In memoriam: Gert Korver

Eigenlijk zou je 200 jaar moeten kunnen worden,

waarvan je er 100 kunt voetballen.

Op woensdag 22 november 2017 komt bij sc Hoevelaken het bericht binnen, dat

GERT KORVER

“Skippy”

eerder op deze dag op 79-jarige leeftijd is overleden.

Gert komt halverwege de zestiger jaren vanuit het Amersfoortse over naar sc Hoevelaken. Hoewel hij geen vaste waarde wordt voor het Hoevelakense vlaggenschip mag hij, als wisselspeler, toch op zaterdag 6 april 1968 op de kampioensfoto tijdens het eerste kampioenschap van de Hoevelakense hoofdmacht in de historie.


Gert Korver, staand tweede van rechts, is in zijn eerste jaar bij sc Hoevelaken wisselspeler bij de hoofdmacht tijdens de kampioenswedstrijd op 6 april 1968.

Een tweede kampioenschap met Hoevelaken 1 maakt Gert mee in het seizoen 1985-1986, het laatste jaar op het complex aan de Sportweg. Gert is dan wel een vaste waarde voor het eerste elftal, ook al staat hij nog steeds langs de kant. Onder hoofdtrainer Cees Stam is Gert een jaar vlaggenist.


Gert Korver, voor uiterst links (met zonnebril), is grensrechter bij de hoofdmacht in het kampioensjaar 1985-1986. Op de foto krijgt Hoevelaken nieuwe kleding van Vulcano.


Gert Korver, uiterst rechts, op het bordes met Hoevelaken 1 na de doordeweekse kampioenswedstrijd tegen Hercules, 14 mei 1986.


Op zaterdag 17 mei 1986 speelt Hoevelaken op het terrein van Hooglanderveen een wedstrijd tegen APWC, waarin Hoevelaken algeheel kampioen wordt in de afdeling Utrecht. Vlaggenist Gert Korver, midden links, kan deze wedstrijd vanaf de kant bekijken, vanwege de aanwezigheid van een neutraal arbitraal trio. 

Tussendoor voetbalt Gert voornamelijk bij de veteranen. Hij maakt furore als buitenspeler, maar vooral als gangmaker tijdens de derde helft. Al wordt dat in die tijd nog niet zo genoemd.

In de eerste helft van de jaren zeventig is Gert een aantal jaren van grote waarde als beheerder van het clubhuis. Nieuw is dat werk niet voor hem, want daarvoor is hij al beheerder van dorpshuis De Stuw, de huidige bibliotheek.

Na de overgang naar Kleinhoven, in 1986, wordt de betrokkenheid van Gert bij sc Hoevelaken langzaamaan minder. Gert verlegt zijn aandacht naar tennisclub Weldam, waar hij als vrijwilliger van grote waarde wordt. Gert blijft echter wel lid van sc Hoevelaken, zodat hij tijdens de algemene ledenvergadering van 8 oktober 2007 mag worden gehuldigd vanwege een 40-jarig lidmaatschap. Een vijftigjarig lidmaatschap zit er voor Gert niet in op maandag 9 oktober 2017. Hij is dan inmiddels geen lid meer van onze vereniging.

De laatste jaren is Gert weer regelmatiger op Kleinhoven te vinden. Gesteund door vrouw Ans of één van zijn dochters bezoekt Gert regelmatig de wedstrijden van de hoofdmacht. Op 23 januari 2016, tijdens de thuiswedstrijd tegen DESTO, komt Gert met een gevleugelde uitspraak: Eigenlijk zou je 200 jaar moeten kunnen worden, waarvan je er 100 kunt voetballen.

Sc Hoevelaken wenst vrouw Ans, de dochters Jeannette, Anita en Miranda, hun partners, de kleinkinderen, alle familieleden, vrienden en kennissen van Gert veel sterkte met het dragen van dit geleden verlies.

Gelegenheid tot condoleren is op maandag 27 november 2017 van 19.00 – 20.00 uur in Elja’s Uitvaartcentrum, Kerkepad 1.
De crematieplechtigheid vindt plaats in besloten kring.


Foto boven en onder: Gert Korver, met witte jas, tijdens de festiviteiten vanwege het tienjarig bestaan in mei 1973.


Gert Korver, staand derde van rechts, als deelnemer aan het cocktailtoernooi in 1982.


Gert Korver, vijfde van rechts, is er op 24 januari 1986 bij, wanneer de eerste steen voor het nieuwe clubhuis wordt gelegd.

Top