dag voor de selectieteams van sc Hoevelaken. Na de blamerende nederlaag van vorige week herstelt Hoevelaken zich thuis tegen Teuge. Na een slechte reeks tegen deze tegenstander weet Hoevelaken eindelijk weer eens een keer van Teuge te winnen. Daarvoor zijn vijf flitsende minuten na de rust voldoende voor twee treffers.

Hekkensluiter Hoevelaken 2 wint relatief eenvoudig van koploper Unicum 2, terwijl de vrouwen hun eerste overwinning boeken ten koste van Sporting ’70 VR2 (4-2).

Een late wedstrijd is er voor Hoevelaken 6. Dit team speelt de derby tegen Veensche Boys 7, maar het aanvangstijdstip is vastgesteld op 16.45 uur. De mannen kunnen pas na half zeven aan het bier, maar het levert wel mooie plaatsjes op, zoals de foto van Jan Baas laat zien.

Sponsoring
Hoevelaken JO14-1 is dit seizoen het eerste team, dat vanwege sponsoring op de foto mag. De jonge voetballers krijgen nieuwe trainingspakken aangeboden van Eiffel en KingFish, maar tot drie punten leidt dat niet. Stroe JO14-1 is met 0-3 te sterk.

Een appeltje voor de dorst wordt wekelijks aangeboden door dé registermakelaar en Albert Heijn. Namens beide ondernemingen zijn Maurits Kamphorst en Peter Roeland aanwezig, om de aandacht te vestigen op de gezonde hap.

Maandag 5 en dinsdag 6 november 2018: Zwitserse voetbalvrouwen trainen op Kleinhoven
Op vrijdag 9 en dinsdag 13 november 2018 moeten de Nederlandse voetbalvrouwen in een tweeluik met Zwitserland proberen, om alsnog een ticket voor het WK af te dwingen. De eerste wedstrijd is in Nederland en dat is voor de Zwitserse vrouwen reden, om in De Klepperman te overnachten. Op steenworp afstand liggen de voetbalvelden van sc Hoevelaken en daarom is het niet zo gek, dat ze zich op Kleinhoven voorbereiden op de wedstrijd met de Europees Kampioen. De meisjes van Hoevelaken JO13-1 kunnen tijdens de training op 5 november hun geluk niet op, want zij mogen met de Zwitserse internationals op de foto. (Foto: Willem van Vliet)

Op dinsdag 6 november keren de Zwitserse voetbalvrouwen op Kleinhoven terug om te trainen. De aanwezigen met een oranje hart slaat de schrik om het hart: boven Kleinhoven verschijnt een enorme regenboog. Is dat een teken van geluk voor de Helvetianen? Of is het Helvetiinnen? Hoe dan ook, op vrijdag 9 november 2018 blijkt dat het meevalt. De Oranje Leeuwinnen winnen soeverein met 3-0 en mogen plaatsing voor het WK niet meer uit handen geven. (Foto: Willem van Vliet).

Zaterdag 10 november 2018: Patatje voor een nederlaag en clash tussen JO12-2 en JO12-3
Het komt niet zo heel vaak voor dat twee teams van sc Hoevelaken bij elkaar zijn ingedeeld in de competitie. Dit seizoen is het voor JO12-2 en JO12-3 wel het geval en vandaag treffen beide teams elkaar. Sander te Hoonte, zelf betrokken bij JO12-3, doet verslag van deze wedstrijd en ziet in de slotfase van het duel, dat in een (niet bloedige) 0-0 lijkt te eindigen, de ‘thuisploeg’ op voorsprong komen. Gelukkig voor Sander heeft hij zijn zoon in zijn team voetballen, die in een nog verdere slotfase de gelijkmaker op het bord schiet voor de ‘gasten’. Volgens zijn eigen beschrijving heeft Sander van blijdschap nog nooit zo hoog gesprongen. Andere bronnen melden, dat de JJC op de maandag na deze wedstrijd uren bezig is geweest om Sanders gat in de ozonlaag te dichten.

Ook blij is Erik van ‘t Hof. Zijn team, Hoevelaken JO14-2, verliest weliswaar met 0-5 van koploper Batavia ’90 JO14-1, maar Erik ziet overal de positieve kanten van in en prijst zijn spelers voor het feit, dat ze de verwachte oorwassing zo laag mogelijk hebben weten te houden. En dat verdient een frietje ‘met’.

