Het zal je kind maar zijn!

Beste leden en naasten van leden,

Wat is het toch heerlijk, de zaterdag, waarop zowel de voetballers als supporters genieten van een potje voetbal.

Helaas is het nooit voor iedereen een heerlijke zaterdag. Dit komt doordat sporten nou eenmaal ook vaak samengaat met blessures.

Daarnaast komen op de club veel mensen bijeen en waar veel mensen bijeen komen is het altijd mogelijk dat iemand niet lekker wordt.

Tijdens het supporteren of op weg naar een biertje in de kantine kan je maar zo onbenullig over je eigen voeten struikelen.

Belangrijk dus dat ONZE club een goede EHBO-organisatie heeft!

Op dit moment is onze EHBO organisatie niet optimaal en hebben we onvoldoende vrijwilligers die zich, kunnen of willen, inzetten om de zaterdag veilig te laten verlopen.

EHBO’er… waarvoor kan jij zorgen?

Het kan van cruciaal belang zijn dat jij als gecertificeerd EHBO-er en/of BHV-er aanwezig bent op de club, om er snel bij te zijn met de juiste handelwijze en technieken. Zo kan je overlevingskansen vergroten en is er, bij op tijd ingrijpen, een hogere kans op herstel.

Een misverstand ligt er wel rondom EHBO-er zijn, een verantwoordelijke taak en daar is vaak angst voor.

Toch is EHBO verlenen makkelijker dan je denkt. Zo zijn er protocollen die gevolgd kunnen worden en ben je goed getraind in allerlei situaties als je een EHBO-cursus hebt gevolgd.

De vraag zullen jullie vast al aan zien komen… wie o wie willen ons helpen met het realiseren van een veilige voetbalomgeving en zich inzetten als EHBO-er? Mocht je interesse hebben maar nog geen EHBO-diploma hebben, laat dit dan ook alsjeblieft weten. Er wordt geïnventariseerd of er een groep met de cursus kan starten.

Wat houdt het in?

Het zal gaan om een aantal uurtjes op de zaterdag. Er is al iemand die (bijna) elke zaterdag aanwezig is van 08:00 tot 11:00. Het streven is om de rest van de dag te verdelen in 3-uur diensten: van 11.00 tot 14.00 en van 14.00 tot 17.00 uur.

De indeling wordt vooraf via een rooster gemaakt en je weet dus ruim van tevoren wanneer en welk tijdstip jij aan de beurt bent. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe minder uurtjes iedereen eraan kwijt is!

Jij bent tijdens de dienst het aanspreekpunt bij gezondheidsproblemen en biedt hulp of geeft adviezen.

Heb je nog vragen na het lezen van deze oproep of ben je benieuwd naar een dergelijke EHBO-dienst? Laat het even weten, dan kunnen wij jouw vragen beantwoorden of jou een keer met ons mee laten draaien tijdens een dienst.

We horen graag van jou en gaan er hopelijk met elkaar voor zorgen dat de club de beste en zo goed mogelijke hulpverlening kan bieden in vervelende situaties!

Samara Geijtenbeek

0610276047

sgeijtenbeek@outlook.com

Top