Hoevelaken MO19-1 in het nieuw met een missie

Het hoogste meisjesteam van sc Hoevelaken is zaterdag 28 november 2020 door twee sponsors in het nieuw gestoken. Eén van de sponsoren die voor een compleet uit-tenue heeft gezorgd is Muys Metaal. De andere is trainer/coach Jeroen van Dijk, die een missie aan zijn sponsoring heeft gekoppeld. Het verlies van zijn vader, die stierf aan kanker, heeft hem doen beseffen dat er veel meer onderzoek naar deze ziekte moet plaatsvinden. Met toestemming van Kika mag Hoevelaken MO19-1 het logo van deze stichting dragen. Zeven jaar geleden deed Jeroen al een keer hetzelfde met Hoevelaken E3.

Bovenste rij vlnr: Jandirk Muys (sponsor Muys Metaal), Manon van Ginkel, Sofie Wernsen, Fleur Bankert, Anna Fontein, Danique Schotsman, Jennifer Brugman, Jeroen van Dijk (trainer/coach en sponsor).
Onderste rij vlnr: Romy van Leeuwen, Hanneke Doppenberg, Rianne Muys, Michelle te Boekhorst, Anouk Bos, Abigail van de Brink, Emma Kijlstra, Maartje van de Brink.

Kika heeft wel voorwaarden aan het gebruik van het logo gesteld, want uiteraard moet er iets tegenover staan. Jeroen heeft daarom zijn speelsters opdracht gegeven om eens goed na te denken over een actie voor Kika. Met inachtneming van de corona-maatregelen wordt vervolgens bekeken, welke vorm de actie gaat krijgen.

Wanneer er in 2021 weer gevoetbald mag worden, doet MO19-1 op 12 juni van het komende jaar mee aan het Jasmin Peters meidenvoetbaltoernooi in Vinkenveen. Dit toernooi wordt al sinds mei 2012 georganiseerd en is genoemd naar een speelster van sv Hertha en csw Wilnis, die kort voor haar 14e verjaardag overleed aan acute leukemie. De opbrengsten van dat toernooi zijn voor het Ronald McDonald huis en het Emma Kinderziekenhuis.

Achter vlnr: Jandirk Muys (sponsor Muys Metaal) Sofie Wernsen, Fleur Bankert, Bert Schippers (trainer), Danique Schotsman, Jeroen van Dijk (trainer/coach en sponsor).
Middelste rij vlnr: Abigail van de Brink, Manon van Ginkel, Rianne Muys, Anouk Bos, Anna Fontein, Romy van Leeuwen, Jennifer Brugman.
Voor vlnr: Maartje van de Brink, Hanneke Doppenberg, Michelle te Boekhorst, Emma Kijlstra.

De naam van Muys Metaal wordt op de borst uitgedragen. Muys Metaal heeft zich gespecialiseerd in stalen kozijnen en puien.

Top