In memoriam: Henk Buitink

In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 maart 2020 is er een einde gekomen aan het leven van

HENK BUITINK

Henk voetbalt in zijn jonge jaren bij sc Hoevelaken. Het hoogste lokale niveau bereikt hij daarmee niet. Die eer laat hij aan zijn drie zoons, die vanaf januari 2010 met grote regelmatig samen in de Hoevelakense hoofdmacht uitkomen.

Na zijn voetbalperiode maakt Henk, onder andere als voetbal-vader, vooral in de negentiger jaren furore bij sc Hoevelaken. Zo is hij leider van het elftal van zijn zoon Bas, waarmee hij in het seizoen 1990-1991 als Hoevelaken E4 het kampioenschap binnen sleept.

Henk Buitink als leider van Hoevelaken E4 in het seizoen 1990-1991.

Daarnaast heeft Henk zitting in het jeugdbestuur. Eerst als groepsleider van de E-pupillen, van 1993 tot 2002 als jeugdcoördinator. Henk is als jeugdbestuurslid erg betrokken en van grote waarde voor de jonge voetballers.

Henk Buitink tijdens de klussendag op 15 januari 2005

Wanneer Henk stopt met zijn werk als kaderlid gaat hij niet voor sc Hoevelaken verloren. Henk heeft graag een kwast in zijn handen, dus wanneer er iets te schilderen valt is hij erbij. In de tijd dat onze club nog een echte sta-‘tribune’ heeft helpt hij mee om daarop een vak te schilderen, speciaal voor de jeugd. Verder is Henk met enige regelmaat aanwezig tijdens de klussendagen.

Henk Buitink hanteert de kwast bij het maken van een jeugdvak op de statribune.

Op 30 oktober 2006 wordt Henk gehuldigd vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap.

Henk Buitink is aanwezig bij de Algemene Leden Vergadering op 31 oktober 2005. Een jaar later wordt hij gehuldigd vanwege een 25-jarig lidmaatschap.

Het -bijna- letterlijke hoogtepunt buiten sc Hoevelaken beleeft Henk als bladgoud-schilder van de haan van de Hoevelakense kerktoren.

Henk mocht 65 jaar worden. Hij was al enige tijd ziek.

Sc Hoevelaken wenst Netty, Bas, Mark, Tom, de schoondochters en kleinkinderen, alsmede zijn vrienden en kennissen heel veel sterkte in deze moeilijke dagen, die nog eens verzwaard worden door een crisis, die een extra druk legt op het nemen van afscheid.

Top