In memoriam: Willem van Diermen

Op dinsdag 16 mei 2017 is er een eind gekomen aan het leven van

WILLEM VAN DIERMEN

 Willem leed aan longkanker en heeft die strijd niet kunnen winnen. Hij mocht slechts 66 jaar worden.

Willem is in de zeventiger jaren een nadrukkelijk aanwezig lid van sc Hoevelaken. In het begin van de zeventiger jaren speelt Willem in Hoevelaken 3, een team waarvan zijn vader in die tijd elftalleider is en dat in het seizoen 1970-1971 met de nodige ongeregeldheden te maken krijgt, waarvoor het door het bestuur menig maal wordt berispt.

Via het derde elftal werkt Willem zich op naar een vaste waarde in het hart van de defensie van Hoevelaken 2, in die tijd onder leiding van de legendarische Bab Tiggelaven. Willem kent enkele invalbeurten in de Hoevelakense hoofdmacht, waarin zijn vaste maatje Gert Wernsen het de linksbuitens van de tegenstander het leven zuur maakt, maar weet daarin geen vaste plaats te veroveren.

Naast het voetballen maakt Willem in de tachtiger jaren ook nog kort deel uit van de redactie van clubblad De Stip.

Sc Hoevelaken wenst zijn vrouw Ria, alsmede de familie, vrienden en kennissen van Willem veel sterkte bij het dragen en het verwerken van dit verlies.


Foto onder en boven: Willem van Diermen als speler van Hoevelaken 3 in het seizoen 1970-1971. Lees voor de verrichtingen van dit team het verhaal op bladzijde 48 van het jubileumboek.
Foto boven: Willem van Diermen staat vijfde van rechts.
Foto onder: Willem van Diermen staat vijfde van links


Willem van Diermen, voor tweede van links, als speler van Hoevelaken 2.


Hoevelaken 2 als kampioen op 13 mei 1976. Willem van Diermen zit links voor.

Top