Catwalk saturday
In de eerste helft van het seizoen komt het regelmatig voor, dat er meerdere teams op een zaterdag in nieuwe pakken worden gestoken. Zo zijn deze zaterdag Hoevelaken MO17-1 en JO12-2 aan de beurt om in nieuwe pakken te worden gehesen. (Foto’s: Katja Griever)

Hoevelaken MO17-1 krijgt nieuwe shirts aangeboden van Bart Riooltechniek en Q-tronic.


Hoevelaken JO12-2 krijgt nieuwe trainingspakken van Invenco.

Zaterdag 17 november 2018: Strafschop nekt Hoevelaken

Een strafschop in de 86e minuut, na een doelpuntloos treffen tot die tijd, is de reden dat de punten niet met de Hoevelakense hoofdmacht mee naar Hoevelaken gaan, maar in Ederveen achterblijven. 

Hoevelaken JO12-3 in het nieuw

Hoevelaken JO12-3 krijgt nieuwe trainingspakken aangeboden door RMG Badkamers.

Aftrappen bij dag en dauw
Onderstaande foto is geen trainingskamp in het noorden van Finland.  Evenmin is het een opwarmsessie in de koelcellen van KingFish, één van de sponsoren van de nieuwe trainingspakken. Deze foto toont de naakte waarheid, namelijk het bij dag en dauw moeten warmlopen voor Hoevelaken JO14-1, om de degens te kruisen met csv Apeldoorn JO14-2. Gelukkig voor de mannen van Bas van Vulpen, die dit plaatje van het ochtendgloren schoot, zijn ze niet voor niets vroeg uit de (warme) veren gegaan. In Apeldoorn wordt met 3-0 gewonnen.

Zaterdag 24 november 2018: Hoevelaken met acht man tegen VIOS en MO15-1 verbreekt sponsorrecord.
Een wedstrijd zonder saaie momenten, maar geen herinneringen waar de mannen van de Hoevelakense hoofdmacht met plezier aan zullen terugdenken. In Vaassen worden drie rood-witten met een directe rode kaart voortijdig naar de kant gestuurd, waardoor Hoevelaken, op vijf minuten na, de hele tweede helft met acht man speelt. Echter, elk nadeel heb z’n voordeel, want vandaag mag Kjeld van den Heuvel ruim een uur lang zijn kwaliteiten tonen, waarvan het stoppen van een strafschop er één is.

Bij elf tegen acht is er geen sprake van een wedstrijd. Hoevelaken verliest na de dure verkoop van de huid dan ook met 4-1.

Maar liefst vier sponsors voor MO15-1.
Hoevelaken MO15-1 verliest vandaag ook, met 1-2 op Kleinhoven, maar mag zich de kampioen van de catwalk noemen. Maar liefst vier bedrijven slaan de handen ineen, om de jonge voetbalsters van het hele sponsorpakket te voorzien.

De bouwbedrijven Schotsman en Van ‘t Klooster schenken de speelsters nieuwe trainingspakken, dé Registermakelaar steekt de meisjes in nieuwe shirts, terwijl Dirk Verkuil Tuinen voor nieuwe tassen zorgt.

Zaterdag 1 december 2018: Sinterklaas bezoekt de Hummels
Wanneer Sinterklaas weer in het land is, wordt er uiteraard ook een bezoek gebracht aan Kleinhoven. Na een aantal decennia op een doordeweekse avond te zijn langsgekomen bezoekt de Goedheiligman sinds vorig seizoen bij dag en dauw op zaterdagochtend de voetbalclub. Tijdens hun vroege zaterdagochtendtraining worden de Hummels met een bezoek vereerd en heeft Sint uiteraard ook aandacht voor andere jeugdteams. (Foto: Facebook)

Groepsfoto voor de Vrouwen 1
De Hoevelakense voetbalvrouwen hebben hun vijfde wedstrijdpunt binnen. In Ermelo wordt met 1-1 gelijkgespeeld tegen DVS ’33 VR1 en dat is dus weer reden voor een teamfoto. (Foto: Facebook)

