Goed weggegooid, allemaal …

Goed weggegooid is de naam die Ramon Geijtenbeek en Michel van de Bunt aan hun gelegenheidsduo gaven voor het derde dartstoernooi van sc Hoevelaken. Na 55 wedstrijden mochten beide mannen de wisselbokaal in de lucht houden en zijn zij tot 16 januari 2021 de titelverdediger bij de voetbalclub.

Echter, Ramon en Michel waren niet de enige darters, die hun pijlen goed hebben weggegooid. Van de 40 poulewedstrijden eindigde de helft in een eindstand van 3-2. Ook de acht wedstrijden in de achtste finale leverde vijf 3-2 uitslagen op, waarmee maar gezegd wil worden dat de twintig duo’s aardig tegen elkaar waren opgewassen.

Op acht borden konden veertig dartliefhebbers de krachten met elkaar meten. Hier en daar toonden spelers hun eigen frustratie, wanneer een vermeende tripel 20 een enkele één bleek te zijn, maar de uiteindelijke winnaars waren alle deelnemers die er gezamenlijk een ongelooflijk geanimeerde zaterdag van maakten. Van de eerste pijl om 11.30 uur tot de laatste dubbel rond 16.45 uur was het een dartstoernooi met een gezelligheid, waarvan je deel wilde uitmaken. Daarnaast mooie en spannende wedstrijden, twee 5-0 scores in de halve finales die je niet zag aankomen en de winnaar van de eerste editie in 2017 – Bas van Vulpen – die opnieuw de finale haalde maar met zijn maatje Aron Kok uiteindelijk te weinig opgewassen bleek tegen Ramon Geijtenbeek en Michel van de Bunt: 4-2, na een voorsprong van 0-1 en 1-2. Michel van de Bunt liet verder nog drie keer van zich horen: een maximale score van 180, een hoge uitgooi van 150 en een negen-darter (vanaf 301).

Kika

Vanuit het niets stonden tijdens de halve finales ineens drie jonge leden van sc Hoevelaken bij de organisatietafel. “Meneer, wij zamelen geld in voor Kika, kunt U misschien omroepen of de mensen ons willen helpen?”

Een blik op hun Kika pagina toonde al een opgehaald bedrag van bijna € 2700 euro. De inderhaast opgezette actie in het clubhuis leverde de drie jonge voetballers een extra opbrengst op van precies € 200,00. Met een applaus verlieten Xavi Buis, Mick Dijkman en Stijn Simon het clubhuis.

De vader van één van de burgerinitiatiefnemers liet later op de avond trots weten dat nu de € 3000,00 binnen handbereik is. Op https://www.runforkika.nl/team-buis#tab=campaigners is meer over de campagne van de jonge weldoeners te vinden.

Top