• Vrijdagavond 16-9 was er weer een voetbalclinic van de voetbalschool voor onze trainers. Dit keer vooral gericht op onze startende en grotendeels nog jonge trainers. In een theoretisch deel in de kantine werden de beginselen doorgenomen van het opleiden van jeugdspelers, om dit vervolgens buiten in de praktijk te ervaren. 

    Ingestuurd door: Sander te Hoonte

    Duidelijk is dat het trainen van jeugdspelers een duidelijke opbouw kent. In de jongste jeugd gaat het vooral over herkennen van het omgaan van de bal en het eigen lichaam, om vervolgens de rugzak met technische vaardigheden te vullen, zodat vervolgens tactische opdrachten uitgevoerd kunnen worden op latere leeftijd. Buiten heeft Dennis laten zien hoe je een training opbouwt qua organisatie, maar ook het doel van de training. In dit geval was het gericht op de schaar (een Y-move).

    Als VTZ en jeugdbestuur waren we zeer blij met de opkomst en de interactieve bijdrage van alle deelnemers. 

    Begin november wordt er een vervolg gepland.

    In oktober starten we ook weer met de techniektrainingen van de voetbalschool op vrijdagmiddag. Tegen een geringe vergoeding (door bijdrage sc Hoevelaken) kunnen alle jeugdleden meedoen. Let op de informatie!!!