• Beste trouwe lezers,

  Uw Razende Reporter en Co zijn, The Day After, nog aan het bijkomen van een memorabele zaterdag (de 28e Mei), die zijn weerga werkelijk niet kende. Alles maar dan ook alles wat voetbal(emotie) zo mooi maakt, zat op deze mooie dag in elkaar verweven.

  Ingestuurd door Jeffrey Forée

  Onze jongens konden die dag, bij een positief resultaat (of negatief zo u wilt J, van hun directe concurrent FC Horst), het kampioenschap gaan vieren. Voor dat laatste scenario was echter maar één recept nodig: een overwinning van DVS ’33 thuis tegen het reeds genoemde FC Horst. Deze wedstrijd begon om 9.00 uur in Ermelo (het team van Pascal en Matthijs speelde pas om 11.00 uur in Zeewolde). Uw Razende Reporter toog in alle vroegte over de A28 richting Ermelo, om de Geel-Zwarte trein, hopelijk als een Intercity over Horst heen te zien walsen.

  Niets was minder waar; beide teams waren aan elkaar gewaagd, echter na 74 minuten zuivere speeltijd stond er wel een 2-1 score in het voordeel van DVS ’33 op het scorebord. Zonder zelf nog te spelen waren Onze Jongens dus ‘’gewoon’’ al kampioen. Echter wisten zij dat natuurlijk zelf nog niet, en de staf uiteraard ook niet, en de ouders uiteraard ook niet. Nou ja, sommigen dan, want de telefoon ging die ochtend bij uw Razende Reporter aan één stuk door.

  Snel op naar Zeewolde, want daar stond een flinke menigte uit Hoevelaken (ouders/familie en aanhang) klaar om het team naar een overwinning te schreeuwen. Alles was in de week hier voorafgaand minutieus door moeders uit het team al in gereedheid gebracht, om een mogelijk feest in Zeewolde te mogen gaan vieren. Dat er positief nieuws uit Ermelo was binnengekomen, was de staf inmiddels ook ter ore gekomen. Maar zij hielden wijselijk hun mond tegen de spelers. Dat de High Five en blije gezichten van de staf niet onopgemerkt bleef,  had de Rood-Witte aanhang echter gauw genoeg in de gaten; het team van JO15-1 was nu officieel kampioen! Ingetogen blijdschap alom, want ja, er stond hen nog wel een wedstrijd te wachten. Die men natuurlijk “gewoon” wilde winnen.

  Zoals een ware kampioen betaamt werd er niets aan het toeval overgelaten. De Rood-Witte trein liet ook Zeewolde hun hielen zien en met een 0-3 overwinning werd het startsein gegeven voor een dag vol festiviteiten. Direct na het laatste fluitsignaal was daar de ontlading; blijdschap, gejuich, de megahit We Are The Champions (ken je klassiekers), knallende kurken (van de alcoholvrije champagne), confetti, claxons, bloemen, medailles vanuit de club én de prachtig ontworpen shirts met bijpassende tekst (het zijn nu al collector items). Ben ik nog wat vergeten??? Wat een geweldige apotheose voor de JO15-1,  die deze titel gewoonweg verdiende, maar tussen verdienen en krijgen zit nog wel een verschil.

  Chapeau en een diepe buiging voor de staf en het team die dit seizoen door dalen zijn gegaan, maar gaandeweg de prestatiecurve hebben doen stijgen. Zonder een vaste keeper, met constant wisselende veldspelers op doel, met een zestal spelers die qua leeftijd eigenlijk in de JO14 horen te spelen,  gewoon je ‘’ding blijven doen’’ (lees winnen); een unieke prestatie waarop niets valt af te dingen!

  Vanuit Zeewolde toog de karavaan weer terug naar mooi Hoevelaken, want er werd uiteraard gewoon doorgefeest.  Bij aankomst op sportpark Kleinhoven was daar het muzikale ontvangst van, jawel, die bekende klassieker, de felicitaties van onze voorzitter Wim van Vliet en een uitgebreide tafel vol friet en frisdrank. En dat was het dan allemaal voor onze Boys? Oh nee, ik dacht het niet.

  Het sluitstuk zat hem toch wel in de staart van deze zaterdag. Klokslag 17.00 uur stond er een aantal cabrio’s met chauffeurs op hen te wachten die de jongens meenamen voor een heuse kampioenstoertocht door Hoevelaken en omgeving. Het was Genieten met een grote G! En niet alleen voor de jongens én staf, maar zeker ook voor de trotse ouders.

  En of het nog niet genoeg was, als een soort van kers op de taart hadden de moeders Mirjam en Wilma en passant ook nog even een grote tafel bij Italiaans restaurant La Salita gereserveerd en feestelijk aangekleed. Want ja, deze dag “moest’ natuurlijk ook nog feestelijk afgesloten worden met een heerlijk diner.

  De foto’s spreken uiteraard voor zich en geven een goed beeld van deze, reeds eerder genoemde , memorabele feestdag voor de JO15-1.

  Een groot woord van dank aan de club, onze cabriolet chauffeurs, aan Paul (onze wedstrijdfotograaf), de ouders die de hele week alle voorbereidingen in een korte tijd mogelijk hebben gemaakt en natuurlijk aan elftalleider Matthijs en de trainer van dit kampioensteam Pascal!  Allen bedankt voor de enorme toewijding, om dit kampioenschap extra glans te geven.

  Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd thuis op het programma tegen onze buren van SDV Barneveld. Het tijdstip is zoals u gewend bent, om 9.45 uur. Voorafgaand willen wij het team (Nils, Ray, Daan, Bram, Thies, Valentijn, Xavi B, Elijah, Nino, Merlijn, Xavi van M, Luuk, Joost, Christaan)  en de staf nog 1 keer in het zonnetje zetten, maar op welke wijze laat ik nog even in het midden. Gezellig wordt het zeker !

   

  Een Feestelijke groet van uw Trotse Razende Reporter en zijn Co.