Meisjes MO13-1 voetballen voor zieke klasgenoot

Zaterdag 1 december staat ook in het teken voor de actie “Samen Sterk Voor Willem”. Een aantal meisjes van Hoevelaken MO13-1 heeft een zieke klasgenoot en wil deze helpen door geld in te zamelen als ondersteuning in de zorg. In de thuiswedstrijd tegen Hulshorst krijgen de meisjes maar liefst tien euro per treffer, dus schieten zij maar liefst veertien (14) ballen in de touwen. Via een bijdrage van de hoofdmacht en een verloting sprokkelen de speelsters een leuk bedrag bij elkaar. Hulde voor dit initiatief. (Foto: Kees van den Heuvel)
https://www.ad.nl/amersfoort/voetbalmeiden-scoren-voor-zieke-willem-8-uit-hoevelaken~a906c478/

Hoevelaken niet langs CJVV
Twee keer krijgt Ewoud van de Brug de bal verkeerd op het hoofd, wat leidt tot twee treffers voor tegenstander CJVV. Na de eerste ongelukkige treffer (0-1) trekt Hoevelaken de zaken nog recht (2-1), maar na de ongelukkige aanraking in de slotminuut (2-2) kan Hoevelaken de zaken niet meer omdraaien en wordt er ongelukkig puntverlies geleden.

Gehaktbal 2.0 (1)
In het seizoen 2015-2016 worden er tweewekelijks gehaktballen getest bij de tegenstanders van de hoofdmacht van sc Hoevelaken. Als uiteindelijke winnaar komt de zelfgemaakte gehaktbal van SEC met een ruime 8 als overwinnaar uit de bus.
In het seizoen 2016-2017 wordt de discussie over een vervolg van genoemde test al na één bekerwedstrijd gestaakt. Aan de Twentsche gehaktbal bij ‘t Harde, van het merk Gouden Ambacht, sudderend in de bijbehorende Twensche gehaktballenjus, zal dat seizoen geen andere bal in de buurt komen.
Vandaag komt er plotseling een vervolg op het gehaktballenverhaal. In de keuken van onze club gaan met ingang van deze maand nieuwe gehaktballen verkocht worden. De gehaktballen van keurslager/traiteur Steltenpool, al 30 jaar een begrip in Hoevelaken, gaan voor een ommekeer in de gehaktballenbeleving van menig niet-vegetariër zorgen. (Foto: FB-pagina sc Hoevelaken)

Woensdag 5 december 2018: In memoriam (4): Co Stam
Terwijl vele gezinnen in Sinterklaasstemming zijn, is er bij het gezin Stam het verdriet van het overlijden van Co Stam. Co heeft een ongeneeslijke vorm van longvlieskanker en kan die strijd niet winnen.
In de tweede helft van de zestiger jaren maakt Co een aantal jaren deel uit van de selectie van sc Hoevelaken. Hij is er op 6 april 1968 bij, wanneer de hoofdmacht van sc Hoevelaken na vijf jaar het eerste kampioenschap mag vieren.


Co Stam, geknield vierde van links, op 6 april 1968 op de eerste kampioensfoto van de hoofdmacht van sc Hoevelaken, tevens de eerste kleurenfoto in het archief van sc Hoevelaken.

Zijn ziekte noopt Co om te stoppen met zijn grote liefde, de wandelsport, waarin hij vanaf zijn 62e jaar tijdens vele wandeltochten in diverse landen ter wereld deze eeuw maar liefst ruim 30.000 km aflegt. Wanneer hij dat vanwege zijn ziekte conditioneel niet meer kan, gaat hij vanaf het voorjaar in 2018 rondjes wandelen rond het hoofdveld van sc Hoevelaken en is hij als supporter weer terug bij de club, waar hij ruim vijftig jaar geleden een paar seizoenen uitkomt.

Zaterdag 8 december 2018: Hoofdmacht geeft wedstrijd in twee minuten weg, JO19-1 naar promotiepoule
Het is een zwart(wit)e dag voor de hoofdmacht van sc Hoevelaken. In Harderwijk komen de mannen van Harry Oussoren voor de rust met een felle wind tegen op een (gelukkige) 1-0 voorsprong, maar wanneer men verwacht dat er met een forse wind over de as van het veld in de tweede doorgang geprofiteerd wordt van het windvoordeel, zakt Hoevelaken ver terug, verliest het veel duels, combineert het minder dan de tegenstander en worden, als een verlaat Sinterklaascadeau, twee treffers binnen twee minuten weggegeven en trekt men opnieuw aan het kortste eind. Het wil nog maar niet zomeren.

