• JO15-2 speelt derby met alles erop en eraan

  De JO15-2 had vanmorgen nog drie wedstrijden te spelen en alles zelf in de hand om kampioen te worden. Lastige was echter dat er juist vandaag uitgekomen moest worden tegen Veensche Boys, wat het kampioenschap ook zelf in de hand had. Hoevelaken had genoeg aan een gelijkspel om de kansen open te houden met nog twee wedstrijden te spelen, Veensche Boys moest in de voor hun laatste wedstrijd winnen. 

  Ingestuurd door: Sander te Hoonte

  Een echte derby, die ergens om ging en dat bleek ook gedurende de hele wedstrijd. De wedstrijd had vanaf het begin een hoge intensiteit en werd op hoog tempo gespeeld. De eerste helft leidde dat aan beide kanten niet tot echte kansen, maar het publiek had genoeg te genieten. Met een 0-0 stand werden de kleedkamers opgezocht en wie niet beter wist, kon denken naar een derby te kijken van de JO15-1 ploegen van beide verenigingen. 

   

  De tweede helft leek het zich op dezelfde wijze voort te zetten en was het Hoevelaken dat met een vrije trap op de zestien een eerste kans leek te krijgen. Leo speelde zich vrij en werd op de rand zestien neergelegd. Thijs wist de bal niet binnen te schieten en vanaf dat moment leek de goed leidende scheidsrechter een aantal keer ongelukkige besluiten te nemen in het nadeel van Hoevelaken. (Uiteraard gezien met de bril van Hoevelaken op!). Een indraaiende corner van Hoevelaken werd binnen gewerkt door een speler die in de vijf meter wel heel nadrukkelijk tegen Milan aan leek te leunen. Op dat moment was Hoevelaken met het gevoel van onrecht over het doelpunt even van slag en incasseerde al gauw de 2-0. Op dat moment werden de ruggen echter weer gerecht en met nog acht minuten te gaan maakte Hans de aansluitingstreffer. Het leek nog te kunnen, zeker omdat de spanning bij Veensche Boys natuurlijk hoog was. De momenten kwamen ook zeker nog, maar hij werd niet meer binnen geschoten.

   

  Aan het eind van de rit staat er altijd een terechte kampioen, dus van harte gefeliciteerd Veensche Boys met het kampioenschap. 

   

  De JO15-2 zal er de komende weken alles aan doen om het goede spel door te zetten en met een mooie tweede plek af te sluiten.