• Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_20210103_0001-kopie.jpg
   
   

  Zaterdag 2 januari 2021: Vanwege de coronamaatregelen is er vandaag geen klaverjasmarathon, maar wel een digitale nieuwjaarsrede van de voorzitter.
  Ondanks alle beperkingen waarmee 2021 begint, zorgt voorzitter Willem van Vliet vandaag wel voor een nieuwjaarsrede. Een historisch moment, want voor het eerst sinds de jaarwisseling 1963-1964 is de speech niet gericht tot het aanwezige publiek, maar te lezen op onze website. De voorzitter spreekt de wens uit dat de werkelijkheid van vóór maart 2020 heel snel weer de nieuwe werkelijkheid van 2021 zal worden. Verder bedankt hij iedereen die er aan heeft bijgedragen, dat ondanks alles de club draaiende blijft en de informatievoorziening op niveau.

  Vrijdag 8 januari 2021: In memoriam, Jan van Leijenhorst
  Vandaag overlijdt, op 80-jarige leeftijd, Jan van Leijenhorst. Jan heeft geen uitgebreid verleden met onze vereniging, maar is in de beginjaren tachtig wel actief als elftalleider van Hoevelaken A1, dat onder leiding staat van Gerard van de Grootevheen. In het seizoen 1983-1984 wordt dit team, met Jan 'de regelaar' als leider, kampioen.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Cocktailtoernooi-1981-Arno-Draaijer.jpg
   
  Jan van Leijenhorst, staand uiterst rechts, als deelnemer aan het allereerste cocktailtoernooi van sc Hoevelaken.
   

  Zaterdag 9 januari 2021: De mooiste dag van de week
  Binnen sc Hoevelaken bezigen steeds meer leden de kreet, dat de zaterdag de mooiste dag van de week is. Voor zaterdag 9 januari 2021, met een heerlijk zonnetje, geldt dat in ieder geval voor de eerste volle week van het nieuwe jaar. Maar dan wel vanwege de weersgesteldheid, niet vanwege de sportieve - en sociale activiteiten.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20210109_121504.jpg
   
   

  Maandag 11 januari 2021: Algemene ledenvergadering
  Vandaag staat de Algemene Ledenvergadering van maandag 12 oktober 2020 op de kalender die, vanwege de coronamaatregelen, eerst al was doorgeschoven naar maandag 9 november 2020. Voor het eerst in de historie is de ALV online, waarvoor 34 belangstellenden inloggen via MS Teams. Dit nadeel heeft ook zijn voordeel. Voor het eerste sinds de ALV op 15 mei 1963 start de vergadering op de afgesproken tijd en zijn de agendapunten binnen het uur (47 minuten) afgewerkt. (Foto: Léon Breuers)

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20210111-WA0001.jpg
   
   

  Voor de bouw van de nieuwe multifunctionele ruimte geeft de penningmeester pas toestemming, wanneer de club weer voldoende inkomsten kan genereren.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Afbeelding4-1024x432.jpg
   
   

  Dinsdag 12 januari 2021: In memoriam, Coen Verbruggen
  Door een hartstilstand komt er vandaag een abrupt einde aan het leven van Coen Verbruggen. Coen is van de eindjaren zeventig tot in de tachtiger jaren een talentvolle doelman bij de jeugd van sc Hoevelaken. Tevens is hij in de jaren tachtig jeugdleider bij de jongste jeugd. Coen wordt slechts 50 jaar.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Coen-Verbruggen-kopie.jpg
   
  Coen Verbruggen, rechtsachter, als leider van een jeugdteam van sc Hoevelaken.
   

  Persconferentie
  Vandaag is er ook weer een persconferentie die duidelijk maakt dat de lockdown wordt verlengd tot in ieder geval 9 februari 2021. Voorlopig geen voetbal nog, dus. De velden blijven nog even leeg.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20210109_121652.jpg
   
   

  Woensdag 13 januari 2021: Je moet toch wat
  Nu de lockdown langer aanhoudt wringt hoofdtrainer Harry Oussoren zich in allerlei bochten om de kudde bijeen te houden. "Quarantaine bingo met de selectie. Het moet niet gekker worden", schrijft hij op zijn FB-pagina.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is facebook_1610642567969_6755524565408157064-kopie.jpg
   
   

  Zaterdag 16 januari 2021: Vanwege de coronamaatregelen is er vandaag geen dartstoernooi

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Rob-van-der-Marck-kopie.jpg
   
   

  Donderdag 21 januari 2021: Rob van der Marck nieuwe secretaris
  Tijdens de digitale ALV van 11 januari 2021 werd bekend gemaakt, dat Eduard Koster vanwege gezondheidsredenen zijn werkzaamheden als secretaris moet neerleggen. Vandaag wordt bekend dat Rob van der Marck de nieuwe secretaris zal worden.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Screenshot_20210124-111040_Video-Player.jpg
   
   

  Vrijdag 22 januari 2021: FIFA gametoernooi bij JO12-1
  Niet alleen bij de hoofdmacht worden activiteiten ontplooid om de teamverbinding in stand te houden, ook bij de jeugd proberen ze de spelersgroep bijeen te houden. JO12-1 speelt daarom deze avond een potje Fifa-13, waarbij Thijs als winnaar een high-friet verdient voor zijn hele team, mede mogelijk gemaakt door De Register Makelaar.
  Via een filmpje spreekt Tommie Beugelsdijk de manschappen toe en wenst hen een hele fijne en spannende avond.

  Zaterdag 23 januari 2021: De bal rolt weer, maar alleen onderling
  Sinds lange tijd staan er weer wedstrijden gepland in het wedstrijdprogramma. Het gaat nog niet om competitieduels, want die worden voorlopig nog niet verwacht. Wel worden er onderlinge wedstrijdjes gespeeld bij de jeugd, zodat er weer iets van een verenigingsgevoel ontstaat.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Krant.jpg
   
   

  Vandaag komt ook de KNVB met een bericht. Mocht het niet lukken om de competitie uiterlijk in het tweede weekend van april te hervatten, dan gaat er een streep door het hele programma en gaat de competitie van het seizoen 2020-2021 de geschiedenis in als de kortste ooit. Sommige teams speelden pas vier wedstrijden, andere teams zelfs maar twee of drie.

  Zondag 31 januari 2021: 49 jaar vrouwenvoetbal in Hoevelaken
  Vandaag bestaat de afdeling vrouwenvoetbal bij sc Hoevelaken 49 jaar. Van voetbal is in deze coronatijd echter geen sprake, laat staan van een feeststemming.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is VR1-Klein.jpg
   
   

  Dinsdag 2 februari 2021: Geen voetbal meer voor B-categorie
  Voor de amateurvoetballers die uitkomen in de zogenoemde B-categorie wordt de competitie dit seizoen niet meer hervat, zo wordt vandaag bekendgemaakt. Zodra de overheid toestemming geeft, gaat de KNVB van start met de Regio Cup: kleinschalige en regionale toernooien voor amateurverenigingen, met minder lange reisafstanden en de kans op lokale derby's.

