In memoriam: Cees van Winsum

7 seizoenen wedstrijdsecretaris
50 jaar scheidsrechter
Schepper van het bedrijventoernooi

Op 31 januari 2020 is er een einde gekomen aan het leven van

Cees van Winsum

Cees treedt in de voetbaljaargang 1994-1995 in het kader van sc Hoevelaken. Zeven jaar lang is hij wedstrijdsecretaris van de senioren. In die functie staat hij in 1996 aan de wieg van het bedrijventoernooi. Dit toernooi blijkt zo succesvol, dat het anno 2020 nog altijd springlevend is.

Cees runt het wedstrijdsecretariaat tot 2001 en organiseert tot dat jaar ook de bedrijventoernooien. Hij stopt met zijn werkzaamheden vanwege een verhuizing naar Oostenrijk. In zijn afscheidsrede vertelt Cees tijdens de Algemene Leden Vergadering dat hij wedstrijdsecretaris van sc Hoevelaken is geworden om als vrijwilliger iets terug te doen voor de gemeenschap. “In mijn jonge jaren heb ik ook kunnen sporten vanwege de inzet van anderen”, is zijn verklaring.

Cees van Winsum, tweede van links, als bestuurslid wedstrijdzaken in oktober 1999 na de renovatie van de velden op Kleinhoven.

Na een aantal jaren keert Cees vanuit Oostenrijk naar Hoevelaken terug en zet hij zich opnieuw vele jaren voor sc Hoevelaken in. Ditmaal als verenigingsscheidsrechter. Vrijwel wekelijks is Cees op de velden van Kleinhoven te vinden, maar liefst tot zijn 77e jaar. Op 30 april 2016 hangt hij, na vijftig jaar scheidsrechter te zijn geweest, zijn fluit in de wilgen. Zijn laatste wedstrijd is er één van Hoevelaken F5, waarin zijn kleinzoon Jurre het doel verdedigt.

Op 30 april 2016 betreedt Cees van Winsum (77) voor het laatste het veld als scheidsrechter.

In 2019 biedt Cees, inmiddels een tachtiger, nog eenmaal zijn diensten aan. Hij wil het wedstrijdsecretariaat aan het eind van de zaterdagmiddag helpen bij het invoeren van de uitslagen op de website. Helaas krijgt Cees al snel lichamelijke ongemakken. Zijn laatste klus kan hij  helaas niet klaren.

Vele jaren is Cees, samen met zijn echtgenote, een trouw supporter van Hoevelaken 1. Hij reist graag met de bus naar de uitwedstrijden en is ook op Kleinhoven zeer regelmatig langs de zijlijn te vinden.

Cees mocht 81 jaar worden.

Sc Hoevelaken wenst alle familieleden, vrienden en kennissen van Cees veel sterkte toe in deze zware dagen.

Afscheidsdienst
De afscheidsdienst vindt plaats op vrijdag 7 februari om 13.30 uur in De Eshof. Aansluitend is er om 15.30 uur gelegenheid tot condoleren.

Top