Hoevelaken JO19-1 naar promotiepoule
Het vlaggenschip van de jeugd kan terugkijken op een goede eerste seizoenhelft. Door deze goede resultaten, afgesloten met een noodzakelijke 4-2 overwinning op Rood-Wit’58, speelt JO19-1 in de tweede seizoenhelft in de promotiepoule, met als inzet een plaats in de hoofdklasse in het seizoen 2019-2020.

Hoevelaken 4 en JO8-5 op de catwalk
Over een verlaat Sinterklaascadeau gesproken: vandaag mogen twee teams weer cadeautjes uitpakken. Hoevelaken 4 krijgt nieuwe shirts aangeboden door KingFish, Hoevelaken JO8-5 krijgt nieuwe trainingspakken van B&S bouw, voeg en metselbedrijf en nieuwe tassen (met eigen naam!) van Xenz.

Hoevelaken 4 toont de nieuwe shirts, aangeboden door KingFish. (Foto: Katja Griever)


Hoevelaken JO8-5 toont de nieuwe tassen van Xenz (boven) en de nieuwe trainingspakken van B&S Bouw (onder).

Gehaktbal 2.0 (2)
Het is menens met de nieuwe gehaktbal in de keuken van sc Hoevelaken. In alle vroegte levert Bert Schippers (rechts), gehaktballen- en worstendraaier bij Steltenpool, persoonlijk de ballen bij onze club af. Joop Haverkamp (links) heeft de eer om de ballen in ontvangst te mogen nemen.

Dinsdag 11 december 2018: Sportminded Hoevelaken (16)
Vandaag is de zestiende editie van Sportminded Hoevelaken sinds november 2009, een samenwerkingsverband tussen de sponsorcommissies van sc Hoevelaken en de Mixed Hockey Club Hoevelaken. Met ondersteuning van Rabobank Amersfoort Eemland worden de grootste sponsors van beide verenigingen bedankt voor hun inzet aan de voetbalvereniging en/of hockeyclub.

Laurens Hoekstra (links) en Léon Breuers (rechts) spreken namens Sportminded Hoevelaken de bijna 50 aanwezigen toe en wensen hen een fijne avond.

In De Klepperman vertellen Marc Trein en David van der Meulen namens de Rabobank over maatschappelijke betrokkenheid, hulp bij de wereldvoedselproblematiek en aandelenkoersen. Joan Boersma vertelt iets over de overname van De Klepperman door de Fletcher Groep, waarvan De Klepperman het 93e hotel wordt. Victor Klukkert van Eigenhuis Keukens (hoofdsponsor sc Hoevelaken) deelt in een kort verhaal mede, dat Eigenhuis Keukens is overgenomen door de Nuva Keukengroep, dat hij daar heel blij mee is, maar dat er (voorlopig) niet veel gaat veranderen. Tot slot vertellen de voorzitters Willem van Vliet (sc Hoevelaken) en Wim Tjaberinga (MHCH) over het wel en wee van hun verenigingen.

Vrijdag 14 december 2018: Najaarsuitgave De Zijlijn
Clubblad De Zijlijn wordt vandaag aan de bezorgers aangeboden. In de meest recente versie is een interview te lezen met de voetballende tak van het gezin Elverding (Edwin, Robin en Colin) en wordt Bas (“Nijhuis”) van Vulpen in de stadionlichten geplaatst vanwege zijn grote inzet voor de club, alsmede zijn onnavolgbare positiviteit. Katja Griever stopt na elf jaar met de sponsorcommissie, waarin zij was belast met de kleding. In De Zijlijn vertelt zij haar afscheidsverhaal. Keurslager Steltenpool wordt als sponsor van sc Hoevelaken in het voetlicht gezet en Arnold van den Hoeven geeft een inkijkje in zijn familie en de wijze waarop men Chinees eten nuttigt. Verder wordt er teruggeblikt op – en vooruit gekeken naar de activiteiten binnen sc Hoevelaken. Kortom, weer een meer dan lezenswaardige uitgave.

Zaterdag 15 december 2018: Hoofdmacht met gelijk spel de winterstop in en Hoevelaken 7 in het nieuw
Het is koud langs de lijn, maar omdat de wedstrijd van ons vlaggenschip een interessant potje is, gaat de gevoelstemperatuur langzaam omhoog. Hoevelaken speelt een degelijke wedstrijd, houdt een punt over aan het duel tegen runner-up Batavia, maar had kunnen winnen wanneer vlak voor tijd niet een schot op het Hoevelakense doel van richting zou zijn veranderd.


