Hoevelaken start seizoen met een nipte overwinning.

De ouverture van dit seizoen, thuis tegen Rood Wit ’58 uit Krachtighuizen, is dezelfde als tijdens het vorige seizoen. Destijds verloor Hoevelaken ongelukkig met 1-2. Vandaag staat er na 90 minuten een 1-0 overwinning op het scorebord. Al drie punten meer in vergelijking met vorig jaar. Met deze positieve constatering hield het wat betreft trainer Harry Oussoren wel op. Hij was ontevreden over het spel van de hoofdmacht. Net als hij wellicht, waren de supporters met hooggespannen verwachtingen naar Kleinhoven getogen. Met drie overwinningen door in de beker, met een goede trainings- en oefencampagne en met een brede selectie waren die verwachtingen niet eens zo overdreven.

Door: Willem van Vliet

Rommelig was het begin van de eerste helft. Al na drie minuten scoorden de in zwartwit gehulde gasten na geklungel in het doelgebied van keeper Gijs Leebeek. Buitenspel oordeelde leidsman Y. Kuipers. Hoevelaken kwam hiermee goed weg. Hoevelaken had wellicht wel 70% balbezit, maar kreeg opnieuw een tegendoelpunt in de 30e minuut te verwerken. Een aanvaller van Rood Wit ’58 werd gemangeld door onze keeper en Ludo Horst. De bal hobbelde alsnog in de goal. 0-1 voor Rood Wit ’58, maar de scheidsrechter van dienst had al voor een penalty gefloten. Geen voordeel en de bal werd huizenhoog overgeschoten. Wat een geluk voor onze mannen. Op een vervaarlijk schot van Coen Bos, vijf minuten voor rust, en wat hoekschoppen na, kon Hoevelaken weinig kansen tonen in het eerste bedrijf.

Met een schot van afstand zorgde Coen Bos voor één van de weinige gevaarlijke Hoevelakense momenten in de eerste helft.

De trainer greep tijdens de rust in; twee wissels: Robin Elverding voor Olaf de Rijk op het middenveld en Jordy Neeft voor Ludo Horst in de verdediging. Na een kwartier in de tweede helft kwam zelfs al de derde wissel: Fabian Bezembinder in de spits voor Joeri van den Hoeven. Fabian maakte zijn reputatie in de 70e minuut direct waar. Na een fraaie voorzet over links van Edwin Duijst scoorde hij bijna. De keeper van de gasten kon de bal ten koste van een hoekschop nog net keren. Uit de corner van Robin Elverding kopte aanvoerder Pascal de Jong keihard raak. De bevrijdende 1-0? Niets van dien aard. Het is aan keeper Gijs Leebeek, met zijn vele saves, te danken dat Hoevelaken deze overwinning over de streep kon trekken. Terecht werd hij na afloop, unaniem, verkozen tot “De Haen Man of the Match”. Uit tegen Teuge zal Hoevelaken wellicht niet opnieuw zoveel geluk hebben. Kortom jongens, bedankt voor de drie punten, maar het moet wel beter.

Opstelling: Gijs Leebeek; Joost van den Heuvel, Ludo Horst (46′ Jordy Neeft), Ewoud van de Brug, Pascal van de Jong; Michel van de Bunt, Olaf de Rijk (46′ Robin Elverding), Sven van den Akker; Edwin Duijst, Joeri van den Hoeven (60′ Fabian Bezembinder), Coen Bos.

Scoreverloop: 70′ 1-0 Pascal de Jong

De Haen Man van de Wedstrijd: Gijs Leebeek

Vanwege zijn goede reddingen werd Gijs Leebeek, de nieuwe eerste doelman van sc Hoevelaken, zaterdag 21 september 2019 gekozen tot De Haen Man van de Wedstrijd. Rechts Pupil van de Week Mick Dijkman. (Foto: Léon Breuers)
Top