Jaaroverzicht 2019

Dinsdag 1 januari 2019: Het tiende jaaroverzicht gaat van start
Een goed begin is het halve werk
Negen jaaroverzichten zijn er al op de website verschenen sinds de eerste editie in 2010. Helaas zijn van de jaargangen 2010 tot en met 2014 de foto’s verdwenen na de overgang naar een nieuwe website, maar vanaf 2015 blijven er nog genoeg foto’s over, om van te genieten.

Vandaag start een nieuw jaar en daarmee ook een nieuw jaaroverzicht. Het is geen reden voor een feestje, maar dit jaaroverzicht is wel de tiende in successie. Een vraag uit 2010, hoe lang ga je dit volhouden, kan voorlopig dus worden beantwoord met: in ieder geval een decennium.

Ik wens iedereen ook in deze ‘jubileumeditie’ veel lees- en kijkplezier toe.

Woensdag 2 januari 2019: Rembrandt-jaar gaat van start
Dit is geen huishouden van Jan Steen
Het is dit jaar 350 jaar geleden, dat Neerlands meest bekende schilder, Rembrandt van Rijn, is overleden. Ter gelegenheid van dit ‘heuglijke’ feit is 2019 uitgeroepen tot Rembrandt-jaar, met diverse activiteiten in onder anderen het Rijksmuseum.
Nico Scheepmaker schenkt in 1989, wanneer Rembrandt ‘pas’ 320 jaar dood is, al aandacht aan de schilder, door zijn voetbalverhalen de titel Rembrandt heeft nooit gevoetbald mee te geven. Tijd derhalve om het boek weer eens af te stoffen en een stukje voetbalhistorie op te snuiven uit de tijd, dat driekwart van de eredivisionisten nog geboren moet worden.

Donderdag 3 januari 2019: Kerstvoetbal- en snerttoernooi, voetballen voor het goede doel
De eerste klap is (meer dan) een daalder waard
De Kerstdagen zijn al royaal voorbij (of duren nog 356 dagen), maar desondanks organiseert het expeditieteam Tanzania/Kenia van MAVO Muurhuizen vandaag een Kersttoernooi voor jonge voetballers (m/v) van 4 tot 12 jaar. Doel: voetballen voor een goed doel. Het initiatief daarvoor komt van Britt Elverding, leerlinge van MAVO Muurhuizen, die namens haar expeditiegroep op school dit toernooi op Kleinhoven organiseert. De opbrengst gaat naar Stichting Sengerema, die jonge mensen in Tanzania en Kenia helpt om een eigen bedrijfje op te starten.


In de avond gaat de actie voor het goede doel verder. Vanaf 19.30 uur staat er een snerttoernooi op het programma, bedoeld voor de oudere liefhebbers van de voetbalsport. Ook hiervoor is de belangstelling groot, zodat al met al een opbrengst van € 650,- wordt gerealiseerd.

Vrijdag 4 januari 2019: Nieuwjaarsbijeenkomst Lionsclub
Alles wat goed is gaat niet voor het nageslacht verloren
Voor de 19e keer sinds de dag dat Hoevelaken niet meer op eigen benen staat organiseert de Lionsclub Hoevelaken een Nieuwjaarsbijeenkomst, ondersteund door een fototentoonstelling van de Stichting Historisch Hoeflake. De tentoonstelling staat in het teken van 25 jaar Stichting Historisch Hoeflake. Foto’s uit het oprichtingsjaar 1993 zijn geplaatst tegenover foto’s uit 2018, een kwart eeuw later, met hetzelfde thema en/of dezelfde locatie. Niet voor het eerst zijn op die fototentoonstelling ook foto’s te zien, die een link hebben met sc Hoevelaken. Sterker nog, de voetbalvereniging is dit jaar fototechnisch ruim vertegenwoordigd.

Tegenover de eerste degradatie van de hoofdmacht van sc Hoevelaken ooit, alsmede het ‘eerste’ kampioenschap van Hoevelaken 8, beiden in 1993 (foto’s boven), staat een foto van het kampioenschap van Hoevelaken JO17-1 in 2018 (foto onder).

Zaterdag 5 januari 2019: Klaverjasmarathon en Nieuwjaarsreceptie
Alle troeven in handen hebben
Editie 27 van de jaarlijkse klaverjasmarathon gaat opnieuw de boeken in als een gezellige zaterdag. Veertig koppels nemen de moeite om de wekker te zetten zodat rond 08.15 uur de eerste kaarten op tafel kunnen worden gelegd.
Na negen bomen kaarten worden Barend Bos en Beer Visscher onttroond als titelhouders en nemen Jan en zoon Jeroen Venema het stokje voor minimaal één jaar over. Willeke Oerlemans, levensgezellin van Jan Venema, kadert de ranglijst aan de onderkant af. Samen met Ria Niemeijer ‘wint’ zij voor het tweede opeenvolgende jaar de poedelprijs. “Ik heb een iets minder leuke dag vandaag”, laat Willeke daags na de marathon weten. Zou het aan de Hemelricplaats plagen of pesten zijn?


Zoon Jeroen en vader Jan Venema zijn zaterdag 5 januari 2019 de meest succesvolle kaarters tijdens de 27e klaverjasmarathon.

In 2019 zitten de winnaars van 2018, Barend Bos en Beer Visscher, samen aan tafel met de poedelprijswinnaars van 2018, Willeke Oerlemans en Ria Niemeijer. Barend en Beer weten hun titel niet te prolongeren, Willeke en Ria wel.

Nieuwjaarsreceptie
Voor het derde jaar op rij vindt na de klaverjasmarathon direct de nieuwjaarsreceptie plaats. Voorzitter Willem van Vliet spreekt alle aanwezigen toe en prijst alle vrijwilligers, vooral zij die iedere zaterdag weer voldoende scheidsrechters weten te regelen en het clubhuis weten te bemannen (m/v). En natuurlijk de JJC’ers, die iedere maandag- en vrijdagmorgen voor een schone accommodatie zorgen.

Verder benadrukt de voorzitter het belang van positief coachen, één van de speerpunten voor 2019. Tevens spreekt hij de wens uit, dat de samenwerking met de KNVB (“Kom eens een dagje meelopen en zie eens hoe intensief het kader bezig is om al jullie verbeterpunten te implementeren”) en de gemeente op goede wijze blijft verlopen.

Zie voor de hele nieuwjaarsrede: https://www.schoevelaken.nl/nieuws/nieuwjaarsrede-van-de-voorzitter-2/

Selecties weer in actie
De A- en B- selectie gebruiken de eerste zaterdag van het jaar om wat bier, oliebollen en andere lekkernijen kwijt te raken. De voorbereidingen op de tweede seizoenhelft beginnen vandaag en dat is hard nodig. Met een twaalfde positie voor de hoofdmacht en een dertiende voor de ‘reserves’ moet er het nodige gebeuren, om uit de gevarenzones te geraken.

Hoofdtrainer Harry Oussoren doet op veld 3 voor, hoe hij het in de tweede seizoenhelft wil zien.

Ondertussen trainen de ‘reserves’ op veld 2.

Vrijdag 11 januari 2019: Selectieteams naar Ameland (1)
Wie verre reizen maakt (Ameland, Lienden) kan veel verhalen
In alle vroegte vertrekken de A- en B- selectie van sc Hoevelaken vandaag naar Ameland. Niet per sé om te helpen met het schoonmaken van de stranden, na het containerdebacle eerder deze maand, maar als voorbereiding op de tweede seizoenhelft. Zowel de hoofdmacht als de ‘reserves’ hebben de punten in de eerste helft van 2019 hard nodig om uit de gevarenzones te komen.
Via een live-verslag op de website houdt Jeroen Venema de mensen thuis op de hoogte van de verrichtingen op de Wadden.

Zijn het niet allen Koks die lange messen dragen?

Hans van de Haar gunt Lienden een doorstart
Van geen ophouden weten

Het jaaroverzicht 2018 eindigt met het bericht, dat FC Lienden zich terugtrekt uit de Tweede Divisie, waardoor voormalig sc Hoevelaken-speler Hans van de Haar zonder club komt te zitten. Vandaag verschijnt er een paginagroot interview met Hans in het AD (door voormalig sc Hoevelaken speler Peter Pos, nog altijd lid van onze club), met als thema de doorstart van de club uit Lienden. Hans heeft zich rond de jaarwisseling een slag in de rondte gewerkt, om de club op de been te houden. Met succes, zoals het er vooralsnog uitziet. Zijn motivatie verwerkt Hans in één zin: Als ik maar onderweg ben naar een bal, dan vind ik het al goed.

Positief coachen (1)
Het is weer fijn langs de lijn
Tijdens de nieuwjaarsreceptie op  zaterdag 5 januari 2019 benadrukt voorzitter Willem van Vliet, dat het positief coachen één van de speerpunten wordt in het komende kalenderjaar. Vandaag verschijnt het eerste filmpje van 2019 over dit onderwerp, waarvan op de website van sc Hoevelaken al twee jaar berichten verschijnen.

https://vimeo.com/210217480/50e06218a9

Zaterdag 12 januari 2019: Derde dartstoernooi vindt geen doorgang
Een man (g)een man, een woord (g)een woord
Vandaag zou voor de derde keer het dartstoernooi van sc Hoevelaken plaatsvinden, maar omdat het bedrijf dat de dartborden moet plaatsen niet komt opdagen, moet het evenement op het laatste moment worden afgeblazen. Geen activiteit vandaag dus in het clubhuis, waardoor Dennis de Haas en Niels Kok een jaar langer titelverdediger blijven.

Selectieteams op trainingskamp naar Ameland (2)
Met elkaar in zee gaan
Voor sc Hoevelaken-activiteiten moeten we vandaag vele kilometers verderop zijn. Op Ameland, waar de A- en B- selectie op trainingskamp zijn, staat een nieuwjaarsduik op het programma en wint Jordi Vonder de individuele ATB tijdrit. Een onderlinge oefenwedstrijd eindigt in 1-1.

Jeugdselectieteams oefenen ook
Oefening baart kunst
Over selectieteams gesproken, ook de hoogste jeugdselecties oefenen vandaag. JO17-1 (op archieffoto) speelt als eerste team in 2019 een wedstrijd op Kleinhoven. Tegen Sparta Nijkerk JO17-1 wordt het een gelijk spel: 2-2. JO19-1, dat in 2019 gaat spelen in de promotieklasse voor een plaats in de hoofdklasse, wint in Scherpenzeel met 5-3 van Valleivogels JO19-1.

Zondag 13 januari 2019: Trainingskamp op Ameland ten einde
Aan alles komt een eind
De A- en B- selectie hebben een intensief, maar afwisselend (trainings)programma achter de rug. Om 9.00 uur vindt het laatste ontbijt plaats en kan de terugreis worden aanvaard.

In de middag wordt bekend gemaakt, dat Daniël Bezembinder als winnaar uit het weekend komt, met de meeste behaalde punten. Jordi Vonder, de nummer twee, behaalde evenveel punten, maar in minder onderdelen. Jordy Zieltjes wordt gekroond tot topper van het weekend vanwege zijn inzet en karakter.
Of het teambuildingsweekend ook tot resultaten gaat leiden, zal de (nabije) toekomst leren.

Maandag 14 januari 2019: Hoofdtrainer vrouwen stopt per direct bij sc Hoevelaken
In nevelen gehuld zijn
Een tegenslag voor het Hoevelakense vlaggenschip bij de vrouwen vandaag. Hoofdtrainer Jan Tiernagan heeft de club laten weten, dat hij om persoonlijke redenen met onmiddellijke ingang met zijn werkzaamheden bij de vrouwen moet stoppen. De speelsters en club moeten derhalve op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor de rest van het seizoen.

