Jan Weyn over de honderd treffers

Zonder zelf de laatste weken voor de hoofdmacht uit te zijn komen heeft Jan Weyn zijn koppositie als topscorer aller tijden van sc Hoevelaken verstevigd. Hij is gestegen van 91 naar 114 treffers.

De correctie heeft te maken met het ‘repareren’ van de onverwerkte doelpunten aan het begin van deze eeuw. Na het inwerken van de beschikbare gegevens uit de seizoenen 2001/2002, 2002/2003 en 2003/2004 in de statistieken van voetbalnederland.nl komt Jan uiteindelijk 23 treffers hoger uit, omdat hij in de genoemde seizoenen achtereenvolgens één, zes en zestien keer doel trof.

Hoe de daadwerkelijke ranglijst van ‘topscorer aller tijden’ voor sc Hoevelaken is, kan niet worden achterhaald.  In voetbalnederland.nl kunnen de gegevens van wedstrijden sinds het seizoen 2000/2001 worden ingevoerd. Tot die tijd werden de topscorers ook bij sc Hoevelaken niet bijgehouden.

Ook de lijst van voetbalnederland.nl is niet volledig. Van de eerste seizoenen missen enkele gegevens, zowel van competitiewedstrijden als van beker- en oefenduels. Ook van recentere seizoenen zijn niet alle gegevens van vriendschappelijk – en bekerwedstrijd bekend. Deze kunnen dan ook niet worden ingevoerd.

Top