  Donderdag 4 februari 2021: Julius Dirksen in Ajax-life
  In het februarinummer van Ajax-life wordt Julius Dirksen aan Nederland voorgesteld. Julius zette zijn eerste voetbalstappen op Kleinhoven als lid van onze club en probeert via het rood-wit uit Amsterdam een voetbalcarrière op te bouwen. Onder de ras Ajacieden van onze club gaat het artikel snel rond via de WhatsApp.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Ajax-live-feb-2021-kopie-kopie.jpg
   
   

  Zaterdag 13 februari 2021: Kleinhoven nu dicht vanwege sneeuw
  Corona blijkt niet het alleenrecht te hebben op het sluiten van sportparken. Na drie weken voorzichtige onderlinge wedstrijden bij de jeugd blijft Kleinhoven vandaag gesloten vanwege sneeuw, ijs en vorst.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_0939-kopie.jpg
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20210220-WA0001-kopie-2-kopie.jpg
   
  Jaap van de Pol profiteert eerder in de week van de omstandigheden en heeft zijn eigen manier gevonden om de zijlijnen te trekken. (Foto: Jan Haverkamp)
   

  Zondag 14 februari 2021: In memoriam, Gerard van Altena
  Vandaag komt er een einde aan het leven van Gerard van Altena (70). Als drogist van de DA Drogisterij & Parfumerie met zijn eigen familienaam was hij een decennium lang sponsor van een aantal meisjesteams en Vrouwen 2. Sc Hoevelaken is Gerard zeer erkentelijk dat hij op deze wijze zijn steentje aan sc Hoevelaken heeft bijgedragen.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2010-09-18-11.jpg
   
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is AD-2021-02-18-1.jpg
   
   

  Donderdag 18 februari 2020: Quote van onze hoofdtrainer
  In het AD verschijnt er vandaag een artikel waarin de hoofdtrainers van de regionale amateurclubs naar de situatie rond corona wordt gevraagd. Harry Oussoren, de voor Hoevelaken verantwoordelijke man die op kousenvoeten naar het record wandelt wat betreft een aaneengesloten hoofdtrainerschap, wordt ook met één quote geciteerd.

  Zaterdag 20 februari 2021: Er is weer leven op Kleinhoven
  Na de witste dag van de week, zaterdag 13 februari 2021, had het weer z’n best gedaan om in een week tijd de temperatuur met 20 graden te doen stijgen en de kunstgrasvelden te ontdoen van de langlaufloipes van enkele wintersportliefhebbers. Conclusie: er kon weer gevoetbald worden. De jeugd speelde een aantal onderlinge wedstrijdjes in toernooivorm en Hoevelaken JO17-2 versloeg in een sportieve wedstrijd Hoevelaken MO19-1 met 6-0. Kortom, er is weer leven op Kleinhoven.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_0948.jpg
   
   

  Woensdag 24 februari 2021: Geen competitievoetbal meer dit seizoen
  Daags na de persconferentie, waarin bekend wordt gemaakt dat de leeftijd om volledig te mogen trainen wordt opgeschaald naar 26 jaar, maakt de KNVB bekend dat er dit seizoen ook voor de A-categorie geen competitiewedstrijden meer zullen worden gespeeld. Iedere ploeg begint in augustus 2021 weer in dezelfde klasse, net als in augustus 2020 het geval was.

  Vrijdag 26 februari 2021: In memoriam, Bob de Roode
  Vandaag komt een plotseling einde aan het leven van Bob de Roode. Bob (23) is van 2003 tot 2015 jeugdlid van sc Hoevelaken, maar moet in de A1 zijn keepershandschoenen opbergen vanwege een blessure.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hoevelaken-B3-22-september-2012.jpg
   
  Bob de Roode, geknield in het midden, in september 2012 als doelman van Hoevelaken B3
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20210227-WA0000.jpg
   
   

  Zaterdag 27 februari 2021: Miro Kerkhoff 800ste lid
  Alle coronamaatregelen die Nederland zijn overkomen hebben voor sc Hoevelaken niet tot een grote leegloop geleid. Sterker nog, voor de tweede keer in de historie wordt vandaag het 800ste lid ingeschreven. De gelukkige heet Miro Kerkhoff, die vandaag zijn voetbalcarrière begint bij de Hummels.

  Zaterdag 6 maart 2021: JO8-7 in het nieuw
  Niet alleen de groei van het aantal leden gaat in coronatijden door, ook op de sponsoring van jeugdteams zit geen rem. Vandaag is Hoevelaken JO8-7 aan de beurt om nieuwe trainingspakken en tassen te krijgen. De gullen gever is you lease support, een auto leasebedrijf uit Amersfoort.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hoevelaken-JO8-7-2-kopie.jpg
   
   

  Zondag 28 maart 2021: In memoriam, Kees van Duijn
  Vandaag komt er een eind aan het leven van Kees van Duijn. Kees is in de zeventiger - en tachtiger jaren een gewaardeerd aanvoerder van Hoevelaken 2 en halverwege de jaren zeventig tevens voorzitter van het jeugdbestuur. Kees mocht 78 jaar worden. De uitvaart vindt plaats op 1 april, de verjaardag van Kees en zijn zoon Pim.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hoevelaken-3-rond-1972-1973.jpg
   
  Kees van Duijn, staand rechts, als speler van Hoevelaken 2 rond 1973.
   

  Zaterdag 3 april 2021: Vernielzucht slaat toe


  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Frans-Overmars-88-1-881x1024.jpg
   
   

  Zaterdag 10 april 2021: In memoriam, Frans Overmars
  Op de mooiste dag van de week, zoals hij dat zelf ook zegt, komt er een eind aan het leven van Frans Overmars. Frans hoopte op 4 mei nog zijn 90e verjaardag te mogen vieren, maar dat is hem niet gegund.
  Frans is van 1984 tot aan zijn overlijden kaderlid bij sc Hoevelaken. Van 1984 tot 1997 is hij secretaris van de club, naadloos overgaand in zelfbenoemd aanvoerder van de onderhoudsploeg (JJC).

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_1145-klein.jpg
   
   

  Zaterdag 17 april 2021: Leven op Kleinhoven gaat door, maar de vlag halfstok
  Een week na zijn overlijden is het opnieuw de mooiste dag van de week. Vandaag is de uitvaart van Frans Overmars, waar gezien de coronamaatregelen slechts een beperkt aantal mensen bij aanwezig mag zijn. Namens sc Hoevelaken spreken oud-voorzitter Jan Baas en huidige voorzitter Willem van Vliet.

  Op Kleinhoven is er aandacht voor het overlijden van Frans. De vlaggen hangen halfstok en de voetbaljeugd, voor wie het leven op Kleinhoven doorgaat, houdt een minuut stilte.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Minuut-stilte-1024x265.jpg
   
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Jelle-Faber-portret-1.jpg
   
   

  Maandag 19 april 2021: In memoriam, Jelle Faber
  Twee dagen na de uitvaart van Frans Overmars wordt sc Hoevelaken opnieuw geconfronteerd met een overlijden. Vandaag komt er een einde aan het leven van Jelle Faber. Jelle is bij onze club damestrainer (1975-1976), in twee termijnen twintig jaar wedstrijdsecretaris en drie jaar clubhuisbeheerder (1977-1980). In 2009 wordt hij benoemd tot Lid van Verdiensten.

  Zaterdag 24 april 2021: Handtekeningen geplaatst
  Drie trainers en een verzorger mogen vandaag hun handtekening zetten onder een verbintenis voor het seizoen 2021-2022. B-trainer Ben Boekhout spant de kroon met zijn twintigste contract, op afstand gevolgd door Dennis Willemsen (JO19-1, 7e), Harry Oussoren (hoofdtrainer, 6e) en Jeffrey van der Horst (verzorger, 6e).

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Handtekeningen-kopie.jpg
   
   

  Voor de contractverlengingen van de trainers heeft het bestuur niet hoeven kijken naar de prestaties van het afgelopen seizoen. Met drie, of vier wedstrijden is de competitie 2020-2021 de kortste ooit. Net als vorige seizoen beginnen alle teams na de zomer eigenlijk weer aan het seizoen 2019-2020.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Schoonmaak.jpg
   
   

  Zaterdag 15 mei 1963: sc Hoevelaken viert verjaardag met een schoonmaak
  Sc Hoevelaken wordt vandaag 58 jaar. Enkele mensen vieren die verjaardag met het poetsen van het clubhuis. Tijdens de persconferentie van dinsdag 11 mei 2021 werd namelijk bekend gemaakt, dat vanaf woensdag 19 mei ook de terrassen van de sportverenigingen weer open mogen. Reden om de kantine stofvrij te maken en weer een toonbaar aanzien te geven, al is dat in eerste instantie alleen voor spelers en staf die een wedstrijd hebben gespeeld. Het terras en sportpark zijn vooralsnog gesloten voor toeschouwers.
  Clubhuisbeheerder Carla Welgraven krijgt hulp van Sasja Vooys, Patricia van Zoeren, Marieke van de Bunt, Lindsy Riksen, Jack van Beek, Marjon van Dalen en Willem van Vliet.

