• Beste trouwe lezers,

  Afgaande op de kop van dit artikel zal het u niet zijn ontgaan dat het super spannend is in de poule van de JO15-1. Het team van Pascal en Matthijs voert, ook na gisteren, nog steeds de ranglijst aan. Maar die hete adem van FC Horst hé;  ja dat blijft toch wel een “dingetje” zeg maar. De JO15-1 staat nog steeds met één punt voor en heeft één wedstrijd minder gespeeld. Er staan het team nog twee pittige wedstrijden te wachten. FC Horst speelt aankomende zaterdag hun laatste competitiewedstrijd uit, in de altijd beladen derby tegen DVS ’33. Een gunstig resultaat in Ermelo (lees winst voor DVS’33) zou zomaar……….?

  Ingestuurd door: Jeffrey Forée

  Je vooral niet rijk rekenen én zelf blijven focussen op een goed resultaat in de eerstvolgende wedstrijd staan centraal voor onze jongens. Je zou het bijna vergeten, maar afgelopen zaterdag  moest er weer ‘’gewoon’’ gewonnen worden, om de titelaspiraties steeds meer vorm te kunnen geven. Het team van Zwart-Wit ’63 was weer zo’n tegenstander die weliswaar in het ‘’rechterrijtje’’ bivakkeert, maar ook niks meer te verliezen heeft.

  Met wederom Merlijn tussen de palen (ook dit blijft het team zoals u weet het hele seizoen al “achtervolgen”;  geen vaste keeper)  werd op een zonovergoten 21e mei een begin gemaakt met de laatste van drie “Finale wedstrijden”. Van enig krachtsverschil tussen beide teams was het eerste gedeelte van de wedstrijd totaal geen sprake. Sterker nog, de aanvallende impulsen van Zwart – Wit waren niet van gevaar ontbloot en de verdediging van onze jongens werd menigmaal op de proef gesteld.

  Wat opviel bij de JO15-1 was het veelvuldig lopen met de bal, vaak zonder enig resultaat. Ruimtes werden vaak niet benut (veld bij balbezit breed houden) en men verzandde met regelmaat in een soort van ‘’kluitjesvoetbal’’ op het middenveld. Het simpel coachen onderling, of vanaf de kant, bracht daar (met resultaat ) enige verandering in. Uit een fijn ingesneden corner werd de ban toch eindelijk gebroken. De bal belandde in het vijfmetergebied en werd vervolgens onhoudbaar binnengekopt door…… een speler van Zwart-Wit. De 1-0 voorsprong was een feit en voelde ook als een soort van bevrijding voor het team, de staf én uiteraard de ouders. Dat niet veel later de 2-0 en 3-0 ook binnenvielen, ja dat was toch wel een heel lekker rustmoment om de kleedkamer op te zoeken.

  Met in de tweede helft een andere keeper op doel (Nino was dit keer de spreekwoordelijke Sjaak) ging het team op zoek naar meer. De eerste tien minuten telde uw Razende Reporter drie opgelegde doelrijpe kansen om de wedstrijd al in een vroeg stadium definitief te beslissen. Het missen van deze kansen werd als kunst verheven. En ja, zoals u weet als hij daar niet valt, dan valt ‘ie meestal wel aan de andere kant. Zo geschiedde, een schot vanaf de zestien meter liet het doelnet van onze jongens trillen.

  De 3-1 viel negen minuten voor tijd en je kon de spanning voelen langs de kant en op het veld. Zou het dan toch nog? Gelukkig hervond het team zich op tijd en met nog vier zuivere speelminuten viel daar zelfs nog de 4-1.

  De belangrijke drie punten bleven in Hoevelaken en een lastige klip werd weer omzeild. Zaterdag 28 mei om 11.00 uur speelt het team de lastige uitwedstrijd tegen Zeewolde JO15-3. Dit team staat dan weliswaar derde van onderen, maar wist de JO15-1 in Hoevelaken wel op een nederlaag te trakteren. Over onderschatting gesproken! Alle neuzen zullen a.s. zaterdag dezelfde kant op moeten staan en de gretigheid en scherpte zal er bij onze jongens vanaf moeten druipen. Want in Zeewolde zal niks cadeau worden gegeven.

  Wij hopen dat veel ouders zaterdag 28 mei de “Road to Zeewolde” mee willen/kunnen maken, want ons support zal het team van Pascal en Matthijs heel goed kunnen gebruiken. Uw Razende Reporter gaat om 9.00 uur eerst in Ermelo kijken, of de Geel/Zwarten ons wellicht gunstig gezind zijn. Rijk rekenen daar doen wij uiteraard niet aan, maar dat de spannende ontknoping zijn einde nadert, dat zal u niet zijn ontgaan. De karavaan met gevolg vertrekt vanaf de parkeerplaats bij de club en schroom vooral niet om aan te sluiten !

  Een sportieve groet van uw Razende Reporter en Co.