Hoevelaken ruim lang Rood-Wit ‘58

Sc Hoevelaken is de eerste koploper in de Derde Klasse B van het District Oost. Die positie dankt de ploeg van hoofdtrainer Harry Oussoren aan de ruime overwinning die behaald werd bij Rood-Wit ’58. Onder een stralend zonnetje won Hoevelaken in Krachtighuizen royaal met 4-1. Daarmee werd een cyclus doorbroken, want in de voorgaande drie confrontaties bij Rood-Wit won Hoevelaken steeds met 2-1, alle keren in natte en koude omstandigheden.

Over de gehele wedstrijd gezien waren beide ploegen eigenlijk aan elkaar gewaagd. Het enige verschil was, dat Hoevelaken Coen Bos had en Rood-Wit niet. Met drie fraaie treffers nam de Hoevelakense aanvaller driekwart van de productie voor zijn rekening.

Het spel in de wedstrijd tussen Hoevelaken en Rood-Wit golfde op en neer en voor beide doelen vielen er kansen te noteren. Hoevelaken profiteerde als eerste nadat Ludo Horst eerst fraai Edwin Duijst de diepte in stuurde. De rechter aanvaller legde de bal panklaar op het hoofd van Coen Bos, die als kleinste man op het veld alle ruimte kreeg om de bal zuiver in de koppen: 0-1.

Coen Bos, nog net zichtbaar, wordt geknuffeld na zijn fraaie treffer met het hoofd.

Die stand werd ook de ruststand, al mocht Hoevelaken niet mopperen dat Gijs Leebeek in de slotminuut op zijn post was en het vizier van een Puttense aanvaller niet op scherp stond.

Na de hervatting ging Hoevelaken met fraaie aanvallen flitsend van start en leek het wachten op de genadeklap. De rollen draaiden echter snel om en een kwartier lang vielen er voornamelijk hectische taferelen te bewonderen in het Hoevelakense strafschopgebied. 

Met wat kunst- en vliegwerk doorstond Hoevelaken het Rood-Witte kwartiertje, dat bestond uit een serie hoekschoppen en vrije trappen op kansrijke posities.

Door goed keepers- en verdedigingswerk en een beetje geluk kwam Rood-Wit niet tot scoren en was het Hoevelakens goudhaantje Coen Bos die het wedstrijdbeeld draaide. Na een diepe pass van aanvoerder Pascal de Jong stond de snelheidsduivel oog in oog met de doelman van Rood-Wit. Met een fraaie lob verschalkte Coen Bos in de 67e minuut de doelman en gaf hij Hoevelaken meer ademruimte.

Coen Bos op de terugweg na een fraaie lob, waarmee Hoevelaken zich uit de defensieve problemen werkte.

Twee minuten later was het vonnis voor Rood-Wit getekend. Patrick Kloppenburg, die goed inviel, kon de bal niet in het net, maar wel bij Coen Bos krijgen. Met een strak en laag schot kwam de 0-3 op het bord.

Minuut 69: Opnieuw een feestje rond Coen Bos. De (onzuivere) hattrick is een feit.

De wedstrijd was daarmee gespeeld, maar bleef wel leuk. Invaller Laurens de Korte strafte geklungel in de defensie van Rood-Wit af met een fraai ingeschoten bal (0-4) en in de slotfase kregen de gastheren nog een eretreffer vanaf de strafschopstip: 1-4. Een aftrap hoefde daarna niet meer te worden verricht.

Laurens de Korte geeft zijn invalbeurt glans met het afstraffen van defensief geklungel. Aanvoerder Pascal de Jong complimenteert hem met zijn treffer. De doelman van Rood-Wit denkt er het zijne van.

Zaterdag 26 september ontvangt Hoevelaken ONA ’53, dat eveneens de eerste competitiewedstrijd won. In Wageningen werd Terschuurse Boys met 2-0 verslagen.

Opstelling: Gijs Leebeek; Sven van den Akker (81. Bas Hengeveld), Siem Kooistra, Pascal de Jong, Renzo Ruitenbeek; Edwin Duijst, Robin Elverding, Joost van den Heuvel, Ludo Horst; Arslan Gümüs (65. Patrick Kloppenburg), Coen Bos (75. Laurens de Korte).

Scoreverloop: 19., 67. en 69. Coen Bos 0-1, 0-2 en 0-3, 83. Laurens de Korte 0-4, 90. RW ‘58 1-4 (str.sch.)

Wat er aan de wedstrijd vooraf ging!
De zon staat hoog aan de hemel en via de nieuwsdienst heeft Nederland zojuist te horen gekregen dat 2020 het warmste jaar is sinds de weerregistratie. Tijd dus voor teammanager Herko Wilgenburg om alvast de winterjassen naar de club te brengen.

Top