Achtste finale eindstation JO19-1

Na mooie resultaten in het bekertoernooi de afgelopen maanden was Hoevelaken niet opgewassen tegen Z.A.C.

Ingestuurd door: Martin Bouw

De dag begon erg vroeg voor de mannen van Hoevelaken. Waar er normaal een door moeders klaar gemaakt ontbijtje voor hen thuis te wachten staat, was het dit keer ontbijten op de club. Om 9.15 uur waren de mannen present (een enkeling wat later, maar deze mensen waren geblesseerd of geschorst).

De wedstrijdbespreking werd ook in het witte huisje gedaan en om 10.00 uur gingen we met de bus (dank sc Hoevelaken voor beschikbaar stellen ) naar Zwolle.

We wisten dat de ploeg uit Zwolle ook van een heel aardig niveau moest zijn, aangezien zij zich ook plaatste voor promotie.

Hoevelaken begon de eerste 20 min erg matig, zat weinig in en creëerde sporadisch iets. Na een minuut of tien kreeg Z.A.C een vrije trap en deze schoot de middenvelder mooi achter de muur van Wilco. Met een 1-0 achterstand ging Hoevelaken rusten.

In de rust moesten de mannen even toegesproken worden en dat resulteerde in wat betere tweede helft (al hoor ik nu mensen denken, 5-2 verloren toch?)

De start was niet al te best en het werd 2-0 voor de mannen van Z.A.C. Een dertig min vóór tijd liet Hoevelaken eindelijk zien waar het toe in staat is voor de in hoge aantallen meegereisde supporters. Hoog druk zetten op de bal, strijdend voor iedere meter en goed combinatievoetbal.

Na een hoge bal in de zestien was het de speler van Z.A.C die Tristan naar de grond bracht. De penalty werd feilloos door Mark gemaakt. Na de 2-1 volgende een mooie aanval en was het Laurens die de bal in de zestien kreeg, een versnelling maakte en de bal netjes langs de keeper schoof.

Na de 2-2 bleef Hoevelaken aanspraak maken op meer, maar helaas was het op de counter dat de 3-2 werd gemaakt. En in die periode ging het hard met de doelpunten. Hoevelaken ging mede door verschillende wissels (JO19-2 bedankt) alles of niets spelen en dat resulteerde in niets. De 4-2 en 5-2 vielen, balen dus.

Al met al een mooi bekeravontuur achter de rug. Verder een ieder bedankt die hier aan meegewerkt heeft, dank namens de leiding van het vlaggenschip van de jeugd.

Tot in 2020!

Top