€ 650 bij elkaar gevoetbald voor goede doel

Op initiatief van Britt Elverding, lid van het expeditieteam Tanzania/Kenia van MAVO Muurhuizen, werden er donderdag 3 januari 2019 twee voetbaltoernooien georganiseerd op Sportpark Kleinhoven. In de middaguren mochten de kinderen tot en met twaalf jaar met elkaar de strijd aangaan. In de avonduren was het tijd voor de 17 plussers, om met zeven teams zes wedstrijden af te werken in temperaturen rond het vriespunt, tijdens het zogenaamd snerttoernooi.


Boven en onder: De (voornamelijk) sc Hoevelakense voetbaljeugd maakt van het voetballen voor het goede doel tevens een gezellige voetbalmiddag.


Terwijl hun collega’s in de kou aan het ploeteren zijn, kan het team dat vrij is zich even binnen opwarmen en denken aan de inwendige mens.

De opbrengst van beide toernooien, 650 euro, gaat naar de Stichting Sengerema. Deze stichting helpt jonge mensen in Tanzania en Kenia met het opstarten van een eigen bedrijf.

Kinderdagverblijf Jabadabadoe en Western Airconditioning waren de hoofdsponsoren van beide toernooien. De overige sponsoren waren Sportschool Millennium, Kloppenburg en Ottenschot Letselschade alsmede Bakkerij Toebast.


Na afloop krijgen alle jonge deelnemers fietslampjes aangeboden door Kloppenburg en Ottenschot Letselschade voor een veilige reis terug naar huis.

Top