Jubilarissen

Sinds het 25-jarig bestaan van sc Hoevelaken in 1988 worden leden die 25 jaar lid zijn gehuldigd met een kwart eeuw lidmaatschap. In 2003 kwamen bij de gehuldigden ook die leden erbij, die 40 jaar lid zijn van sc Hoevelaken. De eerste leden die gehuldigd werden vanwege een 50-jarig lidmaatschap kregen hun eerste speldje tijdens de jubileumfestiviteiten op 15 mei 2013.

Maandag 5 oktober 2015 konden er vijftien leden worden gehuldigd vanwege één van genoemde ronde getallen. negen van hen waren aanwezig, de anderen krijgen op een later tijdstip hun aandenken overhandigd. De bijgaande teksten zijn van voorzitter Willem van Vliet.

25  jaar lidmaatschap

Raymond Buis

IMG_9826

Seizoen 1999-2000, Jaap van de Pol was via de nacompetitie net gepromoveerd met het eerste  naar de 3e klasse,  speelde onze latere aanvoerder Raymond Buis al in de hoofdmacht en bereikte Hoevelaken,  met het kampioenschap en promotie naar de 2e klasse,  de top van haar kunnen. Raymond Buis was speler van het jaar in 2001 en 2006. Hij werd kampioen met het eerste in 2000 en 2004. Hij promoveerde in 2012 voor de derde keer met het eerste naar de 2e klasse,  maar maakte ook de drie degradaties mee in 2001, 2006 en 2013. Je speelde twee seizoenen niet bij ons. In 2002, we misten op een paar penalty’s na in Hierden de promotie naar de 2e klasse,  zocht je een uitdaging in Putten bij SDCP.  In 2009 vertrok je naar RODA in Leusden.  Dit was na een turbulent jaar; het ontslag van Rob van Griensven. Als aanvoerder en voorzitter hebben we een goed gesprek gevoerd op de zondag na de verloren wedstrijd tegen Lelystad. Ik was het met je eens en ik hoopte dat je bij ons zou blijven. Die hoop was helaas ijdel. Ik was wel een beetje teleurgesteld, maar je kwam in 2010 gelukkig weer terug en hebt t/m seizoen 2012/2013 in het eerste gespeeld. Je hebt twee mooie kinderen gekregen. Nadat de eerste geboren was, stond je een paar uur na de bevalling al op het veld; de eerste wedstrijd van het seizoen. Thuis tegen Unicum (2-2). Raymond, het geeft je instelling precies aan. Je bent er, ook op zo’n moment. En nog steeds, want als het 6e niet speelt, kan het 2e altijd een beroep op je doen. En met Xavi gaat het gelukkig weer heel goed en je volgt hem bij de F-jes.

Jim en Mike Geurtsen

IMG_9828Al jaren met je broers in één elftal, waarvan je vader ook nog eens leider is. Een heel artikel in de eerste editie van ons nieuwe clubblad De Zijlijn werd aan jullie gewijd. Het begon ooit samen in de F5. Hierna werd Mike kampioen in de E4 en Jim in de F2. Jullie enige kampioenschap in de jeugd, maar gezellig was het altijd met jullie. Ik kan me de verhalen nog herinneren van Eric Stuive, die jullie leider was van de A2. Gelukkig heeft Eric het één en ander overleefd en zijn jullie inmiddels min of meer brave Hoevelakers geworden. Mike is zijn huis aan het bouwen in de Oosterdorpsstraat, zodat hij samen met zijn Gonny uit Achterveld kan verhuizen en Jim is inmiddels zelfs al vader van twee kinderen en woont tegenover mij in wijk Middelaar met zijn Nancy. Zo zie je maar, alles komt altijd weer op zijn plaats en nog immer spelen jullie met jullie vrienden in ons roemruchte vijfde. Want voetbal is een mooi spel, maar het gaat ook om de sociale contacten. Op jullie kan de club altijd rekenen. Bij een verhuizing of als er tegels moeten worden gezet, etc. Ik hoop dat je nog lang plezier hebt bij onze sc Hoevelaken.

