Dennis de Haas en Niels Kok winnen sc Hoevelakens dartstoernooi

Don’t take me home please, don’t take me home, I just don’t wanna go to work.
I wanna stay here and drink all ya beer, please don’t take me home.

Op zaterdag 20 januari 2018 vond voor het tweede jaar op rij op de derde zaterdag van het nieuwe jaar het door Frits van Dijk georganiseerde dartstoernooi plaats. Plaats van handeling: het clubhuis van sc Hoevelaken.

Niels Kok en Dennis de Haas zijn in 2019 de titelverdedigers van het sc Hoevelaken dartstoernooi.

Vijfentwintig koppels streden om de zo begeerde wisselbokaal, die verdedigd zou moeten worden door Bas van Vulpen en Raymond van Dijk. Doordat Raymond bezigheden elders had (voetballen met Sparta Nijkerk nota bene), stond Bas van Vulpen er met een nieuwe maat voor. Zijn voorbereiding had hij in bed doorgebracht, want het griepachtige virus had ook bij hem toegeslagen. Dus om een lang verhaal kort te maken, het werd al snel duidelijk dat de wisselbeker dit jaar in andere handen zou overgaan. Maar naar wie? Nadat in vijf poules van vijf koppels in ruim drie uur tijd de voorrondes waren afgewerkt, kon er geloot worden voor de achtste finales. Daarna werd er via de kwart- en de halve finales gestreden om een plaats in de finale. Raya, vertegenwoordigd door John Kok en Edwin de Jong, moest het daarin opnemen tegen De Konfijtjes, van een menselijke ziel voorzien door Dennis de Haas en Niels Kok.

De finalisten, voorafgaand aan de finale: Dennis de Haas, John Kok, Niels Kok en Edwin de Jong.

Is het dartstoernooi van sc Hoevelaken vergelijkbaar met het BDO WK, waar de pijlen kriskras op het bord terechtkomen, of moet er meer gedacht worden aan het WK van de PDC. Wat de voorrondewedstrijden betreft is de vergelijking met de BDO wellicht het meest verantwoord, maar de entourage bij de reeds genoemde finale was zeker van een PDC gehalte. De opkomst met muziek, waarbij de matadors het podium werden opgestuwd door Sven van den Heuvel, een heuse master caller in de persoon van Andrew Vincent, Kay-Arne Kamphuis als rekenkundige bij het schrijfbord, een opdwepend publiek, dat de zo bekende liederen galmde en tenslotte uiteraard de finalisten zelf, die lieten zien niet voor niets in de finale te zijn terecht gekomen. De ambiance was geweldig, net als de finalewedstrijd zelf. Na zes legs (wat er ook zeven geweest zouden kunnen zijn), ging de wisselbeker uiteindelijk naar de Konfijtjes (4-2). Dennis de Haas en Niels Kok mogen voor een jaar de trofee op hun kast hebben en zullen waarschijnlijk, net als Beer Visscher na de klaverjasmarathon, een aantal maanden niet anoniem door het dorp kunnen lopen.

Jurre van Essen en Mitch van Breukelen wonnen onder de naam DC ga is bier halen de wedstrijd om plaats 3. Organisator Frits van Dijk en zijn maat Frank van den Berg (Triple 20) bleven daarmee buiten het podium.

Datum om te noteren: zaterdag 19 januari 2019: editie 3.

Foto: Léon Breuers

Top