  Zaterdag 22 mei 2021: Clinic meisjesvoetbal geslaagd
  Het weer is niet best, maar dat weerhoudt een vijftigtal meisjes niet om de clinic voor meisjesvoetbal bij te wonen, die georganiseerd wordt door de jeugdafdeling van de voetbalclub. Met een aantal opblaasbare spelattributen worden de jonge voetbalsters meer dan vermaakt en kunnen zij werken aan de kwaliteiten, die nodig zijn om een goede voetbalster te worden.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is facebook_1621875407848_6802638510638616101-1024x768.jpg
   
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Spelerscarrousel.jpg
   
   

  Woensdag 16 juni 2021: Hoevelakenspelers en oud Hoevelakenspelers in spelerscarrousel
  Het AD van vandaag geeft een overzicht van alle regionale selectiespelers die in de voetbalcompetitie 2021-2022 (ook wel competitie 2019-2020 3.0) een switch maken naar een andere voetbalomgeving. Uit dat overzicht kan worden opgemaakt dat Sven van den Akker na twee seizoenen terugkeert naar Sparta Nijkerk. Na één voetbaljaargang keert ook Renzo Ruitenbeek naar zijn oude nest in Nijkerk terug. Beiden hebben, vanwege corona, te weinig van hun kwaliteiten op Kleinhoven kunnen tonen. Sven en Renzo gaan in een lager elftal van Sparta uitkomen.
  Ook Laurens de Kort verlaat Hoevelaken voor Sparta Nijkerk. Hij gaat uitkomen in de O23.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Spelerscarrousel-VOP.jpg
   
   

  Aron Kok maakte geen deel meer uit van de selectie van sc Hoevelaken, maar doet dat in het seizoen 2021-2022 wel van die van VOP (Voor Ons Pilsje).

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Spelerscarrousel-Barneveld.jpg
   
   

   

  Ook een aantal voormalig Hoevelaken-spelers houdt het voor gezien bij hun club. Michel van de Bunt en Barry de Winter dachten dit seizoen Barneveld sterker te maken, maar na een geflopt seizoen zonder voetbal gaan zij naar APWC (Barry) of stoppen (Michel).

  Vrijdag 18 en zaterdag 19 juni 2021: 'Verplicht' barbecuen
  In de afgelopen week kregen de vrijwilligers van sc Hoevelaken een kaart door de deur, als bedankje voor het verleende vrijwilligerswerk in het seizoen 2020-2021. Vanwege corona kan er aan het eind van het seizoen geen vrijwilligersavond worden georganiseerd, wat het bestuur op het idee bracht om alle harde werkers een BBQ-pakket te laten afhalen bij keurslagerij Steltenpool, één van de sponsoren van onze club.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is BBQ-kaart.jpg
   
   

  Donderdag 24 juni 2021: In memoriam, Wil Groen
  Vandaag komt er een einde aan het leven van Wil Groen (84). Wil voetbalt in de zeventiger - en tachtiger jaren bij de veteranen van onze club. In 1986 speelt hij een belangrijke rol bij de realisatie van ons clubhuis op Kleinhoven, waarin hij zich bezig houdt met de aanleg van de verwarming.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Veteranenteam-Arno-Draaijer-kopie.jpg
   
  Wil Groen, staande tweede van links, maakt jarenlang deel uit van het veteranenteam.
   

  Dinsdag 29 juni 2021: In memoriam, Piet Kokje
  Vandaag vindt de uitvaart van Piet Kokje plaats. Piet is doelman van Hoevelaken 1 in de zestiger jaren. In het seizoen 1967-1968 maakt hij deel uit van de hoofdmacht, die voor het eerst in de korte historie van de club kampioen wordt.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hoevelaken-1-9-april-1966-2.jpg
   
  Piet Kokje als doelman van Hoevelaken 1 op 9 april 1966.
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is AD-05-07-2021.jpg
   
   

  Maandag 5 juli 2021: Olaf Kok krijgt kans bij Go Ahead Eagles
  Het AD maakt vandaag melding van het feit dat Olaf Kok, oud jeugdspeler van onze club, een kans krijgt om een plaats te verwerven in de selectie van eredivisionist Go Ahead Eagles. Zaterdag 3 juli 2021 maakt hij al ruim dertig speelminuten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

  Dinsdag 6 juli 2021: In memoriam, Tom de Vette
  Vandaag komt een einde aan het leven van Tom de Vette (55), die al een tijdje lijdt aan dementie.
  Tom is in zijn actieve jaren doelverdediger bij onze club. Zowel in de jeugd als bij de senioren kent Tom een aantal succesvolle jaren, met een kampioenschap als beloning. In 1984 (A2), 1988 (Hoevelaken 5) en 1989 (Hoevelaken 3) mag Tom, samen met zijn teamgenoten, een bos bloemen in ontvangst nemen.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Foto-B1-met-Drikus-van-Beek-en-Erik-Vos-2.jpg
   
  Tom de Vette, staand uiterst links, als doelman van Hoevelaken B1.
   

  Vrijdag 9 juli 2021: Rick van de Pol neemt afscheid als leider van Hoevelaken 3
  Tijdens een geanimeerde avond nemen de spelers van Hoevelaken 3 afscheid van hun leider Rick van de Pol. Via een grap wordt nog een poging gedaan de redactie van de website ervan te overtuigen dat Rick voor een jaar heeft bijgetekend, maar die vlieger gaat niet op.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Rick-van-de-Pol-kopie.jpeg
   
  Rick van de Pol, midden, houdt aan zijn afscheid een mooi ingelijst shirt over. Het zogenaamde getekende contract wordt ook nog even getoond.
   

  Maandag 19 juli 2021: Zomervakantie begint met voetbaldag
  Wat is er leuker dan je zomervakantie te beginnen met een lekkere dag voetballen? Bijna dertig kinderen krijgen vanochtend een techniektraining van professionele trainers, waarna in de middag verschillende spelvormen en een toernooi op het programma staan.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Deelnemers-voetbalschool.jpeg
   
   

  Maandag 19 juli 2021: In memoriam, Henk Willigenburg
  Geheel onverwacht komt er vandaag een einde aan het leven van Henk 'Eus' Willigenburg (59). Henk is in zijn jonge jaren speler van onze jeugdafdeling. In de tachtiger jaren is hij leider van Hoevelaken C2, waarmee hij in april 1988 kampioen wordt. In de 21e eeuw is Henk vooral op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar op Kleinhoven te vinden. Als maat van Piet Braam is Henk een trouwe deelnemer aan de jaarlijkse klaverjasmarathon.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2018-01-06-Henk-Willigenburg-Frits-van-Dijk.jpg
   
  Voorafgaande aan de klaverjasmarathon op 6 januari 2018 helpt Henk, links, mee om de tafels op de juiste plaats te krijgen.
   

