Hoevelaken wint ook tweede bekerduel

Na de 5-0 overwinning in Nijmegen tegen UNI VV heeft Hoevelaken ook het tweede duel in het bekertoernooi gewonnen. Op Kleinhoven werd Woezik, nog nooit eerder tegenstander van onze hoofdmacht, met 4-1 teruggewezen.

Hoevelaken begon minder flitsend aan de wedstrijd als vorige week, waardoor Woezik in de beginfase meer op de Hoevelakense helft was te vinden dan andersom. Dit optische overwicht resulteerde na een ruim kwartier in een prachtige goal voor de gasten uit Wijchen. Een afstandsschot met een bal in de bovenhoek maakte doelman Gijs Leebeek kansloos.

Na deze tegentreffer trapte Hoevelaken even op het gaspedaal, waardoor vier minuten later de achterstand was opgebogen in een voorsprong. Joost van den Heuvel met een droge schuiver en Arslan Gümüs na een prachtig opgezette aanval zetten Hoevelaken op 2-1. Dit werd ook direct de ruststand.

Na de hervatting, met een kwartet wissels in de rust, liet Hoevelaken zien wie op Kleinhoven de baas was. Via twee treffers van Patrick Kloppenburg won Hoevelaken met 4-1.

Patrick Kloppenburg kende met twee treffers na rust een succesvolle invalbeurt.

Komende zaterdag reist Hoevelaken naar Lienden voor het laatste bekerduel in de poule. Een gelijk spel volstaat om door te gaan naar de knock-out fase.

Opstelling: Gijs Leebeek; Bas Hengeveld, Siem Kooistra, Joost van den Heuvel, Pascal de Jong; Hedwynn ten Brink, Paul Eleveld (46. Ludo Horst), Olaf de Rijk (46. Robin Elverding), Joeri van den Hoeven (46. Patrick Kloppenburg); Roan van de Pol (46. Edwin Duijst), Arslan Gümüs.

Scoreverloop: 16. Woezik 0-1, 18 Joost van den Heuvel 1-1, 20. Arslan Gümüs 2-1; 68. en 73. Patrick Kloppenburg 3-1 en 4-1.

Top