Jaaroverzicht 2020

Donderdag 2 januari 2020
Het is weer eens wat anders: niet het kalenderjaar eindigen met een avond toepen en hartenjagen, maar het jaar beginnen met deze activiteit. De feestdagen vallen in december 2019 ietwat ongelukkig zodat het besluit wordt genomen om deze gezellige kaartavond over de jaarwisseling heen te tillen. Met drie toepers en twee hartenjagers is de belangstelling echter gering, zodat het hele festijn uiteindelijk niet doorgaat. Meest gehoorde reden: ‘Morgen werken’.

Drie toepers vinden elkaar in een ‘wilde’ toepcompetitie. Zo zijn zij niet voor niets van huis gegaan.

Snerttoernooi

Naast de voorgenomen kaartwedstrijd vindt er vandaag op Kleinhoven ook een voetbaltoernooi plaats. Voetballers (m/v)  van 17 jaar en ouder binden in wedstrijdjes van 7×7 de strijd met elkaar aan. Voor het zogenaamde snerttoernooi melden tien teams zich aan, zodat er op de tweede dag van het jaar maar liefst honderd voetballers op de velden ronddartelen.

De opbrengst van de inschrijfgelden, €180,00, gaat naar twee expeditieteams van Corlaer. De deelnemers weten derhalve waarvoor zij gevoetbald hebben.

Zaterdag 4 januari 2020: Klaverjasmarathon en Nieuwjaarsreceptie
Ook op de vierde dag van het jaar staan er twee activiteiten gepland, die beiden wel doorgang vinden.

Al vroeg in de ochtend gaat de 28e klaverjasmarathon van start. Zesendertig koppels komen naar Kleinhoven om hun ‘Rotterdamse’ krachten met elkaar te meten. Na acht bomen kaarten mogen de broers Gijs en Willem van Leijenhorst zich tot 2 januari 2021 de titelhouders noemen. Met 13694 punten behalen zij een gemiddelde van ruim 1711 punten per boom.


Ron Stellaart en Sander te Hoonte krijgen de slechtste kaarten en mogen de poedelprijs ophalen.


Willeke Oerlemans en Ria Niemeijer zijn na twee poedelprijzen van de laagste plaats af. De enorme stijging in de eindrangschikking hebben zij mede te danken aan de hoogste boom van de dag, ruim 2400 punten.

Nieuwjaarsreceptie
Al enkele jaren gaat de klaverjasmarathon naadloos over in de nieuwjaarsreceptie, waar dan ook de mannen van de selectie aansluiten, die in de uurtjes daarvoor hun eerste training van 2020 afwerken. Voorzitter Willem van Vliet kijkt met de aanwezigen terug. Niet alleen naar het afgelopen jaar, maar naar het hele tweede decennium, ‘de jaren 10’, van de 21e eeuw.


Uiteraard staat er ook in 2020 het nodige in de agenda, waarvan de voorzitter gewag maakt. Zo staat de vervanging van de bestuurskamer op het programma, waarvoor een multifunctionele ruimte in de plaats moet komen. En verder tal van andere activiteiten, die zijn terug te lezen op: https://www.schoevelaken.nl/nieuws/nieuwjaarsrede-van-de-voorzitter-3/

Vrijdag 10 – zondag 12 januari 2020: Hoofdmacht op trainingskamp
Op de verjaardag van hoofdtrainer Harry Oussoren vertrekt de A-selectie van onze club richting Ameland, om aldaar voor het tweede jaar achtereen een trainingskamp te beleggen. Vorig jaar was de uitwerking van de trainingsstage een succes, want de eerste vier wedstrijden na de winterstop werden allemaal gewonnen.

Al op de eerste avond vindt er een oefenwedstrijd plaats tegen het plaatselijke Geel-Wit (3-7 winst). Verder vinden er wedstrijden plaats op de mountainbike, wordt er gezwommen, hardgelopen op het strand, een ‘slachtveld’ aangericht tijdens het paintballen, een klimbos bezocht en krijgen de aanwezigen wijze lessen van Foppe de Haan, bijvoorbeeld dat van een schouderklopje nog nooit iemand geblesseerd is geraakt. Ook vindt een evaluatie van de eerste seizoenhelft plaats, die hopelijk leidt tot een nieuwe reeks van overwinningen. (Bron en foto’s: Jeroen Venema)

Donderdag 16 januari 2020: Nieuwbouwplannen krijgen vorm en ondertekening contracten 
Vandaag komt de bouwcommissie voor de multifunctionele ruimte weer bij elkaar, met voor het eerst een aantal concept bouwtekeningen. Na een keus te hebben gemaakt en een aantal aanvullingen te hebben gegeven gaan de tekeningen terug naar de tekenaar en zal de aannemer om een prijs worden gevraagd. Daarna zal een extra algemene ledenvergadering worden belegd om de plannen voor te leggen aan de leden.

Hoofd- en B-trainer ondertekenen contracten
Later op de avond zetten hoofdtrainer Harry Oussoren (5e keer) en B-trainer Ben Boekhout (19e keer) hun handtekening onder een overeenkomst die voor de kerstdagen 2019 al mondeling is overeengekomen. Harry en Ben zijn daarmee ook in het seizoen 2020-2021 contractueel aan sc Hoevelaken verbonden.

Zaterdag 18 januari 2020: Ramon Geijtenbeek en Michel van de Bunt winnen derde dartstoernooi sc Hoevelaken
Tijdens een uitermate gezellige zaterdag, waarop veertig darters naar het clubhuis komen om een leuke dag te hebben, winnen Ramon Geijtenbeek en Michel van de Bunt het derde dartstoernooi van sc Hoevelaken. De winnaars, die in de finale Bas van Vulpen en Aron Kok met 4-2 verslaan, houden er naast een wisselbeker ook een dartbord met bijbehorende kast aan over.

Vlak voor de finale vindt er een onverwachte inzamelingsactie voor Kika plaats, opgezet door een aantal jonge voetballers van sc Hoevelaken, genaamd: Team Buis. De actie levert € 200,= op.

Hoofdmacht verliest van de ‘kraaien’.
De Hoevelakense hoofdmacht oefent vandaag voor het eerst na het succesvolle trainingskamp op Ameland. In Renswoude worden de krachten gemeten met de mannen van de aldaar scheidende trainer Jan van den Heuvel. Hoevelaken gaat er met 4-0 in en de analyse na afloop in het clubhuis van Hoevelaken is snel gemaakt: “We hebben bepaald niet zo gevoetbald zoals we op Ameland hebben afgesproken in de evaluatie”.