Huibert-Jan van Veelen

IMG_9836Het houdt maar niet op met het 5e, want ook deze getalenteerde middenvelder is 25 jaar lid. Theo Geurtsen vertelde mij dat het jou niet uitmaakt of je nu rechts of links op het middenveld speelt. Je maakt er, waar dan ook, de mooiste schijnbewegingen. Soms struikel je ook wel eens over je eigen benen, maar dit heeft volgens coach Theo dan meer te maken met een zware vrijdagavond. Ter voorbereiding op de wedstrijd. Ook van harte proficiat.

Herko Wilgenburg

IMG_9838Als de datum van de algemene ledenvergadering nadert, komen er altijd mails van mensen die zeggen dat wij ze mogelijk vergeten zijn. Het bordje van 25 jaar lid komt ook hen toe. Zo ook Herko, bijgenaamd Hektor. Net zo sterk denk ik als zijn naamgenoot in Troje. Van 1980-87 voetbalde je en ook van 1988 t/m 1991. Daarna werd je in 1996 grensrechter van het 2e en later leider van het 1e. Dit ben je nu nog altijd. Jij weet alles: de opstelling, wie er zoveel keer geel heeft en op scherp staat, welke tegenstander op kunstgras speelt en ook de tussenstanden. Wim Uiterwijk is gestopt met bellen sinds jij met de uitslagen-app op de bank zit… Beste Herko, ik denk dat menig selectietrainer jaloers zou zijn op een leider zoals jij. Ik hoop dat je lang bij onze club blijft.

Niet aanwezig

Mark Buitink

Mark Buitink nam in mei van dit jaar afscheid van Hoevelaken en besloot om in een vriendenteam van Sparta Nijkerk te gaan voetballen. Dit was voor mij, als trouwe volger, wel even slikken. Stille kracht in de verdediging van ons eerste team, al jarenlang. Misschien niet de meest uitgesproken en hoorbare speler, maar wel altijd een ruime voldoende. Met de invoering van de verkiezing van the man of the match hebben we je toch een aantal keren kunnen belonen voor je constante prestaties en op die donderdagavond in mei 2015 was er ook voor jou een heuse afscheidswedstrijd. Jan Beitler vertelde me dat je inmiddels 25 jaar lid was, maar dat je dus wel ditzelfde lidmaatschap ging opzeggen. Ik vind 25 jaar lid zijn van eenzelfde club een prachtige prestatie. Het zijn er elk jaar ook niet meer dan acht of negen en het geeft wel aan dat je dit niet zo maar bereikt. Jij hebt daarom dit bordje echt verdiend, ook al voetbal je nu ergens anders. Je bent altijd weer bij ons welkom en dan beginnen we gewoon weer te tellen.

Arjan van de Hoef

Ook jij maakt deel uit van het roemruchte 5e. Ik vroeg jouw coach Theo Geurtsen om een karakteristiek en hij zei: “een verdediger waar je niet om heen kan”. Regelmatig tijdens de wedstrijd botst er eens iemand tegen je op en daar kun je dan ook echt niets aan doen. Ook jij speelt al jaren lang met dezelfde jongens in één team en je bent dan ook vanavond, met Jim, Mike en Huibert-Jan, hier om het 25-jarig lidmaatschap te vieren. Proficiat.

Sander van Rootselaar

De familie Geurtsen is er vanavond met twee, maar tussen 1993 en 2010 speelden maar liefst vier broers Van Rootselaar tegelijk op de velden van Hoevelaken. Een hele dynastie dus. Inmiddels woon je in het verre Groningen. Zoals de naam Geurtsen verbonden is aan het huidige 5e, geldt dit voor de Van Rootselaars in het huidige 6e. Samen met jullie coach Henri. Voor Hoevelaken ben je ook nog leider geweest van een jeugdteam, samen met John Beitler. Het schijnt dat jij de kwaliteiten van o.a. Ruben Kruithof al snel in de gaten hebt gekregen. Van harte proficiat met deze mooie onderscheiding.