  Donderdag 5 augustus 2021: Lijnen trekken via de computer
  Mede vanwege de innovaties zijn er steeds weer historische feiten bij onze club te noteren. Ditmaal gaat het om het uitzetten en trekken van de lijnen, wat vandaag met een robot gebeurt. De tijdswinst voor de lijnentrekkers is ruim tweeëneenhalf uur per veld. Bovendien staan de lijnen strak op het veld en hoeft het trekken van de lijnen alleen maar te worden bijgehouden. (Foto: Jan Baas)

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Lijnen-trekken-kopie.jpg
   
   

  Vrijdag 6 augustus 2021: Julius Dirksen doorgeschoven naar Jong Ajax.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is AD-06-08-2021-Julius-Dirksen-kopie.jpg
   
   

  Zaterdag 7 augustus 2021: Leiders kunnen kleding ophalen voor komend seizoen
  In het clubblad van juni 2021 laat Marc Welgraven, verantwoordelijk voor de kleding van de club, weten, dat er op kledinggebied twee pieken in een seizoen zijn: tijdens het uitdelen en het innemen van de materialen. Vandaag is het de piekdag voor het ophalen van kleding en materialen, die keurig gesorteerd per team in de kleedkamers klaarliggen om eindelijk weer gebruikt te mogen worden.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Ophalen-kleding-kopie.jpg
   
   

  Zaterdag 21 augustus 2021: Eerste vriendschappelijke duel hoofdmacht
  Na een aantal trainingen te hebben afgewerkt is nu ook het deel van het seizoen begonnen waar de supporters iets aan hebben: voetbalwedstrijden. De hoofdmacht speelt vandaag tegen Cobu Boys en wint met 4-0.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Joeri-van-den-Hoeven-kopie.jpg
   
   

  Maandag 23 - woensdag 25 augustus 2021: Trainen bij de Voetbalschool
  De laatste week van de schoolvakanties is aangebroken en dat betekent bijna traditioneel, dat er weer getraind kan worden bij de Voetbalschool. De kinderen werken toe naar het spelen van wedstrijdjes in toernooivorm, terwijl de doelmannen ook aan hun kwaliteiten kunnen werken.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Voetbalschool-23-8-.jpg
   
   

  Zaterdag 28 augustus 2021: Wim Uiterwijk (bijna) 96
  Het is de laatste dag dat Wim Uiterwijk als 95-jarige door het leven gaat. Zondag 29 augustus wordt hij 96 en dat wordt door zijn vrienden van de onderhoudsploeg niet vergeten. Al vroeg in de ochtend wordt Wim vanuit zijn nieuwe woonomgeving Nijenstede opgehaald om op Kleinhoven taart te eten en daar een vermakelijke dag te hebben.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_1381-kopie.jpg
   
   

  Donderdag 2 september 2021: Elftalfoto Hoevelaken 1
  Voor het eerst sinds het maken van de jaarlijkse teamfoto voor de presentatiegids wordt de foto van Hoevelaken 1 buiten Hoevelaken gemaakt. Waar vele jaren achtereen de foto voor het pand van Eigenhuis Keukens werd gemaakt, daar is nu een bouwlocatie van de nieuwe hoofdsponsor Bouwbedrijf Doppenberg de plaats van handeling. De selectie en haar staf reizen daarvoor naar Bunschoten-Spakenburg, waar op een tribunetrap van een nieuwgebouwde school wordt geposeerd. (foto: Martie Doppenberg)

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Site-1.jpg
   
   

  Zaterdag 4 september 2021: Bekervoetbal van start
  Pascal de Jong is voor de Hoevelakense hoofdmacht dit seizoen de eerste doelpuntenmaker in een officiële wedstrijd. In Nijmegen treft hij al na ruim zes minuten doel op het Universitair Sportcentrum rondom het Gymnasion-gebouw van de Radbout Universiteit, waar tegenstander UNI VV met 0-5 een draai om de oren krijgt. Arslan Gümüs is driemaal succesvol en Joost van den Heuvel eenmaal. Zeven supporters zijn uit Hoevelaken meegereisd om getuigen te zijn van de eerste officiële wedstrijd van ons vlaggenschip.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_1533-kopie.jpg
   
  Harry Oussoren geeft uitleg tijdens één van de blessurebehandelingen.
   

  Zondag 5 september 2021: Verbindingsfestival met sc Hoevelaken foto's
  In samenwerking met de bibliotheek organiseert de Stichting Historisch Hoeflake een verbindingsfestival, met de tachtiger jaren als thema. Op het veld voor de bibliotheek aan de Meerveldlaan verzorgt SHH een foto-overzicht met foto's uit de jaren tachtig. Daar zitten uiteraard ook foto's van onze club tussen.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 134-kopie.jpg
   
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 012.jpg
   
   

  Woensdag 8 september 2021: Voorzitter aan het woord in Stad Nijkerk
  Voor de speciale sporteditie van de Stad Nijkerk, die vandaag met de reguliere editie wordt verspreid, kunnen alle Nijkerkse sportverenigingen ruimte inkopen. Sc Hoevelaken doet dat voor een halve pagina, waarin voorzitter Willem van Vliet vooruitblikt op het seizoen.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is SN-8-sept-2021.jpg
   
   

  Zaterdag 11 september 2021: Teams in het nieuw en tweede bekeroverwinning van onze hoofdmacht
  Traditioneel worden er in het begin van een voetbaljaargang diverse teams in nieuwe kledij gestoken. Hoevelaken JO10-1 en Hoevelaken 10 bijten het spits af.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Site-1595-kopie.jpg
   
  Hoevelaken JO10-1 wordt in nieuwe kleding gestoken door Dé Registermakelaar
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hoevelaken-10-kopie.jpg
   
  Hoevelaken 10 mag zich verheugen op twee sponsoren: Made by Steven Kerkhof, van speler Steven Kerkhof, en Het Voetenhuus van Miranda Rutten.
   

  Winst voor Hoevelaken 1
  Onze hoofdmacht pakt vandaag Woezik met een ruime overwinning in. Mede dankzij twee doelpunten na rust van Patrick Kloppenburg wint Hoevelaken met 4-1.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_1602-kopie.jpg
   
  Patrick Kloppenburg is met twee treffers de gevierde man in de tweede helft.
   

  Maandag 13 september 2021: Sparen voor de club middels boodschappen bij Albert Heijn
  De KNVB en Albert Heijn zijn een samenwerking overeen gekomen, waarbij leden en aanhangers van amateurvoetbalclubs kunnen sparen voor hun eigen vereniging. Ook sc Hoevelaken maakt gebruik van deze actie. Na drie weken sparen levert de actie de club 1.592 euro op. Landelijk 'verdienen' alle amateurclubs tezamen afgerond € 1.600.000,-

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Foto-AH-scH-kopie-2-2.jpg
   
   

  Donderdag 16 september 2021: Presentatiegids verspreid
  Het is een lijvig blad geworden, de presentatiegids van 2021. Maar liefst 52 pagina's aan leesvoer wordt vanaf vandaag bij de leden in de brievenus gedaan. Eén van de reacties: "Complimenten voor de zeer goed gevulde presentatiegids. Voelt weer aan als een echt clubblad."

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Cover-kopie.jpg
   
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Site.jpg
   
   

  Zaterdag 18 september 2021: Hoevelaken 1 en 2 door naar volgende bekerronde, Wiegert van den Hoorn terug bij de club en Grote Clubactie van start.
  Op de dag dat de jeugd weer begint met de verkoop van loten voor de Grote Clubactie en Wiegert van den Hoorn (foto) als JJC-er terugkeert in het kader van onze club, vallen ook de beslissingen in het bekertoernooi. Zowel de hoofdmacht als de 'reserves' van de club bereiken vrij eenvoudig de knock-out fase en hopen op aantrekkelijke tegenstanders. (Foto: Willem van Vliet)

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Duel-voor-de-goal-Joeri.jpg
   
  Hoevelaken wint in Lienden ook de derde wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi.
   

  Donderdag 23 september 2021: Overeenkomst met sport-BSO getekend
  In de presentatiegids is ruim aandacht besteed aan de sport-BSO, die Tom Buitink beroepsmatig gaat opzetten op Kleinhoven. Vandaag vindt de ondertekening van het contract plaats, waar namens sc Hoevelaken voorzitter Willem van Vliet zijn handtekening onder mag plaatsen.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is BSO.jpg
   
   

  Vrijdag 24 september 2021: In memoriam, Gijs van Ginkel
  In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 september 2021 komt er onverwacht een einde aan het leven van Gijs van Ginkel (53). Gijs is een actief lid van onze club, niet alleen als voetballer, maar ook als jeugdleider en jeugdtrainer.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_2387-kopie.jpg
   
  Op zaterdag 4 november 2017, twee dagen na zijn 50e verjaardag, laat Gijs van Ginkel zich op Kleinhoven royaal fêteren.
   

