• In augustus starten de teams altijd nog een beetje onwennig aan het seizoen. Ook dit jaar waren er aan het begin van het jaar weer wat verschuivingen in de teamsamenstelling. De JO8-4 van het seizoen ervoor had wat nieuwe gezichten en moest even aan elkaar wennen. Maar nu zo’n acht maanden later kunnen we concluderen dat er een hecht team is ontstaan. Wat dat betreft zijn er wel veel paralellen met de ploeg van Feyenoord die vanavond de wedstrijd van het jaar speelt in Tirana.

  Ingestuurd door: Sander te Hoonte

  Tim, Maxim, Max, Wessel, Seth, Musab, Benthe en Saar vormen een team, waar meer en meer tegenstanders zich op vast beten. Maar vooral ook een team dat samen veel plezier beleefde aan de trainingen en wedstrijden.

  Een seizoen met veel hoogtepunten
  De penalty die door Tim uit de kruising werd getikt, Musab die weer een van z’n trucjes probeert en die dan ook nog slaagt, Maxim die de bal dwars door het net schiet na weer de bal afgepakt te hebben, Benthe die de keeper in de korte hoek verrast met haar strakke wreeftrap, Max met zijn doorzettingsvermogen en acties dwars door het midden, Wessel met zijn vele doelpunten in combinatie met slot op de deur, Seth met zijn schijnbewegingen langs de zijlijn en dan naar binnen komen om te schieten en Saar die met de bal de ruimte in beweegt en daarmee de U-move voordoet. Wat was er dit jaar veel te genieten langs de lijn!

  Woensdag 25 mei was de afsluitende wedstrijd tegen de JO9-5 van onze eigen Rood-Witbroeken. Een echte avondwedstrijd, zodat iedereen lekker zorgeloos Hemelvaartsweekend kon gaan vieren. Vanaf het eerste moment was het duidelijk wat de plannen van de JO9-4 waren, want al in het eerste kwart van de wedstrijd had Seth er al twee in geknald. Toch kwam de JO9-5 meer en meer in de wedstrijd en duidelijk was dat er door hen de afgelopen periode ook hard getraind was en het strakke schot van Kick zorgde in het derde kwart voor een gelijke stand. Toen vonden de mannen en dames het echter genoeg en al snel was de voorsprong weer twee na doelpunten van Maxim en Wessel. Musab stond op dat moment op goal en besloot het spannend te houden en zo nu en dan de andere kant op te kijken, waardoor na Kick de JO9-5 nog tweemaal kon scoren. Een afstandspegel van Maxim en een door Saar goed ingeschatte hoge bal zorgden voor de 6-4. 

  Belangrijkste was echter dat er een leuke wedstrijd werd gespeeld waar aan beide kanten veel plezier werd beleefd, zoals dat dit jaar in de meeste wedstrijden was.

  Zoals de trainer altijd zegt, de rugzak is dit jaar weer wat meer gevuld met techniek, schijnbewegingen, ervaringen en veel plezier met het team. 

  Op naar 2022-2023, de JO10 alweer.

  Gr. Sander te Hoonte