Jan Broekhuis winnaar clubquiz 2019

De clubquiz heeft sinds 22 maart 2013 een nieuwe titelverdediger. Kort na middernacht kon Jan Broekhuis de hand van de quizmaster in ontvangst nemen, behorende bij de overwinning van de clubquiz. Met zijn team, De Dappere Strijders, dat verder bestond uit Evert-Jan van de Haar en Richard Timmerman, hield hij de overige negentien teams op gepaste afstand achter zich. In de finaleronde, waar de teammaten hoofdelijk tegen elkaar moesten strijden, viel Richard Timmerman als eerste af (“zij weten veel meer dan ik, daarom heb ik ze de tweestrijd gegund”) en wist Jan Broekhuis uiteindelijk beter dan zijn oude klasgenoot van de Kyftenbelftschool, dat Ronald Koeman net iets ouder is dan Hristo Stoitchkov. Jan mag zijn titel verdedigen op 20 maart 2020, wanneer de achtste editie van de clubquiz op het programma staat. Hoofdthema: Robin van Persie.


Richard Timmerman, rechts, valt als eerste af in de finaleronde.


Jan Broekhuis en Evert-Jan van de Haar kiezen beiden voor een andere ‘oudste’ speler. Bondscoach Ronald Koeman helpt Jan Broekhuis aan de overwinning.


Team Stammtisch.


“Slapen doen we ‘s nachts”. Simon de Boer, tweede van links, treft zijn eigen foto aan in de puzzelronde.


De Daltons, met in het midden Marco Keller, de clubquiz winnaar van 2015.


De Springgeijtjes.


Drie dreuge en één rosé.


22 hoog


Vacay


Café Lobbes, met links de eerste clubquiz winnaar, Aalt van Doornik (2013) en uiterst rechts, iets serieuzer met de zaak bezig, Raymond Buis, de clubquiz winnaar in 2017.


Het vlaggenschip, met links Herko Wilgenburg, de clubquiz winnaar in 2014.


De Onbekenden.


Voetbaldames 40+


VonDuijnPos, met links Robin Vonder, de clubquiz winnaar in 2016.


Veteranen.


Het Bestuur


‘t Jachthuus


Het Buitengebied.


Nogmaals De Daltons.


De Dappere Strijders, het team dat de finale haalt waarvan Jan Broekhuis (midden) uiteindelijk de clubquiz winnaar wordt. Evert-Jan van de Haar (rechts) wordt tweede, maar hij won donderdagavond 21 maart met zijn team al de pubquiz in De Haen, waar Jan Broekhuis dan weer tweede werd. Evert-Jan van de Haar: “Maar ik ruil beide resultaten graag in voor een overwinning van Oranje op Duitsland, aanstaande zondag”.


OUD 1


De Twijfelaars

Helaas is er geen foto van JB en de Krachtpatsers, het winnende team uit 2018, met titelverdediger Hein Buitenhuis in hun midden. Foutje van de regie. Hein Buitenhuis had er geen last van, dat hij werd onttroond. “Ik heb liever dat Hoevelaken morgen wint in Terschuur”.

Echter: Van alle deelnemers waren er daags na de clubquiz avond al weer zo’n kleine veertig aanwezig in Terschuur, om getuige te zijn van een teleurstellende derby, waarbij Hoevelaken aan het kortste eind trok (1-0). JB en de Krachtpatsers waren compleet en wilden de ‘day after’ nog wel even op de foto.

 

Top