• Uw Razende Reporter en Co, plus kleine Razende, mochten vandaag de (gast) honneurs waarnemen van de JO15-2 op het mooie complex van VVOP te Voorthuizen. Clubcult en tevens trainer/coach Sander ten Hoonte kon de hernieuwde (Corona) start van de competitie vandaag niet meemaken. Echter via de moderne communicatielijnen vandaag de dag heeft Sander de wedstrijd bijna live bij kunnen wonen (inclusief het enthousiaste commentaar van Co).

  Verslag en foto’s: Jeffrey Forée en Wilma Schreuder

  Wat hunkerden de spelers, staf en natuurlijk de ouders naar die -eigenlijk- ouderwetse zaterdag; gewoon lekker langs de lijn staan en genieten van jouw cluppie (lees: team). De uitstekende prestaties van de JO15-2 zijn ook uw Razende Reporter niet ontgaan. Gewoon in de luwte je ‘’ding doen’’ en schurkend tegen die toppositie aan; een prestatie van formaat en groot compliment aan het team en de gehele Technische Staf. Daar ook dit team echter niet gevrijwaard was van onze ‘’vriend ‘’ Corona en de wedstrijd van de JO15-1 afgelast was vanwege… u raadt het al, mochten Ties en Merlijn deel uitmaken van dit sterrenensemble.

  Nog ietwat in schemerdonker arriveerde de karavaan bij VVOP, alwaar de kunstverlichting al optimaal zijn best deed op het hoofdveld, het domein waar de JO15-2 een vervolg mocht geven aan hun imposante reeks. De staantribune werd door de meegereisde ouders al spoedig ingeruild voor de mooie overdekte hoofd tribune.

  Klokslag 8.32 uur floot de (overigens) uitstekende referee voor het beginsignaal. Beide teams hadden er zin in en een interessant schouwspel ontspon zich, waarin de JO15-2 de ietwat bovenliggende partij was. Uw Reporter zag goed combinatievoetbal, het elkaar coachen en een enthousiast meelevende staf inclusief grensrechter (het moet niet gekker worden). Alle ingrediënten waren eigenlijk aanwezig om hier met een lekker gevoel weer weg te gaan.

  Na een kleine 18 minuten brak Merlijn de ban door een fijn uitgesneden aanval te bekronen met een droge schuiver in de hoek. De 0-1 was een feit en ook zo verdiend. Het team speelde gewoon prima voetbal, leunde niet achterover, maar bleef vooruit druk zetten. Het plezier en enthousiasme droop van het team af. Maar ja, zolang het “maar” 0-1 is kan de wedstrijd nog alle kanten op. Ietwat meer lucht met bijvoorbeeld een tweede doelpunt erbij zou niet echt vervelend zijn. Alsof het team dit ook zo ervaarde; na een klein half uur was het Jack, die na een mooie assist van Leo, het net voor de 0-2 liet bollen. Dit betekende tevens ook de ruststand en hoe lekker was dat zeg!

  De kleedkamers werden opgezocht om de koppies weer fris en helder te krijgen. Het zal de staf niet zijn ontgaan dat hun team weliswaar de bovenliggende partij was, maar hier en daar moest nog wel wat gesleuteld worden om de zege veilig te stellen.

  De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld weer, dus dat gaf ons als toeschouwers vertrouwen. Dat werd ook zeker niet beschaamd. Na een prachtaanval over links belandde de bal bij Hans, die met zijn prachtig afgemeten voorzet, vanaf de achterlijn, Michael is staat stelde de 0-3 aan te laten tekenen. De wedstrijd was gelopen, zoveel was wel duidelijk. Dat de 0-4 nog viel en net achter de doellijn werd weg gegrabbeld door de keeper en dus ook niet werd toegekend; ach, het zij dan maar zo.

  Wat heeft dit team zichzelf een uitstekende dienst bewezen door zo de hernieuwde start van de competitie te hervatten. De blijheid was van de gezichten af te lezen; wat kan voetbal en de ouderwetse voetbalzaterdag toch mooi zijn.

  Voor volgende week zaterdag staat een uitwedstrijd tegen DTS’35 uit Ede op het programma. Laten we hopen dat ome Cor(ona) niet op bezoek komt de komende week, zodat die wedstrijd ook ‘gewoon’ weer kan doorgaan. En niet alleen deze, maar ook van alle andere teams. Dat zou toch mooi zijn.

  Een sportieve groet van uw Razende Reporter & Co !