  Zaterdag 25 september 2021: Zure competitiestart Hoevelaken 1 en drie teams in het nieuw gestoken.
  Na louter overwinningen in het oefen- en bekerprogramma start vandaag voor de Hoevelakense hoofdmacht de competitie. Hoevelaken reist daarvoor naar Harderwijk, waar Zwart-Wit traditioneel een lastige tegenstander is. Dat blijkt ook vandaag weer, want na drie keer op voorsprong te zijn gekomen verliest Hoevelaken in de slotfase alsnog met 4-3.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Beeld-van-het-middenveld.jpg
   

  Drie teams in het nieuw.
  Maar liefst drie teams mogen vandaag voor de lens van de fotograaf verschijnen, om te worden geportretteerd met hun nieuwe kleding of tassen: Hoevelaken JO13-1, Hoevelaken JO11-4 en Hoevelaken JO9-1.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is JO13-1-Klein-2.jpg
   
  Hoevelaken JO13-1 wordt in nieuwe trainingspakken gestoken door Broekhuis en Dé Registermakelaar.
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is JO11-4-site.jpg
   
  Hoevelaken JO11-4 krijgt nieuwe tassen aangeboden door Broekhuis.
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is JO9-1-site-2.jpg
   
  Hoevelaken JO9-1 loopt de rest van het seizoen in nieuwe trainingspakken van Broekhuis.
   

  Opnieuw informatie via schermen in clubhuis
  Het is al weer een tijdje geleden dat er via de gelden van de €uro-50 club schermen zijn aangeschaft om clubinformatie in het clubhuis te tonen. Na een aantal jaren stilstand is dit initiatief nieuw leven ingeblazen. Via de opbrengsten van de Grote Clubactie wil sc Hoevelaken een samenwerking aangaan met Sportlink, zodat onder anderen alle clubinformatie ook in het clubhuis gevolgd kan worden. Vandaag begint de competitie en worden de informatieschermen voor het eerst gebruikt.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Schermen.jpg
   

  Verwisselde logo's op live uitslagen app
  De mensen van de live uitslagen app moeten waarschijnlijk nog even wennen aan het feit, dat de competitie na een jaar weer begonnen is. Van werkelijk geen enkele club klopt het clublogo bij de betreffende vereniging. Het logo van onze club staat bij de vrouwen van RCL 2.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Logo-scH.jpg
   
   

  Aan sc Hoevelaken is het logo van Brederodes uit Vianen gekoppeld.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Brederodes.jpg
   
   

  Vrijdag 1 oktober 2021: Geslaagde trainingsclinic voor jeugdtrainers
  Om jonge voetballers beter te kunnen opleiden wordt er vandaag, in samenwerking met de voetbalschool, een clincic gehouden voor jeugdleiders en jeugdtrainers. Tien personen geven gehoor aan de oproep en laten zich bijscholen op Kleinhoven. (Foto: Sander te Hoonte)

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Trainingsclinic-site-2.jpeg
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Siem-Kooistra-motm.jpg
   
   

  Zaterdag 2 oktober 2021: Siem Kooistra eerste Man van de Wedstrijd
  Exact een jaar nadat de competitiewedstrijd tegen Zwart-Wit van achter de hekken moest worden bekeken speelt de hoofdmacht eindelijk weer een competitiewedstrijd op Kleinhoven. Iedereen mag weer schouder aan schouder langs de lijn staan, het clubhuis is weer lekker bevolkt en de mensen zijn blij dat er weer zonder restricties naar het sportcomplex kan worden gegaan. Maar hoe euforisch iedereen ook is, tegen half vijf is er toch weer een flinke kater na een onnodige nederlaag tegen Otterlo. De overgekomen jeugdspelers maken weliswaar een goede indruk, de geroutineerde spelers ogen fris en de sluitpost is betrouwbaar, maar voor de tweede keer in de laatste minuut verliezen trekt geen vrolijke gezichten. Hoe dan ook, Siem Kooistra is de eerste Man van de Wedstrijd, maar daarvoor hadden ook meerdere andere spelers in aanmerking kunnen komen.

  Hoevelaken 2 wint wel, en ruim ook
  Bij de 'reserves' van onze club is het mooi om Ramon Geijtenbeek weer tussen de lijnen te zien. Weliswaar is hij niet doeltreffend in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen DTS, maar na een overdosis aan blessureleed mag hij eindelijk weer ballen. Door de overwinning start Hoevelaken 2 zonder puntverlies als koploper.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Ramon-Geijtenbeek.jpg
   

  Hoevelaken O23-1 in het nieuw
  Met ingang van het seizoen 2021-2022 is de O23 een nieuw fenomeen in voetballand. De KNVB schaaft aan de voetbalpiramide en wil verenigingen verplichten één of meerdere overgangsteams te formeren tussen de jeugd en senioren, de O23. In de O23 moeten spelers zich kunnen ontwikkelen tot volwaardige selectiespelers.
  Sc Hoevelaken start dit seizoen met twee O23 teams. Eén daarvan wordt vandaag in het nieuw gestoken door maar liefst drie sponsors: Maarten Autolease, Berens badkamers en Holland Groep.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_6398.jpeg
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Bert-Niemeijer-IM.jpg
   
   

  Vrijdag 8 oktober 2021: In Memoriam, Bert Niemeijer
  Na een kort gedragen ziekte komt er vandaag een einde aan het leven van Bert Niemeijer. Bert is in leven verenigingsscheidsrechter bij sc Hoevelaken en lid van de onderhoudsploeg. Hij komt graag naar Kleinhoven voor de gezelligheid en humor en bezoekt met regelmaat de Algemene Leden Vergadering voor een kritische noot. Bert mag slechts 70 jaar worden.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 1-minuut-stilte-kopie.jpg
   
  Een minuut stilte vanwege het overlijden van Bert Niemeijer op zaterdag 9 oktober 2021 voorafgaande aan de wedstrijd tegen SKV.
   

  Zaterdag 9 oktober 2021: Eerste punten voor hoofdmacht, eerste puntverlies Hoevelaken 2
  Na twee nederlagen op rij pakt de Hoevelakense hoofdmacht vandaag de eerste drie punten in de competitie. Hoevelaken speelt weliswaar de minste van de drie wedstrijden tot nu toe, maar staat tegen SKV in de slotfase wel aan de juiste kant van de score: 2-1.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Coen-Bos-kopie.jpg
   

  Hoevelaken 2
  De Hoevelakense 'reserves' lijden het eerste puntenverlies deze competitie. Na twee overwinningen blijft Hoevelaken 2 op 3-3 steken tegen Sparta Nijkerk 3. Alle drie de treffers komen van een lichaamsdeel van Patrick Kloppenburg (11).

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_1821.jpg
   

  Zondag 10 oktober 2021: In Memoriam: Jacqueline Weyn - Lokerse (58)
  Jacqueline Lokerse, de vrouw van Piet Weyn, komt vandaag na een gedragen ziekte aan het eind van haar leven. Jacqueline heeft weliswaar geen kaderfunctie bij sc Hoevelaken, maar is vanaf september 2010 wel niet-spelend lid van onze club. Jacqueline komt vrijwel wekelijks naar Kleinhoven om wedstrijden van haar familieleden te kijken of het clubhuis te sponsoren.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Terras-site.jpg
   
  Jacqueline Weyn - Lokerse (met zonnebril) zit graag op het Kleinhovense terras.
   

  Maandag 11 oktober 2021: Algemene Leden vergadering

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Bestuur.jpg
   

  Na een jaar online de ledenvergadering te hebben georganiseerd mag er nu weer fysiek worden vergaderd. De opkomst is groot, want omdat er in 2020 geen leden gehuldigd kunnen worden met een zoveel jarig lidmaatschap, worden er vandaag maar liefst 27 leden gehuldigd. Dave Geurtsen, Peter Louis, Peter van der Weerd, Dennis de Haas, Robert van Leijenhorst, Hennie Nieuwenburg, Hans Reitsma (allen in 2020), Marco van Beek, André van de Bunt, Henk van Ginkel, Daniel van Hoeijen, Milan van den Hoeven, Sander van der Horst, Hidde Hulshof, Martin Schreuders, Jeroen Venema en Klaas van Veluw (allen in 2021) zijn inmiddels 25 jaar lid en ontvangen een tinnen bordje voor aan de muur.
  Marcel Doppenberg (2020), André de Bruijn en Iwan Jacobs (beiden 2021) ontvangen een standaard vanwege 40-jarig lidmaatschap.
  Hein Buitenhuis, Robert Kreuning (beiden 2020), Frits van Dijk, Gerrit van Middendorp, Richard Voogt, Fred Hoksbergen en Jan van den Heuvel (allen 2021) krijgen een speldje vanwege het lidmaatschap van een halve eeuw.
  Niet alle jubilarissen zijn aanwezig. Zij die er niet zijn kunnen hun onderscheiding tegemoet zien.