Donderdag 17 januari 2019: Pupil van de week in de schijnwerper
Regeren is vooruitzien
Met ingang van vandaag verschijnt er in de dagen voor de thuiswedstrijd van de hoofdmacht een interview op de site met de pupil van de week. Het idee daarvoor is afkomstig van Jeroen Venema, die Frouwkelien van ‘t Hof bereid heeft gevonden om de interviews af te nemen.
De primeur is voor Xavi Buis uit Hoevelaken JO11-1, zoon van voormalig eerste elftalspeler Raymond Buis en kleinzoon van Harry Buis, die niet kan kiezen tussen Hoevelaken en Terschuurse Boys. Opa loopt al een week te roepen trots te zijn, dat juist ‘zijn’ Xavi pupil mag zijn bij de derby Hoevelaken – Terschuurse Boys. Het is de eerste wedstrijd na de winterstop en de laatste van de eerste competitiehelft.

In hetzelfde bericht bij genoemd interview wordt ook het voorwoord van het programmaboekje opgenomen.

Ook Willem van ‘t Land kijkt vooruit
Over vooruitkijken gesproken, vandaag verschijnt een bijna paginagroot interview in het AD, waarin Willem van ‘t Land vooruit kijkt op de derby. Willem van ‘t Land is sinds de zomer van 2018 hoofdtrainer van Terschuurse Boys en van 2003 tot 2007 startend hoofdtrainer bij sc Hoevelaken.

Positief coachen (2)
In dezelfde krant als waarin Willem van ‘t Land aan het woord komt mag ook voorzitter Willem van Vliet zijn woordje doen. Het AD besteedt aandacht aan het positief coachen, één van de speerpunten voor het komende kalenderjaar bij sc Hoevelaken.

Harry Oussoren en Ben Boekhout tekenen bij
De schoenmakers blijven bij hun leest
In december 2018 komt het bestuur van sc Hoevelaken al met hoofdtrainer Harry Oussoren en B-trainer Ben Boekhout overeen, dat ze ook na de zomer van 2019 respectievelijk het eerste – en tweede elftal onder hun hoede nemen. Vandaag is de ondertekening van de contracten. Harry plant voor de vierde keer zijn handtekening onder de overeenkomst, Ben al weer voor de 18e keer. (Foto: Jeroen Venema)

Zaterdag 19 januari 2019: Eerste seizoenhelft afgesloten met derby tegen Terschuur
Een goede buur is beter, dan een verre vriend
Het kalenderjaar 2019 kent een opmerkelijke start: de derby op Kleinhoven tegen Terschuurse Boys, de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Dit duel is niet alleen een weerzien met onze vrienden uit Terschuur, maar ook één met Willem van ‘t Land, hoofdtrainer bij sc Hoevelaken van 2003 tot 2007, die eerder deze maand een verblijf van een extra jaar bij Terschuurse Boys overeenkomt.

De laatste overwinning van sc Hoevelaken op Terschuurse Boys dateert al weer van 16 oktober 2010. Sindsdien wordt er driemaal in de competitie verloren alsmede tweemaal in de beker. Vijf keer delen de beide ploegen de punten, dus het wordt weer tijd voor een Hoevelakense overwinning. Die komt er ook, zowel op het veld (2-1), als voor de penningmeester, want tussentijds komt Heineken opdraven, om de biervaten bij te vullen.

De Haen Man van de Wedstrijd (1)

Sjoerd Kloppenburg stopt bij de stand 1-1 een strafschop, waardoor Hoevelaken niet op 2-1 achter komt, maar uiteindelijk met 2-1 wint. Links Xavi Buis, de Pupil van de Week.

Kus een meisje met rood haar

Een week na de internationale Kiss A Ginger Day, vrij vertaald: geef een kus aan iemand met rood haar, hangt bijgaand spandoek langs het hoofdveld bij de wedstrijd tegen Terschuurse Boys. Insiders weten genoeg!

Ook JO17-1 mag weer van start
Het eerste gewin is kattengespin
Bij de jeugd start de competitie ook weer voor Hoevelaken JO17-1. Van een buur, zoals Terschuurse Boys, is geen sprake. De tegenstander komt uit Hardenberg, toch zo’n 110 kilometer rijden. Wanneer je dan wint maakt het ‘geboemel’ vanaf Zwolle via de tweebaansweg niet veel uit, maar de ‘wereldreizigers’ worden met 4-1 naar Overijssel teruggestuurd. Ook het vlaggenschip van de voormalige B-junioren kent dus een goede (her)start in 2019.

De eerste voetbalzaterdag van 2019 gaat de boeken in als speeldag zonder competitienederlaag. Ook Hoevelaken 2 en Hoevelaken VR2 moeten vandaag voor de competitie de wei in en verlaten het veld met een resultaat. Via Aron Kok (uiterst links op de foto) slepen de ‘reserves’ in de slotfase een gelijk spel uit het vuur tegen Zeewolde 2. Bij de vrouwen wordt de wedstrijd gestaakt bij een stand van 7-1 (die als eindstand wordt genoteerd), omdat een speelster van Blauw-Geel VR2 moet worden gestabiliseerd.

Speerpunt positief coachen trekt ook regionale aandacht
De opmerking van voorzitter Willem van Vliet tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst over positief coachen lijkt, ook regionaal, al vruchten af te werpen nog voordat de eerste workshop heeft plaatsgevonden. In het regionale deel van het AD van vandaag wijdt Studio Sport presentator en oud voetballer van sc Hoevelaken, Jeroen Stomphorst, een column aan dit onderwerp. Zo is er al vast één persoon, die openlijk toegeeft over positief langs de lijn staan te hebben nagedacht. Wie volgt?

Maandag 21 januari 2019: Blue Monday geeft openheid in irritaties
Een blauwe maandag
Twee dagen na de overwinning op Terschuurse Boys is het Blue Monday, de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Waarschijnlijk zal dat op Sportpark Overbeek in Terschuur meer gelden dan op Kleinhoven, waar vooral euforie heerst over de eerste goede stap in het nieuwe kalenderjaar.

Echter, toeval of niet, vandaag verschijnen er wel twee berichten in het AD, waarin te lezen valt dat er voor de winterstop binnen de selectie wat irritaties zijn ontstaan. Middels Michel van de Bunt in het wedstrijdverslag van de wedstrijd tegen Terschuur, alsmede door Harry Oussoren, die in een drie vragengesprek ook de onderlinge irritaties aanstipt.

Verder zegt matchwinnaar Michel van de Bunt geen robot te zijn en na te denken over een afscheid van de selectie, om na de zomer van 2019 in een lager elftal te gaan spelen.

Dinsdag 22 januari 2019: Dennis Willemsen tekent jaar bij en Katja Griever draagt haar taken over aan Marc Welgraven
De handschoen oppakken
De eerste sneeuw in 2019 dompelt Nederland op 22 januari, en dus ook Kleinhoven, onder een wit laken. Landelijk betekent dat een file van 2300 kilometer, 300 kilometer meer dan het ‘oude’ record. Voor Kleinhoven geldt dan, dat er geen lichamelijke inspanningen mogelijk zijn en de selectie noodgedwongen traint in Sporthal Corlaer, op weg naar een succesvolle tweede stap in 2019.
Desondanks zijn er op Kleinhoven vandaag activiteiten, al vallen die onder de administratieve. Zo mag Dennis Willemsen, na Harry Oussoren en Ben Boekhout vorige week donderdag, als eerste jeugdtrainer zijn handtekening zetten onder een nieuwe overeenkomst. Dennis is ook na de zomer van 2019 de verantwoordelijke hoofdtrainer bij de jeugd.

Overdracht binnen sponsorcommissie
Onder het toeziend oog van een deel van het jeugdbestuur, alsmede een deel van het hoofdbestuur, vindt er in het ‘witte huisje’ ook een officiële overdracht plaats. Na elf jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor de kleding van de voetballers (m/v) neemt Katja Griever afscheid van de sponsorcommissie. Haar taak wordt overgenomen door Marc Welgraven.

In zijn afscheidspraatje prijst voorzitter Willem van Vliet Katja voor het feit dat ze één lijn in kleding en logo heeft weten te bewerkstelligen. Katja op haar beurt bedankt iedereen voor de vele leuke jaren en de goede samenwerking. “Ik heb het al die jaren met plezier gedaan”.

Woensdag 23 januari 2019: Theo Zuurman geeft nu al een overzicht van 2019
Woensdag (geen) gehaktdag
Nu Nijkerk Nu is overgaan naar de BDU en zo min of meer is samengesmolten met De Stad Nijkerk, verschijnen ook de columns van Theo Zuurman in laatstgenoemde krant.
In zijn column van vandaag besteedt Theo aandacht aan enkele activiteiten, die in januari 2019 reeds hebben plaatsgevonden bij sc Hoevelaken: de derby tegen Terschuurse Boys en de aankondiging voor de workshops met betrekking tot het positief coachen, één van de bestuursspeerpunten bij onze vereniging.

Donderdag 24 januari 2019: Competitievoetbal nu al afgelast
Berouw komt na de zonde
Vandaag komt de KNVB al met het bericht naar buiten, dat vanwege de sneeuwval en de vorst er geen competitiewedstrijden zullen worden afgewerkt in het aankomende weekend. Op vrijdag 25 januari 2019 gaat het in de avond echter regenen en gaan ook de temperaturen omhoog, waardoor er op zaterdag 26 januari 2019 ineens geen sneeuw meer ligt. Met terugwerkende kracht kan er dus gevoetbald worden, maar door de reeds genomen beslissingen is het op Kleinhoven al vroeg in het jaar Stille Zaterdag.

Wat doe je op zo’n stille zaterdag?  Deze vraag stelt hoofdtrainer Harry Oussoren zichzelf ook en een alternatief programma wordt snel bedacht. Om in beweging te blijven staat er een anderhalf uur durende boks- en circuittraining bij sportschool de Wellness in Hoevelaken op het programma. De selectie doorloopt dit alternatieve programma ook daadwerkelijk, ondanks het feit dat – tegen alle verwachtingen in – de velden sinds vanmorgen sneeuwvrij zijn. (Foto’s en bron: Jeroen Venema)

Donderdag 31 januari 2019: Vrouwenvoetbal bij sc Hoevelaken 47 jaar
Beter een anker kwijt, dan het hele schip
Vandaag is de Hoevelakense voetbalvrouwenafdeling jarig. De vrouwenafdeling bereikt de 47-jarige leeftijd. De verjaardag gaat geruisloos voorbij, al is de laatste maand als 46-jarige er één met ups en downs voor de voetbalsters. Zo wordt aanvoerster Shannon Giele-Esveldt begin van de maand januari succesvol geopereerd aan haar voorste kruisband en buitenmeniscus. Helaas zien we Shannon niet meer terug op het veld, maar hopelijk wel naast het veld, valt er te lezen op de website van de vrouwen.

Ruim een week later moet Jan Tiernagan, zoals al eerder gemeld, om persoonlijke redenen zijn werkzaamheden als trainer/coach van VR1 staken.

Op 16 januari 2019 volgt het heuglijke nieuws, dat de (oud) voetbalsters Tamara de Wilde – Hemmers en Jacintha Hemmers – De Wilde (tevens trainster JO17-1) opvoeder zijn geworden. Het eerste sc Hoevelaken echtpaar van hetzelfde geslacht krijgt een zoon, genaamd Finn. Krijgt Finn het voetbalfanatisme van beide moeders in de opvoeding mee, dan staat er over vier jaar bij de Hummels waarschijnlijk een kleine Erik de Wilde jr. met voetbalschoenen op het veld. (Foto’s: FB-pagina SC Hoevelaken Vrouwen 1)

Kaarten afgelast
Een bijzonderheid bij de paascompetitie klaverjassen vandaag. Er zijn dermate veel zieken (waaronder de ereleden Wim Uiterwijk en Frans Schimmel, die beiden met een longontsteking in het Meander MC liggen), dat de kaartavond vandaag geen doorgang vindt.

Vrijdag 1 februari 2019: Frank Tervoert naar VVSB
Er schijnt weer licht aan de horizon
Vandaag verschijnt er een bijna paginagroot artikel met Frank Tervoert in het AD. Tegen Peter Pos, die ook Hans van de Haar eerder dit jaar al aan de tand voelt, vertelt de oud-speler van sc Hoevelaken dat hij er klaar mee is om op de bank te zitten. Je kunt dan wel een succesvolle pinchhitter zijn, maar die rol is hij beu.

