Hoevelaken JO17-1 bereikt finale nacompetitie

Door: Gert Lokhorst

In een regenachtig Huizen heeft onder het oog van vele supporters uit Hoevelaken een sterk en gedisciplineerd spelend JO17-1 overtuigend de finale van de nacompetitie gehaald. Nadat er gerust werd met een 1-0 voorsprong liep sc Hoevelaken soepel uit naar 3-0. Door 2 goals van sv Huizen in de slotfase werd het onverwacht toch nog even spannend maar al snel was daar het eindsignaal en konden de mannen van Aart Brons opnieuw juichen voor een uitstekende overwinning.

De beginfase begon in een hoog tempo met opbouwend spel van achteruit door sv Huizen. Ondanks het verzorgde spel werden er geen kansen gecreëerd, De spitsen van sc Hoevelaken loerden op foutjes van de tegenpartij en die kwamen er ook. Na een foutieve inspeelpass van de tegenstander gaf Daan knap de bal mee aan Mylan die oog in oog met de keeper heel beheerst de 1-0 maakte.

Het elftal van Hoevelaken stond positioneel steeds goed waardoor de gehele eerste helft geen kans werd weggeven. Sc Hoevelaken daarentegen kreeg met Mylan Hak en Roan van de Pol 2 grote kansen die helaas niet werden benut.

Na de wissels in de rust (Evan van Duijn voor Tein Schuitenman, Max ter Heerdt voor Ole Spaan en Jesse Tomassen voor Mylan Hak) veranderde het spelbeeld nauwelijks. Huizen dat individueel sterke en spelers had, wist nauwelijks kansen te creëren. De spitsen van sc Hoevelaken bleven daarentegen dreigend. Het was Daan die na 15 minuten spelen opnieuw een foute pass onderschepte en de 0-2 wist aan te tekenen. En na goed omschakelen was het in de 65e minuut Jesse die de bal in de loop aan Daan meegaf die knap de 3-0 aantekende. De wedstrijd leek daarmee gespeeld.

Nadat Jord de Groot in het veld was gekomen voor Roan wist sv Huizen kort voor tijd toch nog te scoren na onnodig balverlies op het middenveld. Huizen pompte daarop de ballen naar voren en bij een corner was het Mark die de bal op zijn hand kreeg. Op advies van de assistent scheidsrechter gaf de uitstekend leidende scheidsrechter Rademakers een penalty die benut werd. Met nog 2 minuten te spelen werd het daardoor nog even spannend. Echter de in slotfase gaf sc Hoevelaken niets meer weg, waardoor de eindstand van 2-3 op het bord kwam te staan.

Een fantastisch resultaat en een echte teamprestatie van onze Hoevelakense boys die vandaag een volwassen en sportieve wedstrijd speelden, 3 goals scoorden en meerdere kansen wist te creëren en nauwelijks kansen weggaven. Dit tegen een tegenstander die er toch 74 had gescoord en maar 19 goals tegen had gekregen in de Hoofdklasse B.

Volgende week wordt de finale om 12.00 uur op het veld van ESC in Elburg gespeeld tegen Nieuwleusen. Een sterke tegenstander waarvan onze jongens al 2 keer hebben verloren, waardoor zij als favoriet deze wedstrijd ingaan. Echter er zijn vaak andere wetten die in het voetbal de uitslag van finales bepalen.

Top