Dinsdag 21 januari 2020: EHBO-cursus
Jarenlang zijn de zaterdagen doorgekomen zonder vast EHBO-rooster, maar met ingang van komende zaterdag 25 januari 2020 gaat daarin verandering komen.  Onder aanvoering van Samara Geijtenbeek is een groepje vrijwilligers samengesteld, dat zich bij toerbeurt met de EHBO gaat bemoeien. Vanavond is daarvoor de eerste EHBO-cursus, waar een tiental belangstellenden oefent in onder anderen reanimeren en het gebruik van de AED. (Foto’s: Willem van Vliet)

Zaterdag 25 januari 2020: Herstart competitie en MO17-1 in het nieuw
Op de dag dat er een einde komt aan het leven van Rob Rensenbrink (72) is er op Kleinhoven volop activiteit. De dag begint met een fotosessie van Hoevelaken MO17-1, dat voor de derde keer nieuwe kleding krijgt aangeboden van Q-tronic. Ditmaal gaat het om trainingspakken.

Op de eerste voetbaldag van 2020 is er ook een debuut te noteren: Jan Weyn als coach. Jan begeleidt een team waar van de begeleiders wordt verwacht dat ze zich niet met het spel bemoeien. Daarvoor heeft Jan ook geen tijd, want hij is voornamelijk druk met het passen van kleding.

Goede herstart hoofdmacht
Over debutanten gesproken, de Hoevelakense hoofdmacht telt er bij de herstart van de competitie twee. Laurens de Korte (foto) start als jeugdspeler in de basis en laat een goede indruk achter. Bas Hengeveld komt een kwartiertje voor tijd in het veld. Beide spelers verdienen daarmee hun denkbeeldige competitie’haasje’.

Met beide debutanten wint Hoevelaken de eerste competitiewedstrijd van 2020 met 2-0 van Veenendaal. Mede vanwege zijn twee treffers wordt Coen Bos uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Oud-speler sc Hoevelaken haalt de krant
Constantijn Segaar speelt een paar jaar in de jeugd van sc Hoevelaken en is inmiddels bij Quick neergestreken. Peter Pos schrijft over hem een verhaal, dat vandaag in de krant verschijnt.

Zondag 26 januari 2020: Bijna € 3500,= voor Kika
In navolging op de inzamelingsactie voor Kika voorafgaand aan de finale van het dartstoernooi op 18 januari 2020 doet Team Buis vandaag mee aan de Kika-run. Om 16.45 uur gaat het voor de zeven jonge lopers Jurre Kip, Stijn Simon, Luuk Buurman, Mick Dijkman, Merlijn Foree, Dani en Xavi Buis eindelijk gebeuren. Na het startschot gaan de mannen, die vooraan mogen starten, als een komeet van start. Na een kleine 24 minuten komen de eerste drie matadors (Merlijn Foree, Luuk Buurman en Xavi Buis) al over de finish en binnen 26 minuten zijn ze alle zeven al over de finish!
In totaal hebben de mannen € 3459,09 opgehaald voor het goede doel. (Bron en foto: Raymond Buis)

Vrijdag 31 januari 2020: In memoriam, Cees van Winsum
Vandaag komt er een einde aan het leven van Cees van Winsum (81). Cees wordt in 1994 wedstrijdsecretaris bij sc Hoevelaken en blijft die functie tot 2001 vervullen. Als wedstrijdsecretaris staat hij in 1996 aan de wieg van het bedrijventoernooi dat hij tot 2001 blijft organiseren.
Cees emigreert naar Oostenrijk, maar keert na een aantal jaren weer terug. Hij zet zich dan opnieuw voor onze club in, ditmaal als verenigingsscheidsrechter. Na vijftig jaar wedstrijden te hebben gefloten blaast hij op 30 april 2016 zijn laatste partijtje. Cees is dan 77 jaar.

Zaterdag 1 februari 2020: Hoofdmacht opnieuw naar winst
Voor het derde achtereenvolgende seizoen wint de Hoevelakense hoofdmacht de uitwedstrijd tegen Rood-Wit ’58 met 1-2. Het is niet groots wat de supportersschare vooral in de eerste helft krijgt voorgeschoteld, maar uiteindelijk vergoed de winst, na een 1-0 achterstand, veel. Daniel Bezembinder zorgt vlak voor rust met een harde kopbal voor de gelijkmaker, Pascal de Jong wordt in een betere tweede helft uiteindelijk de matchwinnaar. Hij heeft die titel te danken aan Fabian Bezembinder, die vlak voor tijd een strafschop mist.

JO19-1 start 2020 met een puntendeling
Net als bij Hoevelaken 1 is er vanaf 2020 ook bij JO19-1 een Pupil van de Week te bewonderen. Julian Hazelaar is bij de eerste thuiswedstrijd de gelukkige. Zelf scoort hij na zijn dribbel vanaf de middenlijn, daarna ziet hij JO19-1 met 1-1 gelijk spelen tegen SJO JVZ. De eerste helft is niet best, de beide treffers vallen na de rust. (Bron en foto: Martin Bouw)

Vrijdag 7 februari 2020: Pascal de Jong kijkt vooruit op de derby

Zaterdag 8 februari 2020: Nieuwe lijnen helpen hoofdmacht niet
Voor de tweede maal deze competitie verliest Hoevelaken de derby tegen Terschuur. Op Kleinhoven wordt het 0-2, maar de wedstrijd mag pas beginnen wanneer de lijnen opnieuw zijn getrokken. De scheidsrechter van dienst keurt vooraf de lijnen af, waardoor de zwagers Gerard van de Grootevheen en Jaap van de Pol, beiden lid van de onderhoudsploeg, met de kalkkar rond moeten om de lijnen op te pimpen.

JO19-1 opnieuw gelijk
In Nunspeet, drie jaar lang de club van lijnentrekker Jaap van de Pol, zijn de lijnen wel goed, maar voor het vlaggenschip van de jeugd levert dat toch niet de volle winst op. Volgens scribent Martin Bouw doet JO19-1 zichzelf tekort en eindigt ook de tweede competitiewedstrijd in de voorjaarscompetitie met een gelijk spel: 2-2.

Woensdag 12 februari 2020: Hans van de Haar heeft een droom
Voormalig jeugdvoetballer van sc Hoevelaken Hans van de Haar heeft een droom die hij wil najagen: een nieuwe voetbalclub in het voormalige beloofde land: Miami Dutch Lions.

Vrijdag 14 februari 2020: Broer van Peter van der Weerd spreekt in het AD
In een voorbeschouwing van een wedstrijd van Terschuurse Boys komt Jaap van der Weerd aan het woord in het AD. De broer van voormalige sc Hoevelaken-aanvoerder Peter van der Weerd zegt met genoegen vaker van zijn broer te hebben gewonnen dan verloren.