Zaterdag 2 februari 2019: Tweede winst voor hoofdmacht in nieuwe jaar
Dat leest als een jongensboek
ADO Den Haag heeft een eigen kwartiertje, maar sc Hoevelaken heeft er op 2 februari 2019 ook één. En niet zomaar een kwartiertje, nee, een jongensboek kwartiertje. Roan van de Pol (JO17-1), die in april nog zeventien moet worden, mag een kwartier voor tijd invallen tegen Advendo ’57 en kopt dertig seconden later al raak: 1-1. Vlak voor tijd mag hij doorbreken, houdt hij overzicht en tekent hij voor de assist bij de winnende treffer van Daniel Bezembinder, die ook pas drie minuten in het veld staat. Het succesvolle kwartier levert de jonge belofte zijn eerste uitverkiezing tot Man van de Wedstrijd op. Roan mag op de foto met Jan-Jelle Faber, de Pupil van de Week.

Hoevelaken JO8-6 van start
Veel eerder op de dag begint een ‘blik’ jonge voetballers (m/v) aan hun voetbalcarrière. Hoevelaken JO8-6 oefent tegen JO8-5, spelers die al een half jaar voetbalervaring hebben opgedaan.
Luna Haverkamp, dochter van Arno Haverkamp en Jolijn van Amerongen, geboren op de 65e verjaardag van Johan Cruijff en de eerste dagen doorgebracht in couveuse nummer 14,  is één van de nieuwe speelsters bij JO8-6. De tijd zal leren, in hoeverre we nog van haar gaan horen. (Foto: FB pagina Jolijn van Amerongen)

Payday door Broekhuis Auto’s
Geld moet rollen
Sc Hoevelaken heeft een samenwerkingsovereenkomst met Broekhuis Auto’s uit Amersfoort. Wanneer leden van de club bij Broekhuis hun auto laten keuren, repareren of ze kopen zelfs een nieuwe, dan profiteert de club daarvan ook. Vandaag wordt de cheque over 2018 aan de sponsorcommissie overhandigd, met 1000 euro als resultaat voor de vereniging.

Maandag 4 februari 2019: Hoevelaken bijna terug in linker rijtje
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Donderdag 7 februari 2019: Rianne Schorel opnieuw in het nieuws
Je koppie erbij houden


In januari 2018 ziet een boek van Rianne Schorel, dat handelt over Leven met mijn hersenschudding, het levenslicht, zoals gemeld in het jaaroverzicht van 2018. De oud speelster van ADO Den Haag, die in 2011 een aantal wedstrijden bij de dames van sc Hoevelaken speelt, komt vandaag met een vervolg op dit leven. Het AD wijdt een groot artikel aan haar en het leven met hersenletsel.

Zaterdag 9 februari 2019: Derde benauwde 2-1 zege op rij voor de hoofdmacht, met een ‘haasje’ voor Siem Kooistra
Zoals de wind waait, …..
Het Hoevelakense vlaggenschip heeft een nieuwe hattrick te pakken: de derde billenknijpende 2-1 zege op rij in 2019. Na moeizame 2-1 zeges tegen Terschuur en Advendo wordt het nu 2-1 bij Rood-Wit’58. GoudDaantje Bezembinder tekent in de slotminuten voor de winnende treffer in een wedstrijd, waarin de harde wind een belangrijke rol speelt.

In Krachtighuizen begint Hoevelaken met Siem Kooistra (18) in de basis. De speler van JO19-1 wordt opgeroepen vanwege het ontbreken van een aantal vaste krachten. Siem (links op de foto) speelt een goede wedstrijd, oogt direct al vertrouwd en ‘verdient’ vandaag zijn ‘haasje’.

Helaas voor Siem is er voor zijn teamgenoten van JO19-1 geen succes vandaag. Hoevelaken verliest met 3-2 bij Eldenia JO19-1 en begint dus met een valse start in de strijd om promotie naar de Hoofdklasse.

Maandag 11 februari 2019: Hoevelaken terug in linker rijtje

Zaterdag 16 februari 2019: Vier op een rij voor de hoofdmacht, zes punten voor Siem Kooistra en een nieuw duo bij de vrouwen aan het roer.
De aanhouder wint (soms zelfs tweemaal)
De Hoevelakense hoofdmacht speelt vandaag de vierde wedstrijd in 2019 en weet ook die te winnen. Met de 3-0 overwinning op SDS ’55 verdubbelt Hoevelaken na vier wedstrijd het puntenaantal, dat het voor de winterstop heeft weten de behalen. In één klap (lees: vier klappen) wordt Hoevelaken van degradatiekandidaat tot achtervolger voor een promotieplaats.

Edwin Duijst wordt uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Rechts Luke la Gordt Dillie, Pupil van de Week.

Ook is er winst voor Hoevelaken JO19-1, dat met 4-0 wint van De Treffers. Een leuk resultaat voor de jonge voetballers, die proberen promotie naar de hoofdklasse af te dwingen.
Twintig minuten voor tijd wordt Siem Kooistra ingezet om de overwinning over de streep te trekken. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat de jonge, talentvolle voetballer net een wedstrijd met de hoofdmacht achter de rug heeft. Kortom, een dubbel succes voor de Zwartebroeker.

Hoevelaken VR1 met nieuw duo de tweede seizoenhelft in
Als de nood het hoogst is, is de redding nabij
Hoevelaken VR1 lijkt ook de punten te pakken, maar na een 2-0 voorsprong bij rust staat er na afloop 2-3 op het bord. En dat tegen een ploeg, die eerder deze week pogingen onderneemt om de wedstrijd te verplaatsen vanwege speelsters tekort.

De vrouwen spelen vandaag voor het eerst met een nieuw trainersduo aan het roer. Arnold Bos en Richard Timmerman hebben zich bereid verklaard, om tot aan het eind van het seizoen het gat op te vullen dat Jan Tiernagan vorige maand heeft achtergelaten. Het verhaal rondom deze man blijft in nevelen gehuld. Secretaris Eduard Koster doet telefonisch en persoonlijk aan zijn huisadres pogingen om de trainingsspullen bij hem op te halen, maar contact blijft uit. Jan lijkt spoorloos verdwenen.

Ook Hoevelaken VR2 moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. Sander van der Horst heeft aan het bestuur laten weten aan het eind van het seizoen te stoppen met zijn taken.

Vrijdag 22 februari 2019: Finn de Wilde jongste lid bij sc Hoevelaken
Er als de kippen bij zijn
Erik de Wilde weet hoe het is om lid te zijn van het eerste uur. Op het moment dat sc Hoevelaken wordt opgericht, is hij er als de kippen bij, om zich aan te melden als lid.
Lid van het eerste uur kan niemand bij sc Hoevelaken meer worden, maar lid van je eigen eerste uur wel. Deze gedachte moet in het achterhoofd van Erik de Wilde gespeeld hebben, reden waarom hij zijn kleinzoon Finn, geboren op 16 januari 2019, al na vijf weken aanmeldt als lid van sc Hoevelaken. Op 22 februari 2069 kan Finn, zoon van Tamara de Wilde – Hemmers en Jacintha Hemmers – De Wilde, dezelfde herinnering opgespeld krijgen als opa Erik op 15 mei 2013: die van het vijftigjarig lidmaatschap.

Zaterdag 23 februari 2019: Stille – en zwarte zaterdag
Het is vandaag uitermate rustig op de Hoevelakense voetbalvelden. Er wordt één wedstrijd gespeeld, de ‘stads’derby tussen Hoevelaken 3 en Sparta Nijkerk 5. Hoevelaken wint met 3-0.
Verder moet Hoevelaken JO17-1 naar Zutphen, maar kan daar geen potten breken. Hoevelaken verliest met 4-1 en blijft daarmee in 2019 winst en verlies met elkaar afwisselen.
De reden van het geringe aantal wedstrijden wordt vermeld via de nieuwsdienst. Er staan weer kilometers lange files op de Zuid-Duitse autosnelwegen vanwege de wintersport. Meer skiërs dan voetballers dus. Het is weer eens zwarte zaterdag bij de oosterburen.

Een zwarte zaterdag is het ook voor de familie Leistra. Aart Leistra, nooit lid van sc Hoevelaken maar desondanks een trouw toeschouwer bij de hoofdmacht, krijgt vandaag zijn uitvaart, na een jaar tussen hoop en vrees te hebben geleefd. Aart is een geboren en getogen Hoevelaker en mede daarom de wandelende encyclopedie daar waar het ons dorp betreft. Zijn parate kennis heeft vruchten afgeworpen voor zowel sc Hoevelaken als Historisch Hoeflake.


Aart Leistra, uiterst links, is, samen met Henk Kous, namens De Slag aanwezig bij de receptie van sc Hoevelaken ter gelegenheid van de opening van het nieuwe complex op 15 augustus 1986.

Zaterdag 2 maart 2019: Doortrainen JO11-2 loont en alle competitiewedstrijd(en) verloren.
Ondanks de voorjaarsvakantie traint Hoevelaken JO11-2 deze week lekker door. De training staat onder leiding van Jesse van de Haar, die zelf voetbalt bij FC Utrecht JO14-1. Voor de spelers van Hoevelaken JO11-2 is dat een geweldige ervaring en dat resulteert vandaag in een mooie 4-0 overwinning tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Stroe. (Bijdrage en foto: Gijs van Ginkel)

Ook de Hoevelakense hoofdmacht oefent vandaag. VVOP komt naar Kleinhoven en bezorgt Hoevelaken in een niet al te beste wedstrijd de eerste nederlaag van 2019: 0-2. Laurens de Korte en Jelle van de Veer, spelers van JO19-1, vallen in de tweede helft in en maken hun debuut voor het vlaggenschip. Ook voor hen een denkbeeldig ‘haasje’.

Hoevelaken JO17-1 onderuit
In de hoek waar de klappen vallen?
Vanwege de carnaval staat er voor Hoevelaken slechts één competitiewedstrijd op het programma en die eindigt bepaald niet in polonaise. Hoevelaken JO17-1 gaat in Lelystad tegen het laaggeplaatste Unicum fors onderuit (5-1) waarmee het schema om en om winst en verlies in 2019 hard wordt doorbroken.

Zaterdag 9 maart 2019: Eerste competitienederlaag hoofdmacht in 2019
Even Apeldoorn bellen
Het is een prachtig stadion voor een derdeklasser, waarin AGOVV haar gasten mag ontvangen, maar wanneer de tribunes met slechts vijftig personen worden bezet, wordt er gevoetbald in een galmende voetbaltombe. Harde regenbuien en flinke rukwinden maken de ambiance uitermate sfeerloos en zo acteren Hoevelaken en AGOVV ook. Gevolg: een 2-0 eindstand en een eerste competitienederlaag in 2019 voor Harry Oussoren en zijn mannen. De prachtige regenboog, ver in de tweede helft, mag als hoogtepunt van de wedstrijd worden beschouwd.

Hoevelaken JO19-3 in het nieuw
Kleren maken de man.
Als eerste team in 2019 mag Hoevelaken JO19-3 op de foto met hun shirtsponsors. Pluimveeslachterij Van den Bor en Van Ginkel fruitteeltbedrijf steken de voetballers in het nieuw.

Zaterdag 16 maart 2019: Hoevelaken nu wel langs hekkensluiter Barneveld
Kom je over de hond, dan kom je over de staart.
Het zijn barre omstandigheden, waarin de voetballiefhebbers in 2019 hun wedstrijden moeten afwerken. Voor de tweede keer dit kalenderjaar is een meer dan stevige wind van grote invloed op de wedstrijd, maar net als bij Rood-Wit gaat Hoevelaken ook tegen Barneveld het beste met de omstandigheden om. Na een snelle achterstand via een strafschop en een ruststand van 1-1 speelt Hoevelaken gezien de omstandigheden een prima tweede helft en trekt het de overwinning over de streep.

