Drukte van belang op 2 januari

Het kalenderjaar is nog nauwelijks begonnen of het was op Kleinhoven al een drukte van belang op de tweede dag van het jaar. Op het programma stonden twee activiteiten, waarvan er één niet doorging en de ander hoogtij vierde.

Geen toepen en hartenjagen
Traditioneel wordt het kalenderjaar altijd afgesloten met een avond toepen en hartenjagen, georganiseerd door de Supportersvereniging. Doordat de feestdagen in 2019 een beetje ongelukkig vielen werd besloten om de altijd gezellige avond over de jaarwisseling heen te tillen. Achteraf bleek dat een ongelukkige keus. Veel vaste deelnemers moesten de volgende dag weer werken en haakten daarom af. Verder was het snerttoernooi, waaraan de deelname groot was, eveneens een geduchte concurrent. De toepers en hartenjagers krijgen in december 2020 een herkansing. Met potlood kan woensdag 23 december alvast in de agenda worden geschreven.
Eric Smink, Jeen van den Berg en Dennis Willemsen wilden niet het gevoel krijgen voor niets van huis te zijn gegaan en zetten een ‘wilde’ toepcompetitie op. “We hebben nog lekker tot kwart over elf zitten toepen”.

Snerttoernooi
Donderdagavond 2 januari 2020 was een heerlijke avond om te voetballen en dat werd dan ook volop gedaan. Tien team hadden zich aangemeld voor het (bijna) traditionele Snerttoernooi, waarin zo’n honderd voetballiefhebbers (m/v) in een 7×7 toernooi een aantal wedstrijden afwerkten. Na afloop bleken de afgevaardigden van Hoevelaken 4 de meest succesvolle deelnemers te zijn. Zijn mogen een bon gaan verteren bij De Haen. De runner up had zich Snert a Flats genoemd en mag een bon gaan verzilveren in café/restaurant De Wiekslag. De vrouwen van Villa Dramatica mogen hun versnapering halen in ‘t Bakhuus vanwege hun sportiviteit.

De inschrijfgelden, toch zo’n € 180,00, gaat naar twee exepeditieteams van Corlaer: Cycling en Nicaragua.

Leonie Matszat, één van de leden van het organiserend comité, keek met genoegdoening op de avond terug. “Zo fijn dat iedereen weer bereid was te helpen en er een super gezellige avond van hebben gemaakt. Een bedankje voor het bestuur, de scheidsrechters, de barmensen en de mannen van opa’s huis is zeker op z’n plaats”.

Top