In memoriam: Jelle Faber

Sc Hoevelaken heeft kennis genomen van het overlijden van

JELLE FABER

op maandag 19 april 2021.

Jelle komt in de beginjaren zeventig als voetballer van Veensche Boys naar Hoevelaken. Hij speelt enkele jaren in de selectie van onze club en wordt daarna al snel een actief en betrokken kaderlid.

Jelle Faber, geknield tweede van links, als speler van de hoofdmacht in het seizoen 1974-1975.

Het eerste klusje dat Jelle bij sc Hoevelaken aanvaardt is het trainerschap bij de dames.  In het seizoen 1975-1976 neemt hij het stokje over van Siem Springveld. Genoemd seizoen wordt voor Jelle een rustige voetbaljaargang. De poule waarin Hoevelaken uitkomt telt slechts vijf teams en een verzoek om anderhalve competitie te spelen wordt door de bond niet gehonoreerd. De energie wordt daarom vooral gestoken in het organiseren van vriendschappelijke wedstrijden en het werven van leden. Want daaraan hebben de dames al enkele jaren een chronisch tekort.

Jelle Faber, staand tweede van rechts, loopt in mei 1975 alvast mee bij de Dames, voordat hij het stokje overneemt van Siem Springveld.
Jelle op 17 november 2007 als supporter van de hoofdmacht bij Vierhouten.
Jelle toont tijdens de receptie vanwege 40-jaar damesvoetbal, samen met Marianne Kuijpers, de teamfoto uit zijn eigen actieve tijd, 3 februari 2012.

Al na een jaar draagt Jelle zijn trainersfunctie over aan Teunis de Kruijff. Samen met Teus van Rootselaar runt hij ook het wedstrijdsecretariaat, een tijdrovend baantje.

Wanneer in de zomer van 1977 het beheer van het clubhuis vacant wordt, nemen Teus en Jelle, samen met hun echtgenotes Marrie en Tonnie, het beheer van het clubhuis op zich. Die samenwerking duurt drie jaar, want in 1980 stoppen Jelle en Tonnie met het runnen van het clubhuis.

Jelle kent, naast het clubhuisbeheer, ook de andere kant van de bar, 9 oktober 2008.

In 1990 keert Jelle in het kader van sc Hoevelaken terug, in een functie die hem vertrouwd is. Jelle wordt wedstrijdsecretaris van de lagere seniorenteams en behartigt hun zaken, met aftrek van een korte onderbreking, maar liefst zeventien jaar. Tijdens de ledenvergadering van 5 oktober 2009 wordt hij daarom benoemd tot Lid van Verdiensten.

Jelle als wedstrijdsecretaris tijdens de receptie vanwege het 40-jarig bestaan van sc Hoevelaken op 21 mei 2003.

In de laatste jaren is Jelle op Kleinhoven vooral te gast als supporter van zijn kleinzoon. Met zijn scootmobiel behoort Jelle tot het gemotoriseerde deel van de supportersschare.

Jelle, tweede van rechts, op 14 mei 2009.

Jelle werd 74 jaar.

Sc Hoevelaken dankt Jelle voor alles wat hij voor onze club heeft betekend en wenst zijn familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte met de verwerking van dit verlies.

Jelle is één van de vele aanwezigen tijdens de afscheidsreceptie van voorzitter Jan Baas, 12 juli 2007.
Top