Zaterdag 15 februari 2020: Hoevelaken doet zichzelf tekort
Na een snelle tegentreffer in en tegen Stroe is de hoofdmacht van sc Hoevelaken bijna een half uur heer en meester op het stroperige kunstgrasveld. Tien minuten na de openingstreffer komt Hoevelaken via Laurens de Korte op 1-1 en krijgt daarna meerdere opgelegde kansen om op voorsprong te komen. Dit lukt niet en tot overmaat van ramp schiet Joost van den Heuvel vlak voor rust de bal in eigen doel. Hij zorgt daarmee voor een 2-1 ruststand, die ook de eindstand zal blijken.
Een lichtpunt deze wedstrijd is de terugkeer van Ewoud van de Brug (foto), na een behoorlijke blessureperiode, waarin gedacht wordt dat hij nooit meer voor ons vlaggenschip zou kunnen spelen.

Hoevelaken JO19-1 wint wel
Succes is er wel voor Hoevelaken JO19-1, dat graag wil promoveren naar de Vierde Klasse. Na twee gelijke spelen in de promotiepoule van de najaarscompetitie is winst tegen de nummer laatst, Unicum JO19-1, dan wel een vereiste. Een historische wedstrijd wordt het volgens scribent Martin Bouw niet, maar met hard werken blijven de punten wel in Hoevelaken: 2-1.

Vrijdag 28 februari 2020: Voetballen voor het goede doel

Zaterdag 29 februari 2020: Hoevelaken verliest derby van Veensche Boys
Op schrikkeldag wordt de derby tussen Hoevelaken en Veensche Boys in ere hersteld, al gaat het om een vriendschappelijke versie. Geholpen door de wind komt Hoevelaken via Daniel Bezembinder voor rust op een 2-0 voorsprong. Veensche Boys, dat met een mix-team van eerste – en tweede elftalspelers naar Kleinhoven is gekomen, profiteert in de tweede doorgang van de wind en klungelig verdedigen bij Hoevelaken. Menno van der Woude maakt in een kwartier tijd een hattrick en zorgt daarmee voor een Nijkerkerveense winst. (Foto: Kees van den Heuvel)

Donderdag 5 maart 2020: Nieuw kunstgras voor sc Hoevelaken
Deze week wordt bekend dat in de zomer van 2020 de kunstgrasmat van veld 3 zal worden vervangen. De huidige grasmat doet al dienst sinds 2007, drie jaar langer dan dat er voor staat.

Vrijdag 6 maart 2020: Jesse Delen met hoofdprijs naar huis
De jeugdbingo blijft één van de toppers in het programma van de Supportersvereniging. Ook vandaag genieten vele Jeugdleden weer van de balletjes en de getrokken nummers. Eén jeugdlid, Jesse Delen, is extra blij. Hij mag uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis. (Foto: Carla Welgraven)

Zaterdag 7 maart 2020: Nieuwe nederlaag hoofdmacht
“Hoevelaken zakt door de ondergrens”, zegt een supporter na afloop van de wedstrijd Hoevelaken – AGOVV (1-2). Je vraagt je af hoe dat kan, want die ondergrens ligt al zo laag. Hoe dan ook, in een uitermate saaie wedstrijd laat Hoevelaken opnieuw de punten aan een lager geklasseerde tegenstander, die eerder dit seizoen in Apeldoorn nog soeverein met 6-2 werd verslagen. Gaat het seizoen opnieuw als een nachtkaars uit, of wordt de derde periode een achterdeur, waardoor er nog iets van het seizoen kan worden gered.

Vrijdag 13 maart 2020: Corona-virus legt ook Kleinhoven plat
Vrijdag de dertiende, dan weet je het eigenlijk al in het Corona-virus tijdperk. Vrijwel het gehele sociale – en sportleven wordt stil gelegd. Alle voetbalwedstrijden in de maand maart verdwijnen van de kalender. Ook andere clubactiviteiten, zoals de Clubquiz, trainingen en vergaderingen worden van harte afgeraden. Voorlopig dus drie vrije weekeinden tot 1 april 2020.

Maandag 23 maart 2020: Corona maatregelen aangescherpt.
Vandaag laat het kabinet weten dat de maatregelen voor fysieke sociale contacten verder worden aangescherpt. Tot 1 juni 2020 mogen er geen activiteiten plaatsvinden, waarmee het op Kleinhoven nog langer stil blijft. Voorzitter Willem van Vliet verzucht per mail: “En zo kunnen we natuurlijk ook geen extra ALV over de nieuwbouw tot 1 juni organiseren. Producten gaan over de datum. Tank bier zit nog vol, etc…”. (Foto: Jan Beitler)

Donderdag 26 maart 2020: In Memoriam, Henk Buitink
In de vroege uren komt vandaag Henk Buitink om het leven. Henk (65) voetbalt in zijn jonge jaren bij sc Hoevelaken. In de negentiger jaren is hij jeugdleider, groepsleider van de E-pupillen en van 1993 – 2002 jeugdcoördinator. Daarnaast kan er altijd een beroep om hem worden gedaan wanneer er iets geschilderd moet worden. (Foto: Hans Borghols)

Zaterdag 28 maart 2020: De ‘mooiste’ dag van de week?

Dinsdag 31 maart 2020: Competities worden niet hervat
Een dag later en je zou denken dat het om een 1 april grap zou gaan, maar vandaag maakt de KNVB via een rondschrijven aan de verenigingen en leden bekend, dat de competities vanwege de corona-crisis niet hervat zullen worden. Er worden geen kampioenen, promovendi en degradanten aangewezen. Hiermee ontstaat een unieke situatie: In september 2020 zullen alle verenigingen en teams in dezelfde klasse starten als in september 2019.

(Paas)maandag 13 april 2020: Broers Bezembinder naar Veensche Boys
Hoewel het voetbal al enige tijd stil ligt en er ook de rest van het seizoen niet in competitieverband wordt gevoetbald, is er toch voetbalnieuws. Tijdens de paasdagen wordt bekend dat Fabian en Daniel Bezembinder na de zomer hun voetbalgeluk een eindje verderop gaan beproeven. Vanaf komend seizoen spelen beide broers bij Veensche Boys.

Oefeningen voor thuis
Ook Julius Dirksen (Ajax) en Olaf Kok (Go Ahead) melden zich dit paasweekend. Zij tonen een filmpje met drie voetbaloefeningen, om in de voetbal-interbellum liefhebbers de kans te geven aan hun techniek te werken.

Oefeningen voor thuis

Woensdag 29 april 2020: Voorzichtig de wei weer in
Voor het eerst sinds 12 maart mag er weer voorzichtig getraind worden door de sportjeugd. Net als bij veel andere sportverenigingen gaat ook bij sc Hoevelaken het sportpark weer voorzichtig open. Met aangepaste maatregelen vinden de eerste trainingen weer plaats. En wanneer er toch getraind mag worden, wordt er ook maar direct een voetbaldriedaagse georganiseerd.

Zaterdag 2 mei 2020: Uitverkoop in de kantine
In een voetballoze periode bestaat het gevaar dat de kantinevoorraad overstuur gaat. Om die reden is er vandaag de mogelijkheid om een keer in het clubhuis inkopen te doen. Uiteraard onder strikte voorwaarde.