  Vier nieuwe ereleden
  Vier Leden van Verdienste 'promoveren' vandaag tot erelid. Jan Beitler, Jan Haverkamp, Rini Vreekamp en Henk van Zoeren, allen leden van het eerste uur, hebben in het heden en verleden zoveel voor sc Hoevelaken betekend, dat ze worden benoemd tot de ereleden nummer 12, 13, 14 en 15.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Jan-Beitler-Jan-Haverkamp-Henk-van-Zoeren-Rini-Vreekamp-erelid-site.jpg
   
   

  Leden van Verdienste
  Ab en Janny van den Bor, jarenlang wedstrijdsecretarissen en clubhuisbeheerders van onze club, worden benoemd tot Lid van Verdienste. Hun huldiging zal later plaatsvinden, omdat ze niet bij deze ledenvergadering aanwezig kunnen zijn.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_1868-2.jpg
   
   

  Nieuwe mensen in bestuur
  Tijdens de ALV wordt afscheid genomen van twee bestuursleden. Jeugdvoorzitter Jurgen Tomassen geeft na vier seizoenen de hamer over aan Maarten Stoffels, die als jeugdcoördinator weer wordt opgevolgd door Gert Lokhorst. Eduard Koster heeft in het begin van 2021 het bestuur al vaarwel gezegd en is opgevolgd door Rob van der Marck. De bekrachtiging van genoemde wijzigingen vinden vandaag plaats.

  Zaterdag 16 oktober 2021: Hoevelaken deelt punten met ONA en cheque spaaractie AH overhandigd aan sponsorcommissie
  Nadat vorige week door de hoofdmacht een start is gemaakt met het sprokkelen van punten wordt er vandaag slechts één schamel puntje aan het conto toegevoegd. In een rommelige wedstrijd tegen ONA worden de punten gedeeld, al heeft Coen Bos in de laatste minuten wel een driepunter op zijn schoen. Helaas verdwijnt de bal naast het doel.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Chaos-1.jpg
   

  Voetbalpassie-waardecheque AH overhandigd
  Het eindbedrag, € 1.591,10 , van de drieweeks spaaractie van de KNVB en AH stond eerder deze maand al vast, maar vandaag wordt dat bedrag bevestigd met de uitreiking van de bijbehorende waardecheque. Namens AH overhandigt Nick Stuive de leden van de sponsorcommissie genoemde cheque. Waar het geld aan wordt besteed wordt nog bekeken.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Ludo-Horst-en-Leon-Breuers-kopie.jpg
   
   

  Zaterdag 23 oktober 2021: Afgelasting door corona
  Al enkele weken loopt het aantal coronabesmettingen op en dat leidt vandaag tot de dag waarvan je weet dat die kan komen: afgelast vanwege corona. Vanwege een aantal coronabesmettingen is de hoofdmacht van onze club genoodzaakt om door de wedstrijd tegen koploper Zeewolde een streep te zetten.
  De vrouwen voetballen wel en doen dat in een schiettent tegen Blauw-Geel '55 VR2. Van het enorme aantal kansen en mogelijkheden worden er negen benut. De 9-0 is dus een schamele afspiegeling van het krachtsverschil tussen Hoevelaken en de vrouwen uit Ede.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_1941-kopie-2.jpg
   
   

  Zaterdag 30 oktober 2021: Goede zaken bij onze club
  Met zeges van 1-2 bij Blauw-Geel '55 1, 0-2 bij Advendo 2 en 1-8 bij NSC VR1 doen Hoevelaken 1, 2 en VR1 goede zaken. Drie maal drie punten worden aan het conto toegevoegd.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC07217-3.jpg
   
   

  Goede zaken worden er ook verricht bij de Grote Club Actie. Mede vanwege de verkoop van een aantal superloten aan onder anderen Dé Registermakelaar, Wim van Veen Uitvaartzorg, Wilpak, de A-selectie en Het PersoneelsHuys van hoofdtrainer Harry Oussoren loopt de teller voor onze club lekker op.

  Vrijdag 5 november 2021: Vrouwen 7x7 kampioen
  Op Facebook laten de Vrouwen die deelnemen aan de vrijdagavond 7x7 competitie weten kampioen te zijn geworden.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is facebook_1636294703859_6863117421577028724-1024x768.jpg
   
   

  Zaterdag 6 november 2021: Super-saturday op Kleinhoven
  De zaterdag wordt door veel leden van sc Hoevelaken als de mooiste dag van de week beschouwd, maar de eerste zaterdag in november is het wel een extreem goede dag. Na een week vergaderen met de nodige kopzorgen over de te nemen coronamaatregelen tijdens de derby tegen Terschuurse Boys mag de conclusie na afloop luiden, dat de dag uitstekend is verlopen, met voor het eerste een QR-code bij de ingang en een bomvol clubhuis met feest na afloop van de wedstrijd tegen Terschuurse Boys.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_3432-LB-3.jpg
   

  Hoevelaken ruim langs Terschuur
  Alle bovengemelde inspanningen zijn vooral bedoeld voor de altijd drukbezochte derby tussen Hoevelaken en Terschuurse Boys. Mede vanwege een niet al te sterk Terschuur wint Hoevelaken de wedstrijd met ruime cijfers. Via twee treffers van Joeri van den Hoeven, die ook nog rood 'pakt', en twee van Paul Eleveld wint Hoevelaken met 4-0.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_2116-2.jpg
   

  Hoevelaken 2 deelt de punten
  De Hoevelakense 'reserves' zijn nog ongeslagen, maar hebben het niet eenvoudig tegen SDVB 3. Andy Tolboom stopt op schitterende wijze een strafschop, maar dat voorkomt niet dat Hoevelaken de punten met de Barnevelders moet delen: 1-1.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_2041-2.jpg
   

  Jeffrey Forée is terug als razende supporter
  Merlijn Forée heeft even een uitstapje gemaakt naar Hoogland, waardoor onze club verstoken bleef van de wedstrijdverslagen van Jeffrey Forée. Nu Merlijn zijn kunsten weer vertoont op Kleinhoven klimt ook de razende reporter weer in de pen. Op deze mooie zaterdag weet Jeffrey te melden, dat Hoevelaken JO15-1 met 4-2 wist te winnen van FC Horst.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is JO15-1.jpg
   
  Hoevelaken JO15-1 voor aanvang van de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen FC Horst.
   

  Ook Sander te Hoonte is een trouwe scribent. Hij is betrokken bij JO15-2 en houdt via de website de leden op de hoogte van hun verrichtingen. Als koploper bindt JO15-2 buurman Veensche Boys JO15-2JM aan de zegekar er verstevigt daarmee de positie op de ranglijst.

