Einde van een Hummel tijdperk

Na respectievelijk zo’n twaalf en zo’n zeven jaar in touw te zijn geweest voor de jongste voetballers (m/v) van onze vereniging stoppen Martijn van den Broek en Tom Bos als trainer bij de Hummels. Beide begeleiders gaven daarvoor de min of meer zelfde reden op: na een bepaalde tijd ben je toe aan iets anders. Kortom, de jongere generatie mag het overnemen, wat betekent dat de organisatie rondom het hummelvoetbal komend seizoen komt te liggen bij Bram Sikkema en Pim Bos.

Na afloop van de laatste training van het merkwaardige seizoen 2019-2020 werden Martijn en Tom toegesproken door jeugdvoorzitter Jurgen Tomassen en voorzitter Willem van Vliet. Als bedankje voor bewezen diensten kregen beiden mannen een aan het voetbal gerelateerd boek, echter zonder handdruk. Met een elleboog-shake werd er afscheid genomen van Martijn en Tom.

Het openingswoord in de afscheidsrede was echter voor Hummel-coördinator Edward Beitler. Hij gaf de kinderen een stuk tijdsbeeld mee. “Toen jullie allemaal nog lang niet geboren waren, gaf Martijn al trainingen aan de kinderen. In de tijd dat jullie net wel of net niet geboren waren ging Tom de kinderen ook training geven. En wie weet staan jullie hier over een aantal jaren wel zelf training te geven”.

Het geheel werd afgesloten met de gebruikelijke fotosessie.

Bayern München model bij de jeugd?

Niet alleen de Hummels waren op 13 juni op het hoofdveld van Kleinhoven te bewonderen. Diverse andere jeugdteams waren ook druk bezig om hun voetbalvaardigheden te verbeteren. Zo bemoeiden zich de voormalige eerste elftalspelers Rutger Peters (verdediger), Jelle Groosjohan (aanvallende middenvelder), Jan Weyn (spits), Michiel van Elk (doelman) en Marco Heining (verdediger) zich met de jeugdtrainingen. Kopieert sc Hoevelaken daarmee het Bayern München model, waar de voormalige sterspelers Franz Beckenbauer (verdediger), Uli Hoeness (aanvallende middenvelder), Karl-Heinz Rummenigge (spits) en Oliver Kahn (doelman) aan de touwtjes trekken?

Eikenprocessierups Mocht je, om wat voor een reden dan ook, in de komende dagen nog op Kleinhoven komen, neem dan geen plaats op de Jan Baas bank. Het gevaar bestaat dat je dan een eikenprocessierups in je nek krijgt. In het post-coronatijdperk zorgen deze beestjes voor het nieuwe – terugkerende – probleem.

En het nieuwe kunstgrasveld? Alsof er niets is veranderd!

Top