Het jaar van JO19-2

Ingezonden door: Henri Buitink

Kampioen foto JO19-2

Maandagavond 19.30 uur was het dan zover, waar al enige weken naar uit werd gekeken, DE kampioenswedstrijd tegen de enig overgebleven concurrent Rood Wit J019-1 uit Putten.

Door het uitstellen van de wedstrijd op 30 november werd uiteindelijk 16 december als datum vast gesteld dat het voor de jongens van de JO19-2 moest gaan gebeuren, In de kleedkamer voor de wedstrijd strakke gezichten en jongens die elkaar nog even positief opzweepte dat het vandaag moest gaan gebeuren.

De eerste helft liep zoals gehoopt, snel op voorsprong komen (3e minuut ) en met bij vlagen goed voetbal waar we sterk aan de bal waren en Rood Wit er niet aan te pas kwam. Zo speelde de JO19-2 een sterke 1e helft waar uit 5 goede kansen 3 goals werden gescoord. Ruststand was dan ook verdient 3-0.
In de rust wordt er gewaarschuwd dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld is omdat wel bleek dat Rood Wit niet zomaar op de 2e plek stond en er zeker kwaliteit in het elftal zat.

Zo gebeurde waar in de rust voor gewaarschuwd was, het eerste kwartier van de 2e helft was er de storm van Rood Wit waar de 19-2 zich moeilijk onderuit konden voetballen en met een afgeketste bal die zomaar langs iedereen heen ging kwam een speler van Rood Wit ineens oog in oog met Andy te staan en maakte de 3-1. Daardoor kreeg de tegenstander weer geloof in meer maar kreeg de 19-2 na een minuut of 15 meer vat op de wedstrijd en creëerde weer kansen die uiteindelijk leidde tot de 4-1.

Rood Wit kwam via de kluts nog terug tot 4-2 maar in gevaar kwam Hoevelaken niet meer en voetbalde de wedstrijd goed uit waarin er nog 2 mooie goals te zien waren en de eindstand uiteindelijk bepaalde op 6-2 wat totaal niet uit verhouding was. De jongens hebben een goede wedstrijd gespeeld en na 9 wedstrijden en 27 punten terecht (ongeslagen) kampioen.

Na de winterstop is het doel om te zien waar ze toe in staat zijn in de 1e klasse maar nu eerst genieten van het kampioenschap en een paar weken rust.

Zo is 2019 voor de JO19-2 met twee verschillende selecties waarin Robbin, Mats en Jamey van beide selecties deel uitmaakte een jaar geworden om nooit meer te vergeten.

De voorjaarscompetitie 11 wedstrijden gespeeld en 33 punten en de najaarscompetitie 9 wedstrijden gespeeld en 27 punten. Dus in 2019 heeft de JO19-2 in totaal 20 competitie wedstrijden gespeeld en 60 punten behaald met een totaal doelsaldo van 106 doelpunten voor en 32 doelpunten tegen.

Iedereen fijne feestdagen en een gezond en sportief 2020

Top