  Financiële hoogtepunten
  Financieel is het eveneens een topdag voor sc Hoevelaken. Voorzitter Willem van Vliet meldt de hoogste dagomzet ooit in het clubhuis. Verder wordt de opbrengst voor de Grote Club Actie bekend gemaakt. Ook dat is een gigantisch bedrag, dat besteed gaat worden aan diverse pakketten van Sportlink, nieuwe doeltjes voor de jeugd en een kerstzaalvoetbaltoernooi voor de jeugd.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_2074-kopie-2.jpg
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is GCA-Jaaroverzicht.jpg
   
  Een staatje in de Stad Nijkerk van 8 december 2021 laat zien dat sc Hoevelaken een kwart van de totale bruto-opbrengst in de gemeente Nijkerk voor haar rekening neemt en verreweg de succesvolste verkopers herbergt.
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hans-van-den-Bos-en-Ger-Louis-3.jpg
   
   

  Maandag 8 november 2021: In Memoriam, Hans van den Bos
  Na ruim 87 jaar komt er vandaag een einde aan het leven van Hans van den Bos. Hans is lid van het eerste uur, begint in 1963 bij onze club als voetballer en is van 1972-1983 penningmeester van onze club. Via zijn financiële beleid weet hij zoveel geld te sparen, dat sc Hoevelaken in 1986 middels een gunstige lening een nieuw clubhuis met kleedlokalen kan laten bouwen, waarvoor Hans op 24 januari 1986 de eerste steen legt. Hans is erelid van onze club.

  Woensdag 10 november 2021: Belactie in samenwerking met de Vriendenloterij
  Na het succes met de Grote Club Actie boekt een belteam van sc Hoevelaken vandaag opnieuw een financieel succesje. Een belronde langs een peloton leden levert 55 nieuwe deelnemers op voor de VriendenLoterij, waarvan sc Hoevelaken meeprofiteert.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_3530.jpg
   
   

  Zaterdag 13 november 2021: Hoofdmacht bekert verder
  Na de ongeslagen status in de poulefase van het bekertoernooi mag Hoevelaken vandaag ver de polder in om tegen Swift '64 in Swifterbant de eerste KO-wedstrijd te spelen. Hoewel Hoevelaken ruim driekwart van de wedstrijd tegen tien man speelt kan het Swift maar moeizaam van zich afschudden. Tot een verlening komt het echter niet, want Hoevelaken wint met 1-2.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_2196-3.jpg
   
   

  Hoevelaken 2 haalt de volgende rond niet. Scribent Hendrik-Jan Vonk ziet de 'reserves' met 0-2 verliezen tegen VVOG 2.

  Hoevelaken JO11-2 in het nieuw
  Hoevelaken JO11-2 wint ook, royaal zelfs met 8-2, na eerst een fotosessie te hebben afgewerkt vanwege de uitreiking van nieuwe trainingspakken. De sponsors daarvan zijn Hoveniersbedrijf Satter en CMC.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is JO11-2-3.jpg
   
   

  Woensdag 17 november 2021: Hoevelaken wint inhaalduel tegen Zeewolde
  Voor een handjevol kaderleden speelt de hoofdmacht deze avond de inhaalwedstrijd van 23 oktober 2021 tegen Zeewolde. In een onderhoudend duel poetst Hoevelaken een voor rust opgelopen achterstand na de thee weg (2-1) middels een droge schuiver van Coen Bos en een strafschop van Joost van den Heuvel en klimt daarmee naar de vierde plaats op de ranglijst.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20211117_213809-2.jpg
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is d9811bf0-b68b-4da9-a5e6-a5e2b6a6344b-2.jpg
   
   

  Zaterdag 20 november 2021: Publiek moet resultaten vernemen van achter de omheining of via de tamtam.
  Vandaag is de eerste volledige zaterdag dat publiek geweerd wordt bij sportwedstrijden. Zowel op Kleinhoven als bij de uitwedstrijden van Hoevelakense teams is het dus minder fijn langs de lijn dan voorheen. Jeffrey Forée en Wilma Schreuder, trouwe volgers van Hoevelaken JO15-1, vatten de huidige situatie met één beeld voortreffelijk samen.

  De gedwongen thuisblijvers zien derhalve niet, dat in Veenendaal een wedstrijd die geen winnaar verdient er toch één krijgt, en dat is helaas niet Hoevelaken 1. Men kan ook Hoevelaken 2 niet in Nijkerk zien winnen van NSC 2, publiek is ook niet welkom bij de topper van JO15-2 in Putten, die met 8-1 royaal verloren gaat, waardoor de koppositie is afgestaan aan SDC Putten JO15-4. Verder wordt de derby van JO15-1 van achter de tralies bekeken en verloren met 1-4 van Veensche Boys.

  Maandag 22 november 2021: Ingelast ledenvergadering
  Om goedkeuring te krijgen van de leden voor het bouwen van een nieuwe multifunctionele ruimte op de plaats van het 'witte huisje' is er vandaag een extra ALV ingelast. Via een filmpje en een uitleg van Sander te Hoonte en Jan-Willem van de Berg krijgen de 18 leden die hebben ingelogd online een mooie presentatie voorgeschoteld. De leden geven het bestuur toestemming voor de bouw, die hopelijk in juni 2022 kan beginnen.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 001-kopie.jpg
   
   

  Woensdag 24 november 2021: Sport-BSO op Kleinhoven officieel geopend
  In de presentatiegids van september mocht Tom Buitink namens Beweegmasters zijn verhaal doen over de eerste Sport BSO in de regio, die hij op Kleinhoven wil gaan opstarten. Na gesprekken met sc Hoevelaken en de gemeente kan vandaag de officiële opening van deze Sport BSO plaatsvinden. (Foto: Kees van den Heuvel)

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Screenshot_20211124-180924_Facebook-2.jpg
   

  Zaterdag 27 november 2021: Ruime nederlaag hoofdmacht
  Op vrijdag 26 november 2021 zijn er al zeven wedstrijden afgelast vanwege corona en daar komen er op zaterdag 27 november 2021 nog eens vijf bij vanwege hevige regenval. De hoofdmacht hoort niet bij het rijtje afgelastingen, maar zou daar achteraf waarschijnlijk wel bij hebben willen zijn. Hoewel Hoevelaken niet veel zwakker is dan AGOVV kan een 4-1 nederlaag op Kleinhoven niet worden voorkomen.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_2215-2.jpg
   

  De Vrouwen doen het vandaag qua resultaat beter. In Voorthuizen worden De Kieviten van de mat geblazen: 0-21. Dat is geen record bij de Vrouwen, want die staat nog altijd op 0-23 in het tijdperk dat de wedstrijden nog 2x35 minuten duurden.

  Donderdag 2 december 2021: Competitie A-categorie opgeschort
  Waar velen al bang voor waren wordt vandaag definitief bekend: Er gaat -opnieuw- een voorlopige streep door -een deel van- de competitie. Omdat er na 17.00 uur niet meer mag worden getraind is het ook ondoenlijk om op een verantwoorde wijze wedstrijden te spelen. Een uitzondering wordt er gemaakt voor de B-categorie. Bij de KNVB zal de gedachte leven dat een gros van de spelers uit de lagere (senioren)teams sowieso niet of nauwelijks trainen.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Teletekst-2-kopie.jpg
   
   

  Zaterdag 4 december 2021: Sinterklaas bezoekt de Hummels; koplopers op bezoek bij Hoevelaken 2, VR1 en MO19-1
  Zaterdag 4 december, dus dan weet je het als Hummel wel: Sinterklaas komt op bezoek. Het is weliswaar nog dag en dauw, de lampen moeten zelfs worden ontstoken, maar dat deert Sinterklaas niet om hetzelfde te doen als de jongste voetballers (m/v) en hun trainers: vroeg uit de veren. Sinterklaas heeft zelfs een Mondkapjespiet meegenomen om zijn verjaardag te vieren met alle spelers en speelsters die aan het begin van hun voetbalcarrière staan. (Foto: Willem van Vliet).

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20211204-WA0000-2-kopie.jpg
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20211204-WA0007-kopie.jpg
   
  Sinterklaas met zijn bonte gezelschap. Foto: Marc Welgraven.
   

