EHBO

Bij veel clubs en verenigingen houden vrijwilligers de boel draaiende, zo ook bij SC Hoevelaken. Helaas houdt het aantal vrijwilligers geen gelijke tred met de toename van het aantal leden.

Veel taken moeten wekelijks worden uitgevoerd, bijvoorbeeld kantine- en bestuursdiensten. Maar denk ook eens aan de Eerste Hulpverlening. Veelal bestaat de Eerste Hulpverlening bij SC Hoevelaken uit de verstrekking van een coldpack na een ongelukkige botsing van spelers, een pleister of verbandje bij een bloeding, één of twee (drie…) aspirientjes na een ietwat laat geworden vrijdagavond, of bij de allerkleinsten, gewoon een troostend woordje. Geen échte zware verwondingen dus. Gelukkig!!

Maar het belang én de noodzaak van een bemande EHBO-post op wedstrijddagen werd helaas heel erg duidelijk gemaakt door het verschrikkelijke ongeval met de jeugdkeeper van MvR uit ‘s Heerenberg.

Onze vraag is dus kort en simpel: Zou jij, samen met een aantal anderen, een paar zaterdagen in het seizoen (‘s ochtends of ‘s middags) bij de EHBO willen helpen?

Heb je een EHBO-diploma, of ben je bereid b.v. een workshop EHBO Sport te volgen? Of ben je sowieso al iemand die in alle hectiek de rust zelve blijft en handelend weet op te treden? Meld je dan aan als EHBO-vrijwilliger.

Je kunt je natuurlijk ook eerst even laten bijpraten over wat er nu precies van je verwacht wordt. Wil je liever eerst één of twee keer meedraaien? Dan kan dat uiteraard geregeld worden! Wat het ook wordt, wij zien uit naar je reactie. Alvast onze hartelijke dank!

Eduard Koster

06 – 1320 33 50

e.l.g.koster@gmail.com

Top