Hoevelaken naar dubbele cijfers

Zaterdag 29 augustus is er, ook voor sc Hoevelaken, een start gemaakt met de officiële wedstrijden van het seizoen 2020-2021. Traditioneel wordt het seizoen begonnen met het bekertoernooi, dat voor veel verenigingen wordt gezien als veredelde oefenwedstrijden. Ook hoofdtrainer Harry Oussoren denkt daar zo over en dus stuurde hij een piepjong team het Hoevelakense hoofdveld op. Met Siem Kooistra, Laurens de Korte, Jelle van der Veer, Jesse van der Meer en Arslan Gümüs betraden vijf spelers het veld, die pas in deze eeuw het levenslicht zagen en die hun best doen om een plaats in de hoofdmacht, of tenminste de A-selectie te bemachtigen.

Na twee oefennederlagen tegen Spakenburg 2 (8-0) en VVZA 1 (3-1) was het aan de spelers en technische staf om tegen Wageningen uit het vaatje te gaan tappen, dat klaarblijkelijk nog geopend moet worden. Voorafgaande aan de wedstrijd liet hoofdtrainer Harry Oussoren weten, dat hij nog niet geheel tevreden is over de wijze waarop gespeeld wordt, waarbij vooral de naïviteit waarmee tegentreffers worden weggegeven een belangrijk aandachtspunt is.

In de voorbereiding lijkt Hoevelaken een patent te hebben op het verkrijgen van vroege tegentreffers. Tegen Spakenburg 2 kon doelman Gijs Leebeek al na 52 seconden de gang naar het net maken, maar tegen Vierde Klasser Wageningen werd dat record fors aangescherpt. Zonder een dader te kunnen aanwijzen lag de bal in de eerste officiële wedstrijd al na 20 seconden achter de doelman.

Uiteindelijk, en dat geeft de uitslag (10-1) ook aan, kwam Hoevelaken met de schrik vrij, maar dat had nog wel wat voeten in de aarde. Al snel na de openingstreffer liet Coen Bos de kans op de gelijkmaker liggen door het missen van een strafschop en hoewel Hoevelaken daarna allengs beter in het spel kwam en de geest van de overwinning nadrukkelijk boven Kleinhoven kwam te hangen, duurde het nog tot de eindfase van de eerste doorgang voordat de gelijkmaker op het bord kwam. Rechtsback Jelle van der Veer, debuterend voor Hoevelaken in een officiële wedstrijd, kon de bal na een gave voorzet half vallend inkoppen.

Patrick Kloppenburg (19) feliciteert Jelle van der Veer met zijn eerste officiële treffer voor sc Hoevelaken. Rechts Coen Bos, die eerder de kans op de 1-1 liet liggen.

In de regen tijdens de tweede doorgang was Wageningen kanonnenvoer voor sc Hoevelaken. Al snel na de thee zorgden Laurens de Korte en Patrick Kloppenburg voor een 3-1 voorsprong. De meest productieve speler was Joeri van den Hoeven, die na een klein kwartier in de tweede helft het veld mocht betreden en in ruim een half uur viermaal succesvol was: 4-1, 6-1, 8-1 en 9-1. Een zuivere hattrick zat er voor hem echter niet in.

Hoevelaken op de terugweg naar de eigen helft na één van de vier treffers van Joeri van den Hoeven.

Arslan Gümüs zorgde, vlak voor zijn uitvallen waardoor Hoevelaken met tien man verder ging, op fraaie wijze voor de 7-1. De overige twee treffers waren van aanvoerder Pascal de Jong, waarvan zijn tweede een treffer was die in de lopende eeuw nog nooit door een speler van het Hoevelakense vlaggenschip in een officiële wedstrijd is gemaakt: de tiende, die zorgde voor de dubbele cijfers. Het scorebord, dat niet verder gaat dan de 9 en daarna weer bij nul begint, was daarop niet berekend. “Ik heb het maar niet aangepast”, zei de man die het scorebord bediende, “anders hadden we weer met 0-1 achter gestaan”.

Pascal de Jong (5) is blij met het doelpunt dat nog niemand van de Hoevelakense hoofdmacht deze eeuw maakte in een officiële wedstrijd: de tiende!.

Opstelling: Gijs Leebeek; Jelle van der Veer (46. Renzo Ruitenbeek), Joost van den Heuvel, Siem Kooistra (46. Jordy Zieltjes), Pascal de Jong; Robin Elverding, Jesse van der Meer (55. Joeri van den Hoeven), Arslan Gümüs, Laurens de Korte; Coen Bos, Patrick Kloppenburg (55. Ludo Horst).

Scoreverloop: 1. Wageningen 0-1, 38. Jelle van der Veer 1-1; 50. Laurens de Korte 2-1, 52. Patrick Kloppenburg 3-1, 57. Joeri van den Hoeven 4-1, 63. Pascal de Jong 5-1, 66. Joeri van den Hoeven 6-1, 72. Arslan Gümüs 7-1, 75. en 86. Joeri van den Hoeven 8-1 en 9-1, 90(+2). Pascal de Jong 10-1.

Top