Hoevelaken viert dit punt uitbundig, want na de wedstrijd is de hoofdmacht verantwoordelijk voor de feestavond, die aan alle leden van sc Hoevelaken wordt aangeboden.

Hoevelaken 7 in het nieuw
In de laatste wedstrijd voor de winterstop mag als laatste team in 2018 Hoevelaken 7 op de foto met de nieuwe shirtsponsor. Hoevelaken 7 speelt al een aantal weken in nieuwe shirts van De Wiekslag, maar tot een fotomoment is het nog niet gekomen. Tot vandaag, alleen moeten direct na de fotosessie de shirts al weer in de tas, omdat tegenstander Hierden ook in rode shirts voetbalt. In de neutrale blauwe shirts knikkert Hoevelaken de gasten uit Hierden uit het bekertoernooi (5-1).

Gehaktbal 2.0 (3)
Na twee weken heeft de gehaktballencommissie eindelijk de tijd, om de nieuwe gehaktbal van Keurslager Steltenpool aan een test te onderwerpen. Wat direct opvalt is het volume en verder is het aan te raden, om het bakje eerst op een degelijke ondergrond te plaatsen, voordat er een stuk van de bal wordt geprikt. De bal is stevig van constructie, heeft een duidelijke vleessmaak en zal ongetwijfeld een hardloper worden in de keuken van onze club.

Donderdag 20 december 2018: Selectietrainers verlengen hun contract
Via de website van sc Hoevelaken laat het bestuur vandaag weten, dat Harry Oussoren en Ben Boekhout ook in het seizoen 2019-2020 aan onze club verbonden zullen zijn. Harry Oussoren begint in augustus 2019 aan zijn vierde seizoen bij Hoevelaken, Ben Boekhout aan zijn achttiende, verdeeld over het hoofdjeugdtrainerschap en Hoevelaken 2. Het ondertekenen van de contracten zal in januari 2019 plaatsvinden.

Een dorp verder krijgt Roger Lantinga, B-trainer van sc Hoevelaken in het seizoen 2010-2011, minder goed nieuws te horen. Na bijna een half jaar hoofdtrainer te zijn geweest bij Veensche Boys komt men in ‘t Veen tot de conclusie, die vele Hoevelakers al hadden getrokken bij het nieuws van diens aanstelling op 7 januari van dit jaar: geen optimale verstandhouding tussen trainer en spelersgroep.

Zaterdag 22 december 2018: Hoevelaken MO13-1 reikt cheque uit aan Willem Boland
Vandaag is een inhaalprogramma en daarom hoeven slechts twee Hoevelakense teams aan te treden: Hoevelaken 3 en MO13-1. Beide teams krijgen vier treffers tegen (0-4 en 3-4) en verliezen hun wedstrijd dan ook.
Na de 4-3 nederlaag in Harderwijk tegen Zwart-Wit MO13-1 tonen de jonge voetbalsters zich bij terugkomst uiteindelijk grote winnaars. Vandaag rijken ze de cheque uit, waarvoor op zaterdag 1 december 2018 actie is gevoerd. De acties hebben 3188 euro opgeleverd en vormen weer een stapje in de richting van het streefbedrag, dat nodig is om Willem Boland te helpen in zijn genezingsproces.

Doneren kan nog altijd via de website https://samensterkvoorwillem.nl

Gehaktbal 2.0 (4)
De nieuwe gehaktbal blijkt een hardloper te zijn. Desgevraagd vertelt clubhuisbeheerder Carla Welgraven dat de nieuwe bal de verwachtingen overtreft. “Normaal verkochten we er zo’n 40 op een zaterdag, vooral aan het eind van de dag. Met deze nieuwe gehaktbal gaat de verkoop de hele dag door. Op de tweede dag van de nieuwe bal hadden we er 58, maar dat waren er achteraf nog veel te weinig. De bal valt duidelijk in de smaak”.