Jan Weyn

Jan is nog altijd de topscorer van het hele stel, maar ook de grootste belhamel. Het was in augustus 2005, een jaar na het kampioenschap en de promotie naar de 2e klasse.  Hoevelaken had zich, onder trainer Willem van ’t Land, weten te handhaven in diezelfde 2e klasse. Unieke prestatie. Het bestuur en sponsor Jan van Doornik hadden voldoende gelden beschikbaar gesteld voor een trainingskamp in Zutphen. In die stad is er een Spittaal. Ziekenhuis. Echter, er liep ook een strenge agente rond. Jan had hoge nood en kreeg een bekeuring wegens wildplassen tegen de pui van een winkel in deze mooie stad. Niets aan de hand zou je zeggen. Accepteren die prent. Nee, Jan vond het nodig om te zeggen dat hij ook nog wel een andere behoefte wilde doen. Voor hij het wist zat Jan geboeid en al op de achterbank van de auto van deze voortvarende agente. Gelukkig mocht je, na een nachtje cel, het trainingskamp weer hervatten. Ook met jou is het allemaal goed gekomen. Je ontmoette de liefde van je leven bij het vrouwenteam en kreeg met haar twee prachtige kinderen. En bouwde zelfs met vader Piet een speelhoek voor kinderen in de kantine. Zoveel mooie rushes, zoveel doelpunten en altijd willen winnen tijdens een partij op de training. We zullen het niet vergeten, maar dit jaar nam je toch echt afscheid van de selectie en je gaat bij Hoevelaken door op een lager niveau.

40 jaar lidmaatschap

Henk Jansen

IMG_9844Speler van het 4e. Nog altijd even fanatiek als in vroeger dagen. “Scheids, kijk uit die kleine van de tegenpartij dreigt te verzuipen…..”Ja, Henk je bent zelf ook niet de grootste, maar je inzet wordt geroemd. In het 2e, 3e en nu al jaren in het 4e. Deze beloning is voor jou.

Ron Springveld

IMG_9848Robuuste verdediger (merkte ik ooit zelf tijdens een fathers-game in Engeland) van de selectie, zelf kampioen met het 5e, succesvol leider en vorig jaar kampioen met het 7e, scheidsrechter op wie je altijd een beroep kunt doen en stratenmaker van het 5e plein annex fietsenstalling. Altijd aanwezig op de donderdagavond bij het bestuur om de belangen te verdedigen van de zogenaamde overige senioren. Inmiddels heb je die functie eraan gegeven, maar je blijft natuurlijk trouw het 7e met je zoon Patrick bekijken. En Bert Wigchers kan altijd een beroep op je doen als scheidsrechter. De naam Springveld is voor altijd verbonden met s.c. Hoevelaken, maar niet in het minst door jouw verdiensten voor onze club.

Niet aanwezig

Jack van Beek

Beste Jack, wie heb jij nou niet getraind? Vele grote namen, maar ook mindere goden op Kleinhoven. Je was één jaar actief bij RODA in Leusden, maar je keerde gelukkig weer terug bij s.c. Hoevelaken. Ik kan me herinneren dat je in het verleden o.a. succes had met de C1 en de B1 en vorig jaar speelde je met de D1 zelfs in de 2e divisie. Het hoogste niveau voor een Hoevenlakens jeugdteam ooit. Keurig gehandhaafd in de middenmoot, maar toch trainer af. Je kon het niet begrijpen, deze moeilijke beslissing, en je zegde je lidmaatschap in april op. Wij wisten dat je dit jaar 40 jaar lid zou zijn en dachten: we wachten maar even met dit opzeggen van zijn lidmaatschap. Inmiddels ben je gelukkig weer terug op de velden. Nu als coach van de D2. Gelukkig maar, want 40 jaar dat gooi je niet zo maar weg. Deze onderscheiding komt je toe. Het is verdiend, zeker in het licht van al die jaren dat je trainer was. Menig voetballer refereert nog aan die mooie tijd met jouw als trainer. Zoiets moet je koesteren.

