Geen competitievoetbal meer dit seizoen

De KNVB heeft besloten dat de voetbalcompetities voor alle selectie-elftallen niet worden hervat, meldt zij op haar eigen website. Door de verlengde maatregelen kunnen in ieder geval de seniorencompetities in de categorie A niet worden afgemaakt. Eerder was dit ook al zo voor de B-categorie. Voor de jeugdcompetities in de categorie A blijven de opties openstaan.

Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21. Gelijk aan vorige seizoen dus!

De KNVB hanteerde voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kon worden van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 16 maart vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.

Voor deze teams organiseert de KNVB, net als voor de teams uit de B-categorie, de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. Dit aanbod start vanaf het moment dat het kabinet dit toelaat. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder alle teams in de categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup.

Top