Maandag 18 maart 2019: Hoevelaken duwt Gerwin Dekker niet de afgrond in
In het zadel blijven
Het is maandag en dus staan de regionale pagina’s van het AD weer vol met de sportverslagen van de verenigingen rondom ons heen. Eén van die berichten luidt, dat Gerwin Dekker, B-trainer bij sc Hoevelaken van 2011 tot 2015, zijn contract heeft verlengd bij Barneveld, de tegenstander van sc Hoevelaken in het afgelopen weekend. De nederlaag (3-1) die de mannen van Harry Oussoren de Barnevelders twee dagen eerder toedienen hebben voor Gerwin dus niet tot het zwaard van Damocles geleid. Hij mag zijn trainerscarrière bij Barneveld voortzetten, al zal dat komend seizoen in de vierde klasse zijn.

Vrijdag 22 maart 2019: Jan Broekhuis wint clubquiz 2019
Boven Jan zijn.
Jan Broekhuis mag zich tot 20 maart 2020 titelhouder van de clubquiz noemen. Met Evert-Jan van de Haar en Richard Timmerman vormt hij vandaag het team De Dappere Strijders, waarmee hij alle teams achter zich laat. In de ‘head to head’ finale verslaat Jan zijn teamgenoten in een ronde over leeftijden: wie is er ouder?

Zaterdag 22 maart 2019: Hoevelaken nu niet langs Terschuur
Van je ‘vrienden’ moet je het hebben.
Zelden zullen de beide derby’s tussen Hoevelaken en Terschuurse Boys zo dicht op de voetbalkalender bij elkaar hebben gelegen als dit seizoen. Op 23 januari 2019 zijn de buren te gast in Hoevelaken, exact twee maanden later vindt de return in Terschuur al plaats. De euforie na de wedstrijd, in Hoevelaken nog in Hoevelakens voordeel, is vandaag geheel voor Terschuur. Niet ten onrechte, want de buren maken er meer een strijd van dan Hoevelaken, en zorgen in het strafschopgebied voor meer gevaar, dan Hoevelaken aan de andere kant. Eén treffer, 30 seconden na de rust, blijkt voldoende voor de overwinning. Terschuur wipt met dat resultaat weer over Hoevelaken heen en dat is geen prettig vooruitzicht, met twee taaie uitwedstrijden voor de boeg.

De wedstrijd begint overigens met een minuut stilte, net als alle thuiswedstrijden van sc Hoevelaken. Dit ter nagedachtenis aan de aanslag in Utrecht, afgelopen maandag, waarbij onder anderen een vrijwilliger van DESTO om het leven komt.

Vrijdag 29 maart 2019: Eerst bijeenkomst Positief coachen
Een gemiste kans
Positief Coachen is één van de speerpunten van het bestuur dit seizoen, maar als puntje bij paaltje komt schittert de vereniging, op de voorzitter, de commissaris Positief Coachen en drie trainers/coaches na, door afwezigheid.

Zaterdag 30 maart 2019: Hoevelaken knokt zich langs Teuge
Een ezel stoot zich in ‘t gemeen, …………..
Voor het eerst sinds het seizoen 2013-2014 wint Hoevelaken weer eens een wedstrijd in Teuge. De zege komt pas in het laatste kwartier tot stand, want Hoevelaken moet zich tot tweemaal toe terug knokken in de wedstrijd. Net als tegen Terschuurse Boys krijgt Hoevelaken direct na de pauze een treffer om de oren, maar waar die snelle treffer in Terschuur de winnende blijkt te zijn, daar knokt Hoevelaken zich onder de neerdalende parachutisten terug in de wedstrijd (2-4) en keert het terug in het linker rijtje.

JO13-1 in het nieuw
Hoevelaken JO13-1 loopt al enkele weken in nieuwe trainINGspakken van ING, maar tot een fotomoment is het, vanwege de weersomstandigheden, nog niet gekomen.  Vandaag kan er wel een foto worden gemaakt en gelukkig zijn alle pakken compleet. Eerder in de week worden er in een verlaten dug-out namelijk twee trainINGsjassen aangetroffen, die door nalatigheid daar zijn blijven liggen.
JO13-1 kruist vandaag de degens met Hierden, dat met 5-1 naar huis wordt gestuurd.

Maandag 1 april 2019: Hoevelaken en Terschuurse Boys bij Veronica Inside
Altijd in voor een goede grap
Johan Derksen en Wilfred Genee zijn, los van elkaar, op uitnodiging van de sponsorcommissie in het eerste decennium van deze eeuw te gast bij sc Hoevelaken. Op maandag 1 april 2019 krijgt ook René van der Gijp de gelegenheid om met sc Hoevelaken kennis te maken. Althans, dat zou het geval kunnen zijn wanneer een gezamenlijk bezoek van sc Hoevelaken en Terschuurse Boys aan Veronica Inside geen 1 aprilgrap zou zijn geweest. Hoewel exacte cijfers ontbreken, tuinen veel mensen in deze grap, vooral in Terschuur. De grap houdt in, dat vanwege een aantal tweets van een Barneveldse wethouder genoemd programma aandacht wil besteden aan de positieve derbysfeer.

Geen grap is, dat Johan Derksen twee dagen later van de trap stuitert en aardig in de kreukels ligt. Vanwege een zware hersenschudding en een paar breuken in zijn schedel ontbreekt hij een aantal afleveringen.

Donderdag 4 april 2019: €uro 50 club schenkt afwasmachine voor clubhuis
Een wens gaat in vervulling
Na ruim anderhalf jaar komen de leden van de €uro-50 club weer eens bij elkaar, om te praten over de bestedingen van de gelden van de €uro-50 club sponsoren. Er is één grote wens ingediend: een horeca afwasmachine voor in het clubhuis. Met een hamerslag gaat deze wens in vervulling. Verder worden er weer gelden gereserveerd voor het internationale jeugdtoernooi (2021) en het jubileumboek (2023). Er zal (opnieuw) een poging worden gewaagd om te kijken of er een soort van eenvoudige tribune kan worden gebouwd en er zal (eveneens opnieuw) naar de geluidsinstallatie worden gekeken. Verder zal er een nieuw bord met de namen van leden in het clubhuis komen te hangen.

Vrijdag 5 april 2019: Tim Walet wint jeugdbingo
Een kinderhand is gauw gevuld
Vandaag vindt de uitgestelde jeugdbingo plaats, waar een Nintendo Switch als hoofdprijs kan worden gewonnen. Liefst 75 jeugdleden strijden om deze fraaie prijs, maar er kan er maar één de winnaar zijn. De gelukkige is Tim Walet, die zich in het weekend niet hoeft te vervelen.
“Een super gezellige avond”, zegt Jeffrey Forée, vader van één van de aanwezige kinderen, een dag later. “De Supportersvereniging doet dat heel goed”. (Foto: Carla Welgraven)

Zaterdag 6 april 2019: JO8-6 in het nieuw ….,
….. maar (nog) niet op de foto.
Meedoen is belangrijker dan winnen
Op 2 februari 2019 starten Mart van de Bunt, Jesse Delen, Maks van Elk, Jefta Ham, Micha Ham, Beren Handgraaf, Luna Haverkamp, Linde van de Peppel, Boaz Langeweg en Hidde van de Pol hun voetbalcarrière bij sc Hoevelaken en twee maanden later mogen de jonge vedetten al op de teamfoto vanwege nieuwe tenues. Althans, dat is de bedoeling, want daags vóór de wedstrijd overlijdt de vader van één van de spelers en wordt het fotomoment uitgesteld. De wedstrijd zelf gaat wel door, dus dan maar een actiefoto gemaakt. Hoevelaken verliest met grote cijfers (2-7), maar de spelers zelf malen daar niet om.

Ook JO11-1 niet naar winst
Jeffrey Forée komt vandaag weer ten tonele met een wedstrijdverslag. Vanwege een blessure van zijn zoon Merlijn is het schrijven van ‘commentaren’ twee maanden stilgezet, maar tegen SDVB ziet Jeffrey zijn favoriete team eindelijk weer eens aan het werk. Het valt hem niet mee, want hoewel JO11-1 in zijn ogen voldoende technische kwaliteit herbergt, ontbreekt een stukje wilskracht om een wedstrijd echt over de streep te trekken. Het ‘vlaggenschip’ van de JO11 verliest dan ook met 4-5 van SDVB JO11-2.

Ook de hoofdmacht ten onder
Het ‘echte’ vlaggenschip weet de punten ook niet mee terug naar Hoevelaken te nemen. Twee tegentreffers voor rust en twee erna maken de wedstrijd tegen Batavia ’90 tot een kansloze missie.

Maandag 8 april 2019: Hoevelaken blijft in linker rijtje

Vrijdag 12 april 2019: Herko Wilgenburg wint seniorenbingo.
Een kleine veertig belangstellenden treffen elkaar vrijdag 12 april 2019 in het clubhuis van sc Hoevelaken, om te oefenen voor de oude dag: het bingospel. De avond verloop zonder incidenten (lees: zonder valse bingo’s) en na twee uur ‘topspanning’ gaat een aantal mensen met een leuke prijs naar huis. De uiteindelijk hoofdprijs is voor Herko Wilgenburg, die met een boodschappentas bij Bol.com langs mag.

Zaterdag 13 april 2019: Nieuwe nederlaag voor hoofdmacht
Aprilletje zoet heeft ook nog wel eens een witte hoed
Een stevige hagelbui, die rond vier uur boven Kleinhoven losbreekt, geeft op uitstekende wijze de sfeer weer van de wedstrijd tussen Hoevelaken en Zwart-Wit. De wedstrijd die geen winnaar verdient krijgt er toch één en dat is niet Hoevelaken. Na de 4-0 tegen Batavia wordt het nu 0-2 tegen de Harderwijkers. Het eerste doelpunt in april moet nog vallen. En die komen niet als hagelstenen uit de lucht vallen.

Donderdag 18 april 2019: Julius Dirksen aanvoerder Oranje O17
Wat goed is komt snel
Het gaat goed met voormalig sc Hoevelaken-speler Julius Dirksen. Op de website weet Thijs Smeenk te melden, dat Julius zich inmiddels heeft opgewerkt tot aanvoerder van Oranje onder zeventien jaar. De jonge international, op de foto staand uiterst rechts, speelt in Katwijk aan Zee met Oranje O17 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië, die met 4-2 wordt gewonnen. Let vooral op het nummer, dat hij draagt!

Vrijdag 19 april 2019: Belangstelling Workshop Positief Coachen neemt toe
Internationale (v)rouw(en)week
Deze week neemt Europa afscheid van twee ‘dames’. Maandag 15 april 2019 brandt in Parijs de Notre Dame af, wat een (voorlopig) einde betekent van een religieus – en cultureel erfgoed.

Een dag later strandt een ‘oude dame’ in de Champions League, door toedoen van Ajax. Ronaldo, die als een ‘oude dame’ over het veld loopt, kan Juventus onvoldoende op sleeptouw nemen, waarmee opnieuw een titelfavoriet, na Real Madrid, door de dadendrang van Ajax voortijdig struikelt.

Op Kleinhoven recht een dame vandaag haar rug. Anita Vonder, aanspreekpunt voor sc Hoevelaken daar waar het gaat om Positief Coachen en sportiviteit, ziet vandaag twee belangstellenden meer bij de Workshop, dan twee weken daarvoor. Gezien het belang van het onderwerp is de opkomst nog altijd bedroevend laag, maar er zit vooruitgang in.

Zaterdag 20 april 2019: Hoevelaken JO8-6 in het nieuw
Van uitstel komt geen afstel
Twee weken na – om dramatische redenen – het uitstellen van het maken van de teamfoto van Hoevelaken JO8-6 komen alle gegadigden opnieuw bij elkaar, om alsnog het plaatje te schieten. Johan Ham en Gerhard van de Pol, beiden werkzaam in de autobranche, bieden namen Auto Ham auto-onderdelen en Broekhuis nieuwe trainingspakken en tassen aan. De jonge voetballers spelen vervolgens de stadsderby tegen NSC JO8-1, maar kunnen de punten niet in eigen huis houden (3-5).