50 jaar lidmaatschap

Gerard van de Grootevheen

IMG_9853Jouw grote verdiensten voor onze club zijn eigenlijk niet in één toespraak samen te vatten. Je was er al bij, als speler, toen Hoevelaken in 1968 voor het eerst kampioen werd in de 3e klasse A van de afdeling Utrecht. Je was trainer en tevens aanhanger van het totaalvoetbal van een prachtige lichting kampioenen bij de A1 in het seizoen 1974/75. Je was hierna vier seizoenen (in de periode 76-79 en 81-82) hoofdtrainer van de selectie en met vijf van die A1-spelers werd je ook met het 1e kampioen in 1978. Het bestuur droeg je voor als erelid en op 6 juni 1979 werd je benoemd. Je bent leider geweest bij het 1e onder trainer Hans de Weerd, weer interim-trainer van het eerste (samen met zwager Jaap van de Pol) in 2009 en later nog trainer van de C1. Ook dit team werd kampioen. Ik zou bijna zeggen, wie weet er bij Hoevelaken nu meer van voetbal dan Gerard? Al met al ben je er altijd rustig onder gebleven en met beide benen op de grond blijven staan. Je loopt zeker niet te koop met kennis en kunde. Tegenwoordig ben je, inmiddels opa en gepensioneerd, zeer actief bij onze onderhoudsploeg. Ook hier ben jij degene die de rust bewaart en veel respect verdient. Ik zal maar zeggen: voor mij ben jij de patron van het peleton. En liefhebber van de sport en een vriendelijke zwaargewicht op wie de club altijd weer een beroep kan doen. Deze mooie speld is voor jou.

Beer Visscher

IMG_9861Mijn voorganger, Jan Baas, sprak over jou in oktober 2005, tijdens de ALV, al de legendarische woorden dat er over jou wel een boek kon worden geschreven. Beste Beer, lid van verdienste sinds 27 oktober 1997, dit boek is echter nog niet af en ik hoop dat er nog een paar mooie hoofdstukken aan kunnen worden toegevoegd. Er moet toch iemand tijdens de ledenvergadering een vraag stellen over het geluid, er moet toch iemand op donderdagavond zijn onvoorwaardelijke liefde voor Ajax op tv in de kantine vertolken in de nabijheid van al die mensen die de club uit Rotterdam liever zien spelen, er moet toch iemand mee als supporter naar uitwedstrijden van het 1e als de rest liever gehaktballen gaat eten in Terschuur en er moet toch iemand zijn die altijd wil aanschuiven als er weer wordt gekaart. Wat is onze club zonder mensen als Beer Visscher? Een speler uit vervlogen tijden. Tijden, waarin er nog niet werd gezeurd over een te warme of een te koude douche. Er was namelijk helemaal geen douche. Je voetbalde op een knollenveldje en na de wedstrijd was er een soort van badkuip met water, waarin je je gezicht kon wassen. Houten kantines met bierflessen op tafel! Dit waren nog eens tijden. Tegenwoordig ben je onze clubwatcher pur sang. Je slaat geen zaterdag over en je bent altijd weer blij als de R is in de maand, want dan hoef je niet uit te wijken naar de Wiekslag en kun je een biertje drinken in ons clubhuis. Beste Beer, ik hoop van harte dat je dit biertje, in een glas tegenwoordig, nog lang bij ons blijft drinken. Ook voor deze zwaargewicht een mooie speld.

Nico Wilgenburg

IMG_9865Laatste zwaargewicht deze avond. Ook nog altijd trouw lid en clubwatcher. Slaat geen zaterdag over en is ook altijd aanwezig bij de wedstrijden van de hoofdmacht, waar hij ooit zelf de leider van was. Tegenwoordig worden die taken waargenomen door zoon Herko. Mooi zo’n jubileum samen met je zoon. Het was echt 50 jaar Nico! Ooit heeft Henk Reemst met jou een zogenaamde grap uitgehaald en je als lid bij de secretaris afgemeld. Woest was je en terecht want ook jij bent één van onze trouwste leden. Dit onrecht heeft de club gelukkig hersteld en ik hoop dat je nog lang lid van onze club blijft. Deze mooie speld is er ook voor jou.

Top