In memoriam: Co Stam

Op woensdag 5 december 2018 is er een einde gekomen aan het leven van

CO STAM

Co is halverwege de jaren zestig een aantal seizoenen lid van sc Hoevelaken. In het seizoen 1967/1968 maakt hij deel uit van de selectie van sc Hoevelaken, die in het jaar van het vijfjarig bestaan voor het eerst kampioen wordt in de korte historie.


Co Stam, geknield, vierde vanaf links, op zaterdag 6 april 1968 op de eerste kampioensfoto van sc Hoevelaken, tevens de eerste kleurenfoto in de archieven van sc Hoevelaken.

Na zijn voetbalcarrière verdwijnt ook het contact met sc Hoevelaken. Co leeft een bestaan buiten de voetbalclub, maar volgt de vereniging wel op afstand. Om zijn sc Hoevelaken-verhaal te vertellen gaat hem echter iets te ver. Co staat liever op de achtergrond.  “Ik heb maar een paar jaar gevoetbald. Ik heb eigenlijk niets te vertellen”.


Co Stam, linksvoor, met de selectie van sc Hoevelaken op de foto rond 1966

In 2018 verschijnt Co een aantal keren op Kleinhoven, om de wedstrijden van de huidige hoofdmacht te aanschouwen. Zijn andere passie, de wandelsport, waarvoor hij vanaf zijn 62e jaar een overmatige interesse krijgt en wat hem deze eeuw ruim 30.000 wandelkilometers oplevert in diverse landen op verschillende continenten, moet hij in 2016 vaarwel zeggen. Bij Co wordt een ongeneeslijke vorm van longvlieskanker geconstateerd, wat hem conditioneel ver terugwerpt. Gelukkig vindt Co een alternatief voor het grote wandelwerk en wandelt hij in aangepaste vorm bij enkele thuiswedstrijden van sc Hoevelaken zijn rondjes rond het hoofdveld. Zijn kijkt op het spelletje is Co als 80-jarige echter nog niet kwijt. Diverse acties worden aan een professionele analyse onderworpen en ook halverwege de wedstrijd weet Co feilloos te melden, waar het allemaal beter kan. De aimabele man is namelijk altijd in voor een praatje.

Foto links: Co Stam op zaterdag 31 maart 2018 bij de thuiswedstrijd van sc Hoevelaken tegen Rood-Wit ’58 (4-3).
Foto rechts: Co Stam wandelt op zaterdag 17 februari 2018 zijn rondjes rondom het hoofdveld van sc Hoevelaken tijdens de wedstrijd tegen Elspeet (3-1).

Sc Hoevelaken wenst zijn vrouw Nel, alle familieleden, vrienden en kennissen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Top