FOTO voor digitale spelerspas – tijd om te vernieuwen !

Alweer enkele jaren is de digitale spelerspas in gebruik bij de KNVB. Dit betekent, dat er voor iedere speler (vanaf categorie O12) een recente foto moet aantonen, dat je speelgerechtigd bent voor sc Hoevelaken
Van de spelers, welke overstap naar O12/O13 maken, is niet voor iedereen een foto beschikbaar. Voor hen is onderstaand bericht daarom van toepassing. Dit geldt ook voor alle voetballers met geboortejaar 2003 of 1999.

Ingestuurd door: Jan Beitler

Voor een groot gedeelte van hen is vernieuwing van foto wenselijk. Jullie zijn tenslotte het jeugdige uiterlijk verloren! Ook kan het denkbaar zijn, dat je een update van je bestaande profielfoto wenselijk acht.

Het wijzigen van profielfoto kan alleen in de periode 21 juni t/m 1 november van ieder seizoen.

Onderstaand is de werkwijze beschreven:

In de Voetbal.nl app en website en in de KNVB wedstrijdzaken app wordt gebruik gemaakt van profielfoto’s. Je kunt je eigen profielfoto *) toevoegen via Mijn gegevens in de Voetbal.nl app of website en in KNVB wedstrijdzaken app. Het is tevens mogelijk om een foto door je vereniging of de KNVB toe te laten voegen aan jouw profiel. Tenslotte kan een teammanager voor elk van zijn teamleden een foto toevoegen via de KNVB wedstrijdzaken app.

Let op: Ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je in de Voetbal.nl app en in de KNVB Wedstrijdzaken app bepaalde persoonlijke gegevens (waaronder de foto) niet zelf wijzigen. Hoe kun je er als jongere onder 16 jaar dan voor zorgen dat je foto wordt gewijzigd? Antwoord op deze vraag vind je hier voor de Voetbal.nl app én hier voor de KNVB Wedstrijdzaken app.

Hoe wijzig je een foto in de Voetbal.nl app?

Zodra je je pasfoto wil wijzigen, ga je in de Voetbal.nl app naar ‘Instellingen’ en daar kies je voor ‘Mijn persoonsgegevens’. Klik vervolgens op je pasfoto zodat je een nieuwe kunt toevoegen. Zo simpel is het eigenlijk. Echt belangrijk is wel, besef dat de foto die je toevoegt in Voetbal.nl, ook daadwerkelijk je spelerspasfoto is voor je spelerspas. De scheidsrechter moet jou dus aan de hand van deze foto kunnen herkennen op het veld. En ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je zelf niet je eigen foto wijzigen in de Voetbal.nl app en in de KNVB Wedstrijdzaken app. Hoe kun je als jongere van onder 16 jaar dan wel je foto wijzigen? Hiervoor verwijzen we je naar bovenstaande alinea ‘Wie kan een foto toevoegen’ en de daarbij actieve linkjes.

Voor wie kan er een foto toegevoegd worden

Alleen als je lid bent van een vereniging en/of lid bent van de KNVB kan er een foto aan je profiel worden toegevoegd. Het is niet mogelijk om een foto aan je profiel toe te voegen als je geen lid van een vereniging en/of de KNVB bent.

Waarvoor wordt mijn foto gebruikt

Op Voetbal.nl is je foto onderdeel van jouw profielgegevens. Jouw profielgegevens zijn uitsluitend voor jezelf zichtbaar. Verder wordt je foto op verschillende plekken in Voetbal.nl gebruikt, zoals in de teams, wedstrijdverslagen en man of the match.

Let op: Je foto wordt ook gebruikt op je spelerspas.

In de KNVB wedstrijdzaken app is je foto eveneens onderdeel van jouw profielgegevens. In de KNVB wedstrijdzaken app word je foto uitsluitend gebruikt ten behoeve van officiële doeleinden. Je foto wordt op de digitale (KNVB) pas gebruikt en in het digitaal wedstrijdformulier.  In beide gevallen is de foto bedoeld om je te kunnen legitimeren als speler (bij een wedstrijd). Bovendien is je foto beschikbaar in het teambeheer voor de teammanager van jouw team.

Mocht één-en-ander nu niet lukken, dan is het ook mogelijk om een foto in JPG-formaat te mailen naar ledenadministratie@schoevelaken.nl

Opvragen van KNVB-relatienummer of het vastgelegde email-adres in de ledenadministratie, kan ook via bovengenoemd email-adres.

*) een profielfoto kent wel enkele voorwaarden waaraan moet worden voldaan:
Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn.
Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt.
Zorg dus voor voldoende contrast.
En geen gezichten van te grote afstand.

Top