Vanaf zaterdag is deze “betere bal” verkrijgbaar in de voetbalkantine van SC Hoevelaken! Komt u ‘m lekker proeven! #lekker #gezonder #glutenvrij #balgehakt #gehaktbal #schoevelaken #keurslagersteltenpool #hoevelaken

Geplaatst door Keurslagerij Steltenpool op Dinsdag 27 november 2018

Maandag 24 december 2018: Ook voormalig gravelveld bewoond
Deze week worden de sleutels overhandigd aan de eerste bewoners van het woonzorg complex aan de Sportweg. Daarmee wordt, na het voormalige tweede veld en het voormalige hoofdveld van sc Hoevelaken, ook het voormalige gravelveld, annex trainingsveld en in een ver verleden zelfs schaatsbaan, bewoond.

Woensdag 26 december 2018 …..
….. staat er als datum op de meest recente uitgave van Nijkerk Nu, al wordt het laatste nummer (een collectors item) pas na de Kerst bezorgd.  Nijkerk Nu is, evenals Leusden Nu en Soest Nu, verkocht aan de BDU. Het aankondigen van evenementen of showen van nieuwe shirts en trainingspakken kan niet meer via deze krant.
Sc Hoevelaken bedankt de redactie van Nijkerk Nu voor de samenwerking in alle jaren en zal al het nieuws via de overgebleven bekende mediakanalen blijven verzorgen.

In memoriam (5): Gerrit van Beek
Vandaag overlijdt op 78-jarige leeftijd Gerrit van Beek. Gerrit is jarenlang een actief lid bij sc Hoevelaken. In de zeventiger – en tachtiger jaren is hij als jeugdleider aan onze club verbonden. Daarnaast is Gerrit een fanatiek kaarter, zowel op de donderdagse kaartavonden, als tijdens vele klaverjasmarathons. Ook reist hij de hoofdmacht achterna, om met zijn kornuiten zoveel mogelijk uit- als thuiswedstrijden te volgen.

Donderdag 27 december 2018: Toepen en hartenjagen
De laatste kaartavond van het kalenderjaar brengt donderdagavond 27 december 2018 ruim dertig belangstellenden naar het clubhuis van sc Hoevelaken. 21 toepers en 10 hartenjagers nemen het tegen elkaar op in de strijd om drank en vlees.
Bij het toepen toont Jimmy Geurtsen (foto) zijn blufkunsten en mag als eerste naar de prijzentafel. Bij het hartenjagen zijn er drie kaarters, die een gelijk aantal punten behalen: Wout Dekker, Hans Hoksbergen en Robert Kreuning.

Hans van de Haar kijkt terug op voetbalcarrière
FC Lienden is teruggetrokken uit de Tweede Divisie en daarom heeft trainer Hans van de Haar even geen club. In De Stad Nijkerk van vandaag kijkt hij terug op zijn voetballeven, dat in de jeugd van sc Hoevelaken begint.

Zaterdag 29 december 2018: Winter klussendag en FIFA 2019 tournament
Kleinhoven is weer winterklaar. Dertig vrijwilligers melden zich op de laatste zaterdag in 2018 op Kleinhoven, om vooral schoonmaak- en opruimwerkzaamheden te verrichten. Het woord ‘klussen’ past vandaag wat minder bij de halfjaarlijkse klussendag.

Na afloop heerst er voldoening en kunnen de harde werkers aan het bier en de (zure) kroketten. (Foto: Willem van Vliet)

FIFA 2019 tournament
Voor het tweede achtereenvolgende jaar is de laatste clubactiviteit op 29 december en ook dit jaar is dat weer een game-toernooi voor e-players. De organisatie daarvan is uiteraard in handen van de Supportersvereniging, waarvan het de bestuursleden steeds opnieuw lukt om aansprekende evenementen te organiseren en/of evenementen in nieuwe jasjes te steken. Waarvoor hulde!

Helaas valt de opkomst tegen, want van de 20 aangemelde deelnemers komen er vijf niet opdagen. Dit kan betekenen, dat na twee edities de stekker al uit het evenement wordt getrokken. Hoe dan ook, zij die er wel zijn maken er een leuk toernooi van, met Robin Vonder (midden) als uiteindelijke winnaar en Mats van den Top (links), de winnaar van vorig jaar, als runner-up. Rick van de Pol eindigt als derde. (Foto winnaars: Carla Welgraven)

Maandag 31 december 2018: Bericht van de KNVB

Iedereen die een bijdrage wil leveren aan het jaaroverzicht van 2019 kan een bericht (met foto!!) sturen naar r.kreuning1@kpnplanet.nl

Top