Hoevelaken 2 verliest van Otterlo

Hoevelaken 2 vond afgelopen zaterdag haar Waterloo in tegenstander Otterlo. Het elftal van Bennie Boekhout verloor de thuiswedstrijd met 1-3. Scoreverloop: rust 0-0; 0-1, 0-2, 1-2 Sven, 1-3.

Ingestuurd door Hendrik-Jan Vonk

Hoe anders waren de omstandigheden vooraf ten opzichte van vorige week. Er was sprake van bijna ideale omstandigheden: een fantastisch hoofd(gras)veld, een heerlijke herfstzon aan de hemel en een affiche dat zich liet kenmerken als een zes-puntenwedstrijd. Corona buiten beschouwing gelaten kon het bijna niet beter.

Overigens had Corona ook impact op de wedstrijdselectie van Otterlo 2, de wedstrijd van het eerste elftal van Otterlo ging niet door: tegenstander ONA ’63 had de wedstrijd afgelast. Op volle oorlogssterkte en met zeven punten reisde Otterlo naar sportpark Kleinhoven. Daar trof het een Hoevelaken 2 dat op zoek was naar eerherstel na de geleden nederlaag in Barneveld en eveneens waren de rood-witten op zoek naar nesteling in de bovenste regionen van de ranglijst.

Hoevelaken 2 begon goed aan de wedstrijd. Het strijdplan werd goed uitgevoerd en de discipline was hoog. De Hoevelakense formatie was in de beginfase de bovenliggende partij, bepaalde het ritme van de wedstrijd en er was sprake van controle. Zonder overigens hele grote kansen te kunnen creëren.

In het tweede deel van de eerste helft namen de kansen toe. Met enige regelmaat toonden Joeri en Roan zich plaaggeesten voor de Otterlose achterhoede. De knal van Joeri die op de lat spatte was daarbij het hoogtepunt van de eerste helft. Ook Roan deed de bank tevergeefs juichen, na een goede vooractie ging zijn schot voorlangs.

Otterlo vocht zich terug in de wedstrijd, maar het elftal van Bennie Boekhout verdedigde geconcentreerd en als eenheid. In de ‘dying seconds’ van de eerste helft ontsnapte Hoevelaken 2, maar voor de rest was het voornamelijk dreigend en niet gevaarlijk wat er op de speelhelft van rood-wit afspeelde. Het was dan ook de Otterlose formatie die het meest content moet zijn geweest met de brilstand bij rust.

De thee had de ‘men in black’ duidelijk beter gedaan. In het eerste kwartier na rust kwam het daarbij zelfs twee keer tot scoren. De spelers die van de bank in het veld kwamen maakten de gasten sterker en in deze fase werd Hoevelaken overlopen. Een strakke uittrap van de doelman, gedragen door de wind, promoveerde na mistasten in de laatste linie tot een assist. De ingevallen spits toonde zijn scorend vermogen al na vijf minuten. De 0-2 viel net binnen het uur: een doelgerichte actie kon nog worden gekeerd, maar de rebound was een prooi voor de andere dreigende spits in het zwart.

De 0-3 hing in de lucht, maar bleef uit en de ruimte voor een rood-wit offensief nam toe. Deze kreeg een enorme injectie toen Dion de bal goed voorzette vanaf rechts en Sven knap de aansluitingstreffer binnen schoot: 1-2.

De dreiging nam toe, maar heel gevaarlijk kon Hoevelaken 2 niet meer worden. Een paar mogelijkheden konden niet worden omgezet tot kansen. Het was wel spannend, maar de armen konden helaas niet in de lucht.

In deze fase werd er meer risico genomen met drie opgelegde kansen voor Otterlo 2. De spitsen wisten wel raad met de geboden ruimte, maar eenmaal was keeper Andy de situatie de baas, waarbij hij twee spitsen op zich af zag komen. Dat de warrig fluitende leidsman een duidelijke handsbal over het hoofd zag zorgde er eveneens voor dat de spanning in de wedstrijd bleef.

Maar de bal viel geen een keer goed in het vijandelijke strafschopgebied, het geluk en de finesse ontbrak. In blessuretijd werd de 1-3 op het scorebord geschoten.

Hierdoor hield Hoevelaken 2 nul punten over aan de zes-punten wedstrijd en zakt het terug naar de middenmoot van de 2e Klasse. Een goede eerste helft waarin de beloning uit bleef en een ongelukkige eerste tegengoal bleken achteraf bepalend.

Aan de wedstrijdinstelling viel weinig af te dingen, maar de goede tegenstander was de ploeg die als eerste scoorde in een wedstrijd waarvan halverwege duidelijk was dat die waarschijnlijk gewonnen zou worden door de ploeg die als eerste zou scoren. Helaas werd dit achteraf bewaarheid.

Volgende week geen wedstrijd voor Hoevelaken 2. Oftewel: twee weken de tijd voor herstel, het likken van de wonden en het vinden van nieuw moraal om het tij te doen keren. De eerste helft bood daar voldoende fiducie voor.  

De wedstrijdselectie van Hoevelaken 2 bestond uit de volgende spelers:

Andy – Dion, Aron, Robin, Jelle – Stan, Bas, Jesse, Tycho- Joeri, Roan – Tristan, Sven, Juul, en Lars.

Top