D-Day bij sc Hoevelaken

Zo heftig als op 6 juni 1944 was het zaterdag 25 mei 2019 op Kleinhoven allemaal niet, ondanks het feit dat er deze mooie lentedag diverse beslissingen moesten gaan vallen. Wel of geen kampioenschap, wel of geen promotie? Uiteindelijk werd het voor sc Hoevelaken ook figuurlijk een zonnige dag, met twee kampioenteams, één team dat promoveerde en één team, dat nacompetitie voetbal afdwong. Een overzicht van de Hoevelakense Decision Day op Kleinhoven.

Hoevelaken MO15-1
Het eerste resultaat dat zaterdag kon worden bijgeschreven was het kampioenschap van meisjes MO15-1. In Zeewolde moest worden aangetreden tegen concurrent Zeewolde MO15-1. Bij verlies konden er drie teams (Hoevelaken, SDC Putten en Zeewolde) op 25 punten komen, waarvan alleen Hoevelaken (met het beste doelsaldo) nog een wedstrijd zou moeten spelen. Een gelijkspel zou al voldoende zijn voor het kampioenschap. Echter, de speelsters besloten niets aan het toeval over te laten en overrompelden Zeewolde in de eigen polder met 1-4. De thuiswedstrijd tegen Batavia ’90, pas op zaterdag 8 juni, is nu alleen nog maar voor de statistieken. Cijfers met nog één wedstrijd te gaan: 10 gespeeld, 9 gewonnen, 1 gelijk, 0 verloren, 28 punten, doelcijfers: 59-8.

Hoevelaken 7
Ook Hoevelaken 7 moest op stap om elders het kampioenschap binnen te hengelen. In Opheusden volstond eveneens een punt, om feestvierend terug naar Hoevelaken te reizen. Tegen DFS 4 kwam Hoevelaken eerst op achterstand, maar ondanks de enorme zenuwen ging Hoevelaken 7 erop en erover.
Het enthousiasme over het kampioenschap was zo groot, dat het team zelfs tweemaal op de foto wilde. Cijfers: 22 gespeeld, 19 gewonnen, 2 gelijk, 1 verloren, 59 punten, doelcijfers: 94-28.

Hoevelaken JO19-1
Ook Hoevelaken JO19-1 kan terugkijken op een succesvol seizoen. In de najaarscompetitie wist het eerst een plaats af te dwingen in de promotiepoule en in de voorjaarscompetitie kon die beloning ook nog eens worden bezegeld met een promotie naar de Hoofdklasse. Daarmee is de club weer een stapje dichter bij de doelstelling van het technisch beleidsplan: alle eerste teams minimaal op hoofdklasseniveau.

Het vlaggenschip van de jeugd, met de ‘oud eerste elftalspelers’ Roan van de Pol, Siem Kooistra en Arslan Gümüs binnen de lijnen, kwam tegen Millingen voor de thee al op een 1-0 voorsprong. In de tweede doorgang speelde een groot deel van de wedstrijd -zonder echt gevaar- zich op de helft van Hoevelaken af, maar de gevaarlijke uitvallen via de snelle Roan van de Pol over de rechter kant zorgden voor de ommekeer. Vanuit een door hem genomen hoekschop werd het 2-0, waarna Arslan Gümüs in de slotseconde voor de 3-0 tekende. Er hoefde niet meer te worden afgetrapt, wel te worden gepraat. Dat laatste deed jeugdvoorzitter Jurgen Tomassen. Hij sprak zijn waardering uit over de prestaties van JO19-1, dat in 2019-2020 in de Hoofdklasse gaat uitkomen. Cijfers: 11 gespeeld, 7 gewonnen, 2 gelijk, 2 verloren, 23 punten, doelcijfers: 31-13.


Vanuit een hoekschop komt Hoevelaken JO19-1 op een 2-0 voorsprong.


De promovendi worden toegesproken door jeugdvoorzitter Jurgen Tomassen.


Hoevelaken JO19-1 komt volgend seizoen uit in de hoofdklasse.

Nacompetitie voor Hoevelaken JO17-1
Voor Aart Brons en zijn mannen is het seizoen nog niet ten einde. Hoevelaken JO17-1 mag via de nacompetitie nog proberen om promotie te realiseren. De eerste wedstrijd daarvoor wordt zaterdag 1 juni in Vleuten afgewerkt tegen PVCV JO17-1. De wedstrijd begint om 14.00 uur, de bus vertrekt om 12.00 uur.

Vrouwen 1
Belangrijke beslissingen moesten er ook worden genomen na het onverwachte en raadselachtige vertrek van hoofdtrainer Jan Tiernagan bij de Vrouwen. Via ‘kroegpraat’ door Manouk van de Vuurst stelt Arnold Bos zich beschikbaar om het seizoen bij de Vrouwen af te maken, geassisteerd door Richard Timmerman. Deze laatste laat weten, ook komend seizoen de Vrouwen te willen trainen en begeleiden. Uiteraard is daarvoor een woord van dank door voorzitter Willem van Vliet. Hij bedankt tevens Manouk van de Vuurst, die als verbindende factor bij de Vrouwen enorm belangrijk is (geweest).

Meike Minkels (midden) wordt bij de Vrouwen uitgeroepen tot meest waardevolle speelster van het seizoen. Willemieke Stitselaar (rechts) is de nummer twee.

 

 

 

Top