Seizoen gaat als een nachtkaars uit voor Hoevelakense hoofdmacht
Het lijkt zo’n mooie herstart, vier overwinningen op rij na de winterstop, maar een aantal nederlagen later kan er niet anders worden geconcludeerd, dat het seizoen voor ons vlaggenschip als een nachtkaars uit gaat. Vandaag wordt er aangetreden tegen CJVV, de eerste wedstrijd van het laatste kwartet, maar de Hoevelakense manschappen maken een ongeïnspireerde indruk. Op een mooie paaszaterdag mag Hoevelaken blij zijn, dat het bij rust pas 1-0 is. De uiteindelijke eindstand wordt 3-0 en daarmee is Hoevelaken weer terug in het rechter rijtje. Hoevelaken kan nu al terug kijken op het minste seizoen onder hoofdtrainer Harry Oussoren, maar ook van het laatste decennium.
Quinten van Vliet kan als één van de weinigen terugkijken op een bevredigend seizoen

Vrijdag 30 april 2019: Jeffrey Forée opgenomen in Oranje Wall of Fame
Ere wie ere toekomt
Precies 114 jaar na de eerste interland van het Nederlands elftal worden 1356 oud-internationals en voormalig bondscoaches opgenomen in de Oranje Wall of Fame. Eén van hen is Jeffrey Forée, kaderlid bij sc Hoevelaken. Jeffrey speelt tussen 1985 en 1990 37 interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam en krijgt als zodanig een plekje tussen alle andere coryfeeën.

Dinsdag 30 april 2019 – donderdag 2 mei 2019: Succesvolle voetbaldriedaagse
Bijna dertig jonge voetballiefhebbers (m/v) werken op Kleinhoven drie dagen lang aan hun voetbaltechniek. In samenwerking met sc Hoevelaken organiseert De Voetbalschool een driedaagse, met vooral duel-, partij- en toernooivormen. Na drie voldane dagen gaan de deelnemers na afloop gezamenlijk op de foto en krijgen ze een mooie herinnering mee.

Donderdag 2 mei 2019: Duobaan in de verzorging
Twee weten meer dan één
In het ‘witte huisje’ vindt halverwege de avond een unieke gebeurtenis plaats: de eerste contractuele duobaan. Door beroepsmatige werkzaamheden van vaste verzorger Jeffrey van der Horst is de noodzaak ontstaan, om de verzorging op te splitsen. Jeffrey (op donderdag) gaat vanaf de zomer de verzorging delen met Sven van den Heuvel (op de dinsdag), eveneens afgestudeerd fysiotherapeut. Op zaterdag staan beiden paraat voor respectievelijk Hoevelaken 1 en Hoevelaken 2. De rest van de vereniging kan volgens de bekende afspraken gebruikmaken van de verzorging.

Vrijdag 3 mei 2019: Een perfect pilsje tappen
Deze avond wordt er voor de vrijwilligers die bardiensten draaien een ‘biertap-cursus’ gegeven. Aan zo’n twintig genodigden wordt ‘het geheim’ van een goed getapt biertje uit de doeken gedaan. Zo op het eerste gezicht lijkt het allemaal kinderlijk eenvoudig, maar al gauw blijkt het tegendeel waar. Iedere deelnemer moet bij toerbeurt plaats nemen achter de tap en proberen een goed glas bier te tappen voor de andere kandidaten. Sommigen hebben meerdere opgingen nodig, maar elke poging wordt sowieso met applaus ontvangen! Nadat iedereen aan de beurt is geweest, is het tijd voor een evaluatie. De aanwezigen spreken over een geslaagde avond. (Foto: Carla Welgraven)

Vrijdag 10 mei 2019: Laatste van drie workshops over Positief Coachen
Hoe positief staan de coaches van sc Hoevelaken vanaf vandaag langs de lijn? Tijdens drie bijeenkomsten over Positief Coachen hebben de aanwezigen zich kunnen buigen over vier inzichten, die je kunnen helpen bij het positief coachen tijdens trainingen en wedstrijden. Werken dus aan een plezierig voetbalklimaat, waarin kinderen kunnen en mogen leren en waarin persoonlijke aandacht centraal staat.

In de weekenden na deze drieluik blijkt, dat het voor enkele Hoevelakense coaches goed zou zijn geweest, wanneer ze de workshops ook zouden hebben bezocht. Aan bepaald taalgebruik en fanatisme kan nog wel worden geschaafd.

Vrijdag 11 mei 2019: Hoofdmacht verliest opnieuw en JO19-2 onverwacht kampioen
Het Hoevelakense vlaggenschip heeft de tweede vier-op-een-rij te pakken. Direct na de winterstop weten de mannen van hoofdtrainer Harry Oussoren vier wedstrijden op rij te winnen en zich uit de gevarenzone te werken. Vandaag loopt Hoevelaken tegen de vierde nederlaag op rij aan en kan nacompetitie op de buik worden geschreven.
Tegen VIOS Vaassen, waartegen het in Vaassen met acht man speelde, komt Hoevelaken nog knap terug van 0-3 naar 2-3, met vervolgens een bal op de lat, maar ook met elf spelers kan Hoevelaken tegen VIOS geen resultaat halen.

JO19-2 kampioen
Succes is er wel voor de spelers van Hoevelaken JO19-2. Geheel onverwacht worden de junioren van dit team kampioen, omdat concurrenten tegen laaggeplaatste teams punten laten liggen. Vanwege het plotselinge karakter van dit kampioenschap is er voor plechtigheden geen tijd.

Woensdag 15 mei 2019: Vrouwen 3 voetbalt op 56e verjaardag van sc Hoevelaken
Net als in voorgaande jaren gaat de verjaardag van sc Hoevelaken geruisloos voorbij. Dat onze club vandaag 56 jaar oud wordt, daar staat verder niemand bij stil.
Er zijn wel activiteiten op Kleinhoven. Voor het eerst dit seizoen doet er een vrouwenteam van sc Hoevelaken mee aan een 7×7 competitie, waarvan de wedstrijden op vrijdagavond plaatsvinden. De sessie van Goede Vrijdag wordt echter verschoven naar woensdag 15 mei 2019. Onder leiding van Richard Timmerman en Bas van Vulpen worden er tien wedstrijden in toernooivorm afgewerkt. Ieder van de vijf deelnemers speelt vier wedstrijden.

Zaterdag 18 mei 2019: Hoevelaken JO19-2 gehuldigd en Hoevelaken 1 opnieuw onderuit.
Na het plotselinge kampioenschap van Hoevelaken JO19-2 op 11 mei 2019 is er geen tijd om over te gaan tot een huldiging. Die vindt daarom vandaag plaats, een week later. Voor het officiële gedeelte komen de spelers in ‘colonne’ het veld op, waar jeugdbestuurslid Rob van der Marck een serieus woordje houdt. Daarna reikt hij medailles uit en kunnen de kampioenen op de foto.

De wedstrijd tegen Advendo ’57 JO19-2, die eigenlijk de kampioenswedstrijd zou zijn, is nu een duel om des keizers baard. De jeugdige Hoevelakense voetballers tonen echter waarom ze kampioen zijn geworden en sturen hun opponent met 11-3 terug naar Ederveen.

Hoofdmacht opnieuw onderuit
Het verhaal van het Hoevelakense vlaggenschip begint een eentonig verhaal te worden. Hoevelaken is na een 1-0 achterstand bij rust in Otterlo in de tweede helft heer en meester, maar kan uiteindelijk niet van tien man winnen: 1-2. De vijfde nederlaag op rij is een feit en het snakken naar het einde neemt in alle hevigheid toe.

JO11-2 ondersteunt Jesse van de Haar bij kampioenswedstrijd
Hoevelaken JO11-2 speelt vandaag een belangrijke wedstrijd. Op eigen veld moet van koploper Zwart-Wit JO11-2 worden gewonnen, om kans te blijven houden op het kampioenschap. De ploeg uit Harderwijk wint echter met 5-1, waardoor JO11-2 uiteindelijk tweede wordt.
Ondanks hun eigen nederlaag zijn enkele spelers van JO11-2 toch getuige van een kampioenschap. In Utrecht speelt Jesse van de Haar met FC Utrecht JO14-1 een kampioenswedstrijd tegen zijn leeftijdsgenoten van PSV. De ondersteuning van een aantal Hoevelakense jeugdspelers heeft Jesse te danken aan een aantal trainingen, die hij aan Hoevelaken JO11-2 heeft gegeven.  Jesse wint met zijn ploeg de wedstrijd tegen PSV, wat natuurlijk tot een groepsfoto leidt. (Foto en bijdrage: Gijs van Ginkel)

Zaterdag 25 mei 2019: Decision Day bij sc Hoevelaken
Zo heftig als op 6 juni 1944 is vandaag niet op Kleinhoven, maar er vallen wel veel beslissingen op de sc Hoevelakense D-Day. Mensen die hun afscheid aankondigen, teams die kampioen kunnen worden, kunnen promoveren of de nacompetitie kunnen halen. Kortom, ‘never a dull moment’ aan het Kerkepad vandaag.

Danny Erkes stopt als trainer bij de Hummels
Voor de laatste keer in zijn loopbaan als trainer van de Hummels moet Danny Erkes op zaterdag vroeg zijn bed uit, om de jongste voetballers (m/v) van sc Hoevelaken de technische kneepjes van het voetbalvak bij te brengen. Na dertien seizoenen komt er een einde aan een tijdperk. Oorzaak: studie. Tom Bos wordt bij de Hummels zijn opvolger. (Foto: Willem van Vliet)

Hoevelaken MO15-1 kampioen
Voor Hoevelaken MO15-1 volstaat een gelijkspel bij concurrent Zeewolde MO15-1 om als kampioen terug te keren uit de polder. MO15-1 laat echter niets aan het toeval over en wint soeverein met 1-4. Daarmee is de eerste kampioen van vandaag een feit.

Hoevelaken 7 ook kampioen
Hoevelaken 7 moet ook op stap, om buitenshuis het kampioenschap binnen te hengelen. In Opheusden volstaat eveneens een gelijkspel voor het kampioenschap, maar ondanks de 1-0 achterstand en een overdosis aan zenuwen trekt Hoevelaken de wedstrijd over de streep (2-1 winst) en barst het feest in Hoevelaken verder los.

Promotie voor Hoevelaken JO19-1
In de najaarscompetitie van 2018 weet het vlaggenschip van de Hoevelakense jeugd zich te plaatsten voor de promotiepoule, waarin plaatsen voor de Hoofdklasse zijn te verdienen. Op 25 mei 2019 belonen de jonge voetballers zichzelf met een promotieplaats. Tegen Millingen wordt met 3-0 gewonnen, waardoor de mannen van Dennis Willemsen en Martin Bouw tweede worden in de eindrangschikking en volgend seizoen in de Hoofdklasse zullen uitkomen.

Kans op promotie is er ook nog voor Hoevelaken JO17-1, maar dat zal dan via de nacompetitie moeten gebeuren.

Hoevelaken 1 tegen kampioen
Dat een kampioenschap niet voor de Hoevelakense hoofdmacht zou zijn weggelegd is al vroeg in het seizoen duidelijk. Achteraf mag het een prestatie worden genoemd, dat ons vlaggenschip, dat het seizoen afsluit met zes nederlagen op rij, gevrijwaard blijft van degradatie of om wedstrijden daarvoor.

Hoevelaken 1 krijgt wel met een kampioenschap te maken, want op Kleinhoven kan koploper asc Nieuwland de titel binnen slepen. De Amersfoorters tonen in een kleurloos duel echter nauwelijks dat het om een kampioenschap speelt, maar winnen wel matigjes met 1-0. Quinten van Vliet wordt de laatste Man van de Wedstrijd van het seizoen.

