Hoevelaken JO19-1 bij laatste 16 in bekertoernooi !

Waar al het publiek op 19 oktober op de fiets naar Terschuur vertrok was het de JO19-1 dat voor de beker aantrad in Bennekom.

Bennekom, dit jaar spelend in de 4e Divisie, en Hoevelaken, uitkomend in de Hoofdklasse, zorgden voor een enerverende pot bekervoetbal waar alles in zat.

Ingestuurd door: Martin Bouw

De beginfase wist Bennekom niet waar het moest zoeken, want Hoevelaken speelde volle bak vooruit en liet weten ook hier voor de volle winst te gaan. Het resulteerde in een goal van Tristan Bezembinder na een goede rush van Heddwyn ten Brink.

Na deze sterkte beginperiode kreeg Bennekom ook wat kansen en vanuit toch wel het niets maakte de rechtsback van Bennekom via een afstandsschot de 1-1 (moet zeggen: knappe goal).

Daarna volgden er wat kansen voor Bennekom, maar de verdediging bleef keurig overeind.

Hoevelaken bleef toch ook z’n kansen krijgen en door een van richting veranderd schot was het toch weer Tristan Bezembinder die voor de 1-2 zorgde met de rust.

De tweede helft kwam het op een stukje karakter en teamspirit aan en ook hier zag je dat het wel goed zit bij de rode leeuwen. Kansen werden er weinig meer gecreëerd, op een afstandsschot van Laurens de Korte (Bennekom kreeg hulp van de lat) na.

Bennekom ging alles of niets spelen en het was billenknijpen. Lat, bal van de doellijn, knap keeperswerk, alles lukte in het voordeel van Hoevelaken. Het laatste kwartier moest Hoevelaken nog met 10 man verder (2x geel Jesse Tomassen, foutje scheids) maar ook dit bracht nog extra krachten los bij de rode leeuwen. De mannen bleven strijden en de volgende ronde is een feit.

Wie is de volgende tegenstander? Olaf Kok met Go Ahead zou een leuke zijn nu al z’n vrienden in O19-1 bij Hoevelaken spelen.

 

Top