Betere tijden

“Betere tijden” staat er deze week boven de redactionele column van Voetbal International. Het is donderdagavond 11 maart en het huidige normaal wil maar niet wennen. Een jaar voetbal zonder publiek. De leegte went nooit, schrijft Simon Zwartkruis verderop in mijn voetballijfblad. Ik fiets vervolgens snel naar Kleinhoven. Er zijn deze avond, wegens de apocalypitische weersomstandigheden, weliswaar geen activiteiten gepland, maar het dagelijks bestuur gaat elke donderdag door. Bovendien is er een mooie voetbalwedstrijd op TV.

Twee senioren zijn alsnog gekomen. Of de lichten aan kunnen op veld 3? Natuurlijk kan dit. Als de overheid wil dat er weer wordt getraind, al zijn het er maar twee, dan bieden we die mogelijkheid. Penningmeester Ruud de Rijk vertelt intussen over de stand van zaken met betrekking tot het aanvragen van verdere subsidies, Carla Welgraven heeft een prima kop koffie gezet en Henk van Zoeren komt met hond Gijs informeren naar het programma van a.s. zaterdag. Rob van de Marck, onze secretaris, kan deze avond niet komen, maar is via de app uiteraard beschikbaar.

We geven niet op bij s.c. Hoevelaken, want er komen betere tijden. De eerste tekenen van die betere tijden zien we gisteren. Op zaterdag zijn de weersomstandigheden wederom waardeloos maar de hele dag zijn er wedstrijden en trainingen gepland. Ook de meeste senioren zijn er nu bij en iedereen voelt na zo’n lange tijd zonder competitie het bijzondere moment van weer die eerste wedstrijd.

Op veld 2 waaien we ’s middags nog net niet van het veld, maar de wedstrijd tussen het 10e en een combinatieteam van het 7e, 8e en 9e is prachtig. Er wordt voor elke bal gestreden. Er is plezier op het veld. Bedankt voor deze bijzondere middag. En nogmaals: “er komen betere tijden”.

Top