Na afloop van de wedstrijd worden er bij Hoevelaken desondanks prijzen uitgereikt. Ewoud van de Brug wordt uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Als prijs mag hij een weekend cabrio rijden, aangeboden door Autobedrijf Schuler. Pascal de Jong en Sjoerd Kloppenburg worden de nummers twee en drie in de eindrangschikking. Frank de Boer wordt door de spelers uitgeroepen tot Supporter van het Jaar. Zijn advies aan de spelers: Zorg dat je zo lang mogelijk blijft voetballen, anders is deze titel voor jullie het hoogst haalbare!

De uiteindelijke dertig wedstrijdpunten leveren de hoofdmacht nog €1.500,- van hoofdsponsor Eigenhuis Keukens op. Het bedrag is bestemd voor een trainingskamp.

Bij de Vrouwen gaat de titel naar Meike Minkels. Willemieke Stitselaar wordt de nummer twee in de eindrangschikking.


Vlnr: Frank de Boer, Pascal de Jong, Patrick Kloppenburg (topscorer met 7 treffers), Ewoud van de Brug, Sjoerd Kloppenburg, Manouk van de Vuurst (door de voorzitter geprezen als verbindende factor in barre tijden), Meike Minkels en Willemieke Stitselaar.

Dinsdag 28 mei 2019: Fabian Bezembinder en Olaf de Rijk terug naar Hoevelaken
Op je schreden terugkeren
Al vele weken doen de speculaties de ronde, dat Fabian Bezembinder (van Veensche Boys) en Olaf de Rijk (van Roda ’46) komend seizoen naar sc Hoevelaken zullen terugkeren. Wat op Kleinhoven mondeling al wordt bevestigd na het binnenkomen van de overschrijvingen, staat vandaag ook in het AD. Hopelijk kunnen beide ‘spijtoptanten’ mede een bijdrage leveren aan een wederopstanding van sc Hoevelaken in het seizoen 2019-2020.

Zaterdag 1 juni 2019: JO17-1 naar halve finale nacompetitie
Hoevelaken JO17-1 is na de competitie 2018-2019 het enige team, dat mag aantreden in de nacompetitie. Als nummer vier in de reguliere competitie nemen de mannen van Aart Brons de periodetitel over van kampioen Berkum. Inzet: een plaats in de Vierde Divisie. Vandaag is daarvoor de eerste wedstrijd. In Vleuten moet worden aangetreden tegen PVCV, dat op een haar na het kampioenschap misloopt. Het wordt een zinderende wedstrijd, waarin Hoevelaken in de slotminuten een 3-2 achterstand ombuigt in een 3-4 overwinning. Op naar de volgende ronde.

Donderdag 6 juni 2019: Nieuwe RAC overeenkomst ondertekend
De krachten bundelen
Namens sc Hoevelaken zijn voorzitter Willem van Vliet en VTZ-voorzitter Sander te Hoonte op het jeugdcomplex van FC Utrecht, om een nieuwe RAC-overeenkomst met de club uit de Domstad te ondertekenen. (Foto: FC Utrecht)

Zaterdag 8 juni 2019: JO17-1 naar finale nacompetitie en vrijwilligers in het zonnetje gezet
Na een uitstekend seizoen is Hoevelaken JO17-1 na vandaag nog altijd in de race voor promotie naar de Vierde Divisie. In Huizen wordt de plaatselijke JO17-1 in de halve finale verslagen met 3-2. Die uitslag lijkt spannender dan het was. Hoevelaken komt op een royale 3-0 voorsprong en ziet Huizen pas laat in de wedstrijd terugkomen. Gevaar voor uitschakeling is er dan ook niet, zodat Hoevelaken JO17-1 op mag voor de finale tegen Nieuwleusen.

Later op de dag vindt in het clubhuis de vrijwilligersavond plaats. Iedereen die in het seizoen 2018-2019 zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan het functioneren van sc Hoevelaken is in de avond meer dan welkom om in informele sfeer te genieten van een drankje en een (bbq)hapje.

Er staat ook nog één officiële competitiewedstrijd op het programma. De meisjes van MO15-1 moeten als kampioen nog een inhaalwedstrijd afwerken en winnen die met 3-0 van Batavia ’90 MO15-1. Althans, op papier, want de speelsters uit Lelystad komen niet opdagen. Contacten met de tegenstander leveren voornamelijk smoesjes op, waardoor het duel maar administratief wordt afgewerkt.

Zaterdag 15 juni 2019: Hoevelaken JO17-1 promoveert in Elburg en bedrijventoernooi op Kleinhoven.
In hogere sferen
Een historische dag voor Hoevelaken JO17-1 vandaag. Na twee succesvolle nacompetitie-wedstrijden wordt ook de derde wedstrijd, de finale tegen Nieuwleusen JO17-1 (3-2 na verlenging), gewonnen. In Elburg promoveert Hoevelaken daarmee naar de Vierde Divisie, een resultaat waar drie jaar geleden, wanneer Hoevelaken nog in de tweede klasse uitkomt, nog om gelachen zou worden.

Bedrijventoernooi
Op de laatste actieve voetbalzaterdag op Kleinhoven vindt al vele jaren het bedrijventoernooi plaats. De gezelligheidsteams doen daarin mee tot aan hun uitschakeling, de wat fanatiekere teams spelen een paar rondjes meer. Wonnink Zonwering won uiteindelijk het toernooi, door ISCA terug te wijzen. Van Doornik Bouw vulde het podium met de derde plaats. Het team van Richard Timmerman legde beslag op de poedelprijs.


Het team van Bart Riool, waarvan de meesten het rioleringsstelsel niet van de binnenkant zullen kennen.

Zaterdag 22 juni 2019: Zomerklussendag
Wanneer het bedrijventoernooi als laatste evenement van het seizoen is afgewerkt, volgt een week later traditioneel de klussendag, om sc Hoevelaken de zomer door te helpen. Vandaag steken jonge – en oude leden de handen uit de mouwen, om de belangrijkste klussen te klaren. Op naar het seizoen 2019-2020. (Foto’s: Willem van Vliet)

Donderdag 4 juli 2019: Hoofdmacht al vroeg in training
Bestaat de zomerstop nog? Het lijkt erop, dat de tijden van het sluiten van het voetbalcomplex voor zes weken na de zomer klussendag voorbij zijn. Na een korte rustperiode na het slot van de competitie zijn diverse teams, waaronder de Hoevelakense hoofdmacht, al weer in training. Drie weken bikkelen om daarna drie, en niet zes, weken vakantie te houden. Het gebeurt daarom, dat zelfs in de eerste twee weken van juli vriendschappelijke wedstrijden worden gespeeld. Hoevelaken 1 start die reeks vandaag tegen Hooglanderveen, waartegen de hele basiself in de rust wordt vervangen. Hooglanderveen, uitkomend in de Tweede Klasse van het zondagvoetbal, wint het oefenpotje, maar het Hoevelakense veldspel geeft vertrouwen voor het komende seizoen.

Zaterdag 6 juli 2019: Hoevelaken beste ‘ouwe lullen’
De oudjes doen het nog goed
Op het terrein van Veensche Boys wordt vandaag het Auwe Helden Legends Toernooi afgewerkt. Ook sc Hoevelaken is daar met een team vertegenwoordigd. De Hoevelakense oudjes doen het nog goed, want na een zinderende finale tegen IJsselmeervogels wint Hoevelaken het toernooi uiteindelijk met strafschoppen.

Maandag 22 juli 2019: Geslaagde voetbaldag
Op maandag 22 juli trappen bijna 60 kinderen de zomervakantie af tijdens de Voetbaldag bij sc Hoevelaken. ’s Ochtends krijgen de kinderen techniektraining van professionele trainers van De Voetbalschool. In de middag wordt het geleerde toegepast in verschillende spel-, wedstrijd- en toernooivormen.

Verder krijgen de kinderen bezoek van oud-sc Hoevelaken spelers Julius Dirksen (Ajax O17-1) en Jesse van der Haar (FC Utrecht O15-1). De deelnemers kunnen hen niet alleen verschillende vragen stellen, maar ook nog met hen voetballen en op de foto. Al met al een groot succes! (Foto: Kees van den Heuvel)

25 en 26 juli 2019: Al Ahli 1950 Club Doha te gast op Kleinhoven
Vanaf de zomer van 2016 is het gebruikelijk dat er Europese clubs of landenteams op Kleinhoven hun trainingskamp houden. Ook deze zomer is sc Hoevelaken weer gastheer, en wel van Al Ahli 1950 Club Doha uit Quatar (met Nigel de Jong in de gelederen).

Op donderdag 25 juli start het trainingskamp, waarbij de club verblijft in het Fletcher Hotel (de Klepperman). Op vrijdag 26 juli om 11.00 uur (vanwege de enorme warmte i.p.v 14.30 uur) wordt er een oefenwedstrijd gespeeld tegen de FC Eindhoven uit onze eigen Keuken Kampioen Divisie. Na een ruststand van 1-1 wint Al Ahli met 3-2.

Woensdag 28 augustus 2019: Hoevelakense zaalvoetbalafdeling van start
Vandaag wordt er een stuk historie aan de 46-jarige geschiedenis van sc Hoevelaken toegevoegd. Met de naam zvv Hoevelaken wordt de eerste (vriendschappelijke) wedstrijd onder de vlag van sc Hoevelaken afgewerkt. In het oefenpotje wint Hoevelaken, dat Ottenschot Letselschade als shirtsponsor heeft, van Sparta Nijkerk met 4-3.

Zaterdag 31 augustus 2019: Bekercompetitie van start
Weerzien met oude bekenden
Op de dag dat Hoevelaken in de ban is van de Dorpsdag begint voor de voetballiefhebbers de bekercompetitie. Voor veel teams vormen de bekerwedstrijden veredelde oefenpotjes. Echter, de hoofdmacht ziet de uitwedstrijd tegen Barneveld als een serieuze mogelijkheid om van het Barneveld-uit syndroom verlost te raken. Ook wil men niet verliezen van ‘Barnevelder’ Simon de Boer, die in de wedstrijd laat zien ook tégen Hoevelaken te kunnen scoren. Zijn openingstreffer is niet genoeg voor de overwinning, want Hoevelaken wint, zij het moeizaam, het openingsduel in de bekercompetitie.

Donderdag 5 september 2019: Fotosessie bij Eigenhuis Keukens
Het laatste avondmaal op fotogebied
Het is al jarenlang een traditie dat voor de presentatiegids de teamfoto’s bij hoofdsponsor Eigenhuis Keukens worden gemaakt. Zo ook vandaag, met Hoevelaken 1, Hoevelaken VR1 en Hoevelaken JO19-1 (foto) in de schijnwerper. Het is de laatste fotosessie bij Eigenhuis Keukens, want na twintig jaar stopt het keukenbedrijf met het hoofdsponsorschap bij sc Hoevelaken.

Zaterdag 7 september 2019: Hoevelaken 5 in het nieuw
Kleren maken de man
Hoevelaken 5 is het eerste team in het seizoen 2019-2020 dat in het nieuw wordt gestoken. Bart en Astrid van Deuveren, per 1 augustus 2019 de nieuwe uitbaters van Eetcafé De Wiekslag, steken de mannen van het vriendenteam van hun zoon Jan in nieuwe shirts en trainingspakken.

Hummels van start
Het is vandaag een spannende dag voor de Hummels. Voor hen is vandaag de eerste training van het seizoen en voor sommige jonge voetballers zelfs de eerste voetbaltraining van hun voetbalcarrière.

Zaterdag 14 september 2019: Hoofdmachten door in bekertoernooi
Drie keer drie is negen
Na overwinningen op Barneveld (2-1), Sparta Nijkerk 2 (3-0) en Ona ’53 (4-1) gaat de Hoevelakense hoofdmacht door naar de knock-out fase van het bekertoernooi. Dat is een betere seizoenstart dan in 2018-2019, toen alle bekerwedstrijden aan de tegenstander werden gelaten.

