• Beste mensen,

  Allereerst uiteraard de beste wensen voor wat hopelijk een mooi voetbaljaar voor sc Hoevelaken gaat worden. Een kroonjaar, want we bestaan 60 jaar op 15 mei a.s.  Degene die ons volgt op onze site en social media heeft ongetwijfeld het jubileumlogo al gezien. De eerste zichtbare activiteit, want achter de schermen wordt er volop gewerkt aan o.a. een mooi jubileumboek (wederom door Robert Kreuning), een mogelijke voetbalplaatjesactie, het feest op zaterdagavond 20 mei in De Haen voor leden en hun aanhang boven de 18 jaar en een mooie sportdag voor onze jeugd onder de 18 jaar.

  Wat fijn trouwens dat we hier weer met elkaar kunnen zijn op een nieuwjaarsreceptie. Hetzelfde geldt voor de vandaag gespeelde klaverjasmarathon. Drie lange jaren hebben we moeten wachten op dit moment. Gelukkig lijkt voorlopig de corona-ellende even verleden tijd. Geen lockdown meer of het moeten laten zien van een QR-toegangscode. Het lijkt al weer zo lang geleden, maar de effecten van de Covidepidemie waren in 2022 nog volop aanwezig. Zeker in het begin van 2022.

 • 2022 is voorbij, een jaar met een dubbel gevoel voor mij. En niet alleen vanwege corona. Een zinloze oorlog in Oekraïne, zeer hoge energierekeningen voor de burger en de sportclubs en een fors hogere inflatie. En nog net op de valreep van vorig jaar, donderdag 29 december, overleed ook de koning van het wereldvoetbal. Middenin het oude stadscentrum van Santos stroomden duizenden mensen samen om afscheid te nemen van hun held Pelé. Imposante loopbaan, prachtige speelstijl en een bijzondere verschijning. In 1970, er was inmiddels televisie bij ons thuis, heb ik hem nog mogen zien spelen.

  Laten we 2022 achter ons laten en vooral vooruit kijken. Ons ledental is stabiel. Er werd afgelopen week al weer fanatiek onder leiding van coach Harry Oussoren door de selectie getraind. De spelers hebben zich uitgesproken en gaan voor een promotie. De jeugd zal a.s. maandag weer starten met trainen.

   

 • Op 28 december werd bekend dat Rob van Diermen de hoofdcoach wordt voor het seizoen 2023-2024. Commissie voetbaltechnische zaken heeft e.e.a. voortvarend aangepakt en is ook drukdoende om de verdere invulling voor 2023-2024 gestalte te geven.

  Nadat de Grote Clubactie in 2022 wederom een groot succes was hoop ik dat in 2023 het zo gewenste pannaveldje wordt gerealiseerd. Het nieuwe multifunctionele gebouw op de plek van het oude “witte huisje” is bijna klaar. We hopen het begin maart te kunnen openen. Ook op deze plaats, het heeft inmiddels namelijk ook al drie keer in de Veensche Courant gestaan…., wil ik benadrukken dat onze club dit gebouw voor 100% uit eigen financiële middelen zal bekostigen. Geen subsidie, wel een verantwoorde hypotheek naast eigen gespaard kapitaal.

  Vandaag was de eerste zaterdag van 2023. Ik noem zaterdag vaak de mooiste dag van de week en kijk er elke week weer naar uit. Laten er nog vele mooie dagen mogen volgen. Blijf gezond en beleef veel plezier op onze mooie vereniging. En een voorzichtige knuffel mag gelukkig ook weer.

  Op een bijzonder 2023!

  Willem van Vliet