Dinsdag 12 mei 2020: Ook oudere jeugd begint aan de training

Nadat eerder deze maand de jongste jeugd al met de training mag beginnen is het 12 mei 2020 tijd voor de jeugd ouder dan 12 jaar, om een herstart te maken. (Foto: Wim van Vliet, die keurig de anderhalve meter regel respecteert)

Donderdag 14 mei 2020: Kunstgrasmat wordt vervangen

Op de dag voor de 57e verjaardag krijgt sc Hoevelaken een verjaarscadeau: een nieuwe toplaag op het kunstgrasveld. De bijna dertien jaar oude laag wordt vervangen en kan hopelijk, na de hervatting van het competitievoetbal, opnieuw ruim een decennium mee. (Foto: Jan Beitler)

Zaterdag 23 mei 2020: Revival van de ‘mooiste dag van de week’.

Zoals onze voorzitter met regelmaat benoemd, de zaterdag is de mooiste dag van de week. Door de Corona was dit een poosje niet zo en was de zaterdag een gewone dag geworden. Corona heeft veel ellende gebracht, maar de zaterdagmorgen heeft jeugdvoetbal deze wekenweer teruggebracht naar de basis. Vanaf 9:00uur 2 velden vol met kinderen die vooral aan het genieten zijn van elkaar en de bal, het plezier spat er vanaf. Elk doelpunt wordt, net als elke verdedigende actie met gejuich ontvangen. Deze ochtend kent alleen maar winnaars.

Bron en foto: Sander te Hoonte

Woensdag 27 mei 2020: Michel van de Bunt naar Barneveld
Vandaag maakt De Stad Nijkerk bekend, dat Michel van de Bunt komend seizoen uitkomt voor VV Barneveld. Michel wordt daar herenigd met trainer/coach Gerwin Dekker, die al een paar seizoenen trainer is in Barneveld, en Simon de Boer, die vorig seizoen al de overstap naar de Barnevelders maakte.

Maandag 1 juni 2020: Kunstgras verwijderd
Het is feest om 12.00 uur op deze Tweede Pinksterdag: de terrassen mogen weer open. Mooie gelegenheid om ook even plaatjes te schieten op Kleinhoven. Veld drie lijkt wel een asfaltterrein, waarop een royaal terras geplaatst had kunnen worden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_0073-kopie.jpg

Zaterdag 13 juni 2020: Martijn van den Broek en Tom Bos nemen afscheid van de Hummels
Na respectievelijk 12 en 7 jaar training te hebben gegeven aan de jongste voetballers van sc Hoevelaken nemen Martijn van den Broek en Tom Bos vandaag afscheid als trainer van de Hummels. Hun taken worden overgenomen door Bram Sikkema en Pim Bos, trainers van een jongere lichting.

Vrijdag 19 juni 2020: Julius Dirksen tekent eerste profcontract bij Ajax
Zo sta je op donderdagavond bij je oude club training te geven aan sc Hoevelaken JO10-1 en zo teken je de volgende dag je eerste profcontract bij Ajax. Het harde werken betaalt zich uit! Op naar de volgende stappen in je carrière.  (Bron en foto: Thijs Smeenk)

Dinsdag 30 juni 2020: In memoriam: Martin Odinot
Vandaag komt er een einde aan het leven van Martin Odinot. Martin wordt lid van sc Hoevelaken in 1973 en zal de club als speler en adverteerder met zijn administratiebureau 47 jaar trouw blijven. In 2009 neemt hij op 56-jarige leeftijd afscheid als spelend lid, op dat moment de oudste actieve voetballer.

Woensdag 1 juli 2020: Er wordt weer gevoetbald
Vanwege de versoepeling van de corona maatregelen mag er vanaf vandaag weer worden gevoetbald en mag ook het clubhuis weer open. Hoevelaken JO19-1 laat er geen (kunst) gras over groeien en kruist vandaag direct de degens met Nieuwland JO19-1.

Donderdag 2 juli 2020: Nieuwe led-verlichting op Kleinhoven
Het lijkt wel Sinterklaas op Kleinhoven. Eerst ‘krijgt’ onze club een nieuwe toplaag op kunstgrasveld 3 en vandaag wordt er ook al een deel aangelegd van de nieuwe led-verlichting. Komend seizoen nog een nieuwe multifunctionele ruimte en de metamorfose is compleet.

Vrijdag 3 juli 2020: In memoriam: Gert ter Horst
Vandaag overlijdt Gert ter Horst. Gert heeft geen lange historie bij sc Hoevelaken, omdat hij zelf nooit heeft gevoetbald. Hij is eigenlijk een basketbalman. In de eerste helft van de 21e eeuw wordt hij wel leider bij onze club, van Hoevelaken 5. Gert vervult deze taak enkele seizoenen.

Maandag 20 juli 2020: Voetbaldag
Op maandag 20 juli is sc Hoevelaken de zomervakantie begonnen met een Voetbaldag van De Voetbalschool! Bijna 30 kinderen krijgen ’s ochtends een techniektraining van professionele trainers, ’s middags staan er verschillende spelvormen en een toernooi op het programma. (Foto: Sander te Hoonte)

Woensdag 22 juli 2020: Clubbladdrukker overleden na val van trap
Paul Smit is oud-voorzitter van SO Soest en mag volgens berichten van deze club een super vrijwilliger worden genoemd. Tijdens een eenvoudig lijkend klusje op ‘zijn’ sportpark in Soest valt Paul Smit echter van de trap en overlijdt aan zijn verwondingen.

In het eerste decennium van deze eeuw drukt de drukkerij van Paul Smit, drukkerij Smit in Amersfoort, een aantal jaren het clubblad, dat dan nog De Stip heet.

Het verhaal van Paul Smit (pas 65) laat nog maar eens zien in wat voor een kleine hoekjes gevaren kunnen schuilen, dat je even een klusje gaat doen bij je eigen cluppie en dat je een week later ligt opgebaard op de middenstip van het hoofdveld.

Woensdag 29 juli 2020: Licht op groen van bouw multifunctionele ruimte

Zaterdag 1 augustus 2020: JO19-1 verslaat DVS’33 JO19-1 op gras van de ArenA
Hoe groot is de kans voor een speler van sc Hoevelaken dat hij ooit een keer mag uitkomen in de Johan Cruijff Arena. Ja, Julius Dirksen gaat er hopelijk furore maken, maar verder blijft het voor veel jongens een droom. Tot zaterdag 1 augustus 2020, wanneer een gecombineerd JO19-1/JO17-1 het op het ‘heilige Amsterdamse gras’ mag opnemen tegen de oudste jeugd van DVS ’33 uit Ermelo. En wanneer je er dan toch bent, kun je de wedstrijd maar beter winnen ook. Dat gebeurt dan ook, met 2-1.

