In memoriam: Martin Odinot

Sc Hoevelaken heeft kennis genomen van het overlijden van

MARTIN ODINOT

op dinsdag 30 juni 2020.

Martin is al lid van sc Hoevelaken sinds 1973. In 2009 stopt hij als voetballer, met zijn 56 jaar op dat moment het oudste actief spelende lid.

Martin was bij sc Hoevelaken vooral voetballer en met zijn administratiebureau ook adverteerder bij onze club. Hoe zijn voetbalcarrière bij sc Hoevelaken verloopt vertelt Martin in het voorjaar van 2009 in een verhaal voor De Stad Nijkerk. Clubblad De Stip neemt dat verhaal over.

“Ik ben geboren in Amsterdam en in 1971 met mijn ouders in Hoevelaken komen wonen. In Amsterdam heb ik 7 jaar op judo gezeten en 4 jaar gevoetbald bij Slotermeer en De Spartaan. Na mijn diensttijd werd ik in 1973 lid van sc Hoevelaken.”

“Ik heb reserve gestaan voor het eerste, verder heb ik in het 2e, 3e, 4e en 7e elftal gespeeld. De laatste jaren speel ik in het vijfde. Ik was altijd laatste man, rechts- en linksback of voorstopper. Regelmatig pikte ik toch mijn doelpunten mee, per seizoen maakte ik er gemiddeld 2 tot 3. In het vijfde speel ik nu een jaar of vijftien. Ik heb er een hoop zien komen en gaan. We hebben nu een gezellig team met oudgedienden als Han Kuipers, Erik Kuipers, Karel Polman, Peter Tol, Frans Schimmel en Jan Bloemendal. Arie van Hussel heeft er ook nog in gespeeld. Het is een mix van jong en oud met dit jaar ook veel jongens uit de A-jeugd”.

Martin Odinot, geknield linksvoor, met zijn voetbalmaten in het seizoen 1985-1986

“Ik ben twee keer kampioen geworden. In 2005 zijn we voor het laatst op de boerenkar door het dorp gereden, prachtig. Ooit is er een veteranenteam geweest onder leiding van Henk van Zoeren, voormalig keeper van het eerste, maar dat is opgeheven omdat er veel spelers stopten.’’

Martin Odinot, staand tweede van rechts, tijdens één van zijn twee kampioenschappen.

“Ik heb in mijn hele carrière maar één rode kaart gehad, eigenlijk ook nog ten onrechte. Ik was niet onsportief, maar je probeert natuurlijk wel te winnen, dat zit wel in mijn aard. Ook in de zaal voetbal ik al 30 jaar met een vriendenclubje van zo’n 15 man, allemaal Hoevelakense jongens die op recreatieve basis van het prachtige spel houden. We spelen altijd tegen elkaar, waarbij we onderling steeds andere partijtjes indelen. Het is begonnen in Voorthuizen, daarna in De Baggelaar in Nijkerkerveen en vervolgens in De Slag. We huren de zaal altijd op donderdag van 22.00 tot 23.00. Dat blijf ik doen, het is leuk en je blijft in beweging. Terwijl ik altijd op zaterdag aan het voetballen was, stond Paula achter de bar in de kantine van sc Hoevelaken. Ook zij stopt binnenkort na 18 jaar als vrijwilliger in de kantine te hebben gestaan. We hebben onlangs een caravan gekocht die we op een vaste plek in een bosrijke omgeving neerzetten om daar in de weekends heerlijk van te kunnen genieten”.

Op 12 oktober 1998 wordt Martin gehuldigd vanwege het 25-jarig lidmaatschap. Deze huldiging krijgt een vervolg op 7 oktober 2013, wanneer Martin een veertigjarig jubileum viert bij onze club. Na bijna 47 jaar is er dinsdag 30 juni 2020 vroegtijdig een einde aan zijn lidmaatschap gekomen.

Tijdens de ALV van 7 oktober 2013 wordt Martin Odinot, geknield tweede van links, gehuldigd vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap.

Sc Hoevelaken wenst Paula en alle familieleden, vrienden en kennissen van Martin heel veel sterkte met het dragen van dit verlies.

Top