Hoevelaken JO17-3 en JO17-4 winterkampioen

De Duitse term Herbstmeister is een veelgebruikte uitspraak voor teams, die de winterstop ingaan als lijstaanvoerder. JO17-3 en JO17-4 kunnen in december 2017 ook als herfstkampioenen het jaar uitluiden, ware het niet dat de laatste competitieronde vanwege de extreme weersomstandigheden in zijn geheel uit het programma wordt gegooid. Dag kampioenschap.

Hoevelaken JO17-3 voorafgaande aan de kampioenswedstrijd.

De afgelaste wedstrijden van de kampioenskandidaten worden over de jaarwisseling heen getild en opnieuw vastgelegd op zaterdag 20 januari 2018. De herfst is dan inmiddels al een maand overgegaan in winter, dus gaan beide teams het veld in met als inzet het winterkampioenschap. De omstandigheden zijn daarop aangepast, want de wedstrijden beginnen op een witte ondergrond. Wie winterkampioen wil worden moet kou lijden, maar die kou gaat bij de spelers in de op één na hoogste leeftijdscategorie al snel over in een hartverwarming.

Wie winterkampioen wil worden, moet kou lijden.

Op Kleinhoven begint JO17-3 aan de wedstrijd tegen Otterlo in de wetenschap, dat er minimaal een gelijkspel nodig is om de felbegeerde titel in de wacht te slepen. De kampioenskandidaten kennen een valse start, want al in de beginfase van de wedstrijd komt Otterlo op 0-1, terwijl Hoevelaken moeite heeft om de aanval te zoeken.

Pim van Duijn kan het niet aanzien: Otterlo komt op 0-1.

Allengs gaat het echter beter en na een 1-1 stand bij rust doet JO17-3 waarom het team het veld is ingegaan: kampioen worden. De daadkracht die daarvoor nodig is wordt getoond en dat betekent, dat na een 4-2 overwinning het We are the champions tijdens het dartstoernooi door het clubhuis galmt en dat de boerenkar door het dorp gaat. In januari kampioen worden, het is weinig teams gegeven.

Hoevelaken JO17-3 poseert als kampioen voor fotograaf Léon Breuers.

Jeugdvoorzitter Jurgen Tomassen overhandigt de spelers de medaille, die behoort bij een kampioenschap. Foto: Léon Breuers.

Ook Hoevelaken JO17-4 kampioen
In de slipstream van JO17-3 gaat ook JO17-4 voor het kampioenschap. Dat kan alleen gebeuren op basis van het doelsaldo en daarvoor moet met minimaal drie doelpunten verschil worden gewonnen van (en bij) Veensche Boys JO17-2. Hoevelaken neemt geen halve maatregelen en maakt aan alle onzekerheid al gauw een einde. In Nijkerkerveen wint Hoevelaken JO17-4 met 13-2 en mag, net als JO17-3, met de boerenkar door het dorp.

Top