Zaterdag 15 augustus 2020: Hoofdmacht begint seizoen met winst
De voorbereiding op de competitie is hervat en daarin speelt de Hoevelakense hoofdmacht vandaag een eerste oefenwedstrijd. In Zielhorst wordt, na een 2-0 achterstand bij rust, Cobu Boys op een 2-5 nederlaag getrakteerd. Smaakmaker in de tweede helft is aanvoerder Pascal de Jong, die na de rust naar het middenveld opschuift, het op zijn heupen krijgt en met drie treffers en een assist een groot aandeel heeft in een goede Hoevelakense seizoenstart.

Zaterdag 22 augustus 2020: Eerste optater voor hoofdmacht
Op het hoofdveld van Spakenburg voor, uiteraard, zo goed als lege tribunes, oefent de Hoevelakense hoofdmacht van Hoevelaken tegen de ‘reserves’ van Spakenburg. Wanneer na 52 seconden de eerste treffer valt dendert Spakenburg 2 door naar een 8-0 overwinning.

De wedstrijd betreft een oefenwedstrijd en is dus om te oefenen. Hoewel fors, geeft het verloren duel aanknopingspunten en leermomenten.

Hoevelaken 2 en JO19-1 oefenen op Kleinhoven en zien eveneens leermomenten en aanknopingspunten.

Maandag 24 – woensdag 26 augustus 2020: Zomervakantie afgesloten met een voetbalschool
De zomervakantie is bijna ten einde, maar toch kunnen de voetballiefhebbers naar school. Naar de voetbalschool, welteverstaan. Een kleine veertig belangstellenden werken aan hun voetbalkwaliteiten en sluiten de zomervakantie daarmee op een gezellige wijze af.

Dinsdag 25 augustus 2020: Oefennederlaag tegen de Zeehelden
De hoofdmacht van sc Hoevelaken speelt vandaag de derde oefenwedstrijd in voorbereiding op de nieuwe competitie. Op eigen veld wordt VVZA tegemoet getreden. Net als drie dagen eerder tegen Spakenburg 2 worden de treffers eenvoudig weggegeven, waardoor het binnen een kwartier al 2-0 voor de gasten staat. Het meer naar voren voetballen is bepaald nog niet ingeslepen.
Na de hervatting heeft Hoevelaken de opgekomen storm in de rug, maar kan daarvan onvoldoende profiteren. Na goed doorzetten van Coen Bos kan Patrick Kloppenburg één van de weinig mogelijkheden verzilveren, maar uiteindelijk winnen de Zeehelden met 1-3.
De wedstrijd betreft een oefenwedstrijd en die is (opnieuw) om te oefenen. Nieuwe A-selectiespelers kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben, waaronder de Nijkerker Renzo Ruitenbeek.

Zaterdag 29 augustus 2020: Hoevelaken 1 naar dubbele cijfers op 95e verjaardag Wim Uiterwijk
Een speciale dag voor sc Hoevelaken vandaag. Het oudste lid op de ledenlijst mag weer een jaartje aan zijn leeftijd toevoegen. Wim Uiterwijk bereikt vandaag de 95-jarige leeftijd en wordt door een delegatie van de onderhoudsploeg daarvoor in de bloemetjes gezet. (Foto: Willem van Vliet).

Dubbele cijfers voor hoofdmacht
Voor het eerst in de 21e eeuw weet het eerste elftal van sc Hoevelaken de dubbele cijfers te halen. In de eerste ronde van het bekerprogramma wordt Wageningen, dat al na 20 seconden de leiding neemt, met 10-1 naar huis gestuurd. Aanvoerder Pascal de Jong tekent voor de treffer, die deze eeuw nog door niemand is gemaakt: de tiende.
Joeri van den Hoeven speelt ruim een half uur mee en weet daarin viermaal het net te vinden.

Joeri van den Hoeven, links, en aanvoerder Pascal de Jong (5), zijn doelpunten-technisch de smaakmakers tegen Wageningen.

Vrouwen in het nieuw
De voetbalsters presenteren vandaag hun nieuwe outfit, dat hen wordt aangeboden door de nieuwe hoofdsponsor van Vrouwen: De Zandruiter, onderhoud en renovaties. De komende drie jaar lopen de Vrouwen in uit- en thuisshirts, broekjes, kousen en trainingspakken van De Zandruiter. Ook de tassen behoren bij het totaalpakket.

Maandag 31 augustus 2020: JO14-1 in het nieuw
De bouwbedrijven zijn actief als sponsoren bij sc Hoevelaken. Naast Bouwbedrijf Doppenberg, hoofdsponsor van Hoevelaken 1 en De Zandruiter onderhoud en renovaties, hoofdsponsor bij de Vrouwen, is ook Bouw- en aannemingsbedrijf Schoonderbeek een trouwe partner van onze club. Vandaag presenteert Hoevelaken JO14-1 zich in de nieuwe kleding van Schoonderbeek, bestaande uit shirts, trainingspakken en tassen.

Zaterdag 5 september 2020: Hoevelaken verliest in Ermelo
In de tweede ronde van het bekertoernooi moet onze hoofdmacht naar Ermelo. Tegen vierdeklasser EFC ’58 speelt Hoevelaken een onderhoudende wedstrijd, waarin het opnieuw snel op achterstand komt. Na 27 seconden valt de eerste tegentreffer. Roan van de Pol maakt drie minuten later gelijk (1-1) en tot de extra tijd lijkt die snelle stand op het scorebord ook de eindstand te worden. Totdat in de extra tijd de winst toch naar EFC gaat na een ferme uithaal.

Doelpuntrijk potje bij de Vrouwen
De vrouwen spelen in Nijkerk een derby tegen NSC VR1 en dat wordt een doelpuntrijke wedstrijd. Maar liefst 17 keer moet de bal terug naar de middenstip. Hoevelaken wint met de korfbaluitslag 11-6.

Donderdag 10 september 2020: Fotosessie voor presentatiegids en Vrouwen door in de beker
Voor de presentatiegids is vandaag de jaarlijkse fotosessie, die om meerdere redenen anders is dan voorgaande jaren. De foto’s worden niet meer gemaakt bij voormalig hoofdsponsor Eigenhuis Keukens en tevens gaan de mannen en vrouwen ook niet traditioneel naast elkaar op de prent, maar op gepaste afstand. Daan van der Woude is met zijn drone speciaal ‘ingehuurd’ om het tafereel vast te leggen.

Vrouwen door in de beker
Na de fotosessie moeten de Vrouwen de laatste wedstrijd van de poulefase om de beker afwerken. Dat gebeurt tegen Terschuurse Boys. Voor de wedstrijd wordt er afscheid genomen van Jacintha Hemmers – De Wilde, die na een aantal jaren bij sc Hoevelaken te hebben gevoetbald in de zomer de overstap naar Terschuurse Boys maakte.
Enkele minuten na dit tafereel is Ilse Ruiter de voormalige speelster van Hoevelaken te slim af, loopt alleen op de doelvrouw af en maakt beheerst de 1-0. De resterende 84 minuten is het voor Hoevelaken ‘vrouw en kinderen eerst’, maar de ploeg houdt stand en bereikt met een 1-0 overwinning de volgende ronde van het bekertoernooi.

