• Jan Beitler is de nieuwe titelverdediger van de clubquiz van sc Hoevelaken. Tijdens een geanimeerde avond, waarop 80 deelnemers in twintig teams zich mochten buigen over voetbalvragen over sc Hoevelaken en de internationale voetbalwereld, eindigde Jan met zijn familieteam Beitler op de hoogste plaats. Samen met de runners-up, de Springgeijtjes, mocht Jan met zijn team strijden om de individuele titel door ja/nee vragen al dan niet goed te beantwoorden. Van alle finalevragen had Jan er slechts één fout (die over de shirts van sc Amersfoort), maar omdat ook alle andere finalisten met deze vraag in de fout gingen, mocht iedereen door naar de volgende vraag. Uiteindelijk wist Jan als enige een vraag over een eenmalig gedragen Ajax-shirt goed te beantwoorden, daar waar de rest een steek liet vallen.

    Verrassend mag het niet genoemd worden dat Jan als eindwinnaar kon worden gekroond. Als lid van het eerste uur, erelid, verantwoordelijke voor de ledenadministratie en tal van andere functies in het verleden, kent Jan als geen ander de geschiedenis van de club. Wanneer je dan ook je broer Sigmund meeneemt, ook al zo’n historische veelweter wat betreft sc Hoevelaken en ons dorp, je zoon Edward in het team hebt, die qua clubkennis hard zijn vader achterna gaat, en neef Joost, die bij Ajax de filmpjes verzorgt en in die hoedanigheid veel over het internationale voetbal weet, ja, dan kun je erg ver komen.

    Jan Beitler is de opvolger van Jan Broekhuis, die in 2019 de laatste clubquizwinnaar was en vanwege corona maar liefst vier jaar als titelverdediger in Hoevelaken rondliep. Hopelijk laat de volgende titelwinnaar niet zo lang op zich wachten, of Jan moet in 2024 zijn titel prolongeren. Hij zou daarmee de eerste zijn die dat lukt.

  • Het familieteam Beitler, JaSiEdJo, met vlnr Edward, Sigmund, Joost en Jan Beitler, mochten als hoogstgeklasseerde team naar de finale.

  • Jan Beitler als eindwinnaar van de Clubquiz 2023.

  • De Springgeijtjes, met vlnr Jos Springveld, Robert Geijtenbeek, Corné Wernsen en Jeroen Kok, mochten als runner-up naar de finale.