Eetcafé De Wiekslag steekt Hoevelaken 5 in het nieuw

Hoevelaken 5 is in het seizoen 2019-2020 het eerste team dat in het nieuw wordt gestoken. Eetcafé De Wiekslag stak de spelers van dit vriendenteam in nieuwe shirts en nieuwe trainingspakken.

Hoevelaken 5 in nieuwe shirts van Eetcafé De Wiekslag. Staand vlnr: Peter van Tol (teamleider), Joris Heinhuis, Jan van Deuveren, Rolando van Tol Castro, Mark te Lindert, Bart van Deuveren, Astrid van Deuveren. Voor vlnr: Jordy Ruting, Martijn van Ravenhorst, Joep van Zadelhoff, Ben van Rijssen, Ivar Nagel, Floris Zwart.

De vroege sponsoring in het startende seizoen is niet alleen voor Hoevelaken 5 een primeur, het is ook voor de nieuwe uitbaters van Eetcafé De Wiekslag een bijzonder moment. Bart en Astrid van Deuveren hebben per 1 augustus 2019 de horecagelegenheid aan De Wiekslag overgenomen en stappen al direct als sponsor bij sc Hoevelaken in. “Dit team is al een jaar of vijf als vriendenteam bij elkaar”, zegt Bart van Deuveren over de sponsoring. “Onze zoon Jan voetbalt in dit team en ik ben er zelf al veel zaterdagen bij geweest om te kijken. Nu wij onze eigen zaak hebben is dit een mooi moment om het team in het nieuw te steken”.

Hoevelaken 5 in nieuwe trainingspakken van Eetcafé De Wiekslag.

Bart en Astrid van Deuveren zijn van oorsprong geen horecamensen. Bart heeft 22 jaar bij Van den Brom BV in Nijkerkerveen gewerkt, een poeliersbedrijf dat voornamelijk aan de Chinese horeca levert. “De zoon van eigenaar Nico van den Brom heeft het bedrijf van zijn vader overgenomen”, zegt Bart, “en mijn zoon Jan, die ook al twee jaar in dit bedrijf werkt, heeft mijn plaats overgenomen. Zo krijgt de nieuwe generatie een kans”.

Astrid van Deuveren heeft haar werkzame leven vooral thuis doorgebracht. “Ik heb altijd voor de kinderen gezorgd. Voor mij is de overname van Eetcafé De Wiekslag dan ook een grotere uitdaging dan voor Bart”.

“All in the family”: Astrid van Deuveren overhandigt namens Eetcafé De Wiekslag het trainingspak aan Jan van Deuveren.

Bart en Astrid zullen zelf nadrukkelijk te vinden zijn in Eetcafé De Wiekslag, dat zeven dagen per week open is. Bart gaat zich daarnaast bezighouden met het aannemen en aansturen van het personeel, Astrid neemt naast het tappen de boekhouding op zich. In de weekenden wordt het echtpaar bijgestaan door dochter Corianne.

Het ligt in de bedoeling dat per 1 oktober 2019 ook de keuken open gaat. “Het zal een keuken worden met een eenvoudige kaart”, zegt Bart. “We gaan daar nog een kok voor aannemen”.

De sfeer van Eetcafé De Wiekslag hebben Bart en Astrid ook al voor ogen. “We willen terug naar de traditie van Jan Koops”.

Top