In memoriam: Henk Vreekamp

“IK HEB EEN GOEDE TIJD GEHAD, VANWEGE DE SFEER EN DE VRIENDSCHAP DIE ER HEERSTE”

Henk Vreekamp
13 mei 2005

Bovenstaande uitspraak deed Henk Vreekamp in mei 2005, waarin hij in een vraaggesprek voor clubblad De Stip terugkeek op zijn jaren als trainer van sc Hoevelaken. Die trainingsjaren beginnen in maart 1966, wanneer hij het seizoen afmaakt na het ontslag van Wim Oostinjen. In de zomer van 1967 keert Vreekamp bij sc Hoevelaken terug en wordt hij met de hoofdmacht van onze club kampioen. De tevredenheid over de mens Vreekamp is dermate groot, dat hij vier jaar aan de Sportweg blijft hangen.

Henk Vreekamp, uiterst links, met één van zijn eerste elftallen in de eindjaren 60

Op 15 mei 2013 was Henk Vreekamp voor het laatst op ons Sportpark. Hij was getuige van de festiviteiten vanwege het 50-jarig bestaan en heeft nog leuke gesprekken kunnen voeren met spelers die hij als hoofdtrainer onder zijn hoede had.

Henk Vreekamp, staand uiterst rechts, op 6 april 1968, de dag dat de hoofdmacht van sc Hoevelaken voor het eerst in de -korte- historie kampioen wordt.

Zaterdag 30 november 2019 maakte het AD melding van het feit, dat Henk Vreekamp op 87-jarige leeftijd is overleden. Hij leed al een tijdje aan Alzheimer.

Henk Vreekamp is op 20 april 2013 op bezoek bij sc Hoevelaken en in gesprek met Henk van Zoeren

Een verhaal met Henk Vreekamp is te lezen op de pagina’s 50 en 51 van het jubileumboek.

Sc Hoevelaken wenst de familie, vrienden en kennissen veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Top