Ook de hoofdmacht bij de jeugd kende een succesvolle bekerstart. Van de drie wedstrijden werden er twee met dubbele cijfers gewonnen en één met ‘slechts’ 3-1.

Zaterdag 21 september 2019: Hoevelaken start competitie met winst
Net als in het seizoen 2018-2019 opent de Hoevelakense hoofdmacht vandaag de voetbalcompetitie met een thuiswedstrijd tegen Rood-Wit ’58. Op 22 september 2018 wordt het ongelukkig 1-2, op 21 september 2019 heel gelukkig 1-0. Gijs Leebeek verdedigt het Hoevelakense doel. Hij is uitgeroepen tot eerste doelman. Hij volbrengt zijn taak uitstekend, houdt met goede reddingen de gasten meerdere keren van de gelijkmaker af en houdt in zijn eerste wedstrijd de nul. Unaniem wordt hij gekozen tot eerste ‘Man van de Wedstrijd’. (Foto: Léon Breuers)

Zaterdag 28 september 2019: Tweede competitiewedstrijd van sc Hoevelaken valt ‘teuge’
Na de goede competitiestart kan Hoevelaken in Teuge laten zien dat het vanaf het begin van de competitie mee wil doen om de prijzen. Via Coen Bos komt Hoevelaken tweemaal op voorsprong, maar uiteindelijk blijft de formatie van Harry Oussoren met lege handen achter. In de krant laat de hoofdtrainer weten hoe dat komt.

Wel resultaat voor Hoevelaken 7
Een resultaat is er wel voor Hoevelaken 7. Niet alleen levert de 3-3 thuis tegen Batavia 4 een punt op, de mannen van het vriendenteam hebben ook nieuwe trainingspakken weten te ‘scoren’. Pasha Döner, de kebabzaak aan De Wiekslag, is de nieuwe kledingsponsor van ‘ut zevende’.

Donderdag 3 oktober 2019: Eerste bouwvergadering voor nieuwe bestuurskamer
Ieder huisje heeft zijn kruisje
Al bijna twintig jaar is sc Hoevelaken in het bezit van Het Witte Huis(je). Twee decennia lang worden in de voormalige asielzoekerswoningen de gasten ontvangen, de wedstrijdbesprekingen gevoerd, de bestuursvergaderingen gehouden en een deel van de archieven opgeslagen. Al vele jaren is met name de vloer aan vervanging toe en nu de club schuldenvrij is wordt de gezonde financiële situatie aangegrepen om te komen tot een gebouw, waarin een bestuurskamer, een medische ruimte, een bespreekruimte en een archiefruimte gehuisvest moeten worden. Vandaag is daarvoor de eerste bijeenkomst met mensen uit diverse geledingen van de club.

Zaterdag 5 oktober 2019: Hoevelaken overklast Apeldoornse clubs
Iemand een lesje leren
Vandaag is het de dag van de leraar en de teams die tegen een Apeldoornse club moeten spelen hebben dat goed in de oren geknoopt. AGOVV krijgt op haar eigen heilige grond met 2-6 voetballes van de Hoevelakense hoofdmacht. Hoevelaken JO19-1 wast csv Apeldoorn op Kleinhoven de oren (4-1) en JO19-2 haalt bij Victoria Boys de punten op: 2-4.

In het stadion van de voormalige profclub AGOVV voelt Hoevelaken zich vandaag thuis. En dan met name de gebroeders Bezembinder, die voor het eerst in hun beider carrière samen in de basis starten. Fabian en vooral Daniel stellen de hoofdtrainer niet teleur. Na twee assists van zijn broer Daniel scoort Fabian tweemaal. Daniel zelf is met een doelpunt voor de rust en een goal erna ook tweemaal trefzeker. Een klein kwartier in de tweede helft is er sprake van een korte Bezembinder-show.

Vrouwen winnen zonder coach
Resultaat is er ook voor de vrouwen. In hun derde wedstrijd pakken zij hun eerste competitiepunten, maar doen dit zonder hun trainer/coach Richard Timmerman. Nog voor de aftrap van de wedstrijd wordt hij door zijn vrienden ‘ontvoerd’ om in Sneek zijn vijftigste verjaardag te vieren. Emotioneel verlaat Richard het complex, maar zal met plezier op voetbal.nl het resultaat van ‘zijn’ vrouwen hebben aanschouwd.

Vrijdag 11 oktober 2019: Thijs van Sloten wint jeugdbingo
Georganiseerd door de Supportersclub staat de eerste jeugdbingo van het nieuwe seizoen op het programma. Uiteraard is er weer een fantastische een fantastische hoofdprijs. Met in de wetenschap dat ze weer een gezellige avond tegemoet gaan trekken ruim 80 kinderen naar het clubhuis. Na een aantal spannende rondes bingo mag uiteindelijk Thijs van Sloten de hoofdprijs in de lucht houden en kan hij thuis op zijn eigen computer de FIFA competitie spelen. (Foto: Carla Welgraven)

Zaterdag 12 oktober 2019: Sc Hoevelaken trapt af met shirtje ruilen
Van ruilen komt (geen) huilen

In het seizoen 2019-2020 viert de KNVB haar 130-jarig bestaan middels de actie shirtje ruilen. De bond heeft 3.000 jubileumshirts laten maken die het wil ruilen met de 3.000 aangesloten amateurverenigingen. Een vertegenwoordigster van de KNVB doet vandaag als eerste Kleinhoven aan, waarmee sc Hoevelaken de primeur heeft is deze actie.

Zwart(e) wit(te) dag voor hoofdmacht
De Hoevelakense hoofdmacht houdt een punt over aan de wedstrijd tegen Zwart-Wit, maar het resultaat voelt als een nederlaag. Kort voor rust komt Hoevelaken snel achter elkaar op 2-0, maar kan dat resultaat niet vasthouden. Binnen een kwartier na rust is het 2-2 en Hoevelaken weet in de tweede doorgang geen enkel schot op doel te lossen.

Maandag 14 oktober 2019: ALV


Tijdens de Algemene Ledenvergadering deelt Léon Breuers als voorzitter van de sponsorcommissie mee dat hoofdsponsor Eigenhuis Keukens na 20 jaar stopt als hoofdsponsor van onze club. Met een nieuwe kandidaat hoofdsponsor is de sponsorcommissie inmiddels in gesprek.

Na de nodige zakelijke mededelingen, waaronder de positieve cijfers van de penningmeester, wordt de vergadering afgesloten met het huldigen van dertien jubilarissen, die 25, 40 of zelfs al 50 jaar lid zijn van onze club.

Zaterdag 19 oktober 2019: Hoevelaken laat punten in Terschuur
Vandaag gaat het clubhuis al om 14.00 uur op slot. Vanwege de herfstvakantie wordt er nauwelijks op Kleinhoven gevoetbald en daarnaast trekken vele rood-wit gezinde supporters naar Terschuur voor de derby. De tapkranen lopen om 14.00 uur al volop en het zijn bepaald niet alleen de supporters van de thuisclub, die daarvoor verantwoordelijk zijn.

(De aanvoerder van) Hoevelaken geeft in de derby wel het juiste voorbeeld in de keus van de aanvoerdersband. Ook daar scoor je punten mee, alleen tellen die niet mee voor de ranglijst.

Jeugdteams bekeren verder

Resultaten zijn er wel voor JO19-1 en JO15-1 (foto). Beide jeugdteams gaan een ronde verder in het bekertoernooi.

Zaterdag 26 oktober 2019: Hoofdmacht vindt weer aansluiting
Na twee onbevredigende resultaten laat de Hoevelakense hoofdmacht vandaag weer zien wel degelijk kansen te kunnen creëren. Uit die kansen treft het zelf viermaal doel, wat ten koste gaat van Stroe (4-2). Door dit resultaat en het morsen van punten elders in het land vindt ons vlaggenschip weer aansluiting bij de bovenste ploegen.

Stoomt JO19-1 door?
Hoevelaken JO19-1 lijkt de woorden van de coaches Dennis Willemsen en Martin Bouw waar te maken en door te stomen naar een hoger vlak. In Harderwijk wordt een 5-1 overwinning behaald en een nieuwe stap gezet richting de promotieklasse.

Zaterdag 2 november 2019
Zich de kaas van het brood laten eten
Wat Hoevelaken al twee keer eerder overkwam dit seizoen gebeurt in de polder opnieuw: Het niet over de streep trekken van een zeker lijkende overwinning. In de slotfase laat Hoevelaken zich de kaas van het brood eten in Zeewolde met een late gelijkmaker: 1-1.

Zaterdag 9 november 2019: Hoevelaken werkt zich langs Otterlo
Hard werken loont
Vandaag vinden er drie rechtstreekse confrontaties plaats van clubs in de kop van de ranglijst en daarin wordt Hoevelaken de grote winnaar. Zelf wint Hoevelaken dankzij werkvoetbal van runner-up Otterlo (2-1), terwijl de beide andere ‘toppers’ in een gelijk spel eindigen. Kortom, Hoevelaken is spekkoper en klopt steeds nadrukkelijker op de deur in de race om promotie.

Donderdag 14 november 2019: Sponsors krijgen rondleiding op Papendal
Sportminded Hoevelaken bestaat tien jaar en daarom pakken de sponsorcommissies van sc Hoevelaken en MHCH extra uit in hun halfjaarlijkse bedankavond voor de sponsoren. De geldschieters krijgen een rondleiding op Papendal een letterlijk kijkje in de keuken met een aansprekende lezing over topsportvoeding. De avond wordt geopend door bokser Enrico Lacruz, die onder anderen vertelt over the road to Tokyo.

Zaterdag 16 november 2019: Is Hoevelaken een cupfighter?
Hoevelaken begint het seizoen 2019-2020 met drie overwinningen in de poulefase van het bekertoernooi. Vandaag is de eerste ronde in de knock-out fase en daarvoor moet Hoevelaken naar Vaassen. Hoevelaken komt soeverein op 3-0, maar ziet VIOS via twee strafschoppen terugkomen in de wedstrijd. Het blijft bij 2-3, zodat Hoevelaken opnieuw mag meeloten in het bekertoernooi.

Vrijdag 22 november 2019: Gezellige avond voor JJC’ers
Een sigaar uit eigen doos
Eenmaal per jaar verwennen de leden van de onderhoudsploeg zichzelf met een etentje. De avond wordt betaald uit de verkoop van oud ijzer en het statiegeld van de bierkratten die ‘s zaterdags in de kleedkamers achterblijven. De overblijvende kosten worden gefinancierd uit de gezamenlijke pot, waaraan alle leden maandelijks bijdragen.

Deze avond is er weer zo’n bijeenkomst, waar de JJC’ers genieten van hun welverdiende maaltijd. Ook Marrie van Rootselaar en Greet Louis zijn aanwezig, want er mag nooit worden vergeten van wat hun echtgenoten Teus en Ger voor sc Hoevelaken hebben betekend. (Foto: Willem van Vliet)

Zaterdag 23 november 2019: Bouwbedrijf Doppenberg voorgesteld als nieuwe hoofdsponsor
Tijdens de Algemene Ledenvergadering in oktober is aangegeven dat Eigenhuis Keukens met ingang van 1 juli 2020 stopt als hoofdsponsor van sc Hoevelaken. Na twee decennia krijgt onze club per 1 augustus 2020 te maken met een nieuwe hoofdsponsor, Bouwbedrijf Doppenberg, dat al meerdere samenwerkingsprojecten met sc Hoevelaken aanging. Vandaag wordt een overeenkomst getekend die voor drie jaar geldt.

Hoofdmacht opnieuw niet naar winst na voorsprong
Na de onthulling van de nieuwe hoofdsponsor mag het Hoevelakense vlaggenschip het veld in. Tegen Blauw-Geel gaat Hoevelaken met een voorsprong de rust in, maar kan voor de vierde keer dit seizoen deze voorsprong niet in winst worden omgezet: 2-2. In de eerste helft is Hoevelaken heer en meester, in de tweede doorgang wordt voornamelijk achter de feiten aangelopen.

