In memoriam: Jan van Leijenhorst

Sc Hoevelaken heeft kennis genomen van het overlijden van

JAN VAN LEIJENHORST

Jan (80) was vooral in de beginjaren tachtig actief bij onze vereniging, als elftalleider van Hoevelaken A1 onder Gerard van de Grootevheen. In het seizoen 1983-1984 leverde dit team een wereldprestatie door als degradatiekandidaat het seizoen in te gaan en enkele maanden later als kampioen naar de Hoofdklasse te promoveren. Vooral fysiek waren de spelers gegroeid en onder leiding van trainer Gerard van de Grootevheen en elftalleider Jan van Leijenhorst tot een eenheid gesmeed, schrijft het Hoevelakens Nieuwblad uit die tijd.

Jan van Leijenhorst, staand uiterst links, als elftalleider van Hoevelaken A1, dat in het seizoen 1983-1984 kampioen wordt en promoveert naar de Hoofdklasse. Hoevelaken speelt het hele seizoen in tenues, die gesponsord zijn door Vulcano. Jan van Leijenhorst heeft als elftalleider Vulcano voor deze sponsoring weten te interesseren.
Jan van Leijenhorst, staand uiterst rechts, als deelnemer aan het allereerste cocktailtoernooi van sc Hoevelaken op 13 juni 1981.

Hoofdjeugdtrainer Gerard van de Grootevheen heeft een aantal jaren heel prettig met Jan van Leijenhorst mogen samenwerken. “Een hele sociale – en vriendelijke man. Hij was een gouden leider. Een man van weinig woorden, maar wel van heel veel daden. Jan was een hele goede regelaar. Hij regelde het vervoer naar de wedstrijden, bij de teamuitjes had hij alles tot in de puntjes geregeld, hij zorgde voor een sponsor en hij coördineerde de lotto, waardoor we middelen hadden om op trainingskamp te gaan. Ik hield me met het voetbal bezig, Jan regelde alles om de wedstrijden heen. En dat deed hij perfect. Ik hoefde nergens naar om te kijken”.

Sc Hoevelaken wenst alle gezins- en familieleden, vrienden en kennissen van Jan heel veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Top