Ben Boekhout benoemd tot Lid van Verdiensten

Ooit moest het er een keer van komen, dat Ben Boekhout zou worden benoemd tot Lid van Verdiensten. Tijdens de algemene ledenvergadering van maandag 15 oktober 2018 vond die benoeming daadwerkelijk plaats, waarvan 34 aanwezigen, inclusief bestuur, getuigen waren. Ben is het 19e Lid van Verdiensten sinds 15 augustus 1986.

“Ik had nooit verwacht dat iemand met een betaalde functie Lid van Verdiensten zou kunnen worden”, zei Ben na zijn huldiging. Ben traint en coacht al sinds de eeuwwisseling (met uitzondering van een eenjarig uitstapje naar Sparta Nijkerk) als betaalde trainer selectieteams bij onze club. Dat hij daaromheen al decennia lang andere taken vervult, zowel op organisatorisch gebied (ronselen van mensen voor commissies, overnemen van trainingen), als op het gebied van onderhoud (zijn eigen spelers aansporen reclameborden te wassen en te komen helpen tijdens de klussendagen, zelf de handen uit de mouwen steken bij de bouw van het clubhuis en het latere onderhoud daarvan, en alle andere voorkomende werkzaamheden), vergat hij gemakshalve even.


Ben Boekhout wordt toegesproken door voorzitter Willem van Vliet, maar kijkt wel over diens schouder mee, of het juiste over hem wordt voorgelezen. Een overbodige handeling, want Ben kan zonder bril niet lezen.

Jubilarissen
De ledenvergadering is jaarlijks eveneens de vaste plek, waar de trouwe leden worden gehuldigd. Ook dit jaar waren er weer mensen, die al 25, 40 en zelfs 50 jaar lid zijn van sc Hoevelaken. Zij kregen uit handen van voorzitter Willem van Vliet de bijbehorende herinnering.


De jubilarissen gezamenlijk op de foto. Vanaf links John Kok (25), Jos Springveld (50), Arnold van den Hoeven (50), Robert Geijtenbeek (40), Cees Uiterwijk (50), Ben Boekhout (Lid van Verdiensten), Ben Willigenburg (50), Wim Uiterwijk (50), Marcel Doppenberg (25).
Peter van Tol (25) staat apart afgebeeld. Hij was al vertrokken voordat de foto was genomen.

 

 

 

 

Top