Rudy Baalman stopt met voetballen
De Achtervelder Rudy Baalman speelt in het seizoen 2017-2018 een jaar bij Hoevelaken en keert dan terug naar naar zijn oude cluppie. Dit seizoen stopt hij met voetballen en vertelt hij, samen met twee andere stoppers bij Achterveld, in het AD tegen Peter Pos zijn verhaal over gezelligheid binnen het voetbal.

Zaterdag 12 september 2020: Hoofdmacht sluit poulefase beker winnend af
Vandaag staat de laatste ronde van het bekerprogramma in de poulefase op het programma. In tegenstelling tot voorgaande twee duels weet Hoevelaken de nul te houden en zelf tweemaal te scoren. Hulshorst wordt met een 2-0 nederlaag terug naar huis gestuurd, door doelpunten van Roan van de Pol, verreweg de gevaarlijkste man aan Hoevelakense kant, en Coen Bos.

Meisjes MO19-1 door in de beker
In de uitshirts van Hoevelaken VR1 speelt Hoevelaken MO19-1 ook de laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi. MO19-1 herbergt de nodige talenten die, mits de meiden blijven voetballen, een versterking kunnen zijn voor het vrouwenvoetbal in Hoevelaken.
In een sterke eerste helft komt Hoevelaken al binnen tien minuten op een 3-0 voorsprong, die uiteindelijk een 4-0 ruststand oplevert. Na de pauze levert MO19-1 aan aanvalskracht in en komt Bennekom terug tot 4-3. Daarbij blijft het en kan Hoevelaken met 9 uit 3 door naar de volgende bekerronde.

Hoevelaken JO12-1 en JO10-3 in het nieuw
Enkele teams gingen hen in augustus en september al voor, maar vandaag zijn JO12-1 en JO10-3 aan de beurt om zich in nieuwe kleding te presenteren. De kledij en tassen zijn voor beide teams aangeboden door dé Registermakelaar en Broekhuis. (Eigen foto’s)

Woensdag 16 september 2020: JO15-1 ten onder in ‘t Veen
Hoevelaken JO15-1 staat op de rand van het bereiken van de volgende bekerronde, maar dan moet er in Nijkerkerveen wel gewonnen worden van de JO15-1 van de buren. Omgekeerd geld hetzelfde voor de mannen van Veensche Boys, want beide teams hebben hun eerste twee wedstrijden gewonnen. Het wordt een spannende wedstrijd, waarbij Hoevelaken nipt het onderspit delft tegen een strijdend Veensche Boys: 1-0. De blauwen vieren feest, de rood-witten druipen af naar Hoevelaken. (Foto: Kees van den Heuvel)

Donderdag 17 september 2020: Eigenhuis Keukens definitief een gesloten boek.
Een delegatie van het hoofdbestuur en de sponsorcommissie neemt vandaag definitief afscheid van Eigenhuis Keukens als hoofdsponsor van onze club. Namens sc Hoevelaken biedt voorzitter Willem van Vliet aan Victor Klukkert van Eigenhuis Keukens een ingelijste trainingsjas aan, met het eerste logo van dat bedrijf. Met die handeling is het boek ‘Eigenhuis Keukens als hoofdsponsor van sc Hoevelaken’ definitief gesloten. (Foto: Léon Breuers)

Zaterdag 19 september 2020: Vlaggenschepen Hoevelaken 1, JO19-1 en VR1 starten met ruime overwinning
Het is een flitsende start voor de vlaggenschepen van sc Hoevelaken. Door onder anderen drie doelpunten van Coen Bos (foto) wint Hoevelaken 1 met 1-4 bij Rood-Wit ’58. Hoevelaken doorbreekt daarmee een traditie, want de voorgaande drie duels in Krachtighuizen werden steeds met 1-2 gewonnen. Door dit resultaat is Hoevelaken de eerste koploper in de Derde Klasse B.

Ook JO19-1 is de eerste koploper
In navolging van Hoevelaken 1 is ook Hoevelaken JO19-1 de eerste koploper in de competitie. Dat gebeurt middels een 6-0 overwinning op Lelystad JO19-1.

Het is een lange dag voor de oudste jeugdspelers van de club. Voorafgaande aan de wedstrijd vindt er een fotosessie plaats ter gelegenheid van de uitreiking van de nieuwe wedstrijdkleding. In ISCA en Millennium heeft JO19-1 voor de eerste drie jaar maar liefst twee hoofdsponsors en dus worden beide bedrijven bezocht om de traditionele plaatjes te schieten.

Hoevelaken VR1 begint ook met een 6-0 overwinning
Na een succesvolle poulefase in de beker beginnen de voetbalvrouwen ook goed aan de competitie. SDS ’55 VR1 wordt met 6-0 van de mat geveegd, maar die overwinning blijkt niet groot genoeg om ook als koploper de competitie te starten.
Eén van de doelpuntenmakers in Lotte van Bloemendaal (foto), die in de presentatiegids van deze maand zegt eigenlijk nooit te scoren en liever een pass te geven dan op doel te schieten. Al vroeg in de wedstrijd krijgt Hoevelaken een strafschop, waarmee Lotte zich belast. Zij schiet de bal zuiver in en is daarmee al voor de tweede keer belangrijk in dit nog prille seizoen.

Drukte op de website
Niet alleen de genoemde vlaggenschepen beginnen voortvarend aan de competitie. Hoevelaken 2 wint in Ede van DTS ’35 (2-3 na een 2-0 achterstand bij rust), waarbij Lex van Middelaar na een lange afwezigheid vanwege een zware knieblessure zijn rentree viert met twee treffers.
Hoevelaken JO17-1 neemt tegen Nunspeet JO17-1 revanche op de 0-8 nederlaag van vorige week in het bekertoernooi door nu met 2-1 van deze ploeg te winnen.
Hoevelaken JO15-2 neemt revanche op zichzelf na een zware 8-2 nederlaag in het bekertoernooi door Veensche Boys JO15-2 met 4-2 terug te wijzen.
De euforische start leidt tot wedstrijdverslagen van Hendrik-Jan Vonk (foto), nieuw in het kader bij Hoevelaken 2, Martin Bouw (JO19-1), Wim van de Veen (JO17-1) en Sander te Hoonte (JO15-2). Naast het traditionele wedstrijdverslag van Hoevelaken 1 leidt dat tot maar liefst vijf wedstrijdverslagen op de site. Een voorlopig record. Nu afwachten of dat het nieuwe normaal wordt, of dat de animo afneemt wanneer de resultaten gaan afnemen.