Hummels spelen derby’s tegen Terschuur
Mocht je als jeugdspeler ooit in de hoofdmacht van sc Hoevelaken terecht komen, dan kun je niet snel genoeg kennis maken met het derby gevoel. Om de daad bij het woord te voegen komen vandaag de allerjongste voetballers van Terschuurse Boys naar Kleinhoven, om tegen de Hummels van sc Hoevelaken wedstrijdjes 3 tegen 3 te spelen. Een prachtig initiatief en een heerlijke ochtend voor de kinderen die aan het begin van hun carrière staan. (Foto: Sasja Vooys)

Maandag 25 november 2019: Eerste vertrouwenspersoon voor sc Hoevelaken
Met ingang van de bestuursvergadering van 25 november 2019 heeft sc Hoevelaken een vertrouwenspersoon. Sandra Doppenberg heeft zich daarvoor beschikbaar gesteld en daarmee is voor onze club een grote wens in vervulling gegaan. Elders op deze website valt te lezen wie Sandra is en voor welke personen en zaken zij beschikbaar is.

Vrijdag 29 november 2019: In memoriam: Henk Vreekamp
Vandaag komt er een einde aan het leven van Henk Vreekamp. Henk is in de laatste maanden van het seizoen 1965/1966 interim-trainer bij sc Hoevelaken en van 1967 tot 1971 hoofdtrainer. In 1968 wordt hij met de Hoevelakense hoofdmacht voor het eerst in de historie van de club kampioen. Henk wordt 87 jaar.

Zaterdag 30 november 2019: Sint bezoekt jongste voetballers
Het zijn weer drukke dagen voor de Sint. In de laatste week van november en de eerste week van december moet de Goedheiligman vele bezoeken afleggen, zo ook bij sc Hoevelaken. Sinterklaas bekijkt meerdere wedstrijden van de jongste jeugd en schenkt de volle aandacht aan de Hummels.

Hoofdmacht verliest in Voorthuizen
Hoevelaken krijgt vandaag de kans om naast voormalig koploper VVOP te komen en met een beetje geluk bij de overige scores zelfs medekoploper te worden. Het loopt echter anders. Hoevelaken weet in Voorthuizen weinig af te dwingen en verliest door de zuivere vrije trap met 1-0.

Donderdag 5 december 2019: Dé Registermakelaar breidt sponsoractiviteiten uit

Een soort van Sinterklaascadeautje krijgt de sponsorcommissie vandaag van Dé Registermakelaar, die al op verschillende manieren aan sc Hoevelaken is verbonden als sponsor. Beiden zijn nu een clubbonus voor sc Hoevelaken overeengekomen, wanneer leden, ouders van jeugdleden of andere personen die sc Hoevelaken een warm hart toedragen hun huis via Dé Registermakelaar verkopen.
20191101_Advertentie_De_Register_Makelaar_A4_CLUBACTIE

Vrijdag 6 december 2019: Trainerscarrousel weer van start
Vaste prik in de maanden rond de jaarwisseling: trainers die komen en vooral gaan. Daarbij ook trainers en oud-trainers van sc Hoevelaken. Zo wordt vandaag bekend dat het contract met Jan van den Heuvel bij Renswoude aan het eind van het seizoen niet wordt verlengd. Eerder geven Hans van de Haar en Jochem Twisker al aan bij respectievelijk Lienden en Hercules aan het eind van het seizoen met hun werkzaamheden te stoppen.

Zaterdag 7 december 2019: Klaas van Veluw stopt als gastheer
Na tien jaar één van de gastheren bij sc Hoevelaken te zijn geweest stopt Klaas van Veluw met zijn taak. Hij kan weer een ‘project’ van zijn lijstje afvinken. Klaas is namelijk niet van de structurele verplichtingen, maar werpt zich liever op korte of middellange projecten, waarvan het einde is te overzien. Kortom, binnenkort zal zich wel weer een project aandienen waarvoor Klaas zich aandient. Want zoals hij zegt, hij beleeft veel plezier aan zijn werkzaamheden bij sc Hoevelaken.

Voorzitter Willem van Vliet en secretaris Eduard Koster bedanken Klaas van Veluw voor bewezen (bestuurs)diensten.

Hoofdmacht aan het elastiek mee

Het lukt de Hoevelakense hoofdmacht maar niet om de definitieve sprong naar de kopgroep in de Derde Klasse B te maken. Wanneer na een goede overwinning en gunstige uitslagen op de regionale velden de aansluiting daar lijkt te zijn, worden er onnodig punten gemorst. Vandaag worden er twee punten ingeleverd tegen laagvlieger Advendo (1-1), zodat Hoevelaken aan het elastiek hangt van de hoger geklasseerden.

Verhalen uit de oude doos
De wedstrijd tegen Advendo begint op 7 april 1985, de datum dat Advendo op bezoek bij sc Hoevelaken kampioen kan worden, maar de scheidsrechter bij een 2-1 achterstand voor Advendo affluit op het moment dat een teruggespeelde bal van Eric Vos over de doellijn dreigt te rollen. Geen 2-2 en (nog) geen kampioenschap voor Advendo. De scheidsrechter moet het ontgelden en wordt tegen de grond gewerkt. Vandaag is één van de negatieve hoofdrolspelers uit Ederveen aanwezig om zijn cluppie aan te moedigen en raakt in gesprek met de toenmalige doelman van sc Hoevelaken. Oude tijden herleven zo nu en dan.

JO19-1 naar promotieklasse
De prestatiecurve van Hoevelaken JO19-1 is minder grillig. Hoewel ook de oudste jeugdvoetballers twee weken op rij punten laten liggen wordt Unicum in een cruciale wedstrijd voor plaatsing in de promotieklasse met 1-5 vernederd. Met dat resultaat is de weg richting de Vierde Klasse geopend, maar dat is de zorg voor 2020.

Eerste wedstrijden afgelast
Het is vandaag niet voor alle voetballers de mooiste dag van de week. Overmatige regenval zorgt voor de eerste afgelastingen in het lopende seizoen. Het voordeel van kunstgras is dan wel weer, dat er ook wedstrijden door gaan.

Maar of er nu wel of niet is gevoetbald en/of gewonnen, het blijft nog lang ‘onrustig’ op Kleinhoven.

Zondag 8 december 2019: Scheidsrechters Back to the Sixties
Eens in de zoveel tijd wordt een commissie of vrijwilligersgroep door de vereniging in het zonnetje gezet. Nadat eerder de redactie van het clubblad en de onderhoudsploeg al een leuke avond was aangeboden, is het vandaag de beurt aan de verenigingsscheidsrechters. Via de Vrienden van Meander MC mogen zij in De Flint een middag genieten van muziek uit de zestiger jaren.

Woensdag 11 december 2019: Hoevelaken 1 uitgebekerd
De Hoevelakense hoofdmacht deelt vandaag in de bekermalaise van het Nederlandse bekervoetbal. Net als Ajax, uitgeschakeld voor de Champions-league, Feyenoord en PSV, uitgeschakeld voor de Europa-league, en AZ, wel door, maar een dikke nederlaag in Manchester, moet ook Hoevelaken er in het bekertoernooi aan geloven. Op z’n Amsterdams, zoals tegen Tottenham, verspeelt Hoevelaken in de laatste tien minuten een 2-0 voorsprong en zijn alle supporters die eerder naar huis zijn gegaan verbaasd wanneer ze de einduitslag horen.

Vrijdag 13 december 2019: Vrouwen 2 najaarskampioen
Hoevelaken VR2 doet al enkele jaren mee aan de vrijdagavondcompetitie. Per wedstrijddag worden er meerdere wedstrijdjes afgewerkt in toernooivorm, waarvan de laatste in 2019 in Harderwijk. Vrijdag de dertiende wordt geen ongeluksdag voor de ‘oude garde’ want nog voor het weekend begint is het al feest: Het najaarskampioenschap wordt in de wacht gesleept.

Zaterdag 14 december 2019: Hoevelaken eindigt 2019 in mineur
Week 50 is niet de week van Hoevelakens vlaggenschip in 2019. Na de bekernederlaag eerder deze week volgt er in Wageningen vandaag een dikke nederlaag: 5-1. Het lijkt een oorwassing, maar dat is het allerminst. Hoevelaken werkt zich een slag in de rondte, maar komt op ongelukkige wijze, via twee eigen treffers en een te betwisten strafschop, op een 3-0 achterstand bij rust. Ondanks een snelle treffer na de rust en een aantal grote kansen komt Hoevelaken niet langszij en verliest het via twee counters met 5-1.

Ook Hoevelaken JO19-1 strandt in bekertoernooi
Het vlaggenschip van de jeugd moet vandaag naar Zwolle voor de achtste finales van hun bekertoernooi. Bij ZAC wordt met grote cijfers verloren, 5-2, maar net als bij Hoevelaken 1 zijn deze cijfers uiterst geflatteerd.

Hoevelaken VR1 wint wel
Grote cijfers zijn er ook bij de Vrouwen. In hun laatste wedstrijd van 2019 rollen zij Oranje Blauw op: 8-0. Het is voortdurend eenrichtingsverkeer en met die 8-0 mogen de gasten uit Nijmegen nog heel tevreden zijn.

Maandag 16 december 2019: JO19-2 najaarskampioen
Maandagavond, het is geen alledaags tijdstip om kampioen te worden, maar Hoevelaken JO19-2 flikt dat wel. Op eigen veld moet worden aangetreden tegen medekoploper Rood-Wit ’58 JO19-1 en dat wordt een overwinning met ruime cijfers: 6-2. Door dit resultaat mag JO19-2 in de voorjaarscompetitie uitkomen in de Eerste Klasse, voorwaar geen gering niveau voor een tweede team in deze leeftijdsklasse. (Foto: Ester Baas)

Donderdag 19 december 2019: Trainersduo blijft
Vanavond maakt het bestuur bekend, dat hoofdtrainer Harry Oussoren en B-trainer Ben Boekhout ook in het seizoen 2020-2021 de trainer/coaches van Hoevelaken 1 en Hoevelaken 2 zullen zijn. “Ik ben nog niet klaar bij deze mooie club”, laat Harry na een felicitatie weten”. De benodigde handtekeningen zullen in een later stadium worden gezet. (Foto van 17 januari 2019)

Zaterdag 21 december 2019: AD brengt contractverlening Harry Oussoren naar buiten
Wie niet de website van sc Hoevelaken volgt, maar wel het AD leest weet vanaf de kortste dag van het jaar nu ook dat Harry Oussoren nog een jaar bij Hoevelaken blijft na dit seizoen. Zo is er toch nog wat verenigingsnieuws tijdens deze voetballoze zaterdag.

Maandag 23 december 2019: Willem van ‘t Land blijft plakken bij Terschuurse Boys
Net als bij sc Hoevelaken, VVOP en VVZA is Willem van ‘t Land vast van plan om van zijn verblijf bij Terschuurse Boys een lange rit te maken. Vandaag meldt het AD, dat de man die zijn trainerscarrière bij sc Hoevelaken begon en daar vier jaar bleef voor een derde seizoen bijtekent bij onze buren in Terschuur. Hoevelaken gaat hem dus nog minimaal driemaal tegenkomen, ervan uitgaande dat Hoevelaken en Terschuur ook volgend seizoen in dezelfde klasse spelen.

Zaterdag 28 december 2019: Winterklussendag
Op de laatste zaterdag van 2019 zorgen 25 vrijwilligers ervoor dat de gebouwen er weer piekfijn bijliggen. De klussendag is er echter niet alleen om de handen uit de mouwen te steken, maar ook tijdens een pauze even bij te praten. En dan weet je wel hoe dat gaat. Alle wijsheden en onwijsheden worden uitgewisseld, zoals op onderstaande foto – gemaakt door Willem van Vliet – aan één van de stamtafels.

Tot slot

Iedereen die een bijdrage wil leveren aan het jaaroverzicht van 2020 kan een bericht (met foto!!) sturen naar r.kreuning1@kpnplanet.nl

Top