In memoriam: Gert ter Horst

Sc Hoevelaken heeft kennis genomen van het overlijden van

GERT TER HORST

op vrijdag 3 juli 2020.

Gert heeft geen groot verleden bij sc Hoevelaken. Hij heeft nooit zelf gevoetbald, maar komt in het eerste decennium van de 21e eeuw bij onze club binnen als leider van het vijfde elftal. Die functie heeft hij een aantal jaren bekleed.

Gert ter Horst als basketbalscheidsrechter voor BVH op 20 januari 1990.

Gert is eigenlijk een basketbalman. Na een korte carrière bij gymnastiekvereniging Hellas, zoals heel veel kinderen in de zestiger – en zeventiger jaren, wordt Gert in 1977 lid van basketbalvereniging BVH. Al snel groeit hij tot aan de vezel in de in 1971 opgerichte club en wordt, naast speler, ook scheidsrechter. Eerst als verenigingsscheidsrechter voor BVH zelf, later als bondsscheidsrechter. In die functie loopt hij tegen dezelfde zaken aan die ook door scheidsrechters uit de voetbalwereld en andere takken van sport worden ervaren. “Het ergste is, dat je als scheidsrechter ergens komt en een team komt niet opdagen, terwijl je je hele avond daarop hebt ingericht”, zegt Gert in een interview in het Hoevelakens Nieuwsblad van 21 februari 1990. “Dat vind ik net zo erg als wanneer een scheidsrechter niet komt opdagen en twee teams laat zitten. Daar kan ik me gruwelijk kwaad over maken”.

Sc Hoevelaken wenst alle familieleden, vrienden en kennissen van Gert heel veel sterkte en kracht met het verwerken van dit verlies.

Top