Dinsdag 22 september 2020: In memoriam, Theo Zuurman
Na een ziekbed komt er vandaag een einde aan het leven van Theo Zuurman. Hij mag 72 jaar worden.
Theo wordt lid van sc Hoevelaken in de beginjaren zeventig. Hij speelt in die jaren in het derde elftal, waar hij zich ontfermt over de jongere spelers die naar de senioren overkomen. Later zakt Theo langzaamaan een aantal teams lager, maar de rol van speler/leider blijft hij vervullen. Ook maakt Theo al snel deel uit van de redactie van het clubblad.
In de eindjaren zeventig gaat Theo deel uitmaken van het bestuur, als afgevaardigde van de jeugd. Enkele jaren is hij voorzitter van de jeugdcommissie.

Theo Zuurman, derde van links, als lid van het hoofdbestuur tijdens de algemene ledenvergadering op 17 december 1980.
Halverwege de tachtiger jaren maakt Theo de overstap naar de rugbysport, maar in de 21e eeuw keert hij zijdelings bij sc Hoevelaken terug. Enkele jaren is hij de hoffotograaf van onze club en verzorgt hij de radioverslagen van Hoevelaken 1. De laatste jaren, wanneer zijn gezondheid hem in de steek laat, is Theo sporadisch nog als toeschouwer op Kleinhoven aanwezig.

Hoofdmacht uitgeschakeld in de beker
Vandaag wordt de uitgestelde wedstrijd tussen EFC ’58 en Wageningen gespeeld in de poulefase van de beker. Zoals verwacht wint EFC, met 4-0, wat betekent dat Hoevelaken is uitgeschakeld voor de rest van het bekertoernooi. Veel maakt dat niet uit, want in een later stadium wordt bekend dat het vervolgprogramma van het bekertoernooi van de wedstrijdkalender wordt geschrapt vanwege de aanhoudende coronamaatregelen.

Donderdag 24 september 2020: In memoriam, Frans Schimmel
Op 77-jarige leeftijd overlijdt vandaag Frans Schimmel. Op 13 oktober 2014 wordt hij benoemd tot erelid vanwege een waslijst aan activiteiten, die hij namens sc Hoevelaken en de Supportersvereniging verricht. Vier decennia is hij penningmeester van de Supportersvereniging, waarvoor hij van 1993 tot en met 2017 25 keer de klaverjasmarathon organiseert. Een veelvoud daarvan organiseert Frans aan klaverjasavonden voor de kerst – en paascompetitie alsmede de jaarlijkse avond toepen en hartenjagen.
Penningmeester is hij ook van sc Hoevelaken zelf, maar liefst elf jaar lang. Verder is Frans in de zeventiger en tachtiger jaren jeugdleider en jeugdtrainer bij onze club.
De laatste zes jaar van zijn leven is Frans lid van de onderhoudscommissie, maar vanwege een broze gezondheid neemt hij daarvan in september 2020 afscheid.

Zaterdag 26 september 2020: Hoevelaken blijft koploper
Na twee speelronden in de competitie is Hoevelaken de enige ploeg in de Derde Klasse B die beide wedstrijden heeft gewonnen. De overwinning van vandaag gaat ten koste van ONA ’53, dat met een 3-0 nederlaag wordt terug gestuurd naar Wageningen.

Het duel begint met een minuut stilte na het overlijden van Theo Zuurman en Frans Schimmel, eerder deze week. Vervolgens mist Hoevelaken een strafschop, maar gaat het niet bij de pakken neerzitten en verstevigt de hoofdmacht de koppositie uit de eerste speelronde.

Een minuut stilte is er ook bij de ‘reserves’ van sc Hoevelaken, dat vervolgens met 4-0 wint van FC Horst 2 en ook de volle buit te pakken heeft. 
Die volle buit wil ook Hoevelaken JO19-1 (foto) na de 6-0 tegen Lelystad, maar het hoogste jeugdteam van onze club is in Apeldoorn de weg kwijt na een vroege tegentreffer en verliest  met maar liefst 5-1 van csv Apeldoorn.

Zaterdag 3 oktober 2020: Creativiteit bij wedstrijden die niet gezien mogen worden.
Op de dag van de viering van Leidens Ontzet is ook Kleinhoven ontzet. Voor het eerst in de historie is er een landelijk toeschouwersverbod bij de wedstrijden in het amateurvoetbal. Kleinhoven doet een beetje surrealistisch aan, want er is wel leven binnen de lijnen, maar nauwelijks daarbuiten. Ondanks het verbod bedenken de mensen met een rood-wit voetbalhart creatieve oplossingen. De wedstrijd van de hoofdmacht wordt, inclusief bier, bekeken van achter de afrastering.

Voor de wedstrijd Hoevelaken JO17-1 – ESC JO17-1 (5-1) posteren de mensen zich op de Weldammerlaan.

Scribenten noteren veel treffers, maar weinig punten.
Bij de wedstrijden van de drie hoogste teams vallen gemiddeld zes doelpunten per duel, maar alleen de Hoevelakense hoofdmacht houdt daar één schamel puntje aan over. Hoofdtrainer Harry Oussoren houdt noodgedwongen een deel van de wedstrijdbespreking op het veld en ziet vervolgens een kansloze eerste helft van zijn ploeg: 0-2. In de tweede helft werkt Hoevelaken zich naast Zwart-Wit (3-3) en blijft daarmee (gedeeld) koploper.

Hendrik-Jan Vonk beschrijft de wedstrijd van Hoevelaken 2. Hij ziet vijf treffers, waarvan vier aan de verkeerde kant. Na een goede start met twee overwinningen verliezen de ‘reserves’ ruim van SDV Barneveld 3: 4-1.

Martin Bouw is dit seizoen de vaste analist van JO19-1. Na een dikke overwinning en een forse nederlaag ziet hij het vlaggenschip van de jeugd opnieuw verliezen. Bij een stand van 2-3 mist Hoevelaken een strafschop (Mark Kijlstra schiet de bal tegen de paal), waarna SDC Putten op 2-4 komt.

Hoevelaken komt snel op 3-4 en zelfs 4-4, maar de scheidsrechter van dienst ziet niet dat de bal vanuit een hoekschop de doellijn heeft gepasseerd. De 3-5 wordt voorkomen ten koste van een rode kaart.

Zaterdag 17 oktober 2020: Blue Monday gevoel op de mooiste dag van de week
De dit seizoen vaste verslaggevers Hendrik-Jan Vonk en Martin Bouw melden verschillende resultaten. HJ, zoals hij zijn mails altijd afsluit, ziet Hoevelaken 2 met 3-1 verliezen van de ‘reserves’ van Otterlo. Het is voor Hoevelaken de tweede nederlaag op rij na een goede competitiestart.
Martin Bouw heeft met JO19-1 net twee nederlagen achter de rug en ziet dat het vlaggenschip bij de jeugd zich herstelt in Harderwijk. In een doelpuntrijk duel wint Hoevelaken met 2-6.

