Acties speelsters MO13-1 leveren € 3188 op voor zieke klasgenoot Willem

Het zal weinigen ontgaan zijn, dat de voetbalmeiden van sc Hoevelaken MO13-1 op zaterdag 1 december 2018 een actie hebben gehouden voor hun zieke klasgenoot Willem Boland. De actie bestond onder anderen uit een bedrag per treffer in de competitiewedstrijd tegen Hulshorst (14-0, dat tikt lekker aan), de donatie van de wedstrijdpremie van het vlaggenschip van sc Hoevelaken en een loterij rondom de wedstrijd Hoevelaken – CJVV.

Inmiddels zijn er drie weken verstreken na genoemde actie en zijn de euro’s geteld. Tijd derhalve, om in het clubhuis van sc Hoevelaken de cheque uit te reiken aan  Willem. Op zaterdag 22 december 2018, na de met 4-3 verloren wedstrijd in Harderwijk tegen Zwart-Wit ’63 MO13-1 (maar wat zegt zo’n uitslag in deze situatie?) mocht Willem de cheque in ontvangst nemen. Het leidde tot ontroerende taferelen, toen langzaam maar zeker het bedrag duidelijk werd. De acties van Hoevelaken MO13-1 hebben maar liefst € 3188,00 opgeleverd.

Leidster Linda Pekel sprak namens de speelsters Willem Boland en zijn gezinsleden toe:

Eindelijk is dan de dag voor de uitreiking aangebroken. Maar voordat we het bedrag aan jullie bekend gaan maken wil ik nog even zeggen, dat jullie een prachtig, warm gezin zijn, met zoveel tegenslagen toch nog een lach op jullie gezicht. Jullie zijn een sterk gezin en jullie blijven vechten. Positiviteit stralen jullie uit en dat is wat jullie gezin zo mooi maakt. Wij hopen, dat het nieuwe jaar jullie heel veel goeds zal brengen, met een eigen plekje voor jullie gezin, waar jullie mooie, nieuwe kansen en herinneringen mogen gaan maken.

De meiden die hier allemaal staan hebben 1 december voor de actie Samen Sterk Voor Willem gevoetbald. Het was een prachtige dag, met vele doelpunten. De meiden hebben genoten, vooraf al, met alles voor te bereiden, tijdens de wedstrijd, maar ook daarna nog met de lootjesverkoop. Het was mooi om te zien hoe Willem genoot, maar ook alle mensen eromheen.

De mannen van het eerste elftal hebben hun wedstrijdpremie van 250 euro gedoneerd aan de actie. Onze dank was groot. ’s Middags was er een lootjesverkoop, waarbij de meiden lootjes mochten verkopen en de opbrengst werd gedoneerd aan de actie. Normaal is de opbrengst voor het internationale jeugdtoernooi, dus ook hier was onze dank groot. De opbrengst was in totaal 335 euro.

Er stond ook een pot in de kantine. Mensen die niet op de donatielijsten stonden konden dus gewoon wat in de pot doen. Ook hier weer een mooi bedrag van 200 euro. Zonder de donatielijsten hadden we al een bedrag van 785 euro opgehaald.

In de wedstrijd werden er 14 doelpunten gemaakt door de meiden. Waauw, hoe mooi is dat? Twaalf lijsten moesten er nu dus nog bij worden opgeteld. Eerst gingen alle meiden hun opbrengst verzamelen en daarna kon er geteld worden. Tjee, wat een bedragen kwamen er binnen.

Wij hebben gevoetbald voor Samen Sterk Voor Willem om jullie te helpen naar het streefbedrag van 49.000 euro. Met onze actie erbij komen jullie weer een stapje dichterbij. Wij hopen met z’n allen, dat jullie het bedrag snel bereiken en dat jullie verder kunnen gaan bouwen in 2019.

Voordat we de cheque geven wil ik mijn team bedanken voor hun inzet deze dag en wat ze hebben neergezet. Echte toppers. Ik ben trots op jullie en jullie mogen trots zijn op jezelf”.

“We zijn overdonderd door de inzet en warmte”, vertellen Michiel en Alinda Boland, de ouders van Willem, na afloop. “Dit is het ultieme Samen Sterk. Zoveel mensen hebben bijgedragen. Er zijn geen woorden voor om te zeggen, dat zoveel mensen samen zoveel teweeg kunnen brengen”.

Duimen omhoog van vader Michiel Boland voor de meiden van MO13-1.

Donaties om Willem te helpen kunnen nog altijd worden gedaan via de website https://samensterkvoorwillem.nl/. Op deze site is ook van alles te lezen over het gevecht, dat Willem voert tegen kanker.

Top