  Hoevelaken 2 ruim langs SDC Putten 3
  In de A-categorie, waaronder ook Hoevelaken 2 valt, mogen geen competitiewedstrijden worden gespeeld, maar inhaalduels zijn wel toegestaan om de stand op de ranglijst weer recht te trekken. Hoevelaken 2 profiteert royaal van die regeling door met hier en daar wat versterkingen koploper SDC Putten 3 met een 6-2 nederlaag naar huis te sturen. De gasten spelen in de beginfase van de wedstrijd voor Sinterklaas door twee doelpunten weg te geven en delven daarmee hun eigen onderspit.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hoevelaken-2-7.jpg
   

  Vrouwenteams onderuit tegen koplopers
  De vrouwenafdeling van sc Hoevelaken werkt langzaam maar zeker toe naar de viering van hun 50-jarig bestaan op vrijdag 28 januari 2022 (als dat doorgang kan vinden). Vandaag treffen Vrouwen 1 en MO19-1 op Kleinhoven de koploper in hun klasse en weten in hun wedstrijden zelf niet tot scoren te komen.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is VR1-14.jpg
   
  Vrouwen 1 moet haar meerdere erkennen in het combinatieteam van Rood-Wit '58 en SDC Putten: 0-3.
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is MO19-1-5.jpg
   
  Hoevelaken MO19-1 is een maatje te klein voor Zeewolde MO19-1: 0-4.
   

  Zaterdag 11 december 2021: Alle JO15 teams laten van zich horen en JO8-3 in nieuwe trainingspakken.
  Het komt bijna niet voor dat alle teams uit één leeftijdscategorie in het nieuws zijn op dezelfde zaterdag. In de eindfase van 2021 gebeurt dat wel bij de JO15. Zo weet Sander te Hoonte - dit seizoen een trouwe scribent qua wedstrijdverslagen voor JO15-2 - te melden, dat het handig is om meer doelpunten te maken dan je tegenstander wanneer je wilt winnen. Tegen een zwakkere tegenstander blijft JO15-2 steken op 2-2.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Nils-2.jpg
   
   

  Ook Jeffrey Forée is dit seizoen een trouwe correspondent, al moet hij vandaag verzaken en laat hij het maken van het wedstrijdverslag van JO15-1 over aan zijn fotografe. Wilma Schreuders heeft meer genoten van de kerstliedjes en de wiskundeopgaven op de heenreis, dan van de wedstrijd. Met de push-ups van de te laat komende Nils is het hoogtepunt van de wedstrijd eigenlijk op het parkeerterrein al voorbij. In Lunteren wordt een kansloze 5-1 nederlaag geleden.

  Ook Hoevelaken JO15-3 komt in het nieuws. Niet omdat dit team als enige JO15 equipe wel weet te winnen, met 4-1 van SDC Putten JO15-4, maar omdat het door Vakgarage Verheul in nieuwe shirts wordt gestoken.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is JO15-3-1-1024x645.jpg
   
   


  Hoevelaken JO8-3
  Voor Hoevelaken JO8-3 kloppen er twee sponsoren op de deur. ISCA en ProeXas schenken de jonge voetballers nieuwe trainingspakken en tassen.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is JO8-3-3-1.jpg
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20211211_101248-2-kopie.jpg
   
   

  Appeltjes voor de dorst
  Er is, mede vanwege trieste omstandigheden inzake het verlies van een aantal leden, nog geen fotomoment geweest voor de sponsoring van de kisten appels van AH en De Registermakelaar. Daarom op de valreep maar een foto van de kist geplaatst.

  Zaterdag 18 december 2021: Laatste stuiptrekkingen op Kleinhoven
  Het is vandaag de laatste zaterdag dat er op Kleinhoven sportieve activiteiten plaatsvinden. In een hele goede wedstrijden wint JO15-1 met 3-0 van DTS '35 JO15-1. Een knappe prestatie, want in het bekerprogramma werd er nog met 5-0 verloren van deze ploeg.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_2429-2.jpg
   

  Hoevelaken JO19-1 houdt de moed erin door vriendschappelijk te spelen tegen Sparta Nijkerk JO19-1. Het is een goed alternatief voor de competitiewedstrijd tegen VVOG JO19-1, die eigenlijk voor vandaag op het programma staat. Ondanks de 0-5 nederlaag laat Hoevelaken in grote delen van de wedstrijd leuke combinaties zien, maar omdat er in de frontlinie te weinig scherpte is, creëert Hoevelaken geen echte kansen.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is JO19-1-3.jpg
   

  Ook de Hoevelakense hoofdmacht wil scherp blijven om na de strenge lockdown, die vandaag is aangekondigd, er weer voor de volle 100% te staan. Daarom wordt er getraind, zolang dat nog kan/mag.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hoevelaken-1-4.jpg
   

   

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_5349-kopie-3.jpg
   
   

  Dinsdag 21 december 2021: In memoriam, Jan Diks (66)
  Op de kortste dag van het jaar, de dag dat de winter een intrede doet, komt er een eind aan het leven van Jan Diks. Jan is geen officieel lid van sc Hoevelaken, maar al wel drie decennia verenigingsscheidsrechter bij onze club. Jan wordt vooral ingezet bij wedstrijden van de lagere seniorenteams, die wat later op de dag spelen. "Dan heb ik nog wat aan mijn ochtend", is de visie van Jan.

  Hoevelaken JO11-2 kampioen
  De Stad Nijkerk weet vandaag te melden, dat Hoevelaken JO11-2 al op zaterdag 18 december 2021 kampioen is geworden. Dat gebeurt na een 2-2 tegen DTS JO11-3JM

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is JO11-2-kampioen-18-dec-2021.jpg
   
   

  Donderdag 23 december 2021: Geen toepen en hartenjagen
  Vanwege alle coronamaatregelen is er een streep gezet door de leukste sc Hoevelaken-avond in december: Geen toepen en hartenjagen.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_9315-kopie_LI.jpg
   
  In december 2019 werd de avond toepen/hartenjagen om kalender-technische redenen verschoven naar 2 januari 2020, maar dat trok geen deelnemers, behalve deze drie 'zwart-kaarters'. In december 2020 ging er een eerste corona-kruis door de avond toepen/hartenjagen. December 2021 wordt dus 'drie op een rij' dat er voor toep- en hartenjaag liefhebbers niet kan worden gekaart op de leukste avond in december.
   
  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Harry-Oussoren-hoofdtrainer-kopie.jpg
   
   

  Harry Oussoren langer bij Hoevelaken
  Het dagelijks bestuur heeft vanavond een gesprek met hoofdtrainer Harry Oussoren, met als uitkomst dat Harry ook in het seizoen 2022-2023 hoofdtrainer bij onze club zal zijn. Harry gaat dan zijn zevende seizoen in en daarmee begint hij de Guy Roux (Auxerre) van sc Hoevelaken te worden.
  Het plaatsen van de handtekeningen wordt over de jaarwisseling heen getild en zal ergens in 2022 geschieden.

  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_20211228_0001.jpg
   
   

   

  Maandag 27 december 2021: Trainerscarrousel van start
  Een dag na Kerst maakt het AD bekend dat Jan van den Heuvel, hoofdtrainer bij sc Hoevelaken van 2011-2016, in het seizoen 2022-2023 hoofdtrainer wordt bij Stroe. Daarmee krijgen de onderlinge confrontaties tussen Hoevelaken en Stroe een extra dimensie.

  Gerwin Dekker, B-trainer bij sc Hoevelaken van 2011-2015 en vier jaar lang een directe collega van Jan van den Heuvel op Kleinhoven, heeft voor het seizoen 2022-2023 eveneens een nieuwe werkgever. Gerwin wordt hoofdtrainer in Wekerom bij vierdeklasser SDS '55.

  Weer is er een jaar voorbij, helaas weer één met corona, met alle gevolgen van dien voor onder anderen de voetbalsport. We hebben nieuwe woorden geleerd, als delta-variant en omikron-variant. Liever hadden we die woorden natuurlijk niet aan ons vocabulaire toegevoegd.
  Hoe dan ook, ik wens iedereen een heel fijn, gezellig, gezond en sportief 2022.

  Dit is het twaalfde jaaroverzicht sinds 2010. Maak je in 2022 ook iets mee dat een plaats moet krijgen in het jaaroverzicht 2022, stuur dan een bericht, met foto (!), naar r.kreuning1@kpnplanet.nl.