In Stroe gaat de hoofdmacht van Hoevelaken voor het eerst onderuit in de competitie. Ditmaal kan een 2-0 achterstand bij rust niet worden omgebogen in een resultaat. Publiek mag bij de wedstrijd niet aanwezig zijn, dus kan er geen verslaglegging plaatsvinden. Bovendien doen de weers- en corona-omstandigheden op de ‘mooiste dag van de week’ denken aan Blue Monday, dus is het sowieso geen pretje langs de lijn.

Dinsdag 13 oktober 2020: Daar gaan we weer
Tijdens de persconferentie van vandaag krijgen de sportverenigingen te horen, dat de competities voorlopig worden stilgelegd. Ook op Kleinhoven geen wedstrijden en kantinebezoek.

Zaterdag 7 november 2020: Nieuwe inloopshirts JO13-1
De jonge voetballers van Hoevelaken JO13-1 worden vandaag in nieuwe inloopshirts gestoken. De shirts zijn aangeboden door Faber Control.

Woensdag-vrijdag 21-23 oktober: Voetbal 3-daagse een groot succes
Tijdens de herfstvakantie nemen bijna 35 kinderen deel aan de Voetbal & Keeper 3-daagse ‘Train als een prof’.
Van woensdag 21 t/m vrijdag 23 oktober wordt er dagelijks getraind op aanvallen, verdedigen en worden er verschillende partijvormen gedaan. (Foto: Sander te Hoonte)

Zaterdag 21 november 2020: JO8-6 in het nieuw
De trainingspakken zijn al een tijdje in het bezit van de spelertjes, maar vandaag zijn de spelers van het jongste voetbalteam van sc Hoevelaken voor het eerst na de uitreiking compleet. Tijd voor een fotosessie derhalve.

De trainingspakken zijn aangeboden door ArledoBV, een bedrijfswagengarage voor alle voorkomende bedrijfswagens uit Waddinxveen.

Zaterdag 28 november 2020: Hoevelaken MO19-1 in nieuwe uit-tenues
Het hoogste meisjesteam van sc Hoevelaken speelt, wanneer de competitie weer wordt vrij gegeven, hun uitwedstrijden in nieuwe tenues. Op de borst wordt de naam van Muys Metaal uitgedragen, op de rug worden de kijkers aan het denken gezet middels het logo van Kika.

Leider Jeroen van Dijk heeft dit laatste via deze stichting weten te bewerkstelligen, net zoals hij dat in 2013 deed voor Hoevelaken E3. Over een actie als tegensprestatie gaan de speelsters de komende periode nadenken.

Zaterdag 5 december 2020: Pepernotentoernooi voor de jongste jeugd
Voor de jongste voetballers van sc Hoevelaken, de JO8 en de Hummels, wordt vandaag het voetballende kalenderjaar afgesloten met een Pepernoten toernooi. Sinterklaas is dit jaar niet aanwezig, een groot aantal enthousiaste voetballers wel. Schrijfpiet Jack maakt melding van een zeer geslaagd, voor herhaling vatbaar toernooi. Met de complimenten aan Hoofdpiet Edward. (Foto’s en input: Jack van Beek)

Zaterdag 12 december 2020: Mixtoernooi beëindigt kalenderjaar voor JO12 en JO11
Waar op 5 december het kalenderjaar voor de JO8 en de Hummels wordt afgesloten met een pepernotentoernooi, daar nemen de spelers van uit de JO12 en JO11 van 2020 afscheid met een mixtoernooi. In een poule van zes teams, met namen van Europese topclubs, wordt een heus toernooi afgewerkt, met uiteraard de spelers als de grote winnaars. (Foto’s en bijdrage: Maarten Stoffels)

Vandaag krijgt keeperstrainer Bert Steenwijk een nieuw tenue aangeboden. Het initiatief daarvoor komt van Wilco de Vaal, de doelman van Hoevelaken JO19-1, die vindt dat zijn keeperstrainer wel in een iets modernere outfit mag verschijnen op de training. De nieuwe kleding wordt door Bert dankbaar aanvaard.

Woensdag 16 december 2020: Akkoord met selectietrainers over komend seizoen
Vandaag wordt bekend, dat de trainers van de A-selectie, B-selectie, JO19-1 en JO17-1 ook komend seizoen verantwoordelijk zijn voor de teams waarmee zij ook het huidige seizoen werken. Ook met andere trainers en stafleden gaan gesprekken worden gevoerd om hen langer aan onze club te binden.

Voor hoofdtrainer Harry Oussoren houdt dat in, dat hij na de zomer van 2022 koploper kan zijn daar waar het gaat om het hoofdtrainerschap bij sc Hoevelaken. Wanneer Harry zijn contract uitdient is hij de allereerste hoofdtrainer sinds 1963, die zes jaar de eindverantwoordelijke is geweest. En voorlopig ook de enige trainer in coronatijd, maar hem kennende zal Harry daarop net trots zijn.

Zaterdag 19 december: Nieuwjaarsgroet A-selectie
Vandaag kunnen de vaste supporters van de hoofdmacht een nieuwjaarswens van hun favoriete club aantreffen. Spelers en stafleden van de A-selectie wensen alle supporters van sc Hoevelaken alle goeds toe.

Woensdag 30 december 2020: Club sluit jaar af met stabiel ledenbestand
Ledenadministrateur Jan Beitler laat op de valreep van het jaar weten, dat het ledental bij sc Hoevelaken al drie jaar stabiel is en cirkelt zo rond de 800 leden. Het nu bijna aflopende kalenderjaar, welke de geschiedenis in zal gaan als een ‘raar jaar’, wordt afgesloten met 799 actieve of niet-spelende leden. Dat is een winst van één voetballer of voetbalster.

Geen reden tot ongerustheid over teruglopende ledenaantallen.

“Mede door de fantastisch inzet van jeugdleiders en trainers hebben we het afgelopen kwartaal, waarin er erg weinig (of helemaal niet) werd gevoetbald, toch binding weten te houden met de mooiste club van Hoevelaken en omstreken. Hartelijk dank hiervoor!”, aldus Jan.

Tot slot
Het jaar 2020 is voorbij. Hoewel er mooie dingen zijn gebeurd is het geen jaar om met plezier op terug te kijken. Laten we hopen dat 2021 een jaar wordt waarin meer positieve zaken zijn om op terug te kijken. Acda&De Munnik zongen het al: “Herman heeft een kutjaar gehad.”
Ik wens iedereen een heel gezond 2021, met een goed vaccin. Voor nu: Blijf gezond en help Nederland en omstreken met de volksgezondheid weer op orde te krijgen.
Heb je zaken om te melden in het jaaroverzicht van 2021, stuur dan een bericht naar